Dr. Haydar Dümen Kadın rol yapabiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Kadın rol yapabiliyor

Bazen cinsel ilişki sırasında sorunlar çıkabiliyor ama bunu erkek hissetmiyor. Çünkü orgazm olmamayı kendine dert eden kadın rol yapmaya başlıyor, eşi tempoyu değiştirmiyor. Hanımlar, bedeninizi keşfedin ve eşinizi yönlendirin. Böylece zevk almanız kolaylaşacaktır.

Eşimi beğenmiyorum

15 yıllık evliyim, eşimle görücü usulü evlendik. Güzel kadınları görünce kızıyorum. Eşim bana çok çirkin geliyor. Evliliğimi bitirmeyi düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, her evin, her evliliğin pencereleri vardır. Kimi aydınlığa, kimi karanlığa açılır. Kimi çabuk yıpranır, kimi takviye ile korunur. Her evlilikte olur böyle şeyler. Okurum, kadının nice hayaller kurdu. Mutfaktan çıktı, temizliğe koyuldu. Ayakta yoruldu, ütü yapmaya oturdu. Saçını süpürge etti. Sen ona arada bir saç boyası parası bile vermiyorsun. Benden çare: Biraz sabır, biraz umut. Önüne böyle bir reçete koyalım, ne kurtarırsak kardır diyelim.

Haberin Devamı

Sakıncalı mı?

23 yaşındayım. İleriye dönük düşündüğüm bir kız arkadaşım var. Onunla arada iç çamaşırlarımızı çıkararak sürtünme yoluyla birliktelik yaşıyoruz. Bunun sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, o kızla evleneceğine kesinlikle söz veriyorsan ben de buna inanarak mailine yanıt veriyorum. En büyük sakınca ve tehlike; kız gebe kalabilir. Sakın ha! Sakın ha! Sakın ha! Olmaz, böyle olmaz, yani dikkat et. Bir de beynini bu tür tatmine alıştırırsan daha sonra gerçekle yüzleştiğinde doğal olandan zevk almaz hale de gelebilirsiniz. Gerisi senin bilgi, irade ve isteğine kalmış. Ben iki noktaya parmak bastım.

Bozulur mu?

20 yaşındayım. 3 aydan beri kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Sevgilimin kızlık zarının bozuk olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, lazım mı? Ne yapacaksın? Koleksiyon yapmayı mı düşünüyorsun yoksa bilgilenmeyi mi? Eğer öyleyse ben yokum. Ama evleneceksen bu amaçla soruyorsan kızı incitme, ona saygılı ol. O ne derse büyük oranda doğru söylüyordur, ona inan. Kesin kararı uzman görerek verir. Onu da önermiyorum.

Hamile miyim?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Sevgilim cinsel organıma boşaldı ve 2 aydır adet görmüyorum. Sizce bunun sebebi adet düzensizliği mi yoksa ben hamile miyim?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf ihtimalle gebesin. Ancak 2 aylık gebelik kendini başka türlü de belli eder. En azından iştah ya da kusmalar, bedendeki fizyolojik değişikliklerle sana haber verirdi. Ama yine sen 3 gün bile olsa gebe değilmişsin gibi düşün. İşi şansa bırakma, artık muayeneye gerek kalmadan sadece bir test yetiyor. Hadi bu zahmete giriver de ikimiz de rahat edelim. Yoksa zaman aleyhinde işler.

Kan vardı

Adetimden önce iç çamaşırımda biraz kan gördüm. Beş gün sonra da adetim başladı. Acaba neden böyle oldu?

CEVAP

Sevgili okurum, hormonal bir olay. Sorun yok. Ama sürekli olduğunda bir kadın doğum uzmanına görünmende yarar var.

Karım çok isteksiz

12 yıldır evliyim. Eşimle severek evlendik. Cinsellik sorunumuzu bir türlü çözemedik. Eşim cinselliğe karşı daima soğuk. İstekli olmaya gayret ediyor ama bu durumdan rahatsız da oluyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, çok rastladığımız, hep görülen bir olay. Kadınların genelinde doku hassasiyeti yeterli olmuyor. Ama var olanı da aile ve toplumsal baskılar yok ediyor. Bu aşamadan sonra kesin çözüm alınacak profesyonel yardımdan geçer. Elimizde şimdilik sana yardım edecek bir ilaç yok. Galiba böyle bir ilaç 1-2 yıla kadar çıkacak.

Haberin Devamı

Zevk alamıyorum

28 yaşında, yeni evli kadınım. Cinsel ilişki sırasında hiç zevk alamıyorum ama eşimi kandırıp zevk alıyormuş gibi yapıyorum. 4.5 aylık evliyim ama henüz hiç orgazm olmadım. Eşimi ve kendimi kandırmaktan çok sıkıldım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinde erken boşalma yoksa sorun çözülecektir. Ayrıca eşinin kendini cinsel yönden istenir hale getirmesi için senin bazı özelliklerini keşfetmesi ve fantezileri dengeli kullanmanız gerekir. Bu konuda kadınlar biraz hedefe geç ulaşıyor. Ama kafaya takarsan yolun uzar, zorlaşır. O sırada dikkatinizi eşine ve ilişkiye ver.

Anlattıkları gibi değil

26 yaşında kadınım. 3 yıldır ilişkiye girdiğim erkek arkadaşımdan zevk almıyorum. Anlattıkları zevkin onda birini alamıyorum. Ayrıca ilişki sırasında canım çok yanıyor.

CEVAP

Sevgili okurum, acıdan kurtulmadan tabii ki orgazm olamazsın. O acıları yok ediyoruz. Tabii ki karşılıklı yardım alman gerekir.

Yorgunum

Günde 2-3 kere mastürbasyon yapıyorum. Çok yorgun hissediyorum. Sizce bunun mastürbasyonla ilgisi var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bence yok ama yoruluyorsan mastürbasyon yapmazsın. Hiç yapmaman da olmaz. En azından bu sayılarla kendine ve geleceğe uyum sağlar, beynine başka parazit düşünceler sokmazsın. Yorgunluk bile olsa bedenini buna hazırlar ve alıştırırsın. Bana göre yorgunluk psikolojik nedenlerden.

Her yer ıslanıyor

35 yaşında, 2 çocuk annesiyim. Benim sorunum ilişki sırasında gelen zevk suyunun çok olması. Bazen yatak bile ıslanıyor. Utandığım için doktora gidemiyorum.

CEVAP

Gelin hanım, çok duyarlı bir kadınsın. Eşine ya da eşinin cinselliğine karşı da iştahlısın. Nasıl ki çok sevdiğimiz bir yemek ağzımızın suyunu akıtırsa bu da ona benziyor. Neden utanıyorsun? O senin cinsel duyarlılığının referansı. Sistem iyi çalışıyor demektir. Doktorun da yapacağı bir şey yok.

BÖYLE SORU YOK: Siftah yapamadım

25 yaşındayım. Siftahımı hâlâ yapamadım. Karşı cins ile iletişime geçtim ve reddedildim. Her gün mastürbasyon yapıyorum ve sanki ilk sefermiş gibi hissediyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? RUMUZ: NASIRBILLY

CEVAP

Değerli okurum, zaman geçiyor, aylar yılları kovalıyor. Zavallı eller iş başında, yorgun bitap kalıyor. Genç okurum, bu işin cilvesi de bu. Her iletişime geçtiğin kişi kapsama alanında olmayabilir. Kadınların ruhundan anlayıp onların gönüllerine konuşman gerekir.

Sen bu konuda sınıfta kaldın. Hemen harekete geç. Formül basit: Önce iyi yürekli ol, incelikleri öğren. Hani derler ya ‘Düşe kalka’ aynen öyle. Laklakla bu gemi yürümez. Sonra kadınları mutlu edemezsin, haliyle de mutluluğu rüyanda görürsün.

GÜNÜN SORULARI

Her yıl uzuyor

19 yaşındayım, günde 3 defa düzenli mastürbasyon yapıyorum. Penisim her yıl 1 santim büyüyor, durduramıyorum. Gece mastürbasyon yapmadan uyuyamıyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili genç okurum, acele etme. Birkaç kısa yıl içinde dualar da etsen, dilekler de adasan uzamayacak zaten. Madem durduramıyorsun keyfini yaşa. Ancak günde 3 kere mastürbasyon da neyin nesi? Beynine giden oksijen yetersizliğinden süngere döner o aklın? Hadi bakalım, elin kolun rahat dursun biraz.

Orgazmı bilmiyorum

36 yaşında kadınım. 18 yıllık evliyim. İlk çocuktan sonra isteksizlik başladı. Doktorlara gittim, çare bulamadım. Vajinal orgazm yaşamadım. 3 hafta sonra vajinal daraltma ameliyatı olacağım. Durum düzelir mi?

CEVAP

Okurum, doğa kadına annelik hediyesini bahşederken vajinal orgazmına çelme takmış. Kadın doğuma programlı ve doğumda ağrı şokunda ölmemesi için vajinanın girişinde sinir uçları yoktur. Birçok kadında bu yüzden vajinal orgazm yaşayamaz. Geçireceğin ameliyat zevk seviyeni artırabilir ama sorunun çözülür diyemem.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlığın ufku o kadar geliştir ki, dünyanın öbür tarafındaki bir insan sizin yüreğinizi incitebilir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder