Dr. Haydar Dümen Labirentin ortasında...
HABERİ PAYLAŞ

Labirentin ortasında...

Gençler birbirinden hoşlanıyor, flört başlıyor. Uzun yıllar süren flört döneminde yüzeysel bir şeyler yaşanıyor, cinsellik o ‘büyük’ geceye saklanıyor. Evlenince hayal ettiklerini bulamıyorlar, düş kırıklıklarının ardı arkası kesilmiyor, her iki taraf da çok üzülüyor.

BÖYLE SORU YOK!

Engel olamıyorum

21 yaşındayım, günde 17-18 defa mastürbasyon yapıyorum. Engel olamıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, sabah 08.00’de yatağa veda, 1’nci atış. Kahvaltı filan evden ayrılırken ödenecek vefa borcu; 2’nci atış geldi. Çıktın dışarı, güzeller varmış dünyada. İş yerine acele et, geç kalma, boşa kürek sallama. 3-4 ve 5’inci sıra işyeri tuvaletinde. Topla evdekilerle etti 6. Daha 12 sefer var. Benim aklıma yatmadı. Böyle hesapları biz psikiyatırlar biliriz. Sana gelince; hemen akıl sağlığıyla ilgili bir hastaneye uğra. Aklının son kalanını nasıl kullanacaksın öğren. Konu beni aştı, öğren bana da bildir. Bilgi depomuza alalım, böylece seni de kurtaralım.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Cinselliği aramıyorum

27 yaşındayım. Kız arkadaşım olmadı. 5-6 kere geneleve gittim. Cinselliği aramıyorum. Ne dersiniz?

Ne diyeyim ahbap! Kızlar evde, çalıştığı yerde uygun bir eş bekliyor. Sen de iyi niyetli ve yürekli bir kızla tanışacaksın. El değmemiş bakir erkek olarak onun gönlüne konacaksın. Yaş yerinde, evlilik nikah dairesinde işlem tamam. Geldi o geceler. Kimilerini mutluluktan kimilerini bunalımdan delirtir. Ama ortada fol yok, yumurta yok. Sen zaten eskiden beri omlet, menemen yemiyorsun. Bir şeylere kendini alıştır, sonra evlilik yoluna dal. Çocuk bekliyor bak nasıl da bal.

Orgazm olamıyorum

29 yaşındayım, 1.5 yıllık evli kadınım. 5 yıl çıktık, birlikte olmadık, klitoris orgazma alıştım. Evlenince hiç orgazm olmadım. Ne yapayım?

Sevgili okurum, seks dünyanı tavaya bir damla yağ damlatmadan ocağa sürersen ne tadı kalır ne tuzu. Beyin bu tür orgazma şartlandı. Cinsel yaşamınızın sağlığı açısından kayıp 5 yıl. Bulutların üstünde uçmayı bekliyordun bulamadın. Zaman lehine işleyecek. Fantezilerle belki bir geçiş sağlanır. Ne yapabiliriz ki? Kendinizi yeniden keşfetmeye ve tanımaya çalışın.

Haberin Devamı

Haplar işe yarar mı?

18 yaşındayım, penisim 7 santim. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye korkuyorum. Boy uzatıcı haplar kullanmam gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşınla ilişkiye girmeyi unut. Hap map çözüm değil. Kilolu olduğunu sanıyorum, ona dikkat et. Eğer ölçümde 10 santimi yakalayabilirsen bir bakıma yırttın demektir. Gerçek tedavisi operasyonla 1-2 santim uzatmaktır. Beklemede kal, 20 yaşına gelince yeniden konuşalım, duruma göre çözüm arayalım.

Zarı diktirsem mi?

2 ay önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. 5 dakika sonra pembe renkli 2 damla kan geldi. Doktor “Küçük bir yerde zedelenme var” dedi. Diktirmeye gerek olmadığını söyledi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, doktora katılıyorum. Normal birleşme yaptığında kanayacaktır.

Kız şikayet ediyor

25 yaşındayım. Benim erken boşalma sorunum var. Kız arkadaşım durumdan çok şikayetçi, benden kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmayı geç boşalmaya transfer edeceksin. Yani şartlanmanı değiştireceksin. Bu da genellikle evlilik koşullarında oluyor. Tedavisi o zaman daha sağlamlaşıyor.

Haberin Devamı

Başım dönüyor

20 yaşındayım. Penisim 22 santim. İlişkiye girmek istediğim kadınlar rahatsız olduklarını söylüyorlar. Ereksiyon çok uzun sürüyor ve bu sırada başım dönüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, durumu böyle idare edeceksin. Baş dönmesi penise gelen kanla ilgili olabilir. Büyük penis, kadınlarda ağrı ve yumurtalıklara basınç yaptığından cinsel birleşme sırasında zorlanırlar. Evlendiğinde, kendine uygun bir eş bulduğunda ve de idareli kullanmayı öğrendiğinde sorunlar çözülecek.

Çok istekliyiz ama...

2 yıldır devam eden bir birlikteliğim var. Birbirimizi seviyoruz ve evlenmek istiyoruz. İkimiz de çok istekliyiz, sürtünme yoluyla bir şeyler yaşıyoruz. Benimle ilişkiye girmek istiyor ama izin vermiyorum. Çünkü kendimi hazır hissetmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir ortam. Hem istek hem engel hem yüzeysel ilişki hem korunma. Bir labirentin içinde durmadan dönmek gibi bir şey. Bu konudaki karar doğrudan doğruya seni ve aile bağlarını ilgilendirir. Sosyal ve ekonomik koşullar uygunsa en doğrusu evlenmeniz. Ama hep böyle giderseniz bunun cinselliğinize, ruhunuza dahası ilişkinize büyük ölçüde zararı olacak. Onu da bir kız olarak hesaba katman gerekir.

Sevgilim beni terk etti

19 yaşında kızım, geçen yıl biriyle birlikte oldum. Benden kan gelmedi. Sevgilim kan gelmediği için beni terk etti. İleride evlendiğim zaman eşime ne diyeceğim diye düşünüyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, düşünecek bir şey yok. Sadece “Esnek” dersin olur biter. Kesinlikle esnek olduğuna inanıyorum. Bu sana doğanın bir azizliği. Ne iyi ne de kötü, komplekse girme. Sağlam dur ama bu böyle diye de onunla, bununla denemelere kalkma, fena halde başın yanar.

Bağımlı mıyım?

Günde 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bağımlı oldum artık. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, evde yalnız kalma. Banyo kapısını kilitleme. Kendini yor. Bazı olaylara ve işlere kafanı tak. Yahu senin hiç üzüntün yok mu? Her şey dört dörtlük mü? İşte sorunun çözümü bu. Yoksa senin elinde tüfek, ava çıkmışsın. Hiç durmadan kuşlara ateş edip onları deviriyorsun. Sonra “Hocam bana yardım et” diyorsun. O zaman tetiğe basmayıver.

Neden kan geldi?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Adet zamanı olmadığı halde kanama oldu. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarını incittin, belki de daha ileri gittin. Bu olay hakkında görmeden karar vermek zor. Bu ihtimal yüzde 50 dolaylarındadır, haberin olsun. Çok merak ediyorsanız bir kadın doğum uzmanına gidip her şey öğrenin.

Kızlığım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. Mastürbasyon yaptım, 1 kere ama yüzeysel, orgazm oldum. Sabah kalktığımda iç çamaşırımda değil ama peçete ile sildiğimde 2 damla kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sanmıyorum sevgili okurum. Bozulmadı. Vajinanın girişini koru, bozulmaz.

Kadınlar benden kaçıyor

35 yaşındayım. Penisimin boyu 13 santim, çok kısa değil mi? Bu yüzden kadınların benden kaçtığını hissediyorum. Penis büyütücü hapları tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, ilaca gerek yok. Penisin için anatomi kitapları normal diyor. Bana göre kılıcına göre iyi kullandığın zaman sorunlar biter. Ama bekarsan hemen evlen. Çünkü tam çocuk yapma zamanı.

Büyük diye korkuyorlar

19 yaşındayım. Penisim 20 santim. Kızlar benimle penisim çok büyük olduğu için ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey yapma. Kızlar iyi yapıyorlar, doğru yapıyorlar. Bu kız bolluğu da sizin aklınızı aldı iyice, beni de panikletti doğrusu. Nasıl iş yani? Pazardan mal mı seçiliyor?

GÜNÜN SÖZÜ

Hayal ile gerçeklerin, eğriyle doğrularının kesiştikleri noktada tek hüner pusulayı şaşırmamaktır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder