Dr. Haydar Dümen Evlilik labirente benzer
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik labirente benzer

Kadın ve erkek birbirini seviyor, evleniyor. Ama evlilik cinsellik olmadan yürümüyor. Eşlerin birbirini anlaması, bedenlerinin uyuşması gerekiyor ki mutluluk sürsün. Eşinize kulak vermez, isteklerini dinlemezseniz evlilik içinden çıkılmaz bir labirente döner, evinizde huzur kalmaz...

BÖYLE SORU YOK!

Eskiden 7’yi bulurduk

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım da 23 yaşında. Eskiden günde 7 kez birlikte olurduk. Şimdi 2’den fazlası olmuyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, ben senden yanayım. Elimden geldiğince psikolojini incitmemeye çalışacağım. Ama kimileriniz sınırı aşıyor. Bir tanem, bu yazdığını ‘yangından mal kaçırmak’ denir. Zamanı gelecek, evleneceksin. Erkeğinle günde 1 ilişkiyi başarabilirsen öp de başına koy. Senin her ilişkin bayramda dağıtılan şekerler gibi!!! ‘Kaç tane kapabilirim’ dersen, ağzın he dese de, organizma hayır diyecektir. Bu heyecana alışırsan her evlilikte olduğu gibi haftada 2-3’e indiğinde mutlu olursun.

Haberin Devamı

2 kadınla oldum ama...

Bir gecede 2 kadınla beraber oldum ama boşalamadım. Ancak mastürbasyon yapınca boşaldım. Doktorluk bir durum var mı?

CEVAP

Sonunda lacağı buydu değerli okurum. okurum. Aslan gibi delikanlıydın, kendi kendine olumsuz telkinde bulundun. “Neden boşaladım?” diyorsan, sistemin kendini koruma mekanizması engel oldu.

Mastürbasyonda bile duygusal, fiziksel, sosyal ve de kişiye özel ortamlarda sertleşme olmayabilir. Bu organın çürüklüğü, bozukluğu anlamına gelmez. Psikolojik gerilim ve ortam uyumsuzluğu bu sonucu doğrurur. Sende sorun olduğunu sanmıyorum. Bir süre dinlen, kafaya takma, mastürbasyonu da azalt.

Sevgilim çok utangaç

21 yaşındayım. 8 aylık kız arkadaşımla ilişkim var. Ben istekliyim ama kız arkadaşım çok utangaç. Ne yapabilirim?

CEVAP

Kız utanmasın da ne yapsın be delikanlım? Anası bir yandan, ninesi bir yandan “Aman cıss” diye kızın beynini yıkıyorlar. Beynin bir başka bölümünde, aşk ateşinin küllerinden doğan aşk çiçeği tayfuna yani sana toslayıverdi. İki arada kaldı, bir yandan içi yanıyor, öte yanda panik içinde dolanıyor. Önünde büyük bir dere, atlamak zor.

Haberin Devamı

Dere tehlikeli, yılanın, sülüğün (Bazı erkekler) haddi hesabı yok. Neresi derin, neresi sığ bilinmiyor. Kıza bir de sen “Hadi hadi” diyorsun. Olayı zamana bırakacak, vicdanına danışacaksın, acele etmeyeceksin.

Kan nereden geldi?

20 yaşındayım. 2 ay önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Bana bakire olduğunu söylemişti. Kızda kan görmedim. 4 saat sonra yeniden ilişkiye girdik. Bu kez çok kan geldi. Acaba adet dönemi miydi?

CEVAP

Değerli okurum, kızın zarını kanattın. Şimdi teselli sözcükleri arıyorsun. Vicdan azabı çekmemek için “O adet kanamasıydı” dememi istiyorsun. Elini yüreğine koy. Dürüst ol. Yaptın mı bu işi? Yaptın. Sorumluluğu, sıkıntısı ve mutluluğunu delikanlı gibi göğüsle.

Çok kan vardı

Kız arkadaşımın evine gittim. Yarım saat seviştik. Sevgilim beni ilişkiye girmek için zorladı. Vajinasından çok kan geldi, üstüm başım battı. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bir daha böyle şeyler yapma. Yavrum, cinselliğin ve doğanın kuralları var. Bu kan üst baş kirletmekle kalmaz, vicdan da kirletir, ana, babaları da delirtir. Karanlık bir labirente girer gibi girersen “Keyifli ve zevkli” derken başına olmadık çorabı örersin. Hepsi bu kadar.

Haberin Devamı

Çok dert ediyorum

33 yaşındayım. Cinsel organım küçük. Eşim “Boy önemli değil, ben memnunum” diyor. Ama ben yine de bunu kafama takıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, karar yüksek makamdan çıkmış. Sevgili eşin “Önemli değil, memnunum” diyorsa ne istiyorsun?

Kız büyük penis istiyor

Penisim 17 santim. Kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Kız arkadaşım penisin daha büyük olmasını istiyor. Her kadın böyle mi?

CEVAP

Değerli yavrum, kız arkadaşının vajinası değil, ruhu aç. Vajinanın boyu 8 santim. Ama içi kıvrım kıvrım olduğu için esneyip uzayabilir. Kapasiteyi aşınca da kadın ağrı çeker. Girişteki ilk 2 santimi duyarlı. 17 santimlik penis normalin üstüdür. Kız daha büyüğünü ne yapacak?

Penisim normal mi?

22 yaşındayım, penisim 17 santim. Bu beni çok tedirgin ediyor. Doktora görünmem gerekiyor mu? Yoksa normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, işte göründün yavrum. Doktora gittiğin zaman eline cetvel alıp ölçmeyecek ki. Hadi bakalım, uzun, sağlıklı bir cinsel yaşam diliyorum, aklını böyle ufak şeylere takmamanı öneriyorum.

Üzerimde bir şey yoktu

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik ve boşaldı. Üzerimde bir şey yoktu. Gebe kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bilemem. Kalırsın da diyemem, kalmazsın da diyemem. Sürprizlere ihanet edemem. İhtimaller üzerinde konuşursan paçayı kurtardığına inanıyorum. Bu da sana ders olsun.

Eşim mastürbasyon yapıyor, neden?

1.5 yıllık evliyim. 30 yaşındayım, kocam da 37 yaşında. Eşim benimle birlikte olsa da sık sık film izleyip mastürbasyon yapıyor. Onu bu alışkanlığından nasıl vazgeçiririm?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük şanssızlık. Düzelmesi zor çünkü saplantı haline gelmiş. Oysa sizin birlikte uçmanız gerekirdi. Kabul edeceğini sanmıyorum ama el ele bir uzman doktora giderek özel yardımlar alabilirsiniz.

İlgisini nasıl çekerim?

10 yıllık evliyim. İkimiz de 35 yaşındayız. Evliliğimizin ilk 4 yılında cinsel anlamda sorun yaşamadık ama çocuktan sonra eşimde soğukluk başladı. Ben yanaşmasam 1 yıl bana gelmez. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eşin duraklama devresine girmiş. Bıkkınlık, monotonluk, adını tam koyamıyorum. Belki kendine göre bir kırgınlık var gibi gözüküyor. İşin aslı eşinin bunları dile getirmesi ve yardım istemesi gerekir. Bir dene, bu labirentten kolay çıkacağınızı sanmıyorum. Çünkü alışkanlık haline dönüşüyor.

İlişkiden zevk almıyorum

20 yaşında kızım. Sevgilim 26 yaşında. 3 ay önce ilişkiye girdik. Ama ben hiçbir şey hissetmiyorum. Sevgilim halime çok üzülüyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, anladığım kadarıyla zamana ihtiyac var. Bu ilişkinin sonu nereye gider bilemem. Sevgilinin üzülmesine gerek yok. Çünkü o üzüldükçe senin üzerinde manevi baskı oluşur. “Ben neden orgazm olamıyorum?” diye kafana takarsın. Keşke evlilik koşulları olsaydı, gerektiğinde bir uzmana birlikte gidebilseydiniz.

Nişanlım hamile mi?

22 yaşındayım. Nişanlımla sürtünme yoluyla birbirimizi tatmin ediyoruz. Nişanlım adet gördü ama mide bulantısı var. Ben hamile kalmasından korkuyorum. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu konularda sürpriz hep yaşanır. Bir spermin azizliğine de uğramış olabilirsiniz. 10-15 gün daha bekleyin. Kuşkuları gidermek için gebelik testi yapın.

GÜNÜN SÖZÜ

Evlilik şiir gibidir ama şiirlerin çoğu hamaset üzerindedir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder