Dr. Haydar Dümen Evlilik bazen ilaç gibi
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik bazen ilaç gibi

Haberin Devamı

Evlilikte her şey yolunda gider, sorun çıkmazsa her iki tarafı da mutlu eder. Çünkü evlilikle cinselliğin önünde duran engeller kalkar. Kadın üzerindeki baskı azalır ve orgazm sorunu bitebilir. Erkeğin de erken boşalması düzelebilir.


BÖYLE SORU YOK!

Her gece 3 ilişki olur mu?

35 yaşında bir arkadaşım var. Her gece hiç sektirmeden 3 kere ilişkiye girdiğini söylüyor. Bu nasıl oluyor?

CEVAP

Ey benim pırlanta okurum. Vallahi arkadaşın insaflıymış. İyi ki 13 dememiş!!! Öyle deseydi, depresyona girer, oradan aşağılık kompleksine geçiş yapardın. Peki sen kaç yaşındasın? Evliysen ve haftada 3’e demir atmışsan, her 3 ilişkinin 1 ya da 2’sinde eşin tatmin oluyorsa siz cinselliğin hem kalitelisini hem donanımlısını yaşıyorsunuz demektir. Eğer bu koşullarda bir yerde abartı yapmak istersen, sen de her gece 6’dan aşağı düşmediğini söyleyebilirsin. Arayan yok, soran yok, destanını kendin yazar, kendin okursun.

Cinsel organa zararı var mı?

Askerden 3 ay önce geldim, haftada 4-5 defa ilişkiye giriyorum ama doymuyorum. Bunun zararı var mır?

CEVAP

Partnerinden yana sorun çıkmazsa, şimdilik zarar vermez değerli okurum. Bu vesileyle baba ocağına hoşgeldin diyelim, ailene sağlıklar dileyelim. Gençlerimiz, bazı erkekler dahil, cinsel ilişkiyi tek boyutlu değerlendiriyor. Yani partnerin kız arkadaşın ise, sana bağlanıp alışınca ya da gönlünü kaptırınca ne olacak? Bunlar hesap edilmiyor. Ayrıca cinselliğin duygulu ve gizemli yanına erkekler pek itibar etmiyor. Olay budur. Bir de bu satranç oyununda karşıdakini düşünmek gerekir. Çünkü oyunun sonu kırık kalpe gözyaşlarına sebep olmamalıdır.

Zirvede bırakıyorum

İişkide partnerimin zevk aldığını hissedince boşalıyorum. Zirvede bırakmış gibi oluyorum. Erken boşalıyorum, geciktiriciler işe yarıyor ama kullanmıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşlık ve evlilikte acılar, neşeler, zevkler ve sorumluluklar paylaşılır. Partnerin hiç zevklenmese, yani ameliyata hazırlanmış, narkoz verilmiş biri gibi olsa ilişkinin ömrü kısalır. Partnerin oyunu kuralına göre oynuyor, seni sevdiğini, ilişkiden mutlu olduğunu sergilemiş oluyor. Orta noktada buluşacaksınız. Bu konuda ilaçlar kadar, ortam, süre ve ilişkinin sürekliliği gerekir. Eğer ilaç hekimin onayından çıkmışsa kullanabilirsin. Köşe kapmaca oyununun bir ürünü ise, asla içmemelisin.

Eşimi seviyorum ama...

30 yaşında kadınım, kocamı seviyorum ama ilişkide çok acı çekiyorum. Onunla bir arada kalmaktan çekinir oldum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, ilk önce bir kadın doğum uzmanına gideceksin. Orada organik bir sebep yoksa, bu acıyı biz yok ederiz.

Bozulmuş olabilir mi?

21 yaşında kızım. Hiç kimseyle cinsel ilişkiye girmedim ama mastürbasyon yaptım. 8 ay benden kan gelmedi. 1 ay önce 2 damla kan geldi. Açık renkteydi, çamaşırıma bile bulaşmadı. Kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, vajinanın içine kızlık zarının esnekliğini aşan çapta bir cisim girmediği sürece zar kanamaz. Tanımladığın kan yüzeysel kılcal damarlardan gelen tahriş kanıydı. Pırlanta gibi kızsın. Kendini yorma.

Neden erken boşalıyor?

25 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım ilişkiye girince hemen boşalıyor ve kalkıyor. Evlenince de bu durum devam eder mi?

CEVAP

Sevgili yavrum, evlenin. Evlendikten bir süre sonra durum kendiliğinden değişebilir. Nişanlının erken boşalması var. Bu da tedavi edilebilen sorun olduğundan evliliğinize ve cinsel mutluluğunuza asla engel oluşturmayacaktır.

Neden orgazmı tadamıyorum?

27 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sevişirken tam orgazma giderken öylece kalıyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, evlendiğinde düzeleceksin. Şimdi önünde pek çok engel var; Ahlak, özgüven, ortam, ailen, geleceğin vs. Bu delikanlı ile evlenirsen zaman senin en büyük yardımcın olacak.

Kilo ile ilgisi var mı?

17 yaşındayım ve fazla kilom var. Penisim 5 santim. Bunun kilolarımla ilgisi var mı?

CEVAP

Var değerli okurum. Hemen zayıfla. Uzmana git. Yemeklerini azalt. Abur cuburdan kaç, şekerli ve tatlı yiyeceklere asla parmağını uzatma.

Ya mutsuz olursak?

25 yaşındayım. Haftada 2 kere yapıyorum. Sizce ideal olan sayı nedir? Evlenince mastürbasyon bağımlı olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, üzülme, sen dengeyi kurmuşsun, ona devam edersin. Evlenince de bu saplantından kurtulursun. Bu sayı seni mastürbasyona tutsak etmez.

Sürekli kan geliyor

Sevgilimle ilişkiye girdik. Kızdan kan geldi. 1 hafta sonra ilişkiye girdik, çok kan geldi. Bu durumda olumsuz bir etki olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarının yırtılması dışında olumsuz bir şey olmaz. Zar gitti, kavga bitti misali bu olayın sorumluluklarını karşılıklı üstlenin. Kimseyi yolda bırakma.

Neden kan gelmedi?

30 yaşındayım, eşim 28 yaşında. Cinsel organımın boyu 12 santim. İlk gecemizde hep anlatıldığı gibi kanama olmadı. Sebebi nedir? Cinsel ilişkiden sonra spermler eşimin cinsel organından geri geliyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, doğalı ve normali budur. Vajinanın bitimi kapalıdır. Orada rahim boynu var. Yani meni içerilere akmaz. Sadece spermler yumurtayı döllemeye gider. Eşinin kızlık zarı esnekti, bu onun doğal yapısı. Geriye keyifle birlikte olmak kalıyor.

Penis büyür mü?

Cinsel organım 17 santim. Bir de cinsel ilişkiye girince penis büyür mü?

CEVAP

Yavrum, penis boyun normalin üzerinde sayılır. Senin büyümesini ister gibi bir halin var. Bu kadar da saçmalamaya kapılarımız dar. Güle güle, bu kapı sana kapalı.

Vajinam çok büyük

19 yaşında kızım. Benim vajinam çok büyük. Bu sizce normal mi? İleride evlenince sorun olur mu? Hiç ilişkiye girmediğim halde neden büyük?

CEVAP

Sevgili yavrum, normaldir. Kızlar bu konuda biraz titiz ama erkekler pek buna bakmazlar. Sen kendi haline bırak. Asla komplekse girme.

Acaba boyu sorun yaratır mı?

19 yaşındayım ve penisim 23 santim. Acaba bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bir yerde değil, her yerde sorun olur. İdareli kullanmayı öğreneceksin. Bir de sana uygun bir eş seçeceksin. Onun isteklerine uyacak, boynunu eğeceksin, başka çıkar yolu yok.

Hastalık kapmış mıyımdır?

25 yaşındayım. Yabancı uyruklu bir kadınla ilişkiye girdim, korunmadım. Hastalık kapmaktan korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, kapmadığını düşünüyorum. Virüs bu, belli olmaz. Oranı binde bir diye yorumluyorum. Beklemede kalacaksın.

GÜNÜN SÖZÜ

Şiir saza geçince türkü, aşka naza geçince öykü olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder