Dr. Haydar Dümen Nefesiniz tükenir...
HABERİ PAYLAŞ

Nefesiniz tükenir...

Haberin Devamı

Genç yaşlarda hayatın merkezine oturan tek şey cinsellik. Okul, aile, sorumluluk gibi şeyler ikinci plana atılıyor. İyi, güzel de cinselliği yaşamak için bu kadar acele etmeye gerek yok. Çünkü ne kadar hızlı koşarsanız bir süre sonra nefessiz kalırsınız. Önünüzde daha uzun yıllar var. Aklınızı başınıza toplayın, her şeyi idareli kullanın ki mutlu olun

GÜNÜN SORULARI

İstek uçuyor, kuş susuyor


28 yaşındayım, 3 yaşında bir oğlum var. Bugüne kadar karımla düzenli ve şehvetli bir ilişkim vardı. Ama son zamanlarda ne zaman ilişkiye girsem istek uçuyor, kuş susuyor. Ben ne yapacağım?

CEVAP Değerli okurum, eskiler böyle durumlar için ‘Huzur battı’ derlerdi. Hayatta her şey elinde olan biri adeta mutluluğuna dert yaratır. Yarattığı derdin çözümü de kolay değildir. Bu yüzden kişi kendini yer bitirir. Ne kendine yararı olur ne de başkasına huzur verir gibi bir durumdur. Sen aynen öylesin. Badem gözlü karıcığın ile kucağından inmeyen 3 yaşında bıcır bıcır bir çocuk, işte mutluluğun resmi bu. Oysa sen, yok istek olmuyormuş, yok kuş susmuyormuşun derdine düşmüşsün. Aslanım işte evlilik bu.

Seks için evlilik yapılmaz. Ruh ve amaçlar için evlilik olur. Seks de evliliğin rengini ve cilasını oluşturur. Sevgili eşini farkında olmadan sofrada soğumuş çorbaya benzetiyorsun. O ne yapsın? Senin kuşun için göbek mi atsın yoksa babydoll’ler giyip önünde best modeller gibi her adımını ötekinin önüne atarak mı yürüsün? Hadi bana itiraf et. Dışarıda, hani şu çalıştığın yere son günlerde gelen kız var ya, onun yüzünden mi bunlar? Eee haklısın. O cilveye, o dilliye can dayanmaz. Ama yedirmezler yavrum yedirmezler. Yakışıklı bir erkekle, güzel bir kadın yan yana geldi diye hayat dört dörtlük sürmez. Sana gelince; otur oturduğun yerde. Çözümü kendinde ara. Dalaşma sağa sola. Gerekirse git bir uzmana.

Kızlık zarı sağlam mı nasıl anlarım?

Bir yılı aşkın süredir ilişkim var. Sevgilimin kızlık zarının sağlam olup olmadığını zarar vermeden ya da ona hissetirmeden nasıl anlayabilirim?




CEVAP Değerli okurum, ne desem boş! Sizler yeryüzünün yedinci katında birer kuş, ben yerde kalmış yaya kalmış bir sarhoş gibiyim. “Neden Hocam?” dersen bana hep hedef şaşırtıyorsunuz. Örneğin; ilişkin varmış da nasıl bir ilişki anlayamadım. Koklaşıyor ya da birbirinizi görünce “Seni gördüğüme memnun oldum” diye tokalaşıyor musunuz? Benim anladığım aldın kızı koynuna, daldın evlilik oyununa. Şimdi bu zar hikayesi nereden çıktı? Ona şaşırıyorum, aklın neredeydi? Yoksa hafiften kızdan soğumaya başladın da bir bahane mi arıyorsun? Ben şaşırmayayım da kimler şaşırsın. ‘Allahım beni bugünleri göstermek için mi yarattın’ diye konsantre olmuşken bir ses çınladı kulaklarımda. Ben mesajı aldım. Tamam dedim, konuya balıklama daldım. Senin merakını gidermek için kıza narkoz, bir muayene masası, 100 mumluk ampul, doktora bir gözlük, yanında bir yardımcısı... Kapı arkasında sen heyecandan aylık 700 TL’lik işe başvuran 1000 kişiden 15’in arasına girebilmek için titriyorsun? Ve üstelik meraktan çatlıyorsun. Onlara kalmadan ben söyleyeyim. Elinde fenerle adam arar gibi kızlık zarı arıyorsan, aramana gerek yok. Zar esnekti, kanamadı. Ama ne yaptıysa kız da sana yaranamadı.

Kasıklarım ağrıyor

20 yaşındayım. Kızla ilişkiye girmediğim zamanlar kasıklarım ağrıyor, normal mi?



CEVAP Değerli okurum, kasık ağrıların normaldir. Oradaki iç kasların ve dokuların spazmından kaynaklanır. Bu senin elinde değil. Boşalınca geçer.

Birlikte olamıyoruz

5 aydır evli kadınım. Eşimle ilişkiye girmedik. İlişkide çok acı hissediyor, kendimi kasıyorum. Doktora gittik , sonuç alamadık. Sorun ne olabilir?

CEVAP Değerli okurum, sorunu çözeceğiz. Bu konudaki çalışmalarımızı, aldığım sonuçları televizyonlardan, gazete köşelerinden defalarca duyurduk. Her uzmanın özel ilgi alanı vardır. Bunun kim olduğunu bir daha mı bağırayım?

Uzun sürsün istiyorum

Ben ilişkiyi uzun tutmak istiyorum. Ne tür bir ilaç tavsiye edersiniz? İlaç mı daha iyi gelir yoksa krem mi almak lazım?



CEVAP Sevgili okurum, neden? İlaç niye? İlaç leblebi değil. Ye, ye yat. En iyi ilaç kendinsin. İraden ve aklın.

Mutlu olmuyorlar mı?

21 yaşındayım. Benimle bir kez birlikte olan kız daha sonra istemiyor. Acaba onları mutlu edemiyor muyum? Penisimin boyu 11 santim.

CEVAP Değerli okurum, bu iş penis boyuyla ölçülmüyor. Hangi yollardan geçtikleri belli olmayan, gözü doymayan kadın ve kızlardan bana örnek verme. Sana gelince; hem bedenen hem ruhen ince, temiz, duygusal olmayı becerirsen öteki arkadaşlarına fark atarsın. Bunu böyle bil.

Zararı var mı?

18 yaşındayım ve her gün mastürbasyon yapmak istiyorum. Acaba zararı olur mu?



CEVAP Değerli okurum, zararı olmaz ama kârı hiç olmaz. Kârsız emeğe de gönül razı olmaz. Hadi gün aşırıya inelim, birbirimizin hatırını sayalım. Doğru yolda ilerleyelim.

Çocuğumuz olmazsa?

2 aylık evliyim. 1 aydır korunmadan ilişkiye giriyoruz. Çocuğumuz olmadı. Ya doktor “Çocuğunuz olmayacak” derse ne yaparız? Ne olur yol gösterin.

CEVAP Değerli okurum, bekleyeceğiz. Zaten evliliğin ilk yıllarında öyle hemen çocuk olmuyor. Aceleniz ne be? Önünüzde uzun yıllar var. Aradan 3-5 yıl geçer hâlâ sorun varsa ciddi bir önlem alırsınız. Zaten çocuk o zaman lazım. Önce karnınızı doyurun.

Kızdan soğudum

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla beraber olduk. Bu olaydan sonra kız arkadaşımdan soğudum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.



CEVAP Değerli okurum, neyi zorluyorsun ki? Hem sana hem kıza yazık. Zaman kaybı, iş kaybı ve üzüntü. Sen derslerine çalış, işine bak.

Hasta mıyım?


1 ay önce bir hayat kadını ile beraber oldum. O günden beri penisimden sıvı geliyor. Acaba bir hastalık mıdır?

CEVAP Değerli okurum, pek hastalık tarif etmiyorsun ama insanın dişi ağrıdığında diş doktoruna gitmezse oradaki iltihap dişi çürütür. Bir mikrop kapmışsan, bunu bir laboratuvarda öyle mi, değil mi diye bir tetkik ettir. İdrar ve meni tahlili yaptır.

Heyecanlanıyorum

17 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girmeye korkuyorum. Sanki kalbim yerinden çıkacakmış gibi. Ne yapayım?

CEVAP Değerli okurum, korkmaya devam. 2-3 yıla kadar kalbin bu heyecana alışır. Sen de ilk denemeni yaparsın. Bana göre kalbin senden daha akıllı.

AIDS kaptım mı?

21 yaşındayım. 2 ay önce bir kadınla ilişkiye girdim. AIDS kapmış olmaktan çok korkuyorum. AIDS kanda belli olur mu?



CEVAP Değerli okurum, AIDS MAIDS değilsin. Nereden kapacaksın ki? Kuşkular seni ruh hastası yapar. Ama çok kafaya takarsan, gider testini yaptırırsın.
Sen bilirsin ama bana göre gerek yok.

Kızların canı yanıyor

17 yaşındayım. Birçok kere ilişkiye girdim. Penisim 17 santim. Kızlar rahatsız oluyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili çocuk, ya sayı saymasını bilmiyorsun ya da dayak yememişsin! Nerede yaşıyorsun sen? Türkiye de mi? Bak oğlum, ileride işsiz, güçsüz
kalır, baba servetini de tüketirsin. Sürünürsün bu kafayla gidersen.

İlişkiye girmek istiyorum

15 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapmam gerek?



CEVAP
Değerli okurum, bu mektubu okur okumaz, annene bu soruyu soracaksın. Kendini güvenceye al, başına terlik yeme. Sinirden bayılacak gibi olursa, nane limonu da hazır tut, annene koklatırsın. Ondan izin çıkarsa, icabına bakarız.

GÜNÜN SÖZÜ

Öfkeye dur demek bir insanlık sanatıdır. H.D.

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder