Dr. Haydar Dümen İlkinden herkes korkar
HABERİ PAYLAŞ

İlkinden herkes korkar

Haberin Devamı

İlk ilişkiler hem kızlar hem de erkekler için korkutucudur. Çünkü cinsellik oyun değil. İki kişinin birbirini sevmesi, özlemesi, hayatı paylaşmaya gönüllü olması, heyecan duyması gerekiyor. Bu yüzden aceleye getirilecek bir şey gözüyle bakılmamalı. Önce ruhunuzu ve beyninizi alıştıracaksınız, sonra sıra bedeninize gelecek ki mutluluk sizi bulsun

GÜNÜN SORULARI

Çok tutkuluyum yakışıklıyım ama yalnızım

19 yaşındayım. Yakışıklıyım, 1.80 boyundayım, çok tutkuluyum. Nerede kız görsem “Vay bu kız benim olmalı” diyorum. Kızlara çok düşkünüm. Dikkat çeken biri olduğum halde yalnızım. Ne yapmalıyım?


CEVAP
Yakışıklım, seni kıracak değilim. “Vay be şu kız benim olmalı” diyorsun ya verdim gitti. İlkini aldın, tadına doyamadın, ikinci bir güzel, onu da attın sepete. Kolunda götürdün eve. İlki evde bekliyor, sizi görünce “Hayırdır inşallah” diye söyleniyor. Sen birinciye “Tatlım, bir çay yap da birlikte içelim” dedin. O hâlâ ne olduğunu anlamadı. Taa ki çaylar içilip kız senin kolunda yatak odasına giderken kafasına dank etti. O gün öyle bitti. Günler geçti, hiçbiri seni bırakıp gitmiyor. Çünkü yakışıklısın, dikkati de çekiyorsun. Boy da maşallah! Şimdi ne yapacaksın? Senin olan ve kendilerini sana adamış bu kızlarla panikledin değil mi? Öyleyse bu denklemde bir yanlış var. “Vay be bu kız benim olmalı” yağma Hasan’ın böreği gibi talan, savaş ganimetlerinde bile olmaz. Bak kızlar sana neden yüz vermiyor: Bakışların boş ve kof. Sadece adım Serin, ben adamı yerim gibi bir iştah parıltısından başka bir şey yok. Açılımların ters ve abes. Bu açılımlarda güven, sadakat, sevgi, dolu bir yürek ve de sevecen bir zekaya sahip olman gerek. Oysa sen bakkal hesabı yapıyorsun. Kızlara yutacak bir lokma gibi bakıyorsun. Kendini yenile, saydıklarımla donat, sonra kimi beğenirsen ona elini uzat.

10 gündür durmadan birlikte oluyoruz



2
1 yaşındayım. Kız arkadasım da 21 yaşında. Biz Fransa'da yaşıyoruz. 10 gündür durmadan birlikte oluyoruz. İkimiz de çok istekliyiz. Acaba bu durumun bize bir zararı olur mu?

CEVAP Şu tekniğe bakın, Fransa nire Türkiye nire? Dünya artık avucumuzun içinde gençler. Benim gençliğimde evde telefon lükstü. Bir telefon alabilmek için 4-5 yıl beklemek gerekiyordu. Şimdi sokağa bakıyorum, herkesin elinde telefon. Ya bu kızlar, bu gençler ve de öteki insanların iş yerleri var da gidemiyorlar, telefonla mı idare ediyorlar diye düşünüyorum. Ama yüzde 90’ının bir başka işi var. O işleri de evrensel vizeli. Öyle bir iş ki ileri yaşlara kadar bitmez tükenmez sermaye, anadan doğma depolarında dolu. Değerli okurum, bizde bu işler böyle de sanırım Fransa’da pek laklakiyata gerek yok. Geriye ne kalıyor, sen işte onu soruyorsun? “Hocam, bizde bir iştah bir iştah, birlikte yedikçe yiyesimiz geliyor. Tam doyduk derken yeniden acıkıyoruz. Saatler derken günler böyle geçiyor. Keyfimiz yerinde de bir derdimiz var. Biz bunları Fransa’daki doktorlara soramıyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Biz ne yapalım, uzat bize elini, sonunda veririz helalliğini” diyorsunuz. Sizi gurbette boynu bükük bırakır mıyım çocuklar? İşte formül: Kaşığı kırmadan, çorba kasesinin dibini delmeden idare edin. Zaten beni dinlemeyeceksin. İş olsun, torba dolsun hikayesidir bu, hiç belli olmaz sonu.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım ve ben çok erken boşalıyorum. Acaba neden?



CEVAP Değerli okurum, heyecan, acemilik ve cinsel coşku. İstem dışı sinir sistemininde heyecanlarla yüklü olması. Evlendiğinde tedavi olacaksın. Şimdilik böyle idare et. Sakin ol. Mastürbasyon sırasında geç boşalma tekniği kullan.

Güzel kadın görünce...

19 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim. Güzel bir kadın görünce ereksiyon oluyorum. Bu durumdan rahatsızım. Bir kez ilişkiye girmeyi denedik ama kız arkadaşım penisimi eliyle kavrayınca boşaldım. Ne yapmam gerekiyor?



CEVAP
Değerli okurum, her şey zaman içindeki şartlanmalarına bağlı. Heyecanın azalacak. Boşalma doğru sürede olacak. Ama bu hedefe varmanın geçiş yolu kızlarla arkadaşlık ilişkileri. Onlarla cinsellik olmadan konuşman, dostluk kurman, flört etmen geleceğin için çok önemli. Önünde uzun yılların var.

Heyecanlıyım

17 yaşındayım, hiç cinsel deneyimim olmadı. Bunu yaşamayı düşünüyorum ama biraz da heyecanlıyım. Ne yapayım?

CEVAP Değerli okurum, bütün gençler kızlar, erkekler ilk birleşmelerde ya da aşk konu olunca heyecanlanır. Konuşmasını bile şaşırır. Doğallıklarını yitirirler. Kalp çarpıntıları artar. Heyecanı yaşamak, aşkı yaşamak kadar güzeldir. Kendinle fazla hesaplaşmadan, sorgulamadan zamana bırak her şeyi öğreneceksin.

Artık ilişkiye girmek istemiyorum




19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürekli ilişkiye giriyoruz. Ama ben artık ilişkiye girmek istemiyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP
Değerli okurum, sebebi erken çıktığın yolda dış dünya ile iç dünyanın dengelerini kuramaman. İleride her şey istediğin gibi olacak. Ortada sorun yok. İstersen kız arkadaşına veda öpücüğü konduruver, daha da üstüne gitme.

Erkeklerden iğreniyorum

19 yaşındayım. Daha önce uzun süren bir ilişkim vardı. Birlikte olduk ve çok zevk aldım. Ama şimdi erkeklerden iğreniyorum. Eskisi gibi olmak istiyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP
Sevgili okurum, acaba ilkini mi arıyorsun? Rüyalarında ne var? Ayrıca ilk yenilen yemek unutulmaz, o tat aranır. Sen bunları aşacaksın. Kendinle hesaplaşmadan, ön yargıyla soru sormadan ilerle. Bu reçetenin her birinden birer tutam kullanırsan ve zamana bırakırsan her şey düzelecek.

Çok kanadı


Birkaç gün önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İlişkiden sonra kanama oldu. Adeti bitiyordu. Ama tam 12 saat sürdü. Sizce kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?



CEVAP Değerli okurum, sürtünmenin derecesini bilmiyorum ama uzun süreli kanama adet kanamasının devamı gibi geliyor bana.

İlişkide kan geliyor

21 yaşındayım. Kız 17 yaşında. Geçenlerde ilişkiye girdik, kan geldi. 3 gün sonra yine birlikte olduk. Ama bu kez kan gelmedi. Bir daha kan gelir diye korkuyoruz. Ne yapmalıyız?

CEVAP
Değerli okurum, kızlık zarı kanadı. Arkadaşının yaşı küçük. Organın ölçüleri ona göredir. Burada penisin boyutunun da rolü oluyor. Belki birkaç birleşmenizde kan gelebilir ya da gelmeyebilir. Artık bunlar önemini yitirdi. Kızlık zarı yukarıda dediğim gibi kanadı.

İlki kötü geçti


19 yaşındayım. İlk denemem iyi geçmedi. Bu yüzden çok tedirginim. İleride bu problemimi yenebilir miyim?

CEVAP
Sevgili okurum, tabii yenersin. Hangi konularda ilk denemeler iyi geçiyor ki? Zamanla usta olup çıkarsın. Aceleye gerek yok, önünde yıllar var.
Tek sorun kendini sorgulama. “Ya başaramazsam?”, “Ya olmazsa?” dersen başaramamaya davetiye çıkarırsın.

Belden aşağısı tutmuyor

23 yaşında kızım. 2 yıllık bir birlikteliğim var. Onunla ilişkiye girdim. Sevgilimin penisi büyük olduğu için ‘Acaba acı çeker miyim?’ diye düşündüm. Sevgilimin penisinin vajinaya girince titreme başladı. Belden aşağımı kontrol edemez oldum. Ne olur yardım edin.



CEVAP
Sevgili okurum, ilki bu. Acemilik olur, korku olur, heyecan olur, çarpıntı olur. Ayrıca duyduklarının sendeki yarattığı olumsuzluklar ve bir de psikolojik sorumluluklar... Tümünü yanyana getirip titremeyip de, kasılmayıp da ne yapacaktın? Gevşersin yavrum, gevşersin. Hem de her yönüyle. Zaman en büyük ilaç.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzelliği zamanın yeli, ruhun güzelliğini nankörlüğün seli siler süpürür. H.D.

7

Sıradaki haber yükleniyor...
holder