Dr. Haydar Dümen Kendinizi feda etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Kendinizi feda etmeyin

Haberin Devamı

Cinsellik zamanı gelince sevdiğiniz özel biriyle yaşanmalı. Bu konuda kendinizi baskı altında hissetmeyin ve hazır olmayı bekleyin. Başkalarının isteklerine cevap vermek için fedakarlık yapmak ruh ve bedeninizi çok incitir, yaralar...

BÖYLE SORU YOK!

Sevgilime nasıl söyleyeyim?

23 yaşındda kızım. 8 aydır erkek arkaddaşım var. Çok iyi anlaşıyoruz. Ben ilişkiye girmek istiyorum ama bunu ona söyleyemiyorum. Bu konuyu nasıl konuşabilirim?

CEVAP

Diyelim ki söyledin, o da üzerindeki tedirginlikleri attı. Acemi çaylak gibi kalmayı da sayende atlattı. Oysa bu ilişkiden sen aradığını bulamayacaksın. Çünkü partnerini ter basacak, eli ayağı birbirine dolaşacak adeta çocuklaşacak. Dahası hareketleri acayipleşecek, şaşkın ve saçma sapan konuşacak, belki sana ‘Ben ilk miyim?’ diye soracak. Anlayacağın, acemi nalbanta at emanet etmiş gibi olacaksın. Bundan öncesi ve sonrasını bilemem. Bilsem de bir kelime bile söyleyemem. Olayın ustasıyım, geleceğin meraklısı değilim.

Kadını görünce sertleşmiyor

31 yaşındayım. Bir kadın karşısında ereksiyon olamıyorum. Bu yüzden kadınlarla ilişki kurmaya çekiniyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu durum mastürbasyon tutkunun sana bir hediyesi. Yani “Yersen” diyor ve ekliyor: “Patron tam 16 yıldır benimlesin. Beni fino köpeğin yerine koydun. Al avucuna mamayı, ‘hadi hadi kabadayı, göster kendini’ diye diye ayağa kaldırıp hoplata zıplata beni tasmalı maymun haline getirdin. Kolay değil, bana bir süre tanı, öde hatanı. Zamanı gelince üstüme düşeni yaparım. Üstelik Hocamız gibi bir üstat varken vallahi rekor kırarım.”

Kocam sırtını dönüp yatıyor

25 yaşında kadınım, 10 aylık evliyim. Kocam çok bencil. Erken boşalıyor ve hemen arkasını dönüp yatıyor. Benimle ilgilenmiyor, güzel sözler söylemiyor. Ne yapayım bir akıl verin.

CEVAP

Sevgili okurum, toslamışsın bir kayaya, dua et Mevla’ya. Bu yolculukta yollar kapalı, geçitler bariyerli, yol kaygan... Bir de buna eklenince yağmur ve kar tablo şöyle: Oturdunuz karşılıklı koltuğa, o sana, sen ona bakar, kendi sessizliğinizden bıkar, “Şükür bugün de geçti” diye içiniz kan ağlardı. Sevgili okurum, yol haritanız böyle gösteriyor. Bence sen şansını zorlama. Önünde sana ait 50 yıl var. “Kaderim buymuş” de, boynunu giyotine uzatma önerimi yaparım, bir de şans denemesi için uzmana gidiverin diye notumu koyarım.

Canım istemiyor

19 yaşındayım. Ayda bir kere mastürbasyon yapıyorum. Kız arkadaşım ilişkiye girmek isityor ama benim canım istemiyor. Bu yüzden kız arkadaşımla ayrılıyordum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, senin cinselliğe yoğunlaşman gerekiyor. Bu yaşlar, dolu dizgin yaşanır. Kendi yörüngene oturman için geçmen gereken sınavlarla doludur. Bunun için de ruhun beslenmesi ve o ruhun ileride doğru yola yönelmesi tabii karşı cinsten hoşlanmak ve onunla ilişkiler sürdürmek gerekir.

Kaybetmek istemiyorum

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımı seviyorum ama ilişkiden çok korkuyorum. Onu kaybetmemek için bu fedakarlığı yapmak istiyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili kızım, yapacağın şey başlı başına kendini feda etmek. Yavrum, kaçarsa kaçsın. Kaçırmamak için etinden, canından, ruhundan, inançlarından, törenden ve namusundan fedakarlıklar yaparak ona bir ziyafet sofrası sunarsan bu elma şekeri yemeye benzer. Şekeri bitince elinde kazık kalır. Aman yavrum, bırak gitsin.

1 saat sonra kan neden geldi?

Erkek arkadaşımla kısa bir süre önce ilişkiye girdik. İlişkiden 1 saat sonra benden kan geldi. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, bilemiyorum. Büyük ihtimalle kızlık zarı kanaması değildi. Ama bu tür sorunlar bire bir doktor tarafından görülerek çözülür.

Çok yanma oluyor

20 yaşındayım, bir kez ilişkiye girdim. Mastürbasyondan sonra idrara çıkarken yanma oluyor ve pensim şişiyor. Sizce bu hastalık mı? Hastalıksa ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, büyük olasılıkla hiçbir şeyin yok. Sanıyorum mastürbasyon yaparken penisini sıkıyorsun ve meni gelirken zorlanıyor, idrar yolundaki duyarlı dokuları incitiyor olabilir. Bazı gençler boşalırken meni içerde kalırsa, enerjilerini kaybetmeyeceklerini düşünüyorlar. Bu nedenle de, penislerini sıkıyorlar. Bu çok zararlı.

Sertleşmiyor

40 yaşındayım, 12 yıllık evliyim. 15 gün öncesine kadar istekliydim. Ama 15 gündür sertleşme olmuyor. Şimdi sertleşme olsa bile ilişkiye girerken bitiyor. Ne yapmam gerekiyor? Bu konu hep aklımda.

CEVAP

Değerli okurum, birçok evlilikte bu tablo görülür. Beden kendini dinlenmeye alır. Erkek sorun yapar, paniklerlerse, birkaç ay içinde düzelecek olay sarpa sarar. Yani bir şartlanmayla erkek, ne kadar istek duyarsa duysun, penis sertleşir ama tam sonuca giderken yumuşayabilir. Erkekliğin doruğundasın. 15 gün daha sabret. Orada da sınava girer gibi davranırsan başarı oranın azalır. Çünkü cinsellik sınavı sevmez.

Birlikte olmak istedim ama...

22 yaşındayım. Uzun zamandır ilişkim yoktu. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istedim ama ereksiyonu sağlayamadım. Çok mahçup oldum. Erken boşalma sorunum vardı. Neden böyle oldu?

CEVAP

Değerli okurum, her şey psikolojik ve heyecandan. Dertlenecek, sorun yapacak bir şey yok. Bunu sorun yapmazsan daha çabuk çözülür. Ama sorun yaparsan alışkanlık haline dönüştürebilirsin. Heyecan, sorgulama ve tedirginlikte böbrek üstü adrenalin salgılanır. Bunu nötürlemek yani sıfırlamak gerekir. Bu da zaten kendiliğinden ve alışkanlıklar oluşunca düzelir.

Boyu yüzünden zordayım

26 yaşındayım, penisim büyük. Kız arkadaşım acı çekiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyuna yapılacak bir şey yok. İdareli kullan.

Ne zaman diktirmeliyim?

Kızlık zarını evlilikten epey önce diktirsek birleşmede kanama olmaz mı? Diktirmek için belli zaman geçmiş olması mı gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, gerdek gecesinden 1-2 gün önce diktirirsen olur, yani kanar.

Sinirlerimiz bozuk

3-4 ay önce kız arkadaşımla korunarak ilişkiye girdik. Ama kan gelmedi. 2 aydır adet görmediğini söyledi. Doktora gitmiş “Normal” demiş. İkimizin de sinirleri bozuk. Acaba hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ortada sorun yok ki sinirleriniz bozulsun. Doktordan bir şey yok sonucunu almış. Sıkıntıları psikolojik kökenli. Böylesine ciddi bir durumda rahatlamak için başka doktora da başvurun.

Nasıl uzatırım?

19 yaşındayım. Penisim 6 santim. İlişkiye girdiğim kadın alay etti. Cinsel organımın boyunu nasıl uzatabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, zamanı gelince bir cerrahi operasyonla düzeltilebilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Mantık duyguya yenik düşerse iş şansa kalmıştır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder