Dr. Haydar Dümen Kâbus gibi çöküyor
HABERİ PAYLAŞ

Kâbus gibi çöküyor

Genç kızlar yetiştirilirken cinsellik hakkında tek kelime edilmiyor. Bu yüzden kızlar çekiniyor, evlenseler bile ilişkiye uyum sağlayamıyorlar. İlk gece kâbus olup çöküyor. Bazısı kasılıp kalıyor, istekli olmasına rağmen kaçıyor, evlilik çıkmaza giriyor...

BÖYLE SORU YOK

İlişkiye girmeyi çok istiyorum

İlişkiye girmedim ama çok istiyorum. Bazen kendime hakim olamıyorum. Ne yapmam gerekli?

CEVAP

Yaş kaç yaş? Baş nasıl diye soracaktım, hemen aklıma geldi. Gönül ister, ferman dinlemez. Senin fermanının yol haritasını çiziyorum. 20 yaş ve sonrası için olabilecek bir yöntemle kadınla buluş. Adını bildiğin formayı giyiver. 30 yaşlarına doğru evlen. Dua et ki senin gibi cinselliği seven bir kadına düşesin. Eğer böyle olmazsa “Ne olacak bu halim?” diye kara kara düşünürsün.

Haberin Devamı

7 yıldız ilişkiye girmedim

26 yaşındayım. 2010’da talihsiz bir aşk uğruna cinsel ilişki yaşadım. O günden beri ilişkiye girmedim. Bu ara istek var, çamaşırımda kan gördüm. İstek var diye olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, şu talihsiz sıfatını sil kafandan at. Sen varsın ya sen, kişilik ve kimliğinle hayata bağlanıp yoluna devam edeceksin. İlişki tuzaksız bir niyetle olursa ruhun ve bedenin doğası gereği seni etkisi altına alması doğaldır. Buna direnenlerin bir bölümü ailelerin baskısı, toplumsal yorumlardan dolayı yanar tutuşur da olaya önce nasip diye bakar. Sonra birden yaş geçer. Değerli okurum, gördüğün kan lekesi idrar yollarından olabilir. Üstelik 7 yıllık dertlenmen de ocağında kül ya da kül altındaki kömür gibi duruyor.

Neden uykum geliyor?

22 yaşındayım. Önceden hemen hemen gün mastürbasyon yapıyordum. Şimdi yavaş yavaş bırakmaya çalışıyorum ama krize girdiğim zaman uykum gelmeye başladı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Yapacağın kolay be değerli okurum. Önce hesaplaşalım. Sana önerim: Mastürbasyonu azaltıp haftada 2’ye kazık çakacaksın. Ben uzun vadeli cinsel yaşamını uzaydaki astronot gibi izledim. Sen iradene karşı biraz mayışıksın ve bilimden daha fazlasını istiyor, ona da bir çözüm arıyorsun. Bir yıl sonrası için sana randevu veriyorum. Gelelim sonuca; at sende, dizgin bende olursa olmaz! Dizginleri sana veriyorum, at zaten emrinde. Fazla şaha kalkmasın, normal yollardan tıpış tıpış yürüsün. Nallarının çivisi çıkmasın, seni de mahrum bırakmasın.

Haberin Devamı

Hap alınca başım ağrıyor

İstek artırıcı hap kullanıyorum. Sürekli baş ağrısı yapıyor. Bu problem olabilir mi? Bana tavsiyeniz var mı? RUMUZ: KAYAŞLI GENÇ

CEVAP

Değerli okurum, uzaktan bir tedavi ya da uzaktan söz söylemeye hakkımız yok. Her ilaç nasıl farklıysa her bünye de farklıdır. Eğer ilacı doktor önerisiyle aldıysan ona da bizim görmeden fikir söylememiz yanlıştır. Hepsi bu kadar.

Cinsel organımın boyu normal mi?

Penisimin 13 santim, yaşım da 16. Sizce normal mi?

CEVAP

Normal canımın içi.

Severek evlendik ama...

1.5 yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik ama ilişkiye giremiyoruz. Ne yapacağımı bilemiyorum, yardımınıza ihtiyacım var.

CEVAP

Sevgili okurum, vajinismus olayı. Türkiye’de çok rastlanan bir durum. Ama tedavisi var. Bunu bilmeni istiyorum. Yardım da istediğine göre zaman yitirme.

Haberin Devamı

Cinsel isteğim azalır mı?

17 yaşındayım, boş olduğum her zaman kadın fotoğraflarına bakıyorum. Bu durum cinsel isteği azaltır mı?

CEVAP

Vallahi ben çoğaltacağından korkuyorum yavrum. Ama bir madde var, nursuz, ruhsuz olgunlaşma süreci oluşmamış. Sen yine gönlünün ve gözünün istediğine bak, bu sadece iştah açar. Sıkıldıkça ağzına kaşık tutma yani mastürbasyon yapma.

Neden kan gelmedi?

20 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlımla ilişkiye girdik, kan gelmedi. Nişanlım benden şüphe ediyor. Neden böyle oldu? Daha önce ilişkiye girmediğimi nasıl kanıtlarım? Bir de vajinal orgazm olamıyorum, ne yapayım?

CEVAP

Sevgili kızım, zar esnekmiş, sevgilin inanmazmış. Sen ona inanıyor musun? Sordun mu kaç kişinin kanına girmiş? Daha şunun şurasında bugün 1, yarın 2 kızımız orgazm olamıyormuş. İşte işin zor yanı. Hadi bakalım, biraz bekle. Zaman neyi gösterir ona göre karar verelim.

Pişman oluyorum

25 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum, sonra da pişman oluyorum. Haftada 1 yapmam gerekiyor ama ben dayanamıyorum. Bir de yolda yürürken kızlara bakıyorum. Penisim kendiliğinden sertleşiyor. Yoksa ben sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sapık falan değilsin. Her gün mastürbasyon çok. Haftada 1 gün olabilir. Şunu gün aşırıya indirirsen, sanırım iradenle savaş yapmazsın. Boşalma bir bakıma gerekli. Suçluluk duygusu mastürbasyonun kendisinden daha zararlı olur, psikolojini bozar.

Kocam kabul etmiyor

7 yıllık evli, 32 yaşında kadınım. Kocam 44 yaşında. Bir süredir eşimle ilişkiye girmiyoruz çünkü eşim istemiyor. Çeşitli bahaneler uyduruyor. Zaman zaman mastürbasyon yapıyor. Hamilelik öncesinde bazen mastürbasyon yapıyordu ama ilişkiye giriyorduk. Ondan uzaklaştım. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, gebelikte ve ondan sonraki dönemlerde bazı erkeklerde cinselliğe karşı soğukluk oluşuyor. Sizdeki sanıyorum daha çok eşinin mastürbasyon alışkanlığından kaynaklanıyor. Bundan vazgeçmesi lazım. Bunun için de bir uzmanla konuşmasında yarar var. Bu hayat böyle geçmez. Bir yerde yol biter, herkes kendine yeni bir yol arar. Bunu eşinle çok açık ve net konuş.

Aynı anda yaşanır mı?

33 yaşında, 1 yıldır evli kadınım. Bir kadın cinsel ilişiki sırasında hem klitoris hem de vajinal orgazm yaşar mı?

CEVAP

Sevgili okurum, çok güzel olur. Bir taraftan sütlü kahve içerken kek yemek, ya da limonata içerken pasta yemek gibi bir şeyden söz ediyorsun. Afiyet olsun efendim, keyfine bak. İki katlı zevk, iki kat mutluluk.

Penisim küçük mü?

19 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 11 santim. Normal mi yoksa küçük mü?

CEVAP

Değerli okurum, normal yavrum. Genelde erkekler bilmiyorlar. Kadının vajinası 8 santimdir. Bu nedenle olay penisin boyutuyla ilgili değildir. Ancak psikolojik olarak küçük görmeye başladığınızda hem aşağılık kompleksi oluşur hem de mutluluğunuz bozulabilir. Çünkü kadınların aradıkları şey, kişilik, ruh ve anlayıştır. İşte sana 3 sihirli kelime.

Kızlık zarı yırtılmış mıdır?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Ertesi gün duşa girdiğinde pembemsi bir akıntı gelmiş. Sonrasında da 2 damla kan görmüş. Acaba kızlık zarı bozulmuş mudur? Ne kadar kan gelir?

CEVAP

Değerli okurum, bir yerden kan gelirse orada bir zedelenme olmuş demektir. Kılcal damarların incinmiştir, bunun bir başka adı da zarın yırtılmasıdır. Ama belki de olmamıştır. Sizler böyle dolu dizgin gidin. Sonra da samanlıkta toplu iğne arayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Herkesin evreni kendi beyni kadar büyüktür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder