Dr. Haydar Dümen Kadın ilgisini yitirebilir
HABERİ PAYLAŞ

Kadın ilgisini yitirebilir

Haberin Devamı

Evliliğin ilk yıllarında hayat çiftlere toz pembe görünür. Hayat monotonlaştıkça cinsellik geri plana atılır. Kadın cinselliğe ilgisini yitirir, yatak odasında boğulduğunu hisseder. Çiftler gayret ederse işler yoluna girer...

BÖYLE SORU YOK!

Tabanca neden tutukluk yapıyor?


25 yaşındayım. Geçenlerde kız arkadaşımla ilişkiye girdik, 1 saatten fazla sürdü ama boşalamadım. Acaba tabancamdaki tutukluğun sebebi ne olabilir? CEVAP Değerli okurum, dertler hep aynı da kapıların numaraları değişik. Artık bu konuları gözüm kapalı çözecek hale geldim. Bildiklerimi de sizlere aktardım. Eski tamam, eski tas!!! Sanırım sen 25 yaşına kadar 10 yıl mastürbasyon bağımlısıydın. Süreyi, ritmi ve refleksi ayrıca hayali aksesuarları mastürbasyona göre ayarladın. Anadolu halkı pilavı kaşıkla yer. Ver eline altın çatalı, üzerine döker, “Nerede benim tahta kaşığım?” der. Yani tabancanın mermisi demire değil, tahtaya işler. Bunlar bilinçaltı etkiler de olabilir. Durumun evlilikte düzelecektir.

[[HAFTAYA]]

GÜNÜN SORULARI

Rüyamda orgazm oluyorum

22 yaşında kızım. Bir süre haftada 1-2 kez mastürbasyon yaptım. Sonra bıraktım. Arada bir cinsel içerikli rüyalar görüyor ve orgazm oluyorum. Acaba kadınların böyle rüyalar görmesi normal mi? CEVAP Sevgili okurum, kadınların yüzde 40’ı orgazm güçlüğü çekiyor diyoruz. İşte onlardan kimileri tedavi için bize gelirler. Seans sırasında ilk sorum ‘Hiç orgazm oldun mu?” dur. Ardından ‘Genç kızken ya da evlendikten sonra mastürbasyon yaptın mı?’ gelir. Diyelim ki olumsuz yanıt aldım, ‘Hiç rüyanda orgazm oldun mu?’ diye sorarız, bu kuraldır. Hiç orgazm olmamış biriyse karşımızda tüm kapıları kilitli, çelik bir kasa var demektir. Öte yandan Freud “Soğuk kadın yoktur. Ama eşinin ateşini yakamayan erkek vardır” der. Bu bilimsel yorum Freud’un yaşadığı toplum ve kültüre göredir. Bu doğrudur ama bizde her şey bilinmezlikler içindedir. Sevgili okurum, kadınlıkta büyük piyangoyu yakalamışsın. Dengeli olur ve yerinde kullanırsan seni kutlarım, sevgilerimi sunarım.

Kocamın makine nasıl çalışır?

5 yıllık evliyim. Kocam çok isteksiz ve erken boşalıyor. Zevk almıyormuş. Acaba eşimin makinesini nasıl çalıştırırım? CEVAP Sevgili okurum, kör talih tutmuş elinden, senin gözünü bağlamış. Eşin “Yolun son aşamasındayız, koş” deyince sen kayaya toslamışsın. Bu isteksiz erkek neden böyle bir yola çıkar, anlamadım. “İsteğim arkadan gelsin, alışırım” dediyse neden önüne gelen tabaktan değil de, kendi pişirip kendi yediği kabaktan yer. Bu durum alışkanlıktır, bağımlılıktan da olabilir. Neden işin başında “Ben bu kızın başını yakmayayım” dememiştir? Doktor ne etsin ne eylesin. Tıp fakültelerinde cinsel içerikli ayrıntılar ders olarak bile okutulmuyor. Bu durumda o ne yapsın? Şimdi ne olacak? Önünüzde karanlık bir 60-70 yıl var. Hanım kızım çölde kaybolmak üzeresin. Kendi kararını kendin vermelisin. Ya da eşini konunun uzmanına götürmelisin.

* * *

Her ilişkide kızlık zarı yırtılır mı?

27 yaşında kızım. Sevgilimle 7 yıldır birlikteyiz. Sevgilim evlenmeden ilişkiye girmek istiyor. Ben korkuyor ve utanıyorum. Bir terslik çıkarsa diye düşünüyorum. Eğer ilişkiye girersem kızlık zarı yırtılır mı? Yırtılırsa diktirdiğimizde kan gelir mi? CEVAP Sevgili kızım, 7 yıl beraberlikten sonra ruhla bedenin birbirine kenetlenmesi söz konusuyken her şey oradaki ufak bir zara monte etmeniz olur mu? Ya evlenmezsem ne demek? O zaman 7 yıl niye uzattın? Çocuğum aklınız var. İradeniz ve duygularınızı da ortaya koyarak hayat planınızı doğru yapın. Tüm boyutlarıyla düşünün. Her konuyu tek boyuta indirgemek yanlış olur. Evlenmezseniz seni bu adamı unutacak mısın?

Cinsel isteğim yok

22 yaşındayım. Erkeklere karşı cinsel istek duymuyorum. Duygusal anlamda bir şeyler hissetmeme rağmen cinsel isteğim yok. Acaba bu sorunun kaynağı nedir? Hep böyle mi sürecek? CEVAP Sevgili okurum, fiziği, insanlığı, kültürü, duyguları, anlayış ve sevecenliği kendine uygun birini bulduğunda önce cinsellik fitili ateşlenecek. Sonra o ateş bacayı saracak. Bu ateşten dünya aydınlanacak, çocuklarınız olacak. Şimdiden sen sıcak ve biraz o gözle bak erkeklere. Evlendiğinde çıkabilecek sorunlara yardımcı olacağız. Kendini biraz dünyanın ve iç güdülerinin akışına bırak.

Zarını diktirebilir miyiz?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Sevgilimin kızlığı bozuldu diye korkuyorum. Sizce kızlık zarını diktirebilir miyim? CEVAP Değerli okurum, bu işlere ben karışmıyorum. Elime tıbbi bir sorun gelirse onu yanıtlıyorum. Senin kız arkadaşınla ilişkiye girip girmemenden bana ne! Olacakları baştan düşünecektin.

Eşimden sürekli kaçıyorum


10 yıllık evli kadınım. İlk başta normal cinsel ilişkimiz vardı. Şimdi olmuyor. Orgazm olamadığım için ondan kaçıyorum. Sürekli adet gördüğümü, başımın ağrdığını söylüyorum. Evliliğim tehlikede. Ne olur bana yardım edin. CEVAP Sevgili okurum, evlilikte belirli bir süre sonra heyecanlar azalır. Heyecanlar azalınca da cinsellik küllenir, yaşam monotonlaşır. Kadın vardır kocasını delice sever. Ama yatakta hiçbir şey hissetmeyebilir. Sanki rol dağılımında ona düşen görev buymuş gibi bir kimlik taşır. Evliliği cinsel ağırlıklı temele oturtmak hata olur. Bunun kolay düzeleceğini sanmıyorum. Ama düzelmesi içinde bir kere eşinizle bir uzmana gidin.

Neden böyleyim?

1.81 boyundayım. Kumral, beyaz tenliyim. Cinsel organım kalın ve kısa. Vücudum kadınlarınkinden farksız. Onlarla beraber olmak istediğimde çekiniyorum. Ne olur bana yardım edin. CEVAP Değerli okurum, penisin bana göre kısa değildir. Beden beyazlığına gelince bütün Kuzey Avrupa ülkeleri, Avrupa’nın yarısından fazlası, İngiltere ve daha pek çok ülkede erkekler senin bedeninin tıpkısının aynısı. Oradaki erkeklerin hepsi boynu bükük mü dolaşıyorlar? Sen kendi çizdiğin doğru yola devam et.

Çok sık mastürbasyon yapıyorum, zararlı mı?

17 yaşındayım. Günde 5 kere mastürbasyon yapıyorum. Her seferinde kendime söz veriyorum ama yine dayanamıyorum. Bir zararı olur mu? CEVAP Değerli okurum, günde 5 mastürbasyonu 3’e indir. 3 erkeklik simgesidir. Daha sonra 1’e indir. Bu konuda her şey bir tanedir. Ve daha sonra da günde değil de haftada 1-2 yap. Böyle dediğinde ben de “Maşallah benim yavrum” diye senin sırtını sıvazlarım. Bu sözüm kulağına küpe olsun, sık sık anımsa. Bir gün başaracaksın.

Nişanlım bana dokunmuyor

20 yaşında nişanlı, istekli bir kızım. Nişanlım bana dokunmuyor. Beni arzuladığını biliyorum. Bir akşam sarılırken boşaldı. Bana dokunmaktan kaçıyor. Bu durumdan rahatsızım. Ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili okurum, nişanlının erken boşalması ve buna bağlı olarak da güvensizlik duygusu var. Bu erken boşalma nedeniyle olayı sonuna kadar götüremeyeceği için mahçup olmak istemiyor. Belki de nişanlının kendi bazı ilkeleri vardır. Evlenince erken boşalma tedavi edilebilir. Şimdilik alışma süreci içindesiniz. Sana, bedenine, kokuna biraz alışsın, şartlansın. Gerisi kolay.

Ağrım oluyor

16 yaşındayım Mastürbasyon yaparken ağrı çekiyorum. Ellerim çok uyuşuyor ve yorgun düşüyorum. Mesir macunu yesem de işe yaramıyor. Menim akmıyor, sizce ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, mastürbasyondan sonra böyle yorgunluklar olmaz, el-ayak uyuşmaz. Büyük olasılıkla psikolojik kökenli. Meninin akması da gerekirdi. Yumurtaların büyüklüğü normalse organik olarak iyi yoldasın. O zaman bir üroloji uzmanına başvurmanda yarar var.

Çocuk olmasına engel mi?

Eşimle 2 yıldır evliyiz. Birlikte olduğumuz zaman orgazma ulaşıyoruz. Ama spermlerim eşimin organından geri geliyor. Çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bu çocuğumuzun olmasına engel midir? CEVAP Değerli okurum, normal ve doğal bir olaydan söz ediyorsun. Bu çocuğun olmasına engel değil. Bana göre sperm sayına baktır. Bir laboratuvar ölçer. Sonucu da bildirirsin. Eğer sperm sayısı normalse eşinin adet gördüğü günden başlayarak sayın. 14’üncü gün gebelik için en uygun zamandır. O gün cinsel birleşmeyi yaptıktan sonra eşin 1 saat kadar sırt üstü yatsın, ayaklarının altına da 2 yastık koysun. 3-4 ay içinde gebelik olmazsa o konuyu yeniden araştıralım.

GÜNÜN SÖZÜ

Nankör gözü hakka kör olan
bir varlıktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder