Dr. Haydar Dümen Her kadında farklıdır
HABERİ PAYLAŞ

Her kadında farklıdır

Kadının en büyük sorunlarından biri orgazm. Kadın farklı yapısı ve duygusallığı nedeniyle orgazmı geç öğreniyor. Bazı duyarlı kadınlar çok daha çabuk bir şekilde orgazmı yaşarken, bazıları da çok geç belki de hayatı boyunca bu olayla tanışmıyor, cinsellikten zevk almıyor.

Dışarı çıkıyor

İlişkiye girdikten 5 dakika kadar sonra eşim menileri geri çıkartıyor. 2 aydır çocuk istiyoruz ama bir türlü eşim hamile kalamıyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, meni içeride kalmaz. Çünkü içeride kalacak yer yoktur. Çocuğu yapan meninin kendisi değil, içindeki spermlerdir. Spermler yolunu bulur. Bir süre sonra eşin gebe kalacak, her şey yoluna girecek.

Haberin Devamı

Nasıl büyütebilirim?

Cinsel organım 12 santim. Kısa olduğunu düşünüyorum. Ameliyat dışında doğal olarak nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin seni idare eder. Zaten 12 santim penisi de aklı başında doktor ameliyat etmez. Getirisi götürüsünden fazladır. Başka yöntemlerle büyümez.

Kanaması oldu

22 yaşındayım. 21 yaşındaki partnerimle ilişkiye girdikten sonra kanaması oldu. 2 kez birlikte olduk, ikisinde de oldu. Partnerimin ilk ilişkisi, bundan kaynaklanabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, bazen oluyor böyle. Penis vajina uyumsuzluklarında daha çok oluyor. Yumuşak ilişkiler, ilişkiler arasında 3-5 gün dinlenmeler, kayganlaştırıcılar ve partnerinin karın kaslarını sıkmaması size yardımcı olabilir. Ama işin bu tarafı benim uzmanlık alanıma girmiyor. Yazdınız diye yanıtlıyorum.

Acı çekiyor

18 yaşındayım. 1 yıldır beraberiz. Bir ay önce nişanlandık. Henüz ilişkiye girmedik ama kız arkadaşım orgazm sırasında çok acı çektiğini söylüyor. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik merdiveninin ilk basamaklarındasınız. Bir süre yavaş tempo. Kayganlaştırıcı ve pozisyon seçeneklerini deneyerek birbirinize alışın. Ama birkaç ay sonra acı ve ağrı sürüyorsa önce kadın doğum uzmanı, ardından psikiyatriste gidin.

Bir şey hissetmiyorum

22 yaşında kadınım. 1 yıldır sevgilimle ilişkiye giriyorum ama hiçbir şey hissetmiyorum. Erkek arkadaşım beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor, sonuç aynı. Ben de üzülmesin diye ona zevk aldığımı ve boşaldığımı söylüyorum. Sizce bu normal mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kaygılanma. Ama sevgilini mutlu etmek için elinden geleni yap. Her seferinde değil ama yüzde 50 oranında orgazm olduğunu söyleyebilirsin. Evlilik lehinize işleyecektir. Zaman da öyle. Birçok kadın senin gibidir. Henüz birbirinizin özelliklerini ve bastırılmış duygularını keşfetmiş değilsiniz. Bazı değişiklikleri, fantezileri, bir yemeğin sosu gibi kullanacaksınız. O zaman ketçap konulmuş bir makarna düşün. Makarnanın tadı değişir. Önünüzde 50 yıl var ve telaşa gerek yok.

Bozulmuş mudur?

19 yaşında kızım. 2 hafta önce merdivenden düştüm ve vajinamı basamağın ucuna vurdum. Çok canım yandı. Çamaşırımda pembemsi kan gördüm. Doktora gittim, yüzeysel şekilde inceledi ve kız olmadığımı söyledi. Dünya başıma yıkıldı. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, geçmiş olsun, bir kaza geçirmişsin. İlk gittiğin doktor, sana söylediklerini bir rapor halinde versin. Hemen bir doktora daha git, alabilirsen ondan da böyle bir rapor al. Benim de ilk aklıma gelen kızlık zarının yırtılmadığı. Ama yırtılabilir de. Ailen bu durumu bilmiyorsa hemen onlara anlat. Raporları da ver. Çok korktuğunu söylersin. Paniklersen her şey aleyhine döner.

Haberin Devamı

Kızlar korkuyor

23 yaşındayım. Penisim biraz büyük. Birkaç kez ilişkiye girmeyi denedim ama ilk kız arkadaşım ilişkiye girdiğimizde bayıldı. İkincisi de korktu, vazgeçti. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, genelde büyük olan şeyler korku yaratır. İnsanların iki büyük özentisi vardır. Biri büyük para, diğeri büyük penis. Büyük para büyük riskler taşır ama doğru yolda kullanıldığında mutluluk verir. Aynı şey büyük penis için de geçerlidir ama genellikle beklenen mutluluğu vermez. Kızın üzerine gitme, organlarını değil, ruhunu da incitip zedeleme ki korkulu adımlar atmasın.

Heyecanlıyım

18 yaşındayım. Tanımadığım bir kızla konuşurken aşırı heyecanlanıyorum ve lafı karıştırıyorum. Kız da benden soğuyor. Bu heyecanı nasıl yeneceğim?

CEVAP

Değerli okurum, daha antrenmandasın, sahaya çıkmadın. Isınma turları atıyorsun. Kalbin çarpacak, yüzün kızaracak, dilin dolaşacak ama birkaç yıl sonra onlar uçup gidecek. Sahaya usta bir oyuncu çıkacak. İşte o zaman ayağına düşen topu iyi kullan, kuralına göre oyna, boş kale buldum diye topu fırlatma yerine kendi duygularını, insanlığını, kaliteni ve geleceğini düşün.

Sekse düşkünüm

19 yaşındayım, sekse çok düşkünüm. Günde 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Haftada 15-20 arasında değişiyor. Nasıl engel olurum?

CEVAP

Değerli okurum, irade, akıl, yöntem.

Yanma var, neden?

19 yaşında kızım. Sevgilimle her ilişkiye girdiğimde yanma, acı ve sızlama oluyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Kızım, doğru bir jinekoloğa. Mantar ya da vajinit denilen bir sorun olabilir. Hemen tedavi olsun, kronikleşirse tedavi zorlaşır. Bunlar yoksa 1-2 ay sonra yaz, çare bulalım.

Bir sıvı akıyor

18 yaşındayım. Kızların elini bile tutsam meni akıyor. Bunun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, halk arasında zevk suyu derler. Doğaldır, zararı da yoktur. Zaten engellenmez de. Engellemeye de gerek yoktur. Yani bir tür sağlık işaretin.

BÖYLE SORU YOK!

Halimiz ne olacak?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım da 23 yaşında. Beraber olduğumuzda zevk almıyorum. Bir de her kavga sonrası ondan nefret ediyorum. Bu yaz evliliği düşünüyoruz. Ne olacak bu durum?

CEVAP

Sevgili yavrum, taze bir çiçeksin. Dışarıda kavurucu sıcaklar, fırtınalar, seni dalından koparacak eller var. Hayata alışıp direnç kazanmalısın. Şimdi sen hemen küsüveren birisin. Neden? Çünkü ruhun kırılgan. Çok gençsin. Gençliğe geçmeden, gelecek kışın fırtınalarını düşünmeden anında çölün ortasında çiçek açmaya niyetleniyorsun. Hayatı biraz öğreneceksin. Kavga, dövüş ya da aşk. Bu çorbada hepsi olacak. Kimliğin yerine oturuna kadar beklemezsen ben de sana küstüm.

GÜNÜN SORULARI

Nasıl kurtulurum?

22 yaşındayım. Sevgilimle haftada 1 cinsel ilişkiye giriyoruz. Liseden beri günde 7- 8 kez mastürbasyon yapıyorum. Bu halimden nasıl kurtulabilirim?

Değerli okurum, Temel kendini mastürbasyona kaptırınca babası onu evlendirmiş. Bir gün babısı Temel’in evine gitmiş. Kapıyı karısı açmış, Temel’i sormuş. Evdeymiş ve merdiven altındaymış. Babası gitmiş ki beklenen son, Temel saklanmış, yine o işi yapıyor. İşte bu hale düşmek istemiyorsan vazgeçeceksin. Karın odada, sen banyoda bu sistem yürümez. Formül basit, yeni bir kimlik yaratacak ve ona uyacaksın.

Neden sertleşmedi?

21 yaşındayım. Sabah bir kadınla ilişkiye girdim. Eve gelince penisim sertleşmedi. Sabah sertleşti ve az meni geldi. Neden olabilir?

Değerli okurum, neye yardım edeyim? Aslında normal olan sistemin seni ürkütmesi. Var olan ve kendi denklemini kendi kuran bir sistemde terazinin öteki gözüne dokunursan denge bozulur. Ağır ağır kendi ilkelerin çerçevesinde sistem kendi yolunu ve sayısını sana bildirecek. Yol gösterme ve bu yollarda seçim yapmak sana düşecek. 60 yıl cinsellikle yandan ve candan bir yapılanma içinde olacak, nasıl olsa şahlanacaksın. Normalsin, dert etme.

GÜNÜN SÖZÜ

Disipline edilmeyen akıl dümensiz gemi gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder