Dr. Haydar Dümen Kaleyi içten fethedin...
HABERİ PAYLAŞ

Kaleyi içten fethedin...

Haberin Devamı

Erkekler cinsellik söz konusu olunca aslan kesiliyor. Kadınlar bu konuda hassas. Çok sevdikleri, gerçekten güvendikleri bir erkekle birlikte olmak istiyor, kendilerini koruyorlar. Bu yüzden onları isteksizlikle suçlamayın. Ona sevildiğini hissettirin, küçük sürprizlerle gönlünü almaya çalışın. Kaleyi içten fethedin ki yatak odanız renklensin...

GÜNÜN SORULARI

Karım 'ilişki' deyince benden kaçıyor

Evliyim, mutlu bir hayatım var. Cinsellik konusunda anlaşamıyoruz. Ben çok istekliyim ama karım pek cinselliği sevmiyor. Ne zaman onu öpüp koklasam işin sonu cinselliğe varacak diye benden kaçıyor. Ne olu bana yol gösterin.

CEVAP ‘Aziz hemşerilerim, kız çocuklarınızı okutun. Okula gönderin, cahil kalmasınlar...’ Değerli okurum, yine yanlış giriş yaptım. Bunu kim söylemişti diye düşünüyorum gözümün önüne bol yıldızlı, apoletli biri geliyor. Adını da unutmuşum. Neyse, önemli olmalı, hatır için ben de aynen katılıyorum; kız çocuklarını okutun da neyi, neleri, nereye kadar okutalım. Bu konuda bana yetki verirseniz tutmayın beni. Aziz hemşirelierim, kız çocuklarını bilim yuvası, çağdaş kültürü özümsemiş orta-lise ve üniversitelerde okutun ki dünyayı, erkeği, kadını, biyolojiyi, psikolojiyi, sosyolojiyi ve geleceğe kuşaklar yetiştiren aşkolojiyi doğru ve etik ilişkileri öğrensinler ki sorunlarını okuduğunuz okurum gibi çaresiz kalmasınlar. Miden ağrır, 1 ay sürer ve geçer. Böbrek taşın vardır, düşürürsün. Cinsel mutsuzluğun varsa, ona ömür boyu mahkum olursun. Seçenekleri koyun önünüze, seçip seçip alın. Değerli okurum, sana gelince; bir uzmandan da yardım Allah alamazsanız yardımcınız olsun.



Cinselliğin adı geçince kızın midesi bulanıyor

Sevgilim ve ben 20 yaşındayız. Kız arkadaşıma ne zaman cinsellik konusunu açsam hemen midesi bulanıyor. Hatta öyle bulanıyor ki yemek bile yiyemiyor. Neredeyse ayrılacağız. Ne olur bize yardım edin

CEVAP
Değerli okurum, hepimiz okula gideriz ama eğitimi evimizden ve mahallemizden alırız. Bu yüzlerce yıllık birikimin öz soyu gibi yaşam-değer ilkelerimize katılır. Bir şeyler dışarıdan öğrenilirken o bilgilerin harcı çimentosu evde karılır. Şöyle ki: 15 yaşındaki kız koştu annesine. “Anne anne, öksürdüm, bir şey oldu mu?” diye sordu. Anne olayı çakozladı. Baba afalladı, öksürünce ne olur diye düşünceye daldı. Arada kendinde olan bir olaya aklı takıldı. Kıs kıs güldü. Daha sonra laf arasında kıza “Karnın ağrıyor mu, gazlı şeyler içme” dedi. Anne kızı yan odaya çekti. Soruşturmaya başladı. “Kızım o sırada havai fişek patlatır gibi mi öksürdün yoksa bizim Tekir kedi gibi pısık yaparak mı?” diye sordu. Sonunda bir oh çekti, kızına da “Bir şey olmamıştır” dedi. Ertesi gün de çaktırmadan kızın iç çamaşırını baktı, o zaman rahat etti. Aradan 1 ay geçti. Kız yine huzursuz. Annesi üsteleyince dili çözüldü. “Anne rüyamda komşumuzun oğlu Ahmet bana tecavüz etti” dedi. Önce annesinden dayak yedi. O günden sonra pencerenin perdeleri değiştirildi. Ve Ahmet’in ailesiyle de selam sabah kesildi. Daha sayayım mı evlat? Saysam bir türlü, saymasan 5 türlü. Sen olayın başındasın. Evleneceksen bazı olumsuzlukları göze almalısın. Evlenmeyeceksen kızın yakasını bırakmalısın.



Meni geliyor

41 yaşındayım ve bekarım. Haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Bir, iki damla meni geliyor. Tam boşalma olmuyor. Acaba bana ileride bir zararı olur mu?

CEVAP
Değerli okurum, zaten sorun olmuş olacağı kadar. 25 yıldır mastürbasyon yapıyorsun. Organ ne desin bu işe? Senin gönlün olsun diye bir iki damla, zor bela ürün çıkarıyor ortaya. Hadi geç kalma, hemen evlen. Orada olacak aksaklıklara bakarız. Mutlaka baba olmanı isterim. Onu da zamanı gelince araştırırız.



Nasıl kurtulurum?

14 yaşındayım. Penisim 13 santim. Haftada 6 kez mastürbasyon yapıyorum. Mastürbasyondan kurtulmak istiyorum. Bu durum cinsel hayatımı etkiler mi?

CEVAP
Sevgili yavrum, penisin normal. Mastürbasyonun fazla. Söylediğin korkular olmayacak ama önünde çok uzun yıllar var. ‘Unun çoksa günün de çok’. Yani idareli kullan demiş atalarımız. Sen bir, iki sayı düşüver mastürbasyondan.



Canım yanıyor

20 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim. Ben orgazm olamıyorum. Her zaman ağrı ve yanma oluyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP
Sevgili okurum, jinekoloğa gidip orada mantar, iltihap var mı baktır. Eşinin bu konudaki anlayışı da önemli. Bütün bu aşamalardan sonra ağrı psikolojik kökenli ve vajinanın otomatik olarak kasılmasıyla ilgili ise onu biz çözeriz.



Sevgilim erken boşalıyor

Çok sevdiğim bir erkek arkadaşım var. Birlikte olduğumuzda hemen boşalıyor. Sonra da tecrübesiz olduğum için benimle dalga geçiyor. Acaba sorun bende mi?

CEVAP
Sevgili okurum, sende ne sorun olsun ki? Sevdiğin adam seni tutamıyor. Büyük coşkuya kapılıyor. Heyecanları kontrol altına alamıyor. Kendine toz kondurma. Erkekler çoğu zaman böyledir. Cinsel konuda herhangi bir şey için hemen kadınları suçluyaverirler.



Eşim isteksiz

3 yıllık evli, bir çocuk babasıyım. Eşimle ilk 6-7 ay haftada en az 4 kez ilişkiye giriyorduk. Son 3-4 aydır çok isteksiz. Haftada bir kez bile ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP
Değerli okurum, kadını rahat bırak. Haftada bire razı ol. Ama kadınının seni istemesi için duygularını onun üzerine düşmeden, ilgini onun özgürlük haklarını yok etmeden göster. Kadına sadece cinsel değil, insan olarak sevildiğinin güvencesini ver. Onu yücelt. Sanırım bir süre sonra 6 ay 1 yıl yavaş yavaş ritminizi kazanabilirsiniz. Bu ritim de 2-3 olmalı.



Kız korkuyor

19 yaşındayım. Penisim yüzünden kız arkadaşımla ilişkiye giremiyorum. Büyük olduğu için korkuyor. Yardım edin.

CEVAP
Değerli okurum, tabii ki kızı korkutma. Çünkü onun geleceğini, ruhunu, cinsel estetiğini ve de doğasını bozarsın. Başka biçimde çözüm yolları ara. Çünkü büyük penisleri operasyonla küçültemiyoruz.



Kızlık zarım yırtıldı mı?

20 yaşındayım. Erkek arkadaşımla seviştik, o sırada kan geldi. Adet dönemime 2-3 gün vardı. Kanama 2-3 gün sürdü sonra da kahverengi bir sıvı geldi. Bana yardım edin.

CEVAP
Sevgili okurum, galiba yırtıldı. Kesin emin olman için bir kadın doğum uzmanına git. Bakalım ne diyecek? Ona göre tekrar yazarsın. Sana doğru yolu gösteririz.



Çocuk istiyoruz

3 aylık evliyiz. Çocuk istiyoruz, olmuyor. Bir defa boşalabiliyorum. Ne yapmalıyız?

CEVAP Değerli okurum, 3 ay ne ki? Bana göre bir 3 yıl geçsin. Rahatınıza ve keyfinize bakın. Bu boşalma olayı çözümlensin. Eşin biraz hareketlensin. O cilveyi, sen fanteziyi öğrenin. Şu yatak odanızı bayram yerine çevirin. Gülün, şakalaşın, kovalamaca oynayın. Olayı akışına bırakın.



Bir şeyler yaşadık ama..

20 yaşında kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla bir şeyler yaşadık. Biraz ağrım oldu ama kanama yoktu. Bu durumu kendime dert ettim. O beyaz gelinliğin hakkını verecebilecek miyim?

CEVAP Sevgili okurum, bu gençle evleneceksen bana göre de ilk erkeğin olduğundan zaten o beyaz gelinliğin hakkını vermiş oluyorsun. Derdin ne, sorunun ne? Zar esnekti, bundan sorumlu değilsin. Hadi keyfine bak. Dertsiz başına dert yaratma.



Penisimden sıvı akıyor

50 yaşındayım, evliyim. Cinsel açıdan iyi anlaşıyoruz. 1 yıldır penisimden sıvı akıyor. Eşimle haftada en az 3 kez ilişkiye giriyoruz. Sertleşme sorunum da yok. Bu akıntı için ne yapabilirim?

CEVAP
Değerli okurum, çok basit. Hemen bir laboratuvara git idrar ve meni tahlili yaptır. Sorun çıkarsa sonuçlarını da bir üroloji uzmanına götür.



GÜNÜN SÖZÜ

Akıl baştan gidince yeri boş kalır, orayı da öteki akıllar doldurur. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder