Dr. Haydar Dümen Evlilik mi, evcilik mi?
HABERİ PAYLAŞ

Evlilik mi, evcilik mi?

Haberin Devamı

Evlilik, cinsellik kadın ve erkeği bir araya getirip mutluluğu sağlıyor. Ama her şey zamanında olmalı. Erken yaştaki evlilikler kimseye yarar getirmiyor. Gençlikten hevesinizi alamazsanız mutsuz olur, mutsuz edersiniz... Sevgi başka evlilik başka, evcilik başka.

BÖYLE SORU YOK

İlişkiden korkuyorum

18 yaşındayım ve kız arkadaşımla ilişkiye girmeye korkuyorum. Nedenini anlamış değilim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ben anladım değerli okurum, sen kafanı yorma. Yoracaksan da topluma yararlı bir kimlik kazanmak için yor. Bu sorunu bize bırak.

1) Ya kendine güvenmiyorsun.

2) Ya konuşmayı beceremiyorsun.

3) Ya da şaklabanlık yapamıyorsundur.

4) Aklını cinsellikle bozmuşsundur.

5) O yola girersen ayağının kayacağını sanıyorsun.

6) İçinde insanlık cevherin güçlü, kendine ihanet edemiyorsun.

7) Kız “Hadi gel” dese, yer bulamayacağını biliyorsun.

8) Yer bulsan, kafayı yersem diye korkuyorsun.

9) 4 yıl daha beklemede kal.

10) Derslerine çok çalış.

Şişme bebek aldım ama...

37 yaşındayım, eşimden ayrıldım. Cinselliği seviyorum ama hastalık korkusuyla geneleve güvenemiyorum. Şişme bebek aldım ama onunla da bir şey yapamadım, içime sinmedi. Ne olacak halim?

CEVAP

Değerli okurum,

1) Bu yaşta genel kadınlara gitmek, devamında da ümitlenmek durumu sana yakışmaz.

2) Şişme bebek vehamet ve psikolojinin kıyametidir.

3) Evliliği seks için yapmak kendine, topluma ve KADINA ihanettir.

4) Bu yaşta böyle bir durumla hekime “Ne olacak benim halim?” demek kişiliğin için bir zafiyettir. Hayat senin, yol senin. Yaşam trafiğinde düzene uymak da seninken bu durumda ben sana ne diyeyim?

Orgazmı yaşayamıyorum

26 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. İlişkiden zevk alıyor, orgazmı yaşayamıyorum. Sebebi nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, kadında orgazm sorunu çeşitli nedenlerle ilgilidir. Bu nedenlerin kimilerini burada yazamam. Olay genç kızlıktan kadınlığa, kadınlıktan evliliğe geçişle ilgili, en önemlisi erkeğine de bağlıdır. Cinsellik yapı olarak ilkel, kullanım olarak çok önemli ve sosyal değerlerle donatımlıdır. Kısaca bu konuda eşe yani erkeğe büyük görev düşer. Buna rağmen sorun devam edebilir. O zaman devreye fanteziler ve psikolojik yardım girer. Bu yöntem kimilerine ilaç gibi gelirken, aynı yöntem bir ötekinde işlemez. Kendini irdeleme ve frenleme, bir bilenle konuş.

Çocuğum olur mu olmaz mı?

18 yaşındayım, yeni nişanlandım. Haftada 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Bazen de yapmıyor, tedirgin oluyorum. İlerde çocuğum olur mu olmaz mı diye endişe ediyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Neden çocuğun olmayacak okurum? Tohumları depoda çürütmüyorsun? Zamanı gelenleri boşaltıp yerine yenilerini koyuyorsun. Her zaman ateşe hazır mermiler hazırlar gibisin. Çocuğun olacak da umarım bir yığın olmaz, başın derde girmez. Değerli okurum, galiba bir şeyi yanlış okudum. Ne dedin, ne dedin? 18 yaşında ve nişanlıyım mı dedin? Gözüme görünmeden kaç git buradan. Kendi başını ileride belalara sokmadan olgunlaşmayı bekle. Sonra da bana dua et.

Mastürbasyon çok zevkli

19 yaşında kızım, ilişkiye girdim. Sonra mastürbasyonu keşfettim. Ondaki zevki hiçbir şeyden alamadığımı fark ettim. Her gece mastürbasyon yapıyorum. Zararı var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, organik ya da başka türlü zararı yok. Ama alışkanlık o merkeze oturursa ilişkiden aynı zevki alamayabilirsin. Birinci zararı burada. İkinci zararı, erkeğin ruhunu, duygusuna, kültür ve sevecenliğine alışıp entegre olmazsan ziyafette kuru ekmek yemeye mahkum olursun.

Sabahları demir gibi

17 yaşındayım. Sabahları kalktığımda penisim demir gibi oluyor. Bir de yüzüm sivilce doldu. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, alt tarafa karışma. Üst taraftakileri de (sivilceleri) sıkma.

Gebeliği nasıl önleriz?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla tam olmasa da birlikte olduk. Kız arkadaşım hamile kalır mı? Gebeliği önleyici bir hap var mı? Hamilelikten çok korkuyorum.

CEVAP

Değerli okurum, nadir de olsa o ihtimal var. Hani binde 1 desek ve o ihtimale rastlarsak binde 1 olur. Gebelik olmuşsa önleyici hap yok. Tahminim gebe kalmadı.

Mastürbasyonda sorun yok

17 yaşındayım. Mastürbasyonda sorun olmamasına rağmen ne zaman ilişkiye girsem sertleşme bitiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. Konsantrasyonu kadına yoğunlaştıracaksın. Alışacaksın bu yollarda yürümeye. Mastürbasyonun dağlarında, tepelerinde ve doruklarında çok fazla dolaşma. Ya sel götürür ya yel.

Kız mıyım, değil miyim?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Çamaşırımda kan lekesi gördüm. Adetim yeni bitmişti. Şimdi başkasıyla nişanlıyım. Acaba kız mıyım değil miyim?

CEVAP

Değerli okurum, fala baktırsak daha iyi. Bilim burada dilsiz ve sessiz. Biz yine kıyısından köşesinden ihtimal üzerine konuşalım. Bu yüzeysel incinme kanamasına benziyor. Normal birleşmede kanama olur diye düşünüyorum.

Ya gebe kalırsam?

20 yaşında kızım. 1.5 yıldır erkek arkadaşım var. Onunla bir şeyler yaşıyoruz ama korkum hamilelik. Sevgilim “Korunduğumuz sürece bir şey olmaz” diyor. Yine de endişeliyim. Ne yapmalıyıım?

CEVAP

Değerli okurum, atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Sözgelimi, sen kınalı kısrak, atın üzerinde binici. Dizgi ve kamçı onun elinde. Start verilmiş, at piste doludizgin girmiş. Tökezler mi? Bilemem ki.

Kimseyle olmadım

21 yaşındayım, hiç kız arkadaşım olmadı. Çok çekiniyorum. Yolda gördüğüm tüm güzel kızlarla ilişkiye girmek istiyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, zaten o bakışların kızların ruhunu parçalıyor. Yani delip geçiyor. Bütün kızlarla... Bu ne demek ula? Bütün kızlar senin neyin? Onların içinde kızımız da, kardeşimiz de var. Bir arkadaşınla duygusal, insani ve öğrencilik koşullarında dostluk kursan ruhun eğitilir. Ve kadınları da öğrenirsin. İlk dersin bu.

Meninin yoğunluğu çok az

17 yaşındayım. 3 senedir haftada 8-9 kere mastürbasyon yapıyorum. Meni az, yoğunluğu çok az. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın ki? Sana ne meninin yoğunluğundan? Fabrika öyle üretiyor. Sen meninin imalat ustası mısın? Doğa bunu üstlenmiş. Milyonlarca yıldır bu çark dönüyor. Oradaki her şey yerinde ve doğrudur. Sorun çıkarsa çare bulunur.

Neden hâlâ küçük?

18 yaşındayım ve benim penisim küçük. Acaba bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi yapısal. Yani genetik. Ayrıca normaldir o. Normalse de neyi sordun, bunu bilmek gerekir. Çünkü hiçbir organ beklentilere bağlı değildir. Gözüm niye mavi değil, dudaklarım niye ince diye sorgunlanmaz. Var olanları iyi kullanarak yaşarız, hüner buradadır.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk saadet, umut üçgeninde büyüyen çiçekler yürekte hep canlı kalır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder