Dr. Haydar Dümen Korkunun faydası yok
HABERİ PAYLAŞ

Korkunun faydası yok

Haberin Devamı

Gençler cinsellikle tanışmak istiyor, heyecan duyuyor. Bazıları da korkuyor. İlk deneyim için doğru yaşı ve zamanı bekleyen erkek her zaman başarılı olacak diye bir kural yok. Yeter ki endişelenmeyin. Unutmayın korkunun faydası yok. Zamanla her şey yoluna girer...

BÖYLE SORU YOK!

İlişkimiz günde 2’ye düştü


19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım da 25 yaşında. 6 aydır birlikteyiz. İlk günlerde 7-8 kez ilişkiye giriyorduk. 3 ay ayrı kaldık. Şimdi günde 2 kere birlikte oluyoruz. Ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili okurum, neyi sordun anlayamadım. Nasıl olsun istiyorsun? Doğrusu buna da mantıklı bir yanıt bulamadım. İlk heyecan, peki öyle olsun diyelim. Zaman olayı aklıma takıldı. Bir günü 7-8 ilişkiyi sığdırmanız için aynı evde yaşamanız gerekir. Ya da arkadaşın erken boşalıyordur. Örneğin; “Merhaba, nasılsın, hadi bana müsade”, at duvara çentik, geçti 20 dakika. Bir çentik için daha erken. Ancak süre kısa olduğundan tak fişi, 2 dakikada bitir işi. Bu mu cinsellikten beklentin sevgili okurum? Günde 2’yi az buluyorsan bu konuda cahillikten azıyor, kendini de partnerini de zorluyorsun. ‘Unun çoksa günün de çok.’ Sakla sarı altını, harca gelince zamanı.

[[HAFTAYA]]

GÜNÜN SORULARI


Neden geç sertleşiyor?

19 yaşındayım. 1.90 boyundayım. Penis boyum çok büyük. Kızlar benimle olmuyor. İlişkiye girmek istediğimde sertleşmenin olması 1 saat sürüyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, penisin sertleşmesi için içindeki sünger dokunun kanla doldurulması gerekir. Öncelikle bu iş bir hacim, ikincisi ise penise kan pompalama olayıdır. Bu işleme emir veren beyin ile cinsel mekanizmanın kimyası, sinirlerin organize çalışmaları devreye girer ve olay tamamlanır. Aslında hikaye gibi yazdığım bu mekanizma birkaç dakikada olur biter. Ortam, partnere güven duygusu, kişisel tedirginlik, ‘Neden sertleşmiyor?’ sorgulamaları arabanın önüne takoz koyma gibidir. Bunları düşünmek için yaşın erken. Ancak düşüncede bile geç kaldığın durumlar olmasın ki organizma her türlü yola sağlam ve dayanıklı olsun. Ancak ondan sonra şarj dinamosu ile yakıtına sıra gelsin. Şimdi süreyi düşünmek sinemada çekirdek yiyemiyorum gibi bir şey

Mastürbasyonu artırdım ama...

17 yaşındayım, cinsel organım olur olmadık her yerde sertleşiyor. Çok utanıyorum. Mastürbasyon arttırdım ama faydası olmadı. Bunun önüne nasıl geçebilirim? CEVAP Değerli okurum, merak etme düzelecek. Seninkisi alarma bağlanmış gibi. Görüş alanına biri girse zıııırrr!!! Aklından biri geçse zıırrr!!! Geçmese senin alarm zırlayınca tabii ki bozuluyor, bulunduğun ortamda zorlanıyorsun. Aslında koşulların uygun olduğu yerde nazını daha çok çekiyorsun. Senden yüz bulduğu kesin. Senin küçüklüğünde baban “Oğlum, hadi amcana erkekliğini göster” diye diye seni şartlandırdı bu mekanizmaya. Sen de o kafasızı olur olmaz yerde boy göstermeye alıştırdın ve disipline almadın. Neyse, şansın yüzüne gülsün ki seni tökezletmesin. Aslında çok önemli de değil. Erkekler bizde biraz böyle eğtilir, organ başı tac edilir. Aldırma gitsin

* * *

Ayaklardan gözlerimi alamıyorum

27 yaşındayım. Ayak fetişistiyim. Gördüğüm ayaklar aklımdan çıkmıyor. Bu sorunu aşmak için ne yapabilirim? CEVAP Değerli okurum, ayak fetişsizmi olabilirsin. Kesin tedavisi zor. Ama onu sana men etmek imkansız. Orta yol izlenecek. Seninle anlaşacak, uzlaşacak bir eş mutlaka bulacaksın. Kendini yorup üzme. Zamanı gelince bir uzmana başvur.

Genelevdeki kadın hamile kalır mı?


Geçen gün hayat kadınıyla beraber oldum, prezervatif kullandım ama yırtılmış. Kadın hamile kalır mı, kalmaz mı? CEVAP Değerli okurum, hayat kadınları zaten korunuyor. Gebe kalma şansları hemen hiç yok. Üzülmen yersiz.

Gebe miyim?


18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve vajinanım içine boşaldı. 12 gün önce adet görmem gerekiyordu ama adet görmedim. Sizce hamile kalmış olabilir miyim? CEVAP Sevgili okurum, gebe kalmış olabilirsin. Kesin cevap ancak bir testle anlaşabilir.

Boyu yeterli mi?


17 yaşındayım. Cinsel organım 7 santim. Bu yaşa göre uygun mu? Penisimi büyütmek için krem ya da başka bir şey var mı? CEVAP Değerli okurum, sanırım penisinin sönük boyunundan söz ediyorsun. Ereksiyon durumunu ölç, bana bildir.

Cinselliği yaşamak istiyorum

19 yaşındayım. İlişkiye girmedim. Arkadaşlarım ilişkiye girdiği için onları çok kıskanıyorum. Acaba kızları nasıl ikna ediyorlar? Artık ilişkiye grimek istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Değerli okurum, ilk dersini veriyorum. Kızlar ikna edilmiyor, ikna oluyorlar. Yani işin kaynağı kızlarda. Kızın içinden dalga kabarmıyorsa, erkek eşinin önünde 24 saat dans eden güvercin gibi olsa, yani 24 ay iknaya çalışsalar kızın içinde esinti olmazsa sonuç sıfıra sıfır, elde var sıfır. Senin içinde büyük bir korku var. Korku heyecana dönüşmüş. Aklın fikrin ya kızla bir yere kapandığında bu işi başaramazsam korkusu. Doğru söyle bakayım bana. Aynen öyle. Sen korkuyorsun.

İlişkiye girdik ama kan gelmedi

İlişkiye girdik. Ancak kan gelmedi. Bir gün sonra kan geldiğini söyledi, olabilir mi? CEVAP Olabilir değerli okurum. İşin tam ortasında kaldın, bir elinde vicdanın, bir elinde sorumluluk. Kura çek ve sonuç hangisinden yana ağırlık basarsa ona oyna. Şu anda yapılacak başka bir şey yok.

Adet döneminde mastürbasyon yaptım

17 yaşında kızım. Adet döneminde de mastürbasyon yapmam sizce doğru mu? CEVAP Sevgili yavrum, mastürbasyon olayını sen kafanda çöz, yanlış teknik uygulama. Yapmak istersen yap. Buna ben ne diyebilirim ki? Adet döneminde yapmasan iyi olur.

Sevgilim erken boşalıyor

27 yaşında kadınım. Sevgilim erken boşalıyor, bu yüzden mutsuzum. Eskiden olduğu gibi orgazm olamıyorum. Bu durumun önüne nasıl geçebiliriz? CEVAP Değerli okurum, erkek arkadaşın bir uzmandan yardım alacak. Ama onun kendisinin gidip bire bir konuşması gerekir. Uzaktan ilaç tavsiyeleri işe yaramaz.

Geceleri boşalıyorum

33 yaşındayım. Gece uyurken boşalıyorum. Sizce ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, doğal bir olay. Önleyici ilaçları var ama bunun için bir doktora gitmen gerekir mi bilemem? Uzaktan ilaç tavsiye etmem tıbba uygun değil. Durumu açıkladığını sanıyorum karar senin.

Neden penisimden sıvı geliyor?

17 yaşındayım. Kız arkadaşımla konuşurken penisimden sıvı geliyor. Sizce bu neden oluyor? CEVAP Değerli okurum, hiçbir şey yapmayacaksın. Öyle olması gerektiği için geliyor. Seni neden tedirgin ediyor ki?

Pişman oluyorum

Kız arkadaşımı çok istiyorum. Onunla birlikte olduktan sonra pişman oluyorum. Aradan bir hafta geçince yeniden isteklerim artıyor. Bu neden kaynaklanıyor? CEVAP Değerli okurum, işin doğasından kaynaklıyor. Acıkınca yemek yiyorsun, doyduktan sonra o iştah kapanıyor ve de yiyemiyorsun. Taa ki yeniden acıkıncaya kadar. Kız arkadaşın konusunda bir pişmanlık toplumsal değerlerle ilgili olarak yaşanıyor. Kendini yargılama, ara noktayı bul.

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan kendini sorgularken tarafsız olamaz. Ancak taraflığının ölçüsü önemlidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder