Dr. Haydar Dümen Evlilik kurtarılabilir
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik kurtarılabilir

Haberin Devamı

Her evlilikte sorunlar olur. Çünkü iki kişinin birlikte yaşaması zordur. Cinsel yönden eşinizle aranızda mesafeler varsa, onunla konuşamıyorsanız gelecek planlarınızı ona göre yapın, evliliğinizi kurtarmaya çalışın ama kendinizi çok yıpratmayın...

BÖYLE SORU YOK!

Çikolata yersem istek artıyor 20 yaşındayım, ne zaman çikolata yesem isteğim artıyor, kızlara büyük bir istekle bakıyorum. Durumum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu çikolata reklamının dışında hikayende bir şey yok. Yaşına göre çocuksu kalmışsın. Senin yaşında fakülte bitirenler var, sen çikolata yiyip kızlarla aranda köprü kurmaya çalışıyorsun.

Bence sorun yok. Şikayetçiysen, çikolata yemeyiverirsin!!! Ayrıca çikolatanın böyle bir etkisi de yok. Hayatı boyunca kuru ekmek, acı soğan, bulgur pilavına talim etmiş nice vatandaşlarımızdan 11 çocuğu olan da pek çok. Günde 1 kilo çikolata yesen, yine seni sollarlar, bir de nanik yaparlar.

İkimiz de zevk alıyoruz ama...

4 yıllık evliyim. Kocamla haftada 2 defa ilişkiye giriyoruz ama kocamı mastürbasyon yaparken gördüm. Neden buna ihtiyaç duyuyor?

CEVAP

Sevgili okurum, 1959’dan bu yana nöroloji ve psikiyatri uzmanı olarak halkımıza hizmet sunuyorum. Demek istiyorum ki burada istasyon memuru değilim. Hem makinist hem mühendis hem tekniker hem de manevi kardeşiniz gibi sizlerle yaşamınızı paylaşıyorum. Gelelim sana; adamın mastürbasyon tutkusundan kendini alamıyor. Tutkular da onu kolay bırakmıyor. Ne yazık ki sizin evliliğiniz sarsılıyor. Peki ne olacak? Bu sıkıntıdan kurtulmanın formülü uygulanacak, çözüm için bir uzman bulunacak. Yani tedavi, tedavi yoksa bu durumda yürümez bu gemi.

Uçak kuleyi dinlemiyor

24 yaşındayım, benim uçak kulenin talimatlarına uymuyor, canı isteyince havalanıyor, sonra da acil iniş yapıyor. Kız artık bıktı. Ne yapayım?

CEVAP

Senin yapacağın bir şey yok değerli okurum. O kendi döngüsünü tamamlayacak, zaman gelecek seçici olacak, zaman gelecek kendi tercihlerine göre hava atacak. Öyle bir zaman daha gelecek ki istifa dilekçesini zatı alinize sunacak ve görevinden ayrılacak. Burada olan kız arkadaşına oluyor. Gelecekte bu deneyimlerden ne kazanacak, ne kaybedecek bilinmez. Bildiğim ise, kız sana veda edip “Benim yolum buraya kadardı, bay bay” demeli. Anlattığın ritimleri sineye çekmekten başka çaren yok, ayrıca öyle ahım şahım bir sorun da değil.

Bozuldu mu?

Merdivenlerden düştüm ve kan geldi. Gelen kan 2-3 damlaydı ve açık pembeydi. Çok ağrım var. Kızlık zarımın bozulup bozulmadığını çok merak ediyorum. Doktora gitmem gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının bozulmadığını inancındayım. Şimdilik dert edinme, unut. Daha ileriki yıllarda çok kafana takılırsa bir kadın doğum uzmanına başvurursun.

İlk gece kanama olur mu?

18 yaşında kızım. Başımdan kötü bir olay geçti. Gittiğim doktor zarın bozulmadığını ve ilk gecede yüzde 50-60 ihtimalle kan geleceğini söyledi. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili kızım, gittiğin doktorun teşhisisine uyuyorum. Ancak oradaki yüzdeler çok geçerli değil. Çünkü bu iş biraz da penisin çapıyla ilgili. Ama ilk gece kanaman olmazsa senin bir kusurunun olmadığını anlatabilirsin. İstersen bir doktora gidebileceğinizi gelecekteki eşine söylersen her şey kökten çözümlenir.

İsteğim uçup gidiyor

İlişkiden önce çok istekli olmama rağmen tam başlayacakken isteğim gidiyor. Bu kız arkadaşımla ilişki sırasında oluyor. Sevgilim “Niye böyle isteksizsin?” diye sormaya başladı bile. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, cinsellik acemiliği yaşıyorsun, alışman lazım. Kız arkadaşınla öpüşüp sevişirken ondan zevk alıp almadığını yine sen bilirsin. Doğal olarak zevk almalıydın. Belki yetişme tarzın, ailenin telkini ya da inançlarından bu duruma gelmiş olabilirsin. Hep orta çizgiyi yakalamak zorundasınız.

Meni geliyor

24 yaşındayım. 1 aydır bir hanımla çıkıyorum. Onunla baş başayken, elini tutarken cinsellik düşünmediğim halde penisimden meni geliyor. Bu bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, anlattığın şey meni değil. Halk arasında söylenen zevklenme suyu. O senin cinsel sağlığının işareti. Bu nedenle bunu kendine dert edinme.

Cinselliğe çok düşkünüm

35 yaşında, evliyim, 2 çocuk babasıyım. Cinselliğe çok düşkünüm. Gecede 2-3 sefer tatmin olabiliyorum. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, bunun normal olup olmaması diye bir olay yok. Beden senin, ruh senin, kadın senin. “Normal değildir” desem ne olacak? Sen bildiğini okuyacaksın. Bu soruyu kadınına sor. O razıysa sorun yok. Alan memnun, satan memnun.

Evliliğim nasıl kurtulur?

26 yaşında kadınım. 5 yıllık evliyim. Eşimle 3-4 ayda bir ilişkiye giriyoruz. Boşanmaya kadar geldik. Ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, kocan bu savaş oyunundan kaçmış. Tek başına kalmışsın. Eşin ruhen ve cinsellik yönünden senden uzakta. Çok gençsin. Evliliğini kurtarmak için çaba harca. Eşini bir psikiyatri uzmanına götür. Ama eşinin uzmana gideceğini sanmam. Yaşın bakımından kendini harcama. Her şeyi yeniden yeniden düşün.

Nasıl küçültebilirim?

20 yaşındayım, penisim çok büyük. Bunalıma girmek üzereyim çünkü hiçbir hanım benimle ilişkiye girmek istemiyor. Buna nasıl bir çözüm getirirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, büyük penis küçültülmüyor. Yani bunun ameliyatı yok. Ona teknik birleşme çözümleri bulacaksınız.

Erken boşalıyorum

34 yaşındayım, erken boşalıyorum. En uzun ilişkim 3 dakika sürüyor. Alkolün ya da geciktirici maddelerin faydasını görmedim. Bana bir ilaç ya da tedavi şekli önerin.

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın çözümü var. 3 dakika aslında çok kötü bir zaman değil. Bunun iyisi 15 dakikadır. Bir uzmana gitmeyi göze aldığında sorunun çözüleceğine inanıyorum.

Hafif bir ağrım oluyor

18 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkide hafif bir ağrı dışında bir şey hissetmiyor, zevk almıyorum. Bu sorunu kafama takmış durumdayım. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hele bir evlenin. Bir kadın doğum uzmanına gidersen iyi olur. Her şeye rağmen kendini kastığını sanıyorum. Evliliğe ve cinselliğe alış. Kendini kasmamayı öğren. Bunun için derin derin nefes alman bile yetecektir. Bir dene bakalım.

Henüz ilişkiye giremedik

Ben 21, eşim ise 24 yaşında. 1 haftalık evliyiz. Eşimle daha cinsel ilişkiye giremedik. İkimiz de çok istiyoruz ama penis vajinama girmiyor. Sorun hangimizde?

CEVAP

Sevgili okurum, her ikiniz de acemi ve deneyimsiz olduğunuzdan olması gereken doğallığı yakalayamıyorsunuzdur. Bunun için aceleye gerek yok. Bir süre daha geçsin. Telaşa kapılmayın. Önce genel bilgiler edinin. Daha sonra sanırım bir doktor yardımına ihtiyacınız olacak.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzellik doğanın baş yapıtıdır. Çoğu zaman çiçeklerde, hayvanlarda nadiren de insan ruhunda karşımıza çıkar. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder