Dr. Haydar Dümen Kendinizle savasmayın
HABERİ PAYLAŞ

Kendinizle savasmayın

Haberin Devamı

Orgazm olamayan kadın çok. Bunun için üzülüp ağlamaya, kendini yetersiz görmeye gerek yok. Kadının bu konudaki yardımcıları zaman ve eşi. Cinselliğe alışan kadın bedenini kullanmayı, zevk almayı öğrenecek. Fantezilerini devreye sokacak. Eğer eşi de deneyimli ise işler yoluna girecek...

Ne zaman kurtulurum?

Bende travmatik mastürbasyon sorunu vardı. Bu yüzden mastürbasyonu bıraktım, 1 aydır yapmıyorum. Acaba bu sorundan kurtulur muyum?

Cevap

Ey dünyanın bilimadamı olacak okurum, ey genç yaşta olayları analiz eden yetenekli analizatörüm! Daha ne diyeyim yavrum? Ey ey diye uzatsak kafatası kemiğinin içindekiyle mesajı alamayanlar “Ne diyor bu Hoca, ey ey başlıyor, öyle bitiyor” diye gırgır geçerler. Gelelim ağzındaki baklaya. Neymiş travmatik mastürbasyon sorunu? Bana da öğret ki milyonlara aktarayım, teşhisinden yarar sağlayalım. Sana 1 ay süre. Eğer bu perhizin sonunda travmatik durum devam ederse biz ona el atalım, icabına bakalım.

Düzenli seks yapayım mı?

24 yaşında kızım. Eşim vefat etti. 2 yıl sonra sevgilimle oldum, canım yandı. Sevgilim “Vajina kasların çalışmadığı için hamlamışsın” dedi. Doğru mu? 30 yaşına kadar fazla ilişkiye girmek istemiyor, kendimi evliliğe saklamayı tercih ediyorum. Düzenli seks yapmazsam kötü olur mu? RUMUZ: DERTLİMELEK

Cevap

Sevgili okurum, sevgilin bu konuda iyice pişmiş yani. İlk hamlede yapısını ve hoyratlığını temiz çıkarmış, suçu sana yükleyivermiş. Oysa “Kendini yıpratmadın, bana taze salatalık gibi kıtır kıtır geldin” diye sana sarılmalıydı. Nerede adamında o incelik? Kurnaz ve bu konuda usta bir er kişi. Örtülü telkinde bulunarak “O hamlığı, ham deri gibi ben yumuşatırım” diye güya sana iyilik yapıyor! Cinsel organlar doğanın standart enstitüsünden geçmiştir. Lastik gibi uzayıp kısalır ama formunu korur. Tabakta bala parmağınla çizgi çek, biraz sonra izi kapanır. İşte o da öyledir ve ballı bademdir. Gerisi yiyene, sahibine, kovanına bağlıdır. Ne formu bozulsun ne de sevgilinin yol geçen hanı olsun. İdare et diyelim, bu sıcakta 1 bardak buzlu limonata içelim.

Sevgilim durmak bilmiyor

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, kızlığı bozuldu. O günden beri kız durmak bilmiyor. Acaba bu isteği nasıl azaltılır?

Cevap

Değerli okurum, seninkisi de ne şansmış ya!!! Daha hayata merhaba derken bir afet-i derya, bir doyumsuz Müberra’ya düşmüşsün. İlk ilişkilerinde buz denizinde yüzer gibi olanların yanında senin durumun da çok heves edilecek bir şey değil. Bu sıcak havada saunaya girmiş gibi ter döküyorsun. Şimdi ne olacak? Hiçbir şey. Çünkü falın iyi gösteriyor. Gelecek yılın mart ayında aşk burcun kararacak, ilişkin sonunda bitecek. Ya bir de bu kızla evlenseydin? İlk ayınızda kız gebe kalsaydı; hem de ikiz!!! İşte o zaman ben senin için 24 saat yas tutar, gözlüğümü burnunum ucuna indirirdim. Şu anda ise gözlüğüm alnımda. Uzaktan kaptan-ı derya gibi “Kara göründü” diye bağırıyorsun. Kıza fazla yüz verme, ister mart ayına kadar beklesin, ister bırak gitsin

Zevk alamıyorum

2 aylık evliyim. Kız olmama rağmen ilk gece kan gelmedi. Acaba esnek olabilir mi? Bir de orgazm olamıyorum. Eşim önceleri çabuk boşalıyordu ama şimdi düzene girdi. Zevk alamıyorum. Doktora gitmeli miyim?

Cevap

Değerli okurum, şimdilik sorun yok. Tabii ki esnek zarın. Eşine alışacaksın. Zaman lehinde gelişecek. Malumunuz biraz ustalık hikayesi. Bir gün orgazmı öğreneceğini umarım. Ne var ki birleşmeye geçmeden önce kafaya takma. Kendini gözetim altına alma. Doğasına bırakıverin.

Zarım zarar gördü mü?

17 yaşında kızım. Erkek arkadaşım penisiyle zarıma zorladı ama tam girmedi. Canım yandı, kan gelmedi. Zarım zarar görmüş müdür? Çünkü 4-5 kere zorladı. Beni zarımın olmadığını ima etmeye çalıştı. Neden patlamadığını sordu. Sıkıntı ne olabilir?

Cevap

Geçmiş olsun yavrum. Ya arkadaşının istediği gibi bir de patlasaydı? Bedensel bakımdan bilmem ama sosyal ve psikolojik bakımdan ortalık toz duman olurdu. Ne var ki ne patlayacak? Ağzına kaşığı sokabilirsin ama ağzını kapatıp sokarsan sapı bile can yakar. Hepsi bu kadar. Olur böyle şeyler.

Kızlık zarı bozuldu mu?

Kız arkadaşımla sevişirken penisim vajinasına temas etti. “Acıdı” diyerek kendini çekti. 4-5 saat sonra tuvalette kan gördüğünü söylüyor. Acaba kızlık zarı mı bozuldu?

Cevap

Değerli okurum, kızın narin zarı incindi. Sen yağmacı, mal bulmuş gibi zorlarsan daha sürpriz sonuçlarla da karşılaşabilirdin. Zar büyük ihtimal zedelendi. Tümüyle yırtıldığını düşünmüyorum. Ama şiddetle bütün gençlere öneriyorum; zarcıl değil, insancıl olun.

Yerinden kalkmadı

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla bir şeyler yaşadık. Ben sadece rol yaptım, benimki yerinden bile oynamadı. Yalnızken sertleşme oluyor. Neden böyle oldu?

Cevap

Değerli okurum, bütün gençlerin sorunlarından birini dile getirdin. Heyecan, deneyimsizlik, gizli stres, biraz vicdan azabı, biraz aile baskısı... Bunun adına stres diyelim. Sorun yaparsan uzar. Önemsemezsen kendiliğinden düzelir.

Erken boşalıyorum ama...

28 yaşındayım, bekarım. Erken boşalma ama boşaldıktan sonra ilişkiye ara vermeden devam ediyorum. Bu durum kadınlarda problem yaratır mı?

Cevap

Değerli okurum, seçeceğin partnerine, daha önemlisi evleneceğin kadına bağlı. Genellikle partnerler gelip geçici ise ‘Bir rüzgardı, geldi geçti’ olur. Ama evlilikte hava durumu çok önemli. Bu hava durumunda ruh, ilişkilerin kalitesi, güven, ekonomik yapı ve cinsellik etkin olur. Yoluna devam diyorum.

Sperm gelmiyor

20 yaşındayım. Bugüne kadar 2 kez ilişkiye girdim ve ilişki sonunda sadece boşaldım yani sperm gelmedi. Sizce bu normal bir durum mu?

Cevap

Değerli okurum, eğer mastürbasyonda sperm geliyorsa sorun yok. Cinsel ilişkiye alıştığında ondan da gelebilir. Eğer gelmiyorsa, o zaman bir üroloji uzmanına gitmeni öneririm.

Kadınlarla sorunum var

17 yaşındayım. Penisim 16 santim. 60 kiloyum. 6 hayat kadınıyla birlikte oldum. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Penisim eğri. 2 hayat kadınıyla bu nedenle sorun yaşadım. Ne yapmalıyım? Bir de boyu ideal mi?

Cevap

Yavrum, her şey normal, doğru yolda ilerliyorsun. Ne yazık ki yol asfalt değil. Bu yola ya razı olacaksın ya da yolunu değiştireceksin. Mesajı aldığını sanmıyorum. Ben de daha çok açıklama yapamayacağım için kusura bakma.

Benden meni gelmiyor

15 yaşındayım. 1.50 boyundayım, 40 kiloyum. Cinsel organım 7 santim. Mastürbasyon yapınca bir şey gelmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Cevap

Genç okurum, biraz bedensel ve ruhsal bakıma ihtiyacın olabilir. Yaşın daha küçük. Gelişimin devam edecektir. Onu biraz ailen ve de uzmanlar motive eder, canlandırırsa biz vebal altında kalmayız. Bir uzmana danışmanda yarar var.

Çabuk orgazm oluyorum

20 yaşındayım, 1.5 senelik nişanlı kızım. Nişanlımla 6 aydır ilişki yaşıyoruz. Ben ondan önce orgazm oluyorum. Bu onun isteğini kırıyor. Ayrılacağız diye çok korkuyorum. Bu soruna nasıl bir çözüm bulacağız?

Cevap

Sevgili okurum, kadınların yüzde 40’ının orgazm güçlüğü çektiği ortamda senin başına devlet kuşu konmuş, sakın kaçırma. Erkekle aynı zamanda orgazm olmaya mecbur değilsin. Ne var bunda, sen işini bitir, o devam etsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl bilgiyle yaşlandıkça gençleşir. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder