Dr. Haydar Dümen İpler kadının elinde...
HABERİ PAYLAŞ

İpler kadının elinde...

Evlilikte yıllar geçip çocuklar doğunca çoğu kadın kendine bakmayı bırakıyor. Bu durum erkekleri olumsuz etkiliyor. Beğenip aşık olduğu kadının seneler içindeki değişimi erkeğin cinsel duygularını köreltiyor, gözünü dışarıya kaydırıyor. Hanımlar, ipler elinizde, daha dikkatli olun.

BÖYLE SORU YOK!

Geceleri yapsam olmaz mı? 1

9 yaşındayım. Haftada 3-4 kere gün içinde mastürbasyon yapıyorum, enerjim bitiyor. Gece yapsam daha iyi olmaz mı?

CEVAP

Değerli okurum, grip oldun, burun akıyor. Akıntı burnuna kaçınca öksürüyorsun. Kaç kere öksüreyim diye sorulmaz ki? Yarış atlarını durmadan mahmuzlamak başarı sağlamaz. Sizler bir yarışta değilsiniz. Can senin, istek senin, sayıları kendine göre ayarlarsan hem başarı hem de mutluluğu yakalarsın. Durumunda özellik görmüyorum, normal hayatına devam et. Değerli okurum, iyi de zaten bu işler gece, kimse görmeden yapılır. Güvenli, emin bir yerde yapılırsa ruh da rahat eder.

Haberin Devamı

Damarlar patladı mı?

23 yaşındayım, mastürbasyon yaparken spermler dışarı çıkmasın diye penisimi sıktım. Şimdi sertleşmiyor. Doktora anlattım, güldü, “Öyle şey olmaz” dedi. Acaba damarlarda patlama mı oldu?

CEVAP

Değerli okurum, doktor üroloji uzmanıysa ona inanacağız. Başka branştan biriyse kuşkulanmakta haklısın. Ama böyle bir durumda organ zedelenir, zarar verici değildir. Hem kuşkuya kapılmış hem de biraz korkmuş olmalısın. Kendine olumsuz telkin yaptın. Her neyse, penisinde acı, ağrı yoksa ben sorun görmüyorum. Mastürbasyon yaparken meni geliyorsa sistem sağlam çalışıyor demektir. Bir süre perhizde kal, organ kendini yenilesin.

Kendimi dizginleyemiyorum

22 yaşındayım. Her gece 3 defa mastürbasyon yapıyorum. Kendimi zincirlerini kırmış köpek gibi hissediyorum. Nasıl azaltayım?

CEVAP

Geçmiş olsun okurum. Anne, babandan birine anlat bakalım, ne diyecekler? Utanırım dersen, bu salgın hastalık gibi, senin iradeni tutsak alır. Elden geldiğince ailenden ve insanlardan kaçma. Dahası anne, babanın varsa bir büyüğünün odasında yat!!! Sen bana alkol tutkunu ve mastürbasyona bağımlı biri gibi geldin. Aslında iki bağımlılık arasında fark yok. Her ikisi için gizli köşeler aranır ve bağımlı olan maddeye ulaşılır. Ama aynı oranda da hayata küsülür. Bunlar için komplekse girme. Çok gençsin, iradene sahip ol, hayatına saygı duy.

Haberin Devamı

Neden acı çekiyorum?

27 yaşında, 5 yıllık evli kadınım. 5 aylık bir oğlum var. Cinsel birleşmeye isteksizim ve acı hissediyorum. Bu psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, önce bir kadın-doğum uzmanına git. Ondan sonra başka nedenler ararız. Senin kasılman, erkeğin cinsel organı ve ilişki sırasında yaptıkları önemli. Onlar da çözülür. Ama isteksizlik konusunda zorlanıyoruz. Burada eşinle el ele vereceksiniz, fantezileri de eylemin süsü olarak kullanacaksınız.

Artık eşimi arzulamıyorum

30 yaşındayım 6 yıllık evliyim. 2 çocuğum var. Eşim 2 hamilelikten sonra çok kilo aldı, kendine hiç bakmıyor. Artık onu arzulamıyor, ilişkiden kaçıyorum. Ayda 1 birlikte oluyoruz. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu yuvanın kurtulmasının tek yolu var. Eşin kilo verecek, onu yeniden beğeneceksin. İnmediği taktirde kendini ne kadar zorlarsan zorla, taşıma suyuyla değirmen dönmez. Bu evlilik daha 50 yıl sürecek. Ona göre adımlar atılsa yolunuzdaki engeller kalkar. Bu söylediklerimi eşinle konuş. Buna saygı göstermesi gerekir. Aynı şeyi kadın senin hakkında düşünse senin de ona saygı göstermen gerekir. Evliliğin özü budur.

Haberin Devamı

Kasıklarım ağrıyor

18 yaşındayım. Ne zaman mastürbasyon yapsam kasıklarım ağrıyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, ona spazm ağrıları denir. Yani içeride düz kasların kasılması anlamında. Kendini sıkma ve germe. Bir dağa tırmanıyorsan koşma. Sakin olarak çıkmaya çalış. Spazmların azalacak ya da yok olacak.

Düzenli seks faydalı mı?

37 yaşındayım. 3 yıl önce eşimden ayrıldım. O günden beri düzenli seks hayatım yok. Sık sık kalbim sıkışıyor. Doktora gittim, bir şey çıkmadı. Acaba bunlar düzenli seks yapmadığım için mi?

CEVAP

Değerli okurum, kilonu, tansiyonunu, şekerini normal sınırlarda tut. Ağır yemekten sonra ya da tok karnına seks yapma. Seks beden hareketlerini de devreye soktuğundan ölçülü ve bilinçli olanın kalbe yararı oluyor. Alkol ve sigaradan mutlaka uzak dur.

Neden başarısız oldum?

21 yaşındayım. Bugüne kadar hiç cinsel deneyimim olmadı. Ne zaman kendimi cinsellik için hazır hissetsem bir türlü başarılı olamıyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, cinsellik sınava girer gibi bir eylem değil. Ortamını bulamayınca dengesizlikler olur. Kendini yargılama ve hesap sorma. Uygun ortam ve uygun zamanda her şey düzelir.

İsteksizlik başladı

3 aylık evliyim. İlk 75 gün her gece ilişkiye girdim. Son 10 gündür bu azaldı. İsteksizlik başladı, erken değil mi?

CEVAP

Değerli okurum, karnını tıkabasa doyurmuşsun. Şimdi önüne yeniden yemek koymuşlar, canın istememiş. Doğrusu bu değil mi? Biraz acıkmayı bekle. Sonunda mideni isyan ettireceksin, kadını da bıktıracaksın. Orta yoldan ayrılmayın.

Kan gelmedi

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla seviştik. O çıplaktı ama benim üzerimde çamaşırım vardı. Peçete üzerine boşaldı. 2 gün sonra adet gördüm. İlişkide kan gelmedi ama korkuyorum. Yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, yüzde 100 kızsın. Zar yerinde duruyor. Eğer esnek değilse evlendiğin zaman kanayacaktır.

Hamile miyim?

Arkadaşımla ilişkiye girdik. Zara zarar gelsin istemedik. Hamile kalır mıyım? Kızlık zarıma bir şey olmuş mudur? Adet düzensizliği yaşıyorum, psikolojik mi?

CEVAP

Sevgili okurum, zarın bozulmadı. Gebe de değilsin. Yapacağın tek şey arkadaşınla ilişkiyi kesmek. Doğru yolda yürümek. Oyunu kuralına göre oynamak. Bir zaaf eseri yaşadığın bu olayı umarım bir daha tekrar etmezsin. Olgunlara bayılıyorum

18 yaşındayım. Olgun kadınlardan hoşlanıyorum. Rüyalandığım zaman sabah kalktığımda meni geldiğini görüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey. Olgun kadınlar konusu birazcık sorun olsa da zamanla, büyüdükçe yaşıtlarına ineceksin.

Bir türlü boşalamıyorum

20 yaşındayım. Günde bazen 1, bazen 2 kez mastürbasyon yapıyorum. Ama kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde çok zor boşalıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi mastürbasyona alışmış olman.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk yoğun bakıma alınmışsa dualar da işe yaramaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder