Dr. Haydar Dümen İkincisi için uğraşmayın
HABERİ PAYLAŞ

İkincisi için uğraşmayın

Cinsellikte önemli olan iki tarafın tatmin olması. Sizler ille de rakamların peşinden koşuyor, aynı gecede ikinci ya da üçüncü kez ilişkiye girmenin hayalini kuruyorsunuz. İkincisinin olması erkeklik gücünüzün ispatı değil, boş yere yorulmayın.

BÖYLE SORU YOK!

İstekliyiz, ne yapsak?

21 yaşında kızım. Sevgilimle seks konusunda istekliyiz. Ama ilişkiye girmedik. İsteğimizi nasıl durdururuz ya da durdurmak gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, diyelim ki açsın. Açlık hissi durmadan “Yemek yemek” diye naralar atıyor. Dışarıda ise çeşitli yemekler var. Cebinde paran varsa, o yemeği önünde bulursun. Benzer iştahtan biri de cinselliktir. Bu konuda aç gözlü, biraz deli bozuk istekler olur. Bu isteklerin yokluğunda ise insanlar acıkır. Bir deneyde labirente dişi fare, aç bir erkek fare bir de peynir konulmuş. Aç fare her seferinde dişisine koşmuş. Çocuklar, yol yöntem olarak biz trafik memuru değiliz. Fare ile kendini kıyasla. Ama onun gittiği yola gitme.

Haberin Devamı

Cinsel organım çok soğuk

35 yaşındayım, bekarım. Sertleşme sorunum var. Ancak idrara sıkıştığımda sertleşme oluyor. Bir de cinsel organımın çok soğuk olduğunu hissediyorum. Her şey yolunda mı?

CEVAP

Değerli okurum, sisteme gelen kanın kapı ayarı vardır. Bu kan peniste sertleşmeyi sağlar. Karınla organ arasında kalan boşluğun 90 derece ve üzeri normaldir. Kan varsa organa neden soğuk diyorsun? O kan dolaşımı olmazsa soğuk olur. Cinsel organın sertleşmesi beyin ve organa bağlıdır. Üstle, alt sistem arası bir uyum yoksa suç penise yüklenir. Örneğin; hırsızlık yapan eli kesmeleri gibi. Aslında elin suçu yoktur. Çünkü el beyne bağlıdır. Bu yapının mekanizmasına göre olayın damar sistemiyle ilgili gibi. Bir uzmana gitmeni ve penil dopleri yaptırmanı öneririm.

İlişkiye giremiyoruz

5 aylık evliyiz. Karımla ilişkiye giremiyoruz. Tam birleşme sırasında kendini kasıyor, birden kemik gibi oluyor. Nasıl davranmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, vajinismus. Ülkemizde evliliklerin ilk günlerinde, kadınların başına bela olan bu derdin görülme oranı yüzde 10 dolaylarındadır. Kızlarımız ilk ilişkide karabasan yaşar. Bu panik ve korku sendromudur, kendilerini bırakamazlar. Erkek ise “Nedir, neden oluyor?” kuşkuları bir yana, ne yapacağını şaşırır. Bunun adı vajinismustur. Bu karabasan sadece aileleri değil, anne, babanın öteki akrabalarını bile içine alır. Oysa artık vajinismus tedavi edilebilen bir sorun. Hem de kısa sürede ve kesin olarak çözülür. Lütfen eşini incitme. Çünkü onun elinde değil, uzatmayın tedavi olun.

Haberin Devamı

Neden zevk almıyorum?

23 yaşındayım, uzun zamandır ilişkiye giriyorum. Eskisi kadar zevk almıyorum. Geçen hafta yabancı bir kadınla beraber oldum ama zevk alamadım. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik olarak anormal tabii. Duygusallığını ve romantik sermayeni yitirdin. Yemeğini güzel güzel çatalla yemek varken kepçeyle, elle yiyerek tükettin. Bir bedel ödenecekse oraya geldin. Umarım başka zevkler aramazsın. Biraz perhiz, biraz psikolojik tedavi. Daha önünde 70 yılın var. Bilim ve akıl pusulan olsun. Gemi karaya oturmasın.

Ereksiyon olamıyorum

Haberin Devamı

36 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Bugüne kadar ilişkiye giremedik. Ereksiyon sorunu yaşıyorum. Çok üzülüyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sorun seni ne kadar ilgilendiriyorsa aynı oranda eşinle de ilgili uyumsuzluklar söz konusu olabilir. Ama kesin olarak çözülecek bir sorundur. Daha da uzatmayın.

Boşalamıyorum

24 yaşındayım. Mastürbasyonda boşalıyorum ama seks yaparken boşalamıyorum. Bu mastürbasyondan kaynaklanıyorsa nasıl çözüm bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azalt. En az 6 ay ya da 1 yıl boyunca kendi kendine telkinde bulun. Asla “İradesizim, güçsüzüm” diye aşağılık kompleksine girme. Zamanla, normal cinsel ilişkiye geçtiğinde bir alışkanlık süresini de göze al. Sorun olursa uzmana başvur.

Çok mastürbasyon yapıyorum

23 yaşındayım ve karşı cinsle cinsel ilişkim olmadı. Çok mastürbasyon yapıyorum ama duramıyorum. Bu her konunda verimimi çok düşürüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, alışkanlıklar böyledir. Tek ilaç; irade. İrade başlagıçta zayıftır ve yenik düşer. Bu durumda kişi kendini teslimiyete hazırlar. Bak yavrum, haftada 1 sayı azaltsan, 10 haftada 10 sayı eder. İşte yolun bu.

Sağa doğru yamuk

18 yaşındayım. Penisimin boyu 16 santim. Ama biraz sağa doğru yamuk. İleride bir sorunla karşılaşır mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, karşılaşmazsın. Ama okurlarım bilsin ki boyu biraz uzun olan penisler genellikle bir yöne doğru yamuk oluyor. Boy özentisine umut bağlarken böyle bir sorunla da karşılaşabileceği unutulmasın. Ama öyleyse de sorun yok bu da bilinsin.

Hiç ilişkiye girmedim

23 yaşındayım. Haftada 1, en fazla 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Ama meni katı ve şeffaf. Bir arkadaşım “Çocuğun olmaz” diye beni korkuttu. Doktora gitmeye çekiniyorum. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, o arkadaşın profesör falan mıydı? Benim demeyeceğim şeyler söylediğine göre benden epey ileri olmalı(!). Her neyse, her şeyin olacak. Sakın ha, çok çocuk yapma, 2-3’te kal ama karşı cinsle ilişki zamanın da gelmiş, onun da koşullarına uyarak kimsenin de vicdanını oymayarak biraz antrenman yapabilirsin.

Hastalık bulaşır mı?

28 yaşındayım. Penisimde sivilce var. Kız arkadaşımla ilişkiye girmiştim, sivilce patlamış. Kıza hastalık bulaşmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey olmadı, olmayacak. Her zaman temizliğe dikkat.

Çok istesem de ikincisi olmuyor...

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girince çabuk boşalıyor, ikinci kez ilişkiye giremiyorum. Çünkü tam sertleşmiyor. Sevgilim kızıyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın hem haklı hem haksız. İkinci birleşme erkek için kolay değildir. Ama ikinci birleşme sayıları da erkeklik gücünü belirlemez.

Neden memnun edemiyorum?

22 yaşındayım. Cinsel organım olur olmadık zamanda sertleşiyor. İlişkiye girdiğim zaman en az 5 kez boşalıyorum. Ama partnerimi memnun edemiyorum. Sevgilim ne yapsam da zevk almıyor. Ne olur bana bir yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, galiba erken boşalıyorsun. Süre yetmiyor. Onunla ilgilenme, fazla elleşme. Ereksiyonun gerçekleşmesi beyinden kaynaklanıyor. Yani delinin aklına taş getirme. Hani insanlar zor durumda olunca ereksiyon olur mu olmaz! Aklını işe, dünyaya, kendine ve ailene çevir.

Süre çok mu kısa?

21 yaşındayım. Şu aralar çok mastürbasyon yapıyorum. Bir test yaptım. 3 dakikada boşaldığımı tespit ettim, normal mi?

CEVAP

Şimdilik normal yavrum, evlendiğin zaman süreyi uzatırız.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklı tutsak eden şey tutkulardır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder