Dr. Haydar Dümen Kadını hazırlamak şart
HABERİ PAYLAŞ

Kadını hazırlamak şart

Kadınlar cinsellik konusunda tedirgin. Çünkü ne olacağını bilemiyorlar. Bu yüzden nişanlınıza, eşinize kızmayın, darılmayın. Onu yavaş yavaş hazırlayın. Gerekirse birkaç gün bekleyin. Kadının önce kalbini sonra bedenini keşfe çıkın. Romantik olun ki yatak odanızda sorun çıkmasın.

Kızlar baştan çıkarıyor

19 yaşındayım. Hiçbir kızla birlikte olmadım. Konuştuğum her kız beni baştan çıkarıyor. Her gün mastürbasyon yapmaktan bıktım.

CEVAP

Değerli okurum, sen zaten baştan çıkmışsın. Buna doğuştan baştan çıkmak demek daha doğru. Çare: Genlerini, kendini, beynini, iradeni eğiteceksin. Bugünlerin yarınları da var. Evleneceksin. Her gördüğün kız ya da kadına istek duyarsan evliliğin tehlikeye düşer. Bir de dişli bir kadına rastlarsan tavayla kafan şişer. Yani zor yoldasın. Kazaya yapmadan düz yola dön.

Haberin Devamı

Bebek istiyoruz

25 yaşında, 10 aylık evli kadınım. Eşimle aramızda 25 yaş fark var. Bebek istiyoruz ama olmuyor. Eşimin sperm sayılarında azalma mı var diye düşünüyorum. Çocuğun olması için nasıl bir yol izlemeliyiz?

CEVAP

Sevgili okurum, önce eşin bir sperm sayımı yaptıracak. Bir kere de sen jinekolojik muayeneden geçeceksin. Her şey tamamsa, yollar düz gidecek. Ufak virajları da bizler çözeceğiz. Çocuğunuz 1 değil, bana göre 2 olsun, kardeş kardeş büyürler. Size de can sunan neşe kaynakları olurlar. Sonuçları bekliyorum.

Cinsel isteğim artıyor

18 yaşındayım. Cinsel isteğim her gün artıyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili çocuk, frene bas. Spor yap, dersine çalış. Bir müzik aleti çal. Vücut çalışmaya git. Ailenle daha yakın ol. Artan zamandaki cinsellik duyguları da olacak o kadar.

Meni geri çıkıyor

Ben 27 yaşındayım, eşim de 25 yaşında. Sekiz aylık evliyiz. Cinsel birleşme sonrası meni vajinadan çıkıyor. İlk aylarda bir sorun olmuyordu. Şimdi niye böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, işin doğrusu meninin geri gelmesidir. Çünkü vajinanın arkası rahim tarafından kapatılmıştır. Orası çıkmaz sokak gibidir. Meninin geri gelmesi ile çocuk olmama arasında bir bağlantı yok. Gebeliği sağlayan spermlerdir. Spermler mikroskobik canlılardır. O yolu bulur, yumurtayı döller. Bence acele etmeyin, önünüzde uzun yıllar var. Hele 1-2 yıl daha geçsin. İşler yoluna girsin.

Haberin Devamı

Zevk alamıyorum

23 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte olurken zevk alamıyorum ve orgazm olamıyorum. Sadece acı hissediyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Nasıl davranmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, nedeninin yüzde 50’den fazlası erkek arkadaşınla ilgili. Her bakımdan sert bir erkek olduğu anlaşılıyor. Estetik, ince değil ve deneyimli davranışları bilmiyor. Tabii sen de korkuyor ve ürküyorsun. Bunlar yan yana gelince bu tür sorun çıkar. Ama zevk alamaman uzarsa gelecekteki evliliğine olumsuz etkileri olur.

Her yerde sertleşiyor

18 yaşındayım. Problemim penisimin olur olmadık her yerde sertleşmesi. Buna nasıl çare bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, ne çare arıyorsun? Bırak onu kendi haline ne halt ederse etsin, sana ne. Yapılacak bir şey yok.

İlk gece korkusu var

Ben 7 aydır nişanlıyım. Nişanlımın ilk gece korkusu var. Öpülmekten hoşlanmıyor. Sadece zorla elini tutabildim. Ben onunla evlenmeden ilişkiye girmek istemiyorum. İkimiz de 26 yaşındayız. Onu da korkularından kurtarmak istiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, birçok kadın, kız nişanlın gibi. Aşılacak tüm bunlar. Ne var ki zor aşılacak. Sen çok sabırlı olacaksın. Ama hep onun dediğine bırakmayacaksın. Bütün bunlar evlilik koşullarında olur. Belki bir süre ilk gece sorunu yaşayacaksın. Kadının vajinismus olduğu ortaya çıkarsa onu biz çözeceğiz. Şimdilik yumuşak ve sabırlı bir geçiş süreci dilerim. Beklemede kalın derim.

Ya hastalandıysam?

18 yaşındayım. Geçenlerde bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Ama prezervatif kullanmadım. Hastalık kapmış olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, geç ortaya çıkan bir mikrop almışsan ona da yapılacak bir şey yok. Tedirginsen bir doktora gidip derdini anlat. Bir şey varsa tedavi edilirsin.

Benimki neden küçük?

18 yaşındayım. Penisim arkadaşlarımınkinden küçük. Ne yapmam gerekiyor? Son 2 aydır cinsel isteğim sürekli artıyor. Dışarıda kimi görsem ilişkiye girmek istiyorum. Ne olur bana bir şeyler önerin.

CEVAP

Okurum, önereyim de. Kilonu yazmışsın da ufaklığın boyundan ne haber? Sana göre küçük. Ya bilime göre, ya partnerine göre? İşte sorun burada. Karar merci sen değilsin.

Kızlık zarı yırtık mı?

21 yaşındayım. Üç kez kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girdik ve ondan kan gelmedi. Kız arkadaşım bana zarının esnek olduğunu söylüyor ama ben inanmıyorum. Yırtık olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, neden inanmıyorsun? Anadan doğma sağlam diye noterden tasdikli rapor mu getirecekti? Öyle olursa evlenecek misin? Hem yatacaksın hem de kızı bir kenara mı iteceksin? Ya da ilk deneyimini yaşadıktan sonra “Zamanı geldi ayrılalım” mı diyeceksin? Ona mı inanacaksın, bana mı? Tabii ki kıza inanacaksın. Çünkü kız o.

Nasıl çözülür?

29 yaşındayım ve nişanlıyım. Erken boşalma için ne önerebilirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, evlilik koşullarında bu durum tedavi edilebilir. Ama uzaktan önerilerle olmaz. Bu kadarını bilmeni isterim.

BÖYLE SORU YOK: Hanım zarı diktirecekmiş

Eşimle 12 yıllık mutlu bir evliliğim var. Yakında evlilik yıldönümümüz var. Eşim Çeşme’de balayı yaptığımız otele gitmek, gelinliğini giymek ve kızlık zarını diktirmek istiyor. 12 yıl sonra bu mümkün mü? Bu operasyon bir sağlık sorunu yaratır mı?

CEVAP

Değerli okurum, onbinleri aşkın mektup arasında böylesini ilk defa görüyorum ve şaşırdım. Ne demişler renk ve zevklere karışılmazmış. Psikiyatri uzmanı olarak bu sefer düşüncemi kendime saklayacağım. Her şey olur okurum. Bu dünyada olmaz, olmaz. Evet şehir, otel, gelinlik... Balayınızı yeniden yapın, yıldönümünüzü öyle kutlayın. Ama kızlık zarını diktirmek de nereden çıktı? Zar diktireceğim derken bir ihtimal beklenmedik sorunlar yaratmanın ne alemi var?

GÜNÜN SORULARI

10 gündür sertleşmiyor

Daha önce ereksiyonda hiçbir sıkıntım olmamasına rağmen 10 gündür sertleşme olmuyor. Biraz sertleşir gibi oluyor ama bitiyor. Sizce neden olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, keşke yaşını da yazıverseydin. Eğer yaşın 20 dolaylarında ise bir sorun yok gibi denebilir. Yaş olgunsa bir üroloji uzmanına görünmelisin. Muayeneden geçmeden ne olduğunu bilemeyiz. Sorunu uzatmadan çözme yoluna gitmelisin.

Eski günleri istiyorum

45 yaşındayım. 30’lardaki cinsel hayatımı istiyorum. Canım daha az seks istiyor, zevk azaldı. Eşimle mutlu bir hayatım var. Eski günlere geriye dönüş sağlanamaz mı?

CEVAP

Okurum, evrensel bir sorunu ortaya koyuyorsun. Çeşitli faktörler devreye giriyor. Biyolojik açıdan düşününce karşımıza çıkan tablo ve verilecek öneri farklı. Ama psikolojik açıdan düşününce

  1. Alışkanlık ve bir bakıma monotonluk.
  2. Beynin daha iyi gelişmesiyle alt yapı konusunda fren rolü oynaması. Önünde ortalama 40 yıl var. Bu yılları da sorunsuz ve mutlu aşmak gerekiyor. Bir oranda aşılır. Burada evliliğin tedavisi söz konusu. Eşle birlikte bir uzmana gidip öneri ve yardım alın, üstesinden geleceğinizi umuyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzel bir ruh, güzel bir beden var mı buna itiraz eden? Hüner, onu bulmada bulunca da soldurmama da. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder