Dr. Haydar Dümen Korkmayın, yeter!
HABERİ PAYLAŞ

Korkmayın, yeter!

Haberin Devamı

Evliliğin ilk gecesinden hemen herkes korkuyor. Erkekler tecrübesizlikten, kızlar kulaktan kulağa yayılan söylentiler yüzünden endişeye kapılıyor. Gençler, boşuna telaşlanmayın, biraz okuyun, bilgilenin. Zaten doğa size yolu gösterecek, yıllar içinde de tecrübe kazanmanıza yardımcı olacak. Her şeyi zamana bırakın, canınızı yakmayın.

Gerdek gecesi ne yapacağım?

Ben yakında evleneceğim ama şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Bu konuda kimseden bilgi de alamıyorum. Gerdek gecesi ne yapacağım?

CEVAP: Değerli okurum, kız da olsan erkek de olsan ne yapacağınızı ben bilemem. Bu uzaktan talimatla, harita çizmekle olmuyor. Hele bir denize açılın bakalım. Motorun rüzgarı, dalgası, fırtınası... Tabii ki yön bulmak için gökteki yıldızları da görün. Bütün bunlar tecrübelerden sonra elde edilen bir ustalık. Öğreneceksiniz yavrum, emirle olmuyor.

Her şeyim var ama sevgilim beni terk etti

18 yaşındayım, esmer, 1.70 boyunda bir kızım. Kadının iyisi olmak için sokakta hanımefendi, mutfakta aşçı, yatakta ise fahişe olmak gerekiyormuş. Bunların hepsi varken erkek arkadaşım beni terk etti. Ben ona sadece seks konusunda yakın davranıyormuşum. Acaba benden neden ayrıldı? RUMUZ: UFAKLIK

CEVAP: Of of!! Dur hele dur, esire. Çıkalım seninle bir mesireye. Orada konuşalım, kadınlar adına bol kese yaptığın özverilerini tartışalım. Adamın iyi yapmış. Yani iyi ki kaçmış. Diyorsun ki, “Kaçma gayrı”. Adamın yanıt veriyor. “1 yılda 30 kitap okur, 20 şiir ezberlersen, ibibikler ötmeden oradayım” diyor. Hâlâ anlamadığına eminim. Köle adayım, sana biraz yol, yöntem sayayım. Bana diyeceksin “Yatakta kadınınım, mutfakta elimden geleni yaparım, hayat yolunda canımı dişime takarım”. İşte bu kadar basit. Midende artmadan asit, bir çay ve bir simit. Otur masaya, sözlerimi düşün ve başla yorumlamaya. Senin tarifine yüzde 90 erkek “Git geri” demez. Yüzde 10 kalitelisi ise bu köfteyi yemez. Yani erkekler de, kadınlar da bu konuda konfeksiyon giymez.

Devamı 2. sayfada...

Sevgilim hamile kalır mı?

17 yaşındayım. Sevgilimle yüzeysel ilişkiye girdim. İkimizin de çamaşırları üzerindeydi. Ben boşaldım, meni ona bulaşmasın diye elimi koydum. Acaba hamile kalma ihtimali var mı? Ona göre yokmuş. “Ben kızım, zarım var” diyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP: Değerli okurum, yardımcı olayım tabii. Güzel çocuklar elle bu iş olmaz. Araya bir demir perde koysaydınız. Tabii şaka yapıyorum. Ama bilin ki zar gebeliği engellemez. Dikkatli olun. Bu yaşta romantik ilişkiler içinde olmanız, flört etmeniz gerekiyor. İşi eteğe düşürmeyin. Çünkü ayağa düşersiniz. Birileri sizi çiğner geçer.

Hanıma minnet etmemek için mastürbasyon yapıyorum

51 yaşındayım. 22 yıllık evliyim. Eşimle tartışıyor sonra da küsüyoruz. Cinsel ilişkimiz aksıyor. Son günlerde hanıma minnet etmemek için 2-3 günde bir mastürbasyon yapıyorum. Sizce doğru mu yapıyorum?

CEVAP: Değerli okurum, ne güzel sözlerin, ela gözlerin var. Hocan da iyi haberler sunar. Karının hakkını yediğin için ona helallik öde ki borçlu gitme. Hanımların da fazla çekilmez nazı, belirli yaştan sonra okşanmadan çalmaz sazı. Öyleyse ödeyeceğin helalliğin yarısını geri al. Ona biraz daha yakın kal. Eğer isterse senin cennet mekan. Vallahi canına can katar. Huzurun için onunla barış. Fantezilere alış, her gün dersine iyi çalış. O da dünyadan nasibini alsın. Hemen harekete geçsin vebal altında kalmasın.

Devamı 3. sayfada...

Erkek arkadaşımın cinsel organı çok küçük

Benim sorunum erkek arkadaşımın penisiyle ilgili. Çok ufak, ilişkiden zevk almıyorum. Penisini büyütmek için elimden geleni yapıyorum. O da ilaç kullanıyor. Yakında evlenebiliriz ama sırf bu yüzden ondan ayrılmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP: Sevgili okurum, ayrılmayın. Genellikle penis boyundan şikayet edenlerin penisleri normal sınırlar içinde oluyor. Özellikle kadınlar için büyük penis çok önemli olmuyor. Ama penisin işlevi ya da sertleşmesi konusunda erkekten kaynaklanan psikolojik nedenlerin oranı yüzde 95. Bu giderilir. Öteki koşullar yerindeyse rahatlıkla evlenebilirsiniz. Evlendikten sonra doğacak sorunları da biz çözeriz. Evlilik sözleşmesi penisle kadının cinsel organı arasında yapılmıyor. İki insanın bütünü ve kimi zaman bulunduğu çevresi ve ortamıyla bir uyum üzerine kurulup yapılıyor. Bunları da göze alarak bir karar verin.

İlk gece eşime nasıl yaklaşmalıyım?

24 yaşındayım. Şimdiye kadar pek çok kadınla ilişkiye girdim, hiçbir sorunum yok. Yakında evleneceğim. İlk gece nelere dikkat etmem, nasıl bir yol izlemem, nasıl yaklaşmam gerekir? RUMUZ: İLK GECE KORKUSU

CEVAP: Sevgili okurum, ilk önce eşin bir insan yani cinsel obje değil. Bu yüzden ona öyle bak. Uzun yıllar senin aşkını, zaman zaman kaprisini ve senden doğacak çocukların zahmetini, yorgunluğunu taşıyacak yüce bir kavram gibi yaklaşacaksın. Önce mutlaka beğeneceksin, sonra seveceksin. Ve bütün bunlardan sonra da cinsel açıdan bir elektriklenme olacak. Bir sefere çıkar ya da göreve gider gibi değil. O arada zaten önüne çıkacak tabloda sen kendi doğrularını bulacaksın.

Prezervatif yerine balon kullandım, sevgilim hamile kalır mı?

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder