Dr. Haydar Dümen Kıymetini bilmek gerek
HABERİ PAYLAŞ

Kıymetini bilmek gerek

Haberin Devamı

Kadınların neredeyse yarısı eşlerini çok sevmelerine rağmen orgazm olamıyor. Ya da erkekler, kadının ilişki sırasında soğuk olduğundan dert yanıyor. Bazı kadınlar şanslı. Onlar hem kendini hem eşini mutlu etmesini iyi biliyor. Bu yüzden elinizdekinin kıymetini bilin...

Neden orgazm olamıyorum?

27 yaşında kadınım. 3 yıldır birlikteliğim var. İlişkiye girdiğimizde sevgilim ne yaparsa yapsın ben orgazm olamıyorum. Kadınlar, erkekler gibi boşalmaz mı?

CEVAP:

Sevgili okurum, kadınlarda erkekler gibi boşalma olmaz. Yani bir sıvı, kadın menisi gelmez. Erkeklerde gelen meni zevke değil, çocuk yapma amacına yöneliktir.

Sizce büyür mü?

22 yaşındayım. Penisim 12.5 santim. Bana küçük geliyor, büyür mü? Yoksa büyüme durmuş mudur? Büyümesi durmuşsa internetteki ilaçları kullanmalı mıyım?

CEVAP:

Değerli okurum, internetteki ilaçları aklından bile geçirme. Boyutu normaldir. Mutlu cinsel yaşamını sürdürebilirsin. Ama kafaya takar, komplekse girersen sistemin işlev ve çalışmasını da bozarsın. Yalnız organdan değil, bunun psikolojiye yansıyan bölümü de seni mutlu etmez. Aslanlar gibi yürü, ruhunu geliştir, duygularını öne çıkar

Kız acı çekiyor

Kız arkadaşımla ilişkiye girdim. Sevgilimden çok kan geldi. Sizce bu normal mi? İlk akşam kız arkadaşım çok acı çekti. Kızın adet günü geçti. Acaba bağlantı olabilir mi?

CEVAP:

Sevgili okurum, bazı ilk birleşmelerde vajina yırtıkları olabilir. Tabii o zaman fazla kan gelebilir. Bu kanama uzun sürer. Yani 10-20 dakikada bitmeyebilir. Böyle durumlarda bir kadın doğum uzmanına başvurmakta yarar vardır. Siz de öyle olduğunu sanmıyorum ama yine de aklınızın köşesinde bu bilgi bulunsun

Midem bulanıyor

22 yaşındayım. Birkaç gün boşalmadım mı bende bulantı oluyor. Ayrıca menimi tutmak beni sinirli yapıyor, tedavisi var mı?

CEVAP:

Değerli okurum, sanırım psikolojik. Meni birikiminden testis ve kasık ağrıları olabilir. Tedavi olacağın bir durum göremiyorum. Kendini çok dinleme ama mutlaka bir hekime gideceksen psikiyatriste başvur.

Bozuldu mu?

Merdivenlerden düştüm ve biraz kan geldi. Gelen kan 2-3 damlaydı. Sancım sürüyor. Kızlık zarım bozuldu mu?

Sevgili okurum, kızlığının bozulmadığının inancındayım. Şimdilik onu dert edinme, unut. İleriki yıllarda çok kafana takılırsa bir kadın- doğum uzmanına başvurursun.

Başlar başlamaz orgazm oluyorum

2 aydır evli kadınım. Eşimle ilişkiye başlar başlamaz orgazm oluyorum. Bundan çok rahatsız oluyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP:

Değerli okurum, hem sen, hem eşin çok şanslısınız. Doğanın bol keseden size lütfettiği bu büyük ikramiyeye isyan eder gibi halin var. Ol be kızım. Daha ne istiyorsun? Ya olamasaydın?

Kaç santimle yırtılır

23 yaşında kızım. Acaba kızlık zarı kaç santimlik girişle yırtılır?

CEVAP:

Sevgili okurum, kızlık zarı giriştedir. 3 santimlik giriş bile zarı yırtabilir.

Zevk alamıyorum

21 yaşındayım, 9 aylık evliyim. Eşimle ilişkiye girdiğim zaman zevk almıyorum, klitoris orgazmı yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP:

Sevgili okurum, şu anda yapılacak bir şey yok. Evlilik olayı yerine otursun. O süreklilik içinde karı-koca uzmana başvurarak yöntem ve teknik öğrenin. Bu olay aşılır.

Hangimizde sorun var?

Ben 23, eşim ise 27 yaşında. 1 haftalık evliyiz. Eşimle ilişkiye giremedik. İkimiz de istiyoruz ama penis vajinama
girmiyor. Acaba benim vajinam dar mı? Ya da onun penisi mi büyük?

CEVAP:

Sevgili okurum, her iki dediğinde olur. Her ikiniz de acemi ve deneyimsiz olduğunuzdan olması gereken doğallığı da
yakalayamıyorsunuzdur. Telaşa kapılmayın, Genel bilgiler edinin. Daha sonra sanırım bir doktor yardımına ihtiyacınız olacak

İkinci kez yapamıyorum

Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde erken boşalıyorum. İkinci kez denemek hiç içimden gelmiyor. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP :

Değerli okurum, acemiliğin, gençliğin ve cahilliğinden kaynaklanıyor. Bu yaşta ne olsun istiyordun?

Engelleyemiyorum

17 yaşındayım, benim sorunum her hafta mastürbasyon yapmam Bunu engelleyemiyorum. Sizce bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP:

Değerli yavrum, engellemeye hiç gerek yok. Yola devam.


Böyle soru yok!


İsteğimi nasıl azaltayım?

18 yaşındayım, çok ilişkiye girmek istiyorum. Hiç sevgilim olmadı. Bu isteğimi nasıl azaltabilirim? İsteğimi nasıl azaltayım?

Genç ve iştahlı okurum, ister misin bir ilaçla iştahını keseyim ve ilişki isteğini yok edeyim? Kadına, kıza cinsel içerikli değil, ‘kız arkadaş işte’ diyecek biçime dönüştüreyim. Ne o?

Daha cümleyi tamamlamadan isyanları oynuyorsun. Örnek vereyim; hanım göbeği seviyorsun, ben seni elma tatlısına alıştıracağım. Buna da “Olmaz” diyorsan, peki ne olur?

Aseksüel dediğimiz cinsellikten tümüyle ilgisiz bir duruma getirsem... Yanıtı almadan nereye kaçıyorsun? Hadi bakalım, derslerine iyi çalış, hayatın gerçeklerine alış.

Ufaklık yarı yolda bıraktı

23 yaşındayım. Yaşça büyük kadınlarla birlikte olduğumu hayal ediyorum. Çok güzel bir kadınla ilişkiye girmek istedim ama ufaklık beni yarı yolda bıraktı. Canım sıkkın.

CEVAP

Değerli okurum, olayın yorumu basit ve çok görülen bir durum. İlişkide hayal, kadının cinsel özellikleri kadar, ortamın da olumlu, olumsuz rolleri vardır. Lüks yatak odasından eli boş dönen erkek, sıradan bir kadınla kapı arkasında ayakta ilişki kurabilir.

Aslında bunlar beynin tuzağıdır. Kişi daha işin başında “Ya olmazsa”, “Başaramazsam”, “Küçük düşersem” kuşkularına kapılırsa ereksiyon zorlaşır.

Örneğin; ilişki sırasında kapının ardında biri varsa, içeridekinin başarısı şansa kalır. Merak etme, her yiğidin başına gelen bir olaydır ve düzelecektir.

Kız ilişkiden kaçıyor

19 yaşındayım. Cinsel organım biraz büyük diye (17 santim) çoğu kız benimle cinsel birleşme yaşamaktan kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP:

Önce ailene, anana, babana, babaanne ve anneannene sormalıydın değerli okurum. Sonra kızın ailesine bir haber salmalıydın. Çoğunun “Evet, olabilir” kararını aldıktan sonra bana bu soruyu sormalıydın.

Bu da yetmez. Kız “Olur” demişse bile, “Nikahı da kıymadan, düğünden önce bitirmek istiyorum ama kız razı olmuyor” deseydin, onun itiraz hakkı var, saygı duymalısın diye birkaç laf ederdim. Sorun gerdek gecesine uzamışsa, o zaman tutmayın beni... Sizin ruhsal ve fizyolojik nikahınızı kıyar ve yolunuzu açardım.

Günün Sözü

Bilgiyle mayalanmamış akılların maması ya kuru ya da yanıktır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder