Dr. Haydar Dümen Fedakarlık gerekiyor
HABERİ PAYLAŞ

Fedakarlık gerekiyor

Erkekler cinsel organlarını büyütme hayali kurarken, kadınlar acıyla kıvranıyor. Beyler, elinizdekinin idareli kullanmayı öğrenmez, kadının ruhuna hitap etmezseniz yatak odasındaki sorunlar artar, ilişkinizin tadı tuzu kalmaz. Biraz fedakarlık yapın derdiniz kalmasın.

Öpüşürken AIDS bulaşır mı?

20 yaşındayım. Turistik bir bölgede yaşıyorum. Birçok Rus kızla ilişkiye girdim. Hep prezervatif kullandım. Acaba öpüşürken AIDS kapma ihtimalim var mı?

CEVAP

Okurum, ağızda çatlaklar, diş etlerinde kanamalar yoksa, ağız yoluyla AIDS kapma şansın hemen hemen yok.

Haberin Devamı

Kızlar mutlu olmuyor mu?

21 yaşındayım, turizmciyim. Penisimin boyu 11 santim. Sayısız kızla birlikte oluyorum ama kısa sürüyor. Bir kez birlikte olduktan sonra istemiyorlar. Arkadaşlarımın sevgilileri ise hep geliyor. Onları mutlu edemiyor muyum?

CEVAP

Değerli okurum, bu iş penis boyuyla ölçülmüyor. Hem de yabancı kızlar bu olayın hakemi ve ölçütü olmuyor. Sana gelince; hem bedenen hem ruhen ince, temiz, duygusal ve biraz da usta olmayı becerirsen öteki arkadaşlarına fark atarsın. Bunu böyle bil.

Biraz küçülemez mi?

30 yaşında kadınım. Eşimin cinsel organı çok büyük ve sert. Çok acı çekiyorum. Acaba küçültmenin yolu yok mu? Çok mutsuzum.

CEVAP

Sevgili okurum, haklısın, doğrudur. Eğer kocan kendini iradeli kullanmayı öğrenmez, senin bu yakınmalarını önemsemezse hem ruhsal durumun bozulacak hem de cinsel mutluluğu tadıyla tuzuyla yaşayamayacaksın. Birazcık kocan yumuşak, duygusal seçenekleri ortaya koyarak organı da yarı yarıya kullanmalı. Bu işi idare etmeyi, evliliği sürdürmeyi öğrensin.

Uyuyunca gidiyor

24 yaşında kızım. Sevgilim benden uzakta yaşıyor. Bana sürpriz yaptı ve yanıma geldi. 3 gün kaldı. Birlikte uyumaya başlayınca bana hiç sıcak davranmadı. Ben uykuya dalınca başka yere yatmak için yanımdan ayrıldı. Yolda yürürken elimi tutmuyor. Ondan soğudum, konuşmuyoruz bile. Ayrılmayı düşünüyorum. Sizce bu durum normal mi, ona haksızlık mı ediyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, kişiliğiniz ve kimliğiniz birbiriyle uyuşmuyor. Uyuşsa ne olacaktı? Benden ‘Evlen’ okeyi mi bekliyordun? Bu yaşta asla evlen okeyini vermem. Ama böyle de sürpriz yapılmaz ki. Sevdiğinin değer yargıları, dünya görüşü öyleyse o da fazla zorlanmaz ki. Siz bilirsiniz, olayı platonik şekle dönüştürün. Sanırım zamanla ayrılığa gidecek. Biraz da uzaktan sevin birbirinizi.

Haberin Devamı

Hastalık kapar mıyım?

Geneleve gittim. İlişki sırasında prezervatif taktığım için zevk alamadım. Arkadaşlarım prezervatif takmazsam daha çok zevk alacağımı söylüyorlar. Ama ben genelevdeki kadınlardan çekiniyorum. Sizce takmasam bir sorun olur mu? Hastalık kapar mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, hastalık kapma riskin pek yok. Ama böyle bir soru doktora sorulduğunda doktor “Mutlaka prezervatif tak” der. Ama ben doktor değil baban olsam yine de ‘Tak’ derim.

Hayal bile kuramıyorum

25 yaşındayım. Şimdiye kadar kız arkadaşım olmadı. Karşı cinse karşı ilgim yok. Hayal bile kuramıyorum. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu durum psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, hayır sadece mastürbasyon alışkanlığın var. Ama yavaş yavaş bundan uzaklaşıp kızlara en azından duygusal yaklaşmalısın. 10 yıldır mastürbasyon yapıyorsun. Ama garnitür gerekecek bu sofraya. Kızlara alışana kadar 3-5 yıl geçer. Evleneceksin, çocukların olacak. Ama her kız arkadaşınla da ben bununla yatayım diye düşünürsen işte o zaman hapı yutarsın. Sonuç alamaz paniklersin. Bu defa mastürbasyonun dönülmez yoluna girersin.

Haberin Devamı

Canım yanıyor

5 ay sonra düğünüm olacak. Nişanlımla birlikte oldum. İlk denemede fazla kan gelmedi ama daha sonraki günlerde çok kanamam oldu. Acaba bunlar normal mi? Bir de benim çok canım yanıyor, hiç zevk alamıyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, evlen bakalım. Başlangıçta bu tür acıları çekeceksin. Penis vajinanın kalıbına uyacak. 15-20 gün hatta, 1 ay geçtiği halde hâlâ acı çekersen onun çaresini bulacağız. Burada çeşitli nedenler rol oynuyor. Erkeğin penisi biraz büyük olabilir. Senin de vajina tersine şimdilik daha sıkıdır. Bunların tümü düzelecek sorunlar. Evlendiğinizde sil baştan başlarsınız. Yine kanama olacağını sanıyorum, korkmuyorum. Ama sakin ol. Yani kendini kasma.

İlaçla büyür mü?

25 yaşındayım ve nişanlıyım. Cinsel organım 16, küçük geliyor. Eşimi tatmin edemezsem diye düşünüyorum. Televizyon ve gazetelerde gördüğüm ilaçlardan alsam büyür mü?

CEVAP

Değerli okurum, ne dersen de cinsel organının boyu idealdir. Anatomi kitabına göre 1 santim de uzundur. Penisin içindeki süngersi dokular tamamen oluşmuş. Makineyle, pompayla, ilaçlarla, pomatlarla ve de başka şeylerle büyümez. Sadece cebindeki birikim küçülür, anladın değil mi? Merak ettiğim, pompaya monpaya para veriyorsunuz da neden bir uzmana gidip her şeyi doğru dürüst öğrenmiyorsunuz?

Hap çözüm olur mu?

21 yaşındayım ve evliyim. Eşimle cinsel ilişkiye giriyoruz ama hamile kalmasını istemiyoruz. Eşim doğum kontrol hapı kullanacak. Bu çözüm olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, önereceğim başka şeyler var. Ancak uzaktan olmadığı gibi bu konu da benim kapsama alanım içinde değil. Bu nedenle bir kadın doğum uzmanına gitmenizde yarar var. Yani şu hapı alın dedim. Siz de kullanma tekniğinde hata yaptınız. Oldu ki gebe kaldı, ne olacak şimdi?

BÖYLE SORU YOK!

Gözüm hep kadınlarda

27 yaşındayım, yeni evliyim. Dışarıdaki kadınları görünce cinsel isteğim artıyor. Karıma bunu söyleyemiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, daha yeni evlisin, hele çocuklar doğsun, işte o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu görürsün. Yemek, içmek, okul... Okut yavruları, biriktir paracıkları. Olsun onların da başlarını sokacak bir yuvaları. Şimdi filmi başa saralım. Gel dışarıdaki kadınlara birlikte bakalım; güzeli var, güzelin de güzeli var. Genci, orta yaşlısı, dirisi, balık etlisi, biraz daha irisi. Yavrum hangisi seninkisi? Yenge ne yapsın? Binbir umut, mutlulukla attı kendini senin kollarına. Bak akşama sana yemek hazırlıyor. Yollarını gözlüyor, saatler de geçmek bilmiyor. Hadi oğlum, aklını başına al, karını üzme.

GÜNÜN SORULARI

Ufaklık kış uykusunda

Yaşım 20 ama ufaklık kış uykusunda gibi uyuyor. 7 aydır ilişkim var. Kız arkadaşım bir şeyler istiyor ama ufaklık istemiyor. Kızı oyalayıp duruyorum. Arkadaşlarım çok yardımcı olmaya çalıştı ama kıpırtı yok. Deniz kestanesinden ıspanağa kadar her şeyi denedim. Doktordan utanıyorum. Yardım edin.

Değerli yavrum, bu senaryoda arkadaşların hangi açıdan sana çok yardımcı olmaya çalıştı? Aldı beni bir telaş, bu işin sonu çok yaş. İsterim gelmesin hiç kış, değişmesin roller. Sen ayakta, o hep yatış. Başka çaresi yok delikanlı, sen bu hastane, doktor işine alış.

Sevgilim çok istekli

25 yaşında kadınım ve 6 aylık bir ilişkim var. Erkek arkadaşım çok istekli ve ben bazen bundan sıkılıyorum. Müsaade etsem haftanın her günü cinsel ilişkiye girer. Onu dizginlemek için ne yapmam gerekli?

Sevgili okurum, millet olarak bir türlü kıvam tutturamıyoruz. Bazen hiç bazen de hep. Ortada kuyu var, yandan geç. Cinsel ilişkinin niteliğini artırmaya bak. Ya sen yeterince zevk alamıyorsun. O yüzden şikayet ediyorsun, canın bu işe sıkılıyor. Ya da partnerin bu işi oldu bittiye getiriyor. Kalite, kontrol şart. Bir işi yaparken hakkını verin be evladım.

GÜNÜN SÖZÜ

Kimi akıl batan bir geminin kaptanıyken bile kendini cennet limanında sanır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder