Dr. Haydar Dümen Ne geç olsun ne de erken
HABERİ PAYLAŞ

Ne geç olsun ne de erken

Gençlere erken yaşta cinselliği deneyip boylarından büyük işlere kalkıştıkları için kızıyorum. Bir de geç kalanlar var. Karşı cinsle arkadaşlık etmeye korkan, doğanın ona verdiği gücü kullanmakta zorlananlar çıkıyor. Bu yüzden ne acele edin, ne de geç kalın...

BÖYLE SORU YOK!

Dövme yaptırsam mı?

23 yaşındayım, bir türlü ilişkiye girmeyi başaramıyorum. Cinsel organıma dövme yaptırsam kızların ilgisini çeker miyim?

CEVAP

Bak delikanlım, ben dövmeci değilim ama söylemeciyim. Doğruları dobra dobra söyler, herkesin hakkını ya da payını veririm. Gelelim şu dövme sorununa; yaptır ve nam sal!!! Yetmedi, bel kemerini gevşek bırak, kazara görünüversin!!! Dövmenin göstermelik mi yoksa işlemelik mi olacağının kararını ver. Dövmede figür olarak vajina yaptırsan kız kıskanır. İri bir penis havası versen bu kez de korkar. Yılan yaptırsan vallahi yatağa girmez. Bülbül yaptırsan kız bakar bakar “Bu ne ya böyle” deyiverir. Ben bilemedim, sana kolay gelsin. Umarım bu işten vazgeçersin.

Haberin Devamı

Kızlık zarı yırtıldı mı?

19 yaşında kızım. İlk kez ilişkiye girdim, kan gelmedi. 1 gün sonra kanama oldu. Zarım yırtıldı mı?

CEVAP

Sevgili okurum, zar dediğin ne ki? Çapı ortalama 1 santimlik dairenin tıpkısının aynısıdır. Ortadan yarıksa, kenarlı çentikliyse esneme potansiyeli var demektir. Bunlarda kanama şansı azdır. Zarın bu özelliği ‘Acaba kız değil mi?’ sorusunu akla getirir. Nasibe kızımız, zarı çoktan harcamış ama evlenecek. Bilge kadına (!) danışmış. Kadın, “Yatağın kenarına kırmızı mürekkebi koy, parmağını batır, adamına ‘Kapat ışığı’ deyiver” diye akıl vermiş. Erkek ne görsün organ ve parmak yemyeşil. Evdeki küçük kardeş, kırmızı ve yeşil mürekkebin yerini değiştirmiş. Artık gerisini siz tahmin edin.

Yapmak istemiyorum ama...

Haftada 4 defa mastürbasyon yapıyorum ama yapmak da istemiyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Haftada 4 idealdir değerli okurum. Yılda 52 hafta var, bunu 4’le çarp, bu sağlık formülüdür. Bu ritmin sana zararı yoktur. Dahası doğal sayılır. Ne var ki sadece mastürbasyonla bu değirmen dönmez. Hayali elektrik ya da su değirmenleriyle bu iş sürmez. Sıkıntıya ara vermek gibi bir düzendir bu. Ancak bunu haftada 5, 10’a bağlamak da olmaz değerli okurum. Düzenle düzenin makinesi, aklın freni ya da gazı ona yardım eder. Bu durumda sen bir pırlanta gibisin. En azından saçmalamadın. Beni de laf kalabalığına sıkıştırmadın. Haydi hoşçakal, yanaklarından öperim.

Haberin Devamı

Çok çekingenim

19 yaşındayım ve hiç kız arkadaşım olmadı. Çok çekingenim. Çekingenliği nasıl kırarım?

CEVAP

Değerli okurum, gençlik yıllarında heyecan çoktur. Bazı gençler içe dönük olduğundan aynı oranda çekingen ve heyecanlı olurlar. Kızlarla cinsel düşünceyi geri plana atarak arkadaş ol. Onlarla dertleş, konuş, akıl ver. Sıkıntıya düştüğünde yardım et. Nazik ve anlayışlı o, gerisi kendiliğinden gelişir. Geciktirici kullansam mı? 24 yaşındayım. Erken boşalıyorum. Ne ben ne de benimle ilişkiye giren ilişkiden zevk alıyor. Geciktirici kullansam zararı var mı? CEVAP Değerli okurum, deneyebilirsin. Yarar görmezsen hekime gitmen şart.

Haberin Devamı

Başarır mıyım?

37 yaşındayım, pek cinsel deneyimim yok. Bir kızın elini tutsam hemen tahrik olurum. Pantolonumun önündekı kabarıklık utanç veriyor. Kız fark edecek diye üzülüyorum. Evlenmek istiyorum ama başarabilir miyim? Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşınla el ele tutuştuğunda pantolonun sana dar gelmeye başlamışsa bunu kızın fark etmesi bana göre ayıp değil. Kız seni kınamayacak, aksine seninle gurur duyacak. Zaman geçiyor. Doğanın sana verdiği enerjiyi boşa harcama. Evlenmeden önce kadınlarla deneyimin olsun. Bunu başkalarına zarar vermeden yap. Bundan sonra kaybedeceğin her yıl aleyhine işleyecek. Hızlı koşmanı istiyorum. Tren kaçmak üzere, ona yetiş.

İlk gece abartılı anlatılmış

Nişanlıyım, yakında evleneceğiz. Nişanlım ilk geceden çok korkuyor. Onu elimden geldiğince sakinleştirmeye çalışıyorum ama ikna olmuyor. Ona her şey çok abartılı olarak anlatılmış, ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, pusuda vajinismus bekliyor. İlişkiye kolay razı olacağını sanmıyorum. Hele bir evlenin. Kendinize bir süre tanıyın. Üstüne çok gitme, korkutma. Asla onu kırma. Sert davranma çünkü bu biraz da namus hastalığı. Sonuç alamazsanız artık bu konuda hangi uzman etkili biliyorsunuz. Onu tek seansta çözeriz.

Zevk alamıyorum

26 yaşındayım, cinsel organımın sağ tarafındaki damar şişiyor. Cinsel ilişkiden eskisi gibi zevk alamıyorum. İlişkide eşimin de bana yüz verdiği yok. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, galiba kızın biraz eğitilmesi gerekir. Penisindeki şişliğinin sana zararı olacağını sanmıyorum. Çok tedirginsen üroloji uzmanına başvurursun. Anlattığın tablo topal bir ilişkidir. Yani bu topal binekle uzun yol kolay alınmaz. Düşünün, taşının ve çareyi arayın.

İlacın zararı olur mu?

28 yaşındayım, evliyim. 6 yıldır cinsel ilişkiye girerken o mavi haplardan kullanıyorum. Almadığım zamanlarda ise cinsel organım çok az sertleşiyor. Acaba ilacın sağlığıma zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bir üroloji uzmanına başvursaydın, doğru teşhis konulsaydı da bunca sıkıntıya çekmeseydin ne olurdu? Sanıyorum, korkuların hiçbirisi olmayacak. Ama bunun adının doğru konulması gerekir.

Yapamıyorum

Mastürbasyon yapamıyorum. Acaba neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, bir şey yapma. Böyle idare et. Yaşını yazmamışsın. Eğer yaşın 20’nin üzerinde ise bir üroloji uzmanına gitmen yararlı olur. Şimdilik yapacak bir şey yok.

Büyütebilir miyiz?

25 yaşındayım. Seks shoplarda büyütücü vakum setleri var. Düzenli kullanıldığında peniste kalıcı büyüme sağlıyor. Penisi vakum, hap, kremle büyütür müyüz?

CEVAP

Değerli okurum, vakum pompalarının bir zararı olmamakla birlikte yazdığınız bütün konularda hiçbir yararı yok. Bir tek zarar kesenize ve kırılan umutlarınızadır. Penis, ameliyat dışında hiçbir yöntemle büyütülemez.

Akıntım oluyor

18 yaşındayım, cinsel organımda akıntı oluyor. Ne zaman bir kadın görsem akıntı meydana geliyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli yavrum, hiçbir şey. Normal fizyolojik bir akıntı. Yani kaygan sıvı. Gelmesinin nedeni birleşmede penisin vajinaya girişini kolaylaştırması. Doğanın bir ön hazırlık ürünü. Bedene hiçbir zararı yok.

İlişkiye girmek istemiyorum

24 yaşında nişanlı kızım. Ama nişanlımla ilişkiye girmek istemiyorum. Denedim ama olmadı. Evlenince ne yapacağız?

CEVAP

Sevgili okurum, işin içine erkek-kadın ilişkisi ve sevgisi karışınca onun kuralları var. İçinden gelmiyormuş. Ee adam seni ne yapacak? Süs diye almıyor ki. Biblo diye de düşünmüyor. Sevgili okurum, biraz zaman kazan. Ya da elektrik aldığın yeni bir arkadaş bul kendine.

GÜNÜN SÖZÜ

Başarıda sonucu yolunuzun engelleri değil, adımlarınızın dengeleri belirler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder