Dr. Haydar Dümen Mutluluğu yakalayın
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluğu yakalayın

Haberin Devamı

Cinsellik evliliğin olmazsa olmazı. Ama her iki tarafı da tatmin ettiğinde anlam taşıyor. Çünkü iyi giden cinsel yaşam tüm aileyi hatta çevreyi bile etkiliyor. Çocuklar sağlıklı ve sevgi dolu büyüyor. Bu yüzden biraz çabalayın ve mutluluğu yakalayın.

BÖYLE SORU YOK!

Benim kuş hastalandı

28 yaşındayım, sanırım benim kuş hastalandı. Gözünün içine baktım, vitaminle besledim ama hâlâ tık yok. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Ne vitamini bu değerli okurum. Ben öyle bir vitamin bilmiyorum. Bildiğim vitaminlere bakalım. A: Mastürbasyonu bırakmanı öneriyor. B: Tempoyu zorlama. C: Hep aynı yemle sabrını taşırma. D: Zamanlı, zamansız onu şaşırtma. E: Partnerini olumsuz ortamlarda zorlama. G: Tempoda haftada 3’ü aşma. H: Her dediğine uyup şımartma. Bu yaşta işte vitamin, umarım iyi gelir. Çünkü organ ne yapacağını senden daha iyi bilir.

İsteğini kabul etsem mi?

20 yaşında kızım. Sevgilim 24 yaşında. Sürekli benimle olmak istiyor. İlk ilişkide istediğini alacak sonra ayrılacağız diye korkuyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Ben ‘Hayır’ diyorum sevgili okurum. Cinsel yapı kişilerin etinden, kemiğinden önce ruh, kültür, zevk, paylaşım, özveri gibi pek çok faktörlere bağlı olarak gelişir. Rastgele bağlantılarda ise, ya kördüğüme dönüşür ya da bağ tutmaz. Daha işin başında paylaşım, özveri yok. Senin tercihin de düğümler tutmamış. Birçoğu da test edilmemiş. Neredeyse kördüğüm ete kemiğe dolanmış. Üstelik cinsel kimliğin bilmecesi ise, zamana, denemeyanılma yöntemine bağlı olduğu için ben erkeğin niyetine ‘Hayır’ diyorum.

Kocaman çok kızgınım

34 yaşında kadınım, 8 yıllık evliyim. Bir kez bile orgazm olmadım. Bu konuda eşime çok kızgınım. Onun bir şeyler yapması gerekmiyor mu?

CEVAP

Bir şeyler değil, çok şeyler yapması gerekiyor sevgili okurum. Önce ruhuna hitap edecek. Anlayış ve özverilerle seni kendine bağlayacak. Bazı iş ve kararları sana bırakıp onore edecek. Yatak gibi ruhu da sıcak olacak. Üzerine ‘Yağma Hasan’ın böreği’ gibi atlamayacak. Yani teninden önce ruhunu okşayacak. Bunları bilmiyorsa öğrenecek. Sıra erotik bölgelerini keşfetmeye gelecek. Bu saydıklarımı merdiven basamakları gibi kullanacak. Bu yolculukta da sana hak tanıyacak, senden gelen tavır ve önerileri devreye sokacak. O da nesi? Elektrikler kesildi, ortalık karardı, gerisini yazamadım.

Çığlık atıyormuşum

30 yaşında kadınım, sevgilimle ilişkiye giriyoruz. Orgazm olduğumda çığlık atıyorum. Sevgilim biraz endişeleniyor, panik yapıyor. Ama kendime hakim olamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm heyecanı kişiden kişiye farklıdır. Bir parça hareket, canlılık, ses ya da titreme olmasında yarar var. Çünkü bunlar erkeği motive eder.

Hamilelik ihtimali var mı?

22 yaşında kızım. Adetlerim düzensiz diye doktora gittim, bana ilaç verdi. Bu arada partnerimle sürtünme yoluyla ilişkiye girmiştim. Üzerinden 1 hafta geçti ama ben adet göremedim. Test yaptım, hamile olma ihtimalim var mı?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım doktorun verdiği ilacın etkisi oldu. Bana göre hamile değilsin. Hamile olsan da aceleye ne gerek var? İkinci adetini görmeyi bekle.

Korunuyoruz ama...

22 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 3 yıldır beraberiz. 5 aydır 2 günde bir ilişkiye giriyoruz. Erkek arkadaşım her gün ilişkiye girmek istiyor. Bu sorun olur mu? Ben hapla korunuyorum, erkek arkadaşım da prezervatif takıyor. Ama gebelikten korkuyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, milyonda bir gebelik görülebilir. Ama milyonda bir de otobüs kazasına kurban gidebiliriz. Bu kadar ince hesapla hayatla başa çıkılmaz, ruh sağlığınız bozulur. Sen önlemini almışsın.

Çok çirkin duruyor

Vajinamın bir dudağı sarkık. Çok çirkin görünüyor. Bu sorun nasıl giderilir?

CEVAP

Evet sevgili okurum, bir jinekolog belki de estetik cerrahi bölümüyle ilgilenen bir uzman onu düzeltir.

Nişanlım cinsel istek duymuyor mu?

3 aylık nişanlı kızım. 2 yıldır nişanlımla tanışıyoruz. Nişanlım beni öpmüyor, sık sarılmıyor. İlk adımı hep ben atıyorum. Acaba cinsel açıdan bana karşı bir şeyler hissetmiyor mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, nişanlının yetiştiriliş tarzı belki böyle. Yani ‘Bu işin sonu evliliğe gitmezse ona zarar veririm’ diye duygularını frenliyor olabilir. Evlilikte iki taraf için de mutlu cinsellik yaşanmadığında evlilik zarar görüyor. Ve bu zarar çocuklara mutsuzluk olarak yansıyor. İyi düşün, taşın. Nişanlınla konuş, anlamaya çalış.

Kendini kasıyor

6 aydır nişanlıyım. Nişanlımla birkaç kez beraber olmaya çalıştık ama kendini kasıyor, bana izin vermiyor. Zevk de almıyormuş. Ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, ortada fazla bir sorun yok. Birçok genç kız bu tür ilişkilerden korkar. Sonunda hepimiz insanız. Üzerimizde yüklenen misyonlar, sorumluluklar var. Birtakım abartılı korkular bilinçaltına yerleşmiştir. Bunlar zamanla düzelecek şeyler, acelen ne? Sen kendini nişanlının yerine koy.

Kızlar şikayetçi

21 yaşındayım Cinsel anlamda birkaç deneyimim oldu. Ama karşı cins penisimin büyük olmasından şikayetçi. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, çok büyük. Bir tavsiyem yok. İradeli ve idareli kullan, kızlara zarar verirsin. Evlendiğinde çok şanslı bir durum değil.

Midesi bulanıyor

5 yıllık ilişkim var ve kız arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz. Her şey çok güzel ama ben boşalıyorum, kız arkadaşım mide bulantası yaşıyor. Ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, bazı kızlar ve kadınlar meniden tiksinir. Kimileri ise o cinselliğin son aşamasına psikolojik olarak henüz hazır değillerdir. Bunu bazı kadınlarda da görüyoruz. Siz tam bir birleşme yapmıyorsunuz ama mekanizma aynı. Her şey düzelecek. İleride evlilik olursa gene birçok şey kendiliğinden yoluna girer.

Esnek mi?

Sevgilimle defalarca birlikte olduk ama vajinasından kan gelmedi. Acaba kızlık zarı esnek mi?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir canım.

Sertleşmiyor

23 yaşındayım. Sertleşme olmuyor. 2 yıldır aynı, hiçbir şey yapamıyorum. Ne yapacağım? Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye çalıştım ama yapamadım.

CEVAP

Değerli okurum, organik ciddi bir sorun olduğunu sanmıyorum. Psikolojik kökenli bir olaydır. Sertleşmeyi istem dışı sinir sistemi ayarlar. Belirli korkular, ön yargılar, saplantılar sertleşmeyi engeller. Çoğu zaman organ sapasağlam olduğu halde işlevi pamuk ipliğine bağlı olabilir. Yani içeride en başarılı cinsel birleşmeyi yapıyor olsan, dışarıdan biri kapıya tık tık etse, penis içeride söner.

GÜNÜN SÖZÜ

Ben duygusu kişiye göre her şeydir. O duygunun içinde öteki ‘ben’ler yoksa hiçbir şeydir. H.D

Sıradaki haber yükleniyor...
holder