Dr. Haydar Dümen İhanet yuva yıkıyor
HABERİ PAYLAŞ

İhanet yuva yıkıyor

Haberin Devamı

Erkek, evlilik yıllanınca gözünü dışarıya çeviriyor, heyecan peşinde koşuyor. Bazen de bir hata yapıp karısını aldatıyor. Kadın bunu öğrenince ihaneti içine sindiremiyor, cinsellikten soğuyor. Günübirlik heyecanlar için yuvanızı dağıtmayın...

Böyle soru yok!

Acaba zararı olur mu?

20 yaşındayım, hiç mastürbasyon yapmadım, ilişkiye de girmedim. Acaba bu durumun bana zararı olur mu?

Cevap: Değerli okurum, her organ kendi biyolojik saatine göre çalışır. Mide 3 öğüne şartlanmıştır. Bunun gibi 14-15 yaşına kadar birinci görevi idrar boşaltım musluğu olan organa bu yaşlarda kutsal bir görev eklenir; üreme ve dünyayı boş bırakmama. Sorununa gelince; kolundaki kasları hiç çalıştırmadığını düşün. 10 kiloluk bir ağırlığı 100 metre taşıyamazsın. Yani organ atrofik yani gelişmemiş kalır. Cinsel fonksiyonlar da böyledir. Biyolojik zaman zilini çalınca, belirli ritmlerde boşalmalıdır. Buna direnmenin ve yüklenmenin bir yararı yoktur.

Sevgilime söyleyemiyorum

24 yaşında kızım. 2 yıldır erkek arkadaşım var. Ben onunla ilişkiye girmek istiyorum. Ama bunu bir türlü söyleyemiyorum. Ne olur bana yol gösterin.

Cevap: Sevgili okurum, kızlar bu konuda çekingendir. Modern ülkelerde bile yemeğe çıkan sevgililerden erkek, kadın arkadaşını evine bırakır. Kapıda kadın “Bir kahve içer misin?” dediğinde bu bir çağrıdır ve kadından gelmiştir. Bizim ülkemizde kızlar bu tür isteklerini sözle değil, çeşitli davranış, bakış, adeta nefes alışlarıyla dışa vururlar. Aslında aç gözlü erkeklerin istediği budur. Flört ederken bile her zaman hemen hedefe koşma amacıyla yanıp tutuşurlar. Bu genel bilgiler dışında ben sana ne diyebilirim ki sevgili okurum? Kocaman kızsın, ağzın, dilin var. Onlar söylemese bile, elin, gözün, yüreğinin sesini dile getirirsen arkadaşın anlarsa anlar! Anlamıyorsa başka bir hesabı vardır.

Karıma süre yetmiyormuş

32 yaşındayım, 1 yıllık evliyim. Eşimle 2 günde bir ilişkiye giriyoruz. Son zamanlarda sorun çıkarıyor. Çünkü orgazm olamıyormuş. Suçlusu da benmişim. İlişkinin daha uzun sürmesini istiyormuş. 15-20 dakika süren ilişki ona yetmiyormuş. Benim de gücüm kalmıyor. Ne yapmalıyım?

Cevap: Değerli okurum, herkesin mutlaka bir günah keçisi vardır ve olmuştur. Evlilikte bu keçi erkekse, kadını, kadınsa erkeğidir. Çiftlerden her birinin saat ayarları, etkilenme durumları, kırılganlıkları farklıdır. Bu tür farklar da doğurgan olup zamanla fark üstüne fark yaratır. Ve bu sorunlar da akla mıh gibi saplanıp kalır. 15-20 dakikalık ilişki süresi fevkaladenin fevkindedir! Oysa kadının kendindeki orgazm güçlüğünün farkında değil. Egosunu kurtarmak için günah keçisi olarak seni seçmiş, boynuna zinciri takmış. Böylece de rahata ermiş. Bu tür anlaşmazlıklar evliliklerde olabilir. Bir uzman sorunu çözebilir.

2 ayda bir ilişkiye girince kocamdan soğuyorum

29 yaşında, 2 yıldır evli kadınım. Eşimle cinsel yönden tatmin olamıyorum. 2 ayda bir ilişkiye giriyoruz ve ön sevişmemiz olmuyor. Eşim sürekli yorgun. İlişkide erken boşalıyor. Ne yapmam gerekir? Normal çift haftada kaç kez birlikte olur?

Cevap: Sevgili okurum, evliliğiniz engebeli bir yola girmiş. Kadınların baş ağrısı, erkeklerin yorgunlukları klasiktir. Bunların hepsi birer paroladır. Anlamı ‘üstüme gelme’ demektir. Erken boşalma tedavi edilebilir. Bana göre evliliğinizi yeniden gözden geçirmeniz lazım. Sanırım eşinin ciddi bir sorunu var. En azından duygusal aşamada. Onu çözmesi gerekiyor.

Penisim yara oluyor

17 yaşındayım. Ben çok mastürbasyon yapmak istiyorum ama her seferinde penisim yara oluyor. Bunun çaresi yok mu? CEVAP Yaralı yavrum, penisini yaralarken ruhunu da yaralama. Korkum o. Bu ne hız ula? Ne kaçıyor ki? Önünde dağlar gibi yıllar, dağlar gibi kaşıklanacak pilavlar var. Sen şimdiden kaşığı kırmaya yönelmişsin. İrade, denge akıl, iş, okul ve aile köşeleri arasında mekik doku. Arada bir de mastürbasyona selam ver.

Çok küçük

15 yaşındayım. Ama penisimin boyu 5 santim. Ne yapmam gerekiyor?

Cevap: Değerli okurum, sönük hali 5 santim olmalı. Bizi ereksiyon boyu ilgilendirir. Hadi öylesini ölç de bana bildir bakalım. Ne yapacağımıza karar verelim.

Orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum

24 yaşında, nişanlı kızım. 2 yıldır nişanlımla birlikte oluyoruz. Uzun süre ilişkiye girmezsek, denediğimizde bende acı, yanma ve kuruluk oluyor. Orgazm olup olmadığımı anlayamıyorum.

Cevap: Sevgili okurum, cinselliğin kadından yana püf noktası evlilik ortamının düzeni ve güvenilir olmasında düğümleniyor. Evlilikte bile bu tür dengesizlikler cinselliğin dinamiğini bozuyor. Örneğin, erkeğin işi gereği her zaman kadının yanında olmaması gibi. Bildiğin yolda yürümek zorundasın. Sen mastürbasyon yap. Ama klitoris orgazmda saplanır kalırsan vajinal orgazma zor geçersin. Bunu da zaman belirleyecek. Şimdilik telaşlanma diyorum.

Neden meni gelmiyor?

18 yaşındayım. Bu zamana kadar 3 kez ilişkiye girdim. Ama ikisinde de benden meni gelmedi. Mastürbasyon yaparken hiç sorun yaşamıyorum. Nedeni ne olabilir?

Cevap: Değerli okurum, alışamadın. Şartlanma böyle. Bir de kafana takıyorsun sanıyorum. Kendi haline bırak. Tedavilik bir şey değil. Evlendiğinde her şey düzelecek.

Kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor

22 yaşındayım. Güzel giden bir ilişkim var ama kız arkadaşım ilişkiye girmek istemiyor. Onun için yapmadığım şey kalmadı. Daha ne yapmam lazım?

Cevap: Değerli okurum, namuslu ve sorumlu olmalısın. İnsan haklarına, demokratik kurallara saygı duymalısın. İki taraftan biri istemiyorsa zorlama olmaz. Kız doğru yolda. Hadi senin dediğin olsa ne güvence veriyorsun? Aklını başına topla.

Eşim beni aldattı

36 yaşındayım. Eşimle ilişkiye girerken çok isteksizim. Eşim beni aldattıktan sonra cinsellikten soğudum. Ne yapabilirim?

Cevap: Değerli okurum, eşinin açtığı yarayı yine o iyileştirecek. Bir daha yapmamaya söz verecek. Yaptığı şeyin bedelini elbette ödeyecek. Seni kırmayacak, çiçekler, hediyeler alacak. Yeniden gönlünü kazanmanın yollarını arayacak. Ancak o zaman diliminin sonunda sen hoşgörülü, bağışlayıcı olacaksın. Bir kere affedilir. Bu yuva bozulursa günün birinde yapacağın evlilikten yana erkeğin garantisi ne olur o da belli olmaz. Hadi gel el ele verelim.

Hamile kalmaktan korkuyorum

Sevgilimle ilişkiye girdim. Erkek arkadaşım dışarı boşalmıştı. Ben meninin içeri gitmesinden korkuyorum. Acaba hamile kalma ihtimalim var mı?

Cevap: Sevgili okurum, bir hafta sonra durumunu bildiren mailini bekliyorum. Adetini göreceksin, üzülme.

Prostat olabilir miyim?

30 yaşındayım. Sık sık ve az olarak idrara çıkıyorum. Prostat olabilir miyim?

Cevap: Değerli okurum, bu bir alışkanlık ve şartlanma olayıdır. Ama aklında kuşkularla yaşayacağına bir üroloji uzmanına gidip kesin sonucu öğrensen diyorum. Çünkü biz buradan sözlü bir öneriyle sorumluluk altına girmek istemeyiz. Genel düşüncem bir sorununun olmadığıdır.

Günün sözü: Aklın yolu birdir. O biri bulana kadar nice bedeller ödetir. H.D.

12

Sıradaki haber yükleniyor...
holder