Dr. Haydar Dümen Evlilik aceleye gelmez
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik aceleye gelmez

Haberin Devamı

Evlilik pat diye verilecek karar değil. Öncelikle karşınızdakini iyi tanıyacak, onunla vakit geçirmekten keyif alacaksınız. Tabii yaşınız uygun olacak, aileniz bu işe onay verecek. Ayaklar yere basmadan evlenmeye kalkmayın. Çünkü bu iş aceleye gelmez.

BÖYLE SORU YOK!

Cinsel deneyimim yok

23 yaşındayım, cinsel deneyimim olmadı. Geneleve gitmemdim. Mastürbasyon yapmaktan da sıkıldım. Ne yapayım?

CEVAP

Doğrusun ve haklısın değerli okurum, direnmiş, dayanmış, ilişkiyi bu yaşına kadar uzatmışsın. Bir şeyler yapma, mastürbasyonu bırakma zamanındasın. Ama bir şeyler nerede? Toprak kıraç, yollar sapa, şans ise ara ki bulasın. Bu nedenle evlenmek de olmaz. Komşu mahremdir, bakılmaz.

Sokakta beğendiğin birinin arkasına takılınmaz yani o iş sana yaramaz. İşte bir kısır döngü ama bir süre sonra aşağı mahalle uslu uslu durmaz. En azından seni mastürbasyona zorlar. Arada bir gönlünü al ama nereye kadar soruna yanıtım: Biraz ortamlara gir, iyi giyin, ayakkabılar model olsun, ruhun sevecen duygularla dolsun. Güven veren bir abi rolü oynarsan şansın da sana kalsın, halay çekersiniz.

Mastürbasyon yapmak kilo verdirirmiş

22 yaşındayım, 8 kilo fazlam var. Mastürbasyonun zayıflattığını okudum. Günde kaç kez yaparsam kilo veririm?

CEVAP

Demek oluyor ki değerli okurum, mastürbasyonun zayıflattığını okumuş ve inanmışsın. Ben size başka okula gitmek, başka bilge sandığınız kişilerden ders almak yok demiyor muyum? Akademi burası, adı cinsel eğitim akademisi. Hocanız da tam 60 yıldır bu işin eğiticisi.

Buradan öğrendiklerinizden doğruyu bulacak, gerçeği bilerek mutluluğa kavuşacaksınız. Kızlar korkudan paniklemeyecek, erkekler safsatalara pabuç bırakmayacak, güven duygusu sevgiden önce gelecek. Sevgi saygıyı takip edecek. Okulumuz 11’nci yılına girdi. Doğru birdir, sadece bir yoldan öğrenilir. İşte bilim konuşuyor; mastürbasyon zayıflatmaz. Zayıflamanın tek formülü az yemek, çok harekettir.

Benimki nasıl harekete geçer?

49 yaşındayım, 17 yıllık evliyim. 2 yıldır bende tık yok, hanım da bir şey demiyor. Benimkini nasıl harekete geçireceğiz?

CEVAP

İşte dev gibi bir sorun değerli okurum, yaş, baş, göz, kaş, sakal, tıraş her şey iyi. Karakter ise pekiyi. Vicdan ince, duygular derince ama aşağıdan gelen esinti biraz serince!!! Ama bu durum sonbahar rüzgarına değil, bir ihtimal zamanın monotonluk tuzağına bağlı gibi görünüyor. D

aha toleranslı ve iyi davranarak sevgili yengenin kıymetini bil ve onun durumunun üzerine eğil. Mutlaka bir uzmandan bire bir bilgi al. Şeker, tansiyon, nasıl onlara baktır. Olumsuz bir durum varsa kesinlikle bilelim. Belgelere göre hareket edelim ve sana bir yol verelim. En az 20 yıla da garanti imzamızı atalım, yengemizin de duasını alalım.

Penisim küçülüyor

26 yaşındayım, 1 kez ilişkiye girdim. Beni beğenen 1- 2 kız var ama ben hiçbirine yüz vermedim. İçimde bir isteksizlik var. Cinsel organım sürekli küçülüyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, penis ne büyür, ne küçülür. Neyse odur. Ona bakış açın değişik olabilir. Organ da galiba senin bakışların altında biraz büzülüyor. Söylediklerin tıbba uymuyor. Yeter ki sen önyargılarını at.

Evlilik için hazır hissetmiyorum

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 6 yaş büyük. Aramızda cinsel açıdan bir şey olmadı. Sevgilim artık evlenmek istiyor. Ben ise kendimi ne evliliğe ne de cinselliğe hazır hissediyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, haklısın, evlenmek için erken. Aslında erkek arkadaşın için de erken. Kızlar biyolojik anlamda adetlerini gördükten sonra bedensel olarak hazır demektir. Ama biz insanız, bu asla unutulmasın. Psikolojik hazırlık ise ortalama 15-18 yaş arasıdır.

Konunun duygusal ve estetik boyutuyla, beğeni ve flört düzeyinde bir görüşme ile cinselliğe hazırlanırsanız. Ancak bu meyve daha olgunlaşmadı. Bana göre yani benim elimde olsa, ben damgamı kızlarda alt sınır olarak 25 yaşa basarım.

Bakire olabilir miyim?

Erkek arkadaşımla 5 aydır ilişkiye giriyoruz. Ama kızlığımın bozulmasından korktuğum için tam olmuyor. İlişki sırasında vajinamın iç kısmı çok acıyor. Bu sancı kasıklarımı bile etkiliyor. Sizce ben kız mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, esnek kızlık zarı nedeniyle zar orada duruyor. Ona baktığımızda kızsın. Ama cinsel birleşmeler yaptığın için kadınsın. Karındaki kasıklara vuran ağrı, erkeğin penis boyuyla ilgili de olabilir. Bunlara alışacaksın.

Karım çok korkuyor

22 yaşındayım. 1 hafta önce evlendim. Eşim 18 yaşında. 1 kez ilişkiye girdik, karım acı çekti. Şimdi acıdan korktuğu için ilişkiden kaçıyor. Anlayışla karşılıyorum. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz sabır, biraz bekleme. Tabii ki hoşgörülü olman ve kadınının üzerine gitmemen gerekiyor. Şöyle bir, iki ay geçsin. Sonuç alamazsanız, onu çözeceğiz. Bir vajinismus olayına benziyor.

Bozulmuş mudur?

Sevgilimle cinsel ilişkiye giriyorum ama tam bir birleşme sağlayamıyorum. Acaba kız arkadaşımın kızlığı bozulmuş mudur? Bozulmamışsa ileride bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, kan gelmemişse kızlık zarı esnektir. Kızlık zarı sınırını aşmışsın. Gerisi size kalmış.

Niye ağrı hissediyorum?

10 aylık evliyim ama her ilişkiye girdiğimizde ağrı hissediyorum. Zevk diye bir şeyi ben bilmiyorum, sürekli zaman ağrı oluyor. Acaba neden?

CEVAP

Değerli okurum, vajinanın jinekolojik tetkiki gerekir. İltihap ya da mantar türü şey var mı? Rahim ve onu bağlayan askılar, yumurtalıklar nasıl? Onlar sağlamsa, penis ve vajina arasında uyumda bir sorun olabilir. Yani penis, normalin üstündedir. Bütün bunlar normal çıkarsa ağrı durumunu hallederiz.

Sevgilim gebe mi?

Geçenlerde sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Ben bacak arasına boşaldım. Ertesi gün adet gördü. Bittikten 2 gün sonra açık kırmızı, pembe renkte kan gelmiş. Acaba bir problem olabilir mi? Gebe kalma ihtimali var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ne gebe kaldı ne de kızlığı bozuldu, artık üzülmeyi bırak.

Benden sıvı geliyor

21 yaşında kızım. 1.5 yıllık bir ilişkim var. Erkek arkadaşımla düzenli olarak ilişkiye giriyoruz. Sevgilim boşalmadan önce bir sıvı geliyor. Bu sıvıdan hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, o sıvıdan hamile kalma ihtimalin yok. Amma bak burada bir amması var. O sıvının içine karışmış spermler de olabilir. Çok nadir ama ihtimaller içerisinde düşünürsek gebe kalabilirsiniz. Korunma yöntemlerine bakın ve dikkatli olun.

Esnek mi, yırtıldı mı?

23 yaşında kızım, 4 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden hiç kan gelmedi. Zarım esnek mi yoksa yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın esnek. Kafaya takacağın da bir şey yok. Ruh dengelerini bozmayaya çalış.

Kızın isteyip istemediğini nasıl anlarım?

19 yaşındayım. Sevgilimle düzgün bir ilişkim var. Ama iş cinselliğe gelince duraksıyorum. Karşı cinsin isteyip istemediğini nereden anlayacağım?

CEVAP

Değerli okurum, bu kızla açık açık konuşmadan ben ne söylesem boş. Ama bir şeyi söyleyebilirim. Koşma, yavaş yavaş gerisini kendi hazırlayacaktır. Hem canım acelen ne? Şunun şurasında yaşın kaç? Kızı da düşün.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk ve para şımarıklıkları birbirlerine çok benzer. Aşkın da rezervi vardır, umutla fışkırır umutsuzlukla kuruyuverir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder