Dr. Haydar Dümen Keşfe hazır mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Keşfe hazır mısınız?

Haberin Devamı

Cinsellik kadın ve erkekte farklı yaşanıyor. Kadın ilişkiye yetiştiği baskıcı ortam yüzünden zor uyum sağlıyor. Cinselliğe zamanla alışıyor, bu kez de orgazmı tadamadığı için kendini suçlu hissediyor. Kocasını seviyor ama nafile. İşte burada iş iki tarafın da seveceği fanteziyi keşfetmeye kalıyor

GÜNÜN SORULARI

Seks kaç yaşına kadar sürer?

Yaşım 70’in üstünde ama sekse isteğim çok.

7-8 yıl önce prostat ameliyatı oldum. Mutluluğu çubuğu taktırsam seks hayatım kaç yaşına kadar devam eder? Zevk duymayı arttıran tedavi var mı?

CEVAP: Değerli okurum, seni çok sevdim. Cinsel enerjin var ama sen onunla köşe kapmaca oynuyorsun ve bir çıkış yolu da bulamıyorsun. Prostat ameliyatıyla cinsellik bitmez. Sadece meni gelmez ama hayat devam eder. Seksin kesilme yaşı yoktur. Ancak boşa kürek sallanmasın, sayılar üzerinde de kredi kartı gibi oynanmasın! Seksten zevk almayı güçlendirecek en önemli etken, her iki taraf için de partnerdir. Şimdi ben bir tablo çizsem, banyoya gitmek gereğini bile duyabilirsin. Mutluluk çubuğuna gelince; ağzında dişin yoksa protez taktırır, her türlü yemeği yersin ve yiyenlere bakarak iç geçirmezsin. Eve bir de muhabbet kuşu alırsan hem dişsiz hem kuşsuz kalmazsın!!!

Alınan zevk yaşa göre değişir mi?

18 yaşında ilk ilişkisine giren erkekle 28 yaşında ilk ilişkisine giren erkeğin cinsellikten aldığı haz aynı mıdır?

CEVAP: Değerli okurum, önce bir benzetme yapayım. Sofraya oturdun, alacağın tat nelere bağlıdır, ona bakalım. Yemeğin lezzeti, yiyenin iştahı ve psikolojik durumu. Sunumu da çok fark eder. Hazırlanışı önemlidir. Örneğin; Ayşe Abla’nın pilavı, Münire Hanım’ın mantısı, illa ki Şermin Teyze’nin helvası gibi özellikler taşır. Bir de bu lezzeti tadana bakalım. Elle mi, çatalla mı yoksa kaşıkla mı yiyor? Diyelim ki 18’lik genç, iki tık tık bir şık şık. Tam o sırada kampana çaldı, tren kaçtı! 28’lik kolları sıvadı, sofraya oturdu, kaşık sallayarak yemeğe daldı. Ha babam, de babam. Söyle bana genç adam, hangisi daha çok zevk aldı?

*****

Pişman oluyorum

15 yaşında kızım. Sürekli mastürbasyon yapmak istiyorum ama hep kendimi tutuyorum. Çünkü yaptıktan sonra pişman oluyorum. Banyoda su yardımıyla mastürbasyon yapıyorum. Bana yardımcı olun.

CEVAP: Sevgili okurum, aynı yöntemine, aynı sistemine devam et. Yardıma ihtiyacın yok. Yaptıklarından bir zarar söz konusu değil.

İnternetteki sitelere bayılıyorum

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmek istemiyorum. Ama internette bu siteleri gezmekten zevk alıyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP: Sevgili okurum, duygularınla aldığın eğitim ve toplumsal psikolojik değer yargıların çatışıyor. Bu çatışmada sen ortada kal. İki tarafı uzlaştır. Zaman bazı şeyleri daha öne çıkaracak. Burada önemli olan hayatın cinsellik üzerine değil. Her gencin yaşadığı bir ortam bu. O dengeyi kuran kazanır.

Günde kaç kez cinsel ilişkiye girebilir?

Ben 35, nişanlım ise 23 yaşında. 3 haftada bir görüşebiliyoruz. 12 saatte 6 kere ilişkiye giriyoruz. Birlikte orgazm oluyoruz. Sizce bu durum normal midir? Bir insan günde kaç defa cinsel ilişkiye girebilir?

CEVAP: Sevgili okurum, şunu 1-2’ye indir desem beni dinleyecek misin? Ya da 40 yılda bir buluyorsun fırsatı değerlendir. 20’ye çık desem gücün yetecek mi? Bir ihtimal erken boşalman olabilir. Bir de o açıdan olaya bakabilirsin. Günün birinde de evlilik türü bir birlikteliğin olursa sayı haftada 2-3’tür. Kitabın dediği bu ve gerisi size kalmış.

Kız çok aceleci

18 yaşımdayım. Kız arkadaşım da 16 yaşında. Kız cinsel ilişkiye girmek istiyor. Sizce bu kadar bu kadar aceleci davranması doğru mu? Bence yaşı uygun değil. Sizce ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Sevgili okurum, bence de uygun değil. Eğer önerime uyarsan ben de sana teşekkür ederim.

Eşim rol yapar mı?

31 yaşında erkeğim. Eşimin ilişki sırasında orgazm olup olmadığını anlayamıyorum. Kendisi olduğunu söylüyor ama bazı kadınların orgazm taklidi yaptığını duyduğum için endişeliyim. Acaba eşim orgazm taklidi mi yapıyor yoksa ben yanılıyor muyum?

CEVAP: Değerli okurum, eşin orgazm oluyorsa olsun, olmuyorsa olmasın. Yani şöyle düşünelim. Kadınına inan, taklit yapıyorsa da üzerine varma. Orgazm oluyorsa olsun. Acaba sen erken mi boşalıyorsun da eşin sırf seni düşündüğü için mi böyle davranıyor? Komplekse kapılma diye seni incitmemeye mi çalışıyor? Bir de o açıdan bakalım.

Kocamla sevişmekten zevk almıyorum

32 yaşındayım, 14 yıllık evliyim. Kocamı seviyorum ama orgazm olamıyorum. Rol yapıyorum. Cinsellik bana işkence gibi geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Sevgili okurum, işin ucu gidip erken evliliğe dayanıyor. Eşinle konuş. Bu ayıp bir şey değil. Hiç orgazm olmadığını söyleme. ‘Oluyor muyum, olmuyor muyum?’ gibilerde arada bırak. Çözüm: İkinizin de benimseyebileceği fanteziyi keşfetmek. Bunu söylersen eşin senin gizemlerini ve fantezilerini keşfetmek için bir şeyler bulur.

Büyütür mü?

26 yaşındayım. Penisim 12 santim. Penisi çekme kuvvetiyle çalıştıran bir alet varmış. Boyunu uzatıyormuş. Bu sizce ne kadar doğru?

CEVAP: Sevgili okurum 1) Penisin normal, büyütmeye gerek yok. 2) Böyle bir alet yok. 3) KAFANA TAKMA YETER.

Sevgilim geç boşalıyor

27 yaşında kadınım. Cinselliği çok seviyorum. Erkek arkadaşımla uyum içindeyiz. Beraberliğimizde 10’u bulan orgazm yaşıyorum, normal mi? Bir tehlikesi olur mu? Erkek arkadaşımın geç boşalması normal mi?

CEVAP: Sevgili okurum, cinsel bakımdan ideal bir çiftsiniz, sizi kutlarım.

Hamile miyim?

18 yaşında kızım. Son birkaç aydır ilişkiye giriyorum. Son ilişkide sevgilim içime boşaldı. Adet günümün üzerinde 23 gün geçti. Gebelik testi yaptım ama negatif çıktı. Acaba hamile olabilir miyim? Ne olur bana cevap verin.

CEVAP: Sevgili okurum, teste göre hayır. Bana göre de hayır. Ama binde bir de olsa sürpriz olabilir.

Sertliğini kaybediyor

21 yaşındayım. 4 ay önce yabancı bir kadınla birlikte oldum. Bu ilişkiden 1 ay sonra penisiminde sorun oluştu. Şimdi ne zaman ilişkiye girmeye kalksam 1-2 dakika içinde sertliğini kaybediyor. Daha önce böyle şeyler olmuyordu. Ne yapacağım?

CEVAP: Değerli okurum, kafana taktığın için böyle. Kendi kendine sorun yaratıyorsun. Tabii kuşkuların, korkuların ve stresin olduğu yerde penisin de performansı düşer. Bu da sorun değildir. Öyle olması gerekir. Üzerine gitme. Doktora ihtiyacın yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Köpeğin ahmağı baklavadan pay umar. Akıllısı ise tepsiyi yutar. H.D.

12

Sıradaki haber yükleniyor...
holder