Dr. Haydar Dümen Korkulara elveda!
HABERİ PAYLAŞ

Korkulara elveda!

Haberin Devamı

Erkeklerin ilk denemelerinde başarısız olmaları çok normal. Çünkü bu ilişkiyi uygun olmayan ortamlarda, aceleyle ve duygu olmadan yaşıyorlar. Sonucu hüsran oluyor. Bu da gelecekte cinsel yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Beyler, önce kendinize güvenin, kuşku ve korkularla vedalaşın. En uygun yer ve zamanda ilişkiye girin ki tadınız kaçmasın.

İstekliyim ama başarısız oluyorum

29 yaşındayım. Kadınlara karşı aşırı istek ve arzu duyuyorum. Ancak hiç ilişkiye girmedim. Birkaç kez denedim ama olmadı. Başarısız olunca bir daha da denemek istemedim. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP: Değerli okurum, yine denesen başarılı olamayacaksın. Çünkü önyargılısın, kuşkulusun ve korkuyorsun. Ama bu deneme olayının da zamanı gelmiş. Bence iyi bir koşulda, iyi bir ortamda yeniden dene. Kendine güven duygunu kazan. Denemeden önce alacağın ilaç bu işi halleder.

Eşimle birlikte olamıyoruz

Ben 10 aylık evli bir kadınım ve eşimle önceden 4 sene kadar bir arkadaşlığımız oldu. Fakat birbirimize alışkın olmamıza rağmen daha cinsel birleşme yapamadık. Ne olur bizi yardımcı olun.

CEVAP: Değerli okurum, bunu biz çözeriz. Adı vajinismus. Bana göre de zaman tüketip evliliğinizi yıpratmayın. Onu hemen çözelim.

Kız arkadaşım cinsel organımla dalga geçiyor

29 yaşındayım. Benim cinsel organım ereksiyon halinde 6 santim. Kız arkadaşım benimle dalga geçiyor. Bu durumdan çok utanıyorum.

CEVAP: Değerli okurum, operasyonla 1-2 santim büyüyeceğine inanıyorum. Başka teknik yardımlar da olabilir. Çoğu zaman söylediğiniz sözler ve sayılar gerçeğe uymuyor. Yani ölçüm bizim denetimimizden geçmeli. Bir uzmana başvurmanda yarar var.

Devamı 2. sayfada...

Kızlarla aynı ortamda kalınca kendimden geçiyorum

21 yaşındayım. Şu ana kadar hiç kız arkadaşım olmadı. Bu yüzden kızlarla aynı ortamda kalınca kendimden geçiyorum, hemen boşalıyorum. Ne olur beni kurtarın.

CEVAP: Değerli okurum, kurtarırım kurtarmasına da, boşalmak dediğin şey sanırım kaygan ve birkaç damla gelen sıvı. O meni değil. Bir kere bunda anlaşalım. Eğer böyleyse bırak koyuver gitsin. Ama o meni ise yani orgazm oluyorsan bu yüksek heyecan potansiyelini kızlarla buluştuğun zamanlarda bazı ilaçlar alarak frenlemen, kendini sakinleştirmeyi öğrenmen gerekir. Duruma göre bana yeniden yazarsın.

Doğumdan sonra isteksizlik başladı

23 yaşında, 3 yıllık evli bir kadınım. Eşimle önceleri cinsel hayatımız mükemmeldi. Doğum yaptıktan sonra bende isteksizlik ve ağrılar başladı. Birleşme sırasında acı duyuyorum. Defalarca doktora gittim ama sonuç yok. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Değerli okurum, psikolojik olduğunu sanıyorum. Bu konuyu çözeceğime inanıyorum. Profesyonel yardım alman gerekir.

Sevgilim hamilelik belirtileri gösteriyor

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim ama onun üzerinde iç çamaşırları vardı. Ben boşalmadım. İlişki sonrası kız arkadaşım çamaşırında kan olduğunu söyledi. Doktora gitti, doktor "Yüzde 50 kızsın" demiş. Son günlerde kız arkadaşımda hamilelik belirtileri var. Canı olur olmadık yiyecekler istiyor ve karnı normale göre şiş. Kafam çok karışık.

CEVAP: Değerli okurum, kız arkadaşın gebe değil. Psikolojik gebelik sendromu yaşıyor. Kız olduğunu zaten doktor söylemiş. Ortada fol yok, yumurta yok. Kızın iştahı açılmış. Kilosuna 5-10 kilo eklerse daha sonrası için hem sen hem de o türbülansa girmiş uçak gibi sarsıntı yaşarsınız. Umarım, uçağınız düşmeden bu sarsıntıdan kurtulursunuz. Şu anda bir tehlike yok.

Devamı 3. sayfada...

Haftada 5 kere mastürbasyon sorun yaratır mı?

21 yaşındayım. Haftada 5 kez mastürbasyon yapıyorum. Acaba bu sorun yaratır mı?

CEVAP: Sevgili okurum, 3 iyidir. Beş ise sınırları zorlamaktır. Ama bu alışkanlık beyinde yerine oturursa evlilikte de bu duyguları ve istekleri yaşayabilirsin. Kadına transfer olurken zorlanabilirsin. Tabii ki bu yaşlarda yavaş yavaş karşı cinse yönelmen, ilk deneyimleri yaşaman gerekir.

Erkek arkadaşım çok istekli, evlilikten korkuyorum

Evlenmeyi düşündüğüm bir erkek arkadaşım var. Bana cinsellik konusunda çok istekli olduğunu, gecede 3-4 kez ilişkiye girdiğini, uzun sürdüğünü söyledi. Kaçıp gidenler bile olmuş. Onu çok seviyorum ve bırakmak istemiyorum ama çok da korkuyorum. Çünkü evlilik bu, başka bir şeye benzemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Korkak, korkak, nasıl sizin sokak? Kalabalık mı, tenha mı? İnsanlar sıradan mı, müstesna mı? Her neyse, her şeyin oburu vardır. Askerlerin taburu vardır. Köylülerin ise kalburu vardır. Bunları yan yana getirirsek hiçbir şey anlaşılmaz. Senin işin de böyle. Ama onunla evlen. Çünkü seninkinin ateşi en fazla birkaç ay sürecek. Her gün bir sayfa eksilterek, bazı geceler defteri dürecek. En azından 60 yıllık birliktelikte 3-4 aylık sıkıntı da sizin anılarınızda küllenecek. Hadi kızım, "Evet" de, olsun bitsin. Ne olur, hatırım için, vallahi yalvarıyorum sana. Bu laf da anandan yana. Anladım ki o da öyle istiyor. Evde kalırsın diye tasa ediyor.

Nişanlımın kız olup olmadığını nasıl anlarım?

25 yaşındayım ve nişanlıyım. Nişanlımın kız olup olmadığını, yani daha önce ilişkiye girip girmediğini nasıl anlarım?

CEVAP: Anlarsın oğlum, gözlerinin içine bakarsın. O renkli bölümdeki çizikler gözbebeğine doğruysa kızdır. Daire biçiminde yayılmışsa aman efendim aman... Ne anladın ula? O kız oğlan kızdır, tam kızdır. Şimdi aklına takıldı değil mi? Yarım kız nasıl, tam kız nasıl diye. Pışık, söyler miyim? Biz bu saçları değirmende mi ağarttık? Değirmen taşı döndükçe döndü, nice gerçekleri öğüttü, karışık malzeme olarak önünüze döktü. Yavrum, ister ye, ister turşusunu kur. Ama nişanlının öyle ya da böyle olduğunu arama düşüncene geçer not vermiyorum. Taa ki, akıllı, insancıl, sevecen, bilimsel yolları öğrenip nişanlının cinselliğinden önce ruhu ince mi ince ona bakmanı, onu ödüllendirmeni istiyorum.

Eşim sürtünme yoluyla ilişkiye girdiğimi anlar mı?

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder