Dr. Haydar Dümen O görevini yapacaktır
HABERİ PAYLAŞ

O görevini yapacaktır

Haberin Devamı

Erkekler cinsel organlarının boyuna takıntılı, her gün bu konu için onlarca soru geliyor. Beyler, internette satılan haplar, verilen reklamlar inandırıcı değil. Biraz kendinize güvenin emin olun. Cinsel organın boyu 10 santimi geçiyorsa sorun yok, asla yaya kalmazsınız. Eşiniz de sorun çıkarmaz...

BÖYLE SORU YOK!

İstek çok, sertleşme yok


27 yaşındayım. İlişkiye giriyorum, ilk seferden sonra sertleşme olmuyor. Ama ben çok istekli oluyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Hiçbir şey yapman gerekmez değerli okurum. Çünkü senin yapısal dengen bu döngü üzerine kurulmuş. Evlilik yaşın da gelmiş. Evde her gün eşin, dışarıda az çok yorucu işin, trafik ise o biçim! Arabanda arabesk dinleyerek gelsen bile, dairen 3’üncü katta ise, asansöre binmeden çıkabiliyorsan ne ala!

Gerisi kapı arkası muamma! Dahası aile içi hoş ya da nahoş kargaşa. Yemek lezzetli ya da değil, gelen çay ise ıhlamur mu, çay mı belli değil. Televizyonda görüntü avantajıyla yer kapmış dilberler ya da yiğitlerden, sundukları saçmasapan hikayelerden fırsat bulabilirseniz odanıza çekillirsiniz. Önce her gün, kısa süre sonra gün aşırı, daha sonra haftada 2’ye bilet keseceksiniz. Bu da her iki taraf için orgazmla bitiyorsa inanın en şanslı çift sizsiniz.

Kocam ilişkiye üşeniyor

29 yaşında kadınım, evleneli 6 ay oldu. İlk ay her şey rüya gibiydi. Ama şimdi kocam ilişkiden kaçıyor. Üşeniyorum, yorgunum diye beni reddediyor. Mutlu olmak istiyorum. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, gelen maillerin pek çoğu sözlü bilgiler vermekle çözülebilir. Konu evlilikle ilgiliyse benim dikkat ve titizliğim öne geçer. İnce eler, sık dokurum. Çünkü karşımda bir kişi değil, evlilik kurumu vardır. Tek boyutlu önerilerle yanılgıya düşebiliriz. Bu nedenle senin dünyanda erkeğinin de yaşamı sorgulanmaya değer.

Bu sorgulamada bilinç altına kök salmış takıntıları da öğrenmemiz gerekir. Rüya gibi ilk ay ama karabasan gibi sonraki aylar. Eşinin “Üşeniyorum, yorgunum” savunmaları saçma. Çünkü hiç yorulmadan da bir şeyler yapılabilir. Kafasında çözülmesi zor bulmacalar ya da çelişkiler var gibi görünüyor. Bir süre daha direnmen ve el ele uzmandan yardım alarak yola devam etmen gerekir. Burada sorun eşinden kaynaklanıyor, eşin analiz edilmediği sürece uzmanın eli ayağı bağlanıyor.

Kızlık zarım yerinde duruyor mu?

3 yıl önce üniversite okurken erkek arkadaşımla birlikte oldum. Tam birleşme olmasına rağmen benden kan gelmedi. Şimdi evlenmeyi düşündüğüm biri var. Acaba kızlık zarım yerinde? Çok korkuyorum.

CEVAP

Zar yerinde sevgili okurum, esnekti, direnmedi, direnmeyince de kan gelmedi. Doğal yapısıyla sana ihanet etmedi. Yani kızlık kimliğini korudu. Telaş, kuşku ve de korkuya kapılmadan düğün dernek mutlu, neşeli, kendinden emin evleneceksin. Her evlilikte ilk ilişkilerde sorunlar yaşanır. Sen biraz korkar, çekinirsin. Erkek deneyimli olsa bile, bu sınavdan kendine göre başarılı çıkmak hevesindedir. Zaten bütün evliliklerde ilk gün az çok sorunlar yaşanabilir. Nadir bir ihtimalle kan da gelebilir. Eğer gelmezse eşinden daha çok sen şaşır, emin ol o seni teselli etmeye çalışacaktır.

Kız hamile kalır mı?

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla yakınlaştık. Vajinaya girmedim ama penisimden sıvılar geldi. 5 dakika sonra başka bir yere boşaldım. Bu sıvılar kız arkadaşımı hamile bırakır mı?

CEVAP

Değerli okurum, bütün bu söylediklerinden arkadaşının gebe kalma durumu binde 1’dir. Bundan sonra dikkatli olun. Ruh sağlığınızı bozacaksanız yapmayın.

Zevk almıyorum

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca zevk almıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bu bünye sorunu. Altında psikolojik nedenler yatıyor olabilir. Bu sorunun başına dert açağını sanmıyorum. Olayların üzerine gidip kendini zorlaman yarar sağlanmaz. Bence kız arkadaşlarına olan ilgini duygusal ve dostluk yönünde geliştir. Bir süre daha bekleyelim.

Hasta mıyım?

1 ay önce hayat kadını ile beraber oldum. O günden beri penisimden sıvı geliyor. Acaba bir hastalık mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, insan dişi ağrıdığında diş doktoruna gitmezse oradaki iltihap dişi çürütür. Eğer bir mikrop kapmışsan, bunu hemen bir laboratuvarda öyle mi, değil mi diyerek bir tetkik ettir. İdrar ve meni tahlili yaptır. Bence iyi olur, hem de pahalı değildir.

Dayanamıyorum

26 yaşındayım. Kız arkadaşımı görünce dayanamıyorum, hemen ilişkiye girmek istiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bugüne kadar ne yaptıysan onu yapacaksın. Her dayanamayan ilişkiye girse sokaklar mezbahaya döner. Eğer bu kızla evleneceksen otur, konuş, anlaş ve söz ver. Sözünden dönme.

Penisimden bir sıvı geliyor

18 yaşındayım, hiç kız arkadaşım olmadı. Şimdi bir kızla birlikteyim. Ne zaman yanına yaklaşsam penisim sertleşiyor. Çok az akıntı geliyor. Bu normal mi yoksa tedavi şart mı?

CEVAP

Değerli okurum, her şey normal.

Bir şeyler yaşadık ama...

23 yaşında nişanlı kızım. Nişanlımla yüzeysel bir şeyler yaşadık. Üzerimde iç çamaşırım vardı. Onun yoktu ve boşaldı. Hamile kaldım diye endişeleniyorum. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, hamile değilsin.

Sertleşmediği için olmadı

31 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Bugüne kadar ilişkiye giremedik. Ereksiyon olmuyor. Bu durum psikolojimi bozuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, sorun seni ne kadar ilgilendiriyorsa aynı oranda eşinle de ilgili uyumsuzluklar söz konusu olabilir. Çözülecek bir sorun. Mutlaka profesyonel bir yardım al.

Bozulmuş mudur?

22 yaşında kızım. 2 yıldır bir birlikteliğim var. 1 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Yarım saat sonra benden kan geldi. Ertesi gün uyandığımda yine kan vardı. Acaba kızlık zarım bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarında bir olay yaşanmış. Ne kadar bozuldu ya da zedelendi anlamak zor. Kesin karar jinekolojik muayene ile verilebilir. Sen zamanı gelinceye kadar bozulmamış gibi davran.

Çok istekliyim

17 yaşındayım, bakirim. Bu aralar isteğim çok arttı. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Sizce ileride zarar görür müyüm? Bir de penisimin boyu 15 santim. Sizce ideal mi?

CEVAP

Değerli okurum, her şey yolunda, sağlık yerinde, keyifler keka. Otur önüne konan yemeği güzel güzel ye, şimdilik o yemeğe sos karıştırma. Zaman içerisinde hayatın o sosu yemekle geçecek. Bu yaşta da bedenini ve ruhunu o sosa alıştırma. Sonra mide fesadına uğrarsan demedi deme.

Korkuyorum

30 yaşındayım. Penisim 11 santim. Kadınlarla ilişkiye girmek istiyorum ama korkuyorum. Penis büyütücü haplar işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, haplarla, ilaçlarla cinsel organ büyümez, hayal kurmayın. 11 santim penis normal işlevini görür. Seni yaya bırakmaz. Yeter ki onu iyi kullan. Artık zamanı gelmiş, evlen.

İlişkiye giremiyoruz

2 yıllık evliyim. Evlendiğimizden beri ilişkiye giremiyoruz. Eşimde bir korku var. Çok istekli ama olmuyor. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, eşinin sorunu vajinismus. Tedavisi var, harekete geçersiniz olur biter.

Her gün mastürbasyon yapıyorum

16 yaşındayım, her gün mastürbasyon yapıyorum. Penisimde sola doğru eğrilik var. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azalt. Evlilik sırasında eğrilik cinsel birleşmeye zarar verecek türde ise ameliyatla düzeltilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk bir çiçek gibidir. Önemli olan açmasıyla solması arasındaki süredir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder