Dr. Haydar Dümen O kadar da zor değil
HABERİ PAYLAŞ

O kadar da zor değil

Haberin Devamı

Kadınlar cinselliği geç öğrendiği için kolay kolay orgazmla tanışamıyor. Bunu kafanızda büyüttüğünüz sürece ilişkiden zevk alamazsınız. Önce kendinizi suçlamaktan vazgeçin ve cinselliğin tadını çıkarın. Bedeninizi keşfedin, fantezileri harekete geçirin. Zevk almanın ve orgazmın zor olmadığı görün...

BÖYLE SORU YOK!


Çocuğum sarışın olur mu?

18 yaşındayım, ilişkiden önce penisimi sarıya boyadım. Acaba çocuğum sarışın olur mu?

CEVAP Değerli okurum, daha evleneceksin. Evlenmeden önce yapacaklarını bir sıralayalım. Kendine uygun bir sevgili bulacaksın. Onunla bir süre arkadaş olup geleceğin temel taşlarını oluşturacaksın. Bu arada eşin olacak gelin adayını tanıyacaksın. Düğün masrafları, ev eşyaları say sayabildiğin kadar. Girdin gerdeğe, “Hayırlara vesile olsun” diyerek ilk geceyi 1-0 skorla bitireceksin. Alfabeyi öğrenmeden roman yazmaya başlamışsın. Ona da biz yardım edelim. “Çocuk sarı saçlı mı olacak?” diye soruyorsun. Bence mora boya, organ sayende morarsın da gör. Senin boyalıdan sarı bir bebeğin olmayacak. Ama genetiğinde sarışınlık varsa ve sarı saçlı bir kızın olursa, kucağından indirme. Böyle şeyleri de şimdiden düşünme.


Karım hiçbir şey hissetmiyormuş

Yeni evliyim. Karım cinsel ilişki sırasında zevk almıyor ve hiçbir şey hissetmediğini söylüyor. Hiç isteği de yok. Acaba nedendir?

CEVAP Değerli okurum, kadınların ortak dertlerinden biri de budur. İlişki sırasında orgazm olamamanın oranı daha da çoktur. Hiçbir şey hissetmemek ise, zor bir konudur. Bu psikolojik bir durumdur. Çocukluk yaşlarından başlayarak korkuta korkuta büyütüğümüz kızlarımızdan sonunda firijit bir kadın yaratıyoruz. Yarattığımız eserlerimizden de aileleri mutsuzluğa mahkum ediyoruz. Ve evlenenlere de “Alın hayrını görün” diyoruz. Değerli okurum, bir süre daha geçsin. Eşinle birlikte bir uzmandan bu konuda bire bir yardım alın ki evlilik geminiz daha sefere çıkmadan batmasın.

Seksten zevk almıyorum

18 yaşındayım, seks yaparken ne yaparsam yapayım zevk almıyorum. Sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Çünkü başkalarıyla da birlikte oldum ama zevk almadım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP Hızlı başlamışsın be değerli okurum. 18 yaşında öteki gençler milli forma peşinde koşarken sen birkaç maça çıkmış, formayı da giymişsin. Ama üzerine oturmuyor. Rengi, dikişi, takım simgeleri derken bir yerlerde yanlış var. O yanlış maça acemi ve kuşkulu başlamışsın. Üstelik yedek oyuncu gibi beklerken hayal kura kura, kendini yapılandırmadan ve oyunun kıvraklığını yakalamadan bir havuza dalar gibi sahaya dalmışsın. Olacağı buydu. Önce 1 yıl bekle. 1 yıl içinde hayallerini yenile. Onlara sıcak ilişkiler ekle. 25-28 yaşına gelmeden evlenme. Hayatı şiir gibi ezberle ve roman gibi bitir.

* * *

Bu boya bu penis moralimi bozuyor

26 yaşındayım. 1.83 boyundayım, 90 kiloyum. Penisim 8 santim. Karımı da mutsuz etmek istemiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, bir taraftan ruhun, bir taraftan organın. Bir çelişki yaşadığın doğru. Ama çözüm aramak zorundayız. Kendimizi depresyona sokmayalım. Tıbbın yeni getirdikleri içerisinde protez dahil çareler olup olmadığını bir üroloji uzmanına gidip danış. Sonra bana bir mail at.

Kahverengi akıntı geldi


Küçükken bisikletten düşmüştüm. Çok az kan gelmişti. Annem bakmıştı ve bir şey olmadığını söylemişti. Erkek arkadaşımla yüzeysel birlikteliğimiz oldu ve kahverengi bir akıntı geldi. Birkaç gündür de devam ediyor. Bu ne demek?

CEVAP Sevgili yavrum, doğru söylemiş. Anne gözü bu. Kahverengi akıntı kızlık zarıyla ilgili değil. Tüm dertleri kafandan sil at ama dikkat et!

Her gün ilişkiye giriyorum

19 yaşında kızım. Sevgilimle her gün ilişkiye giriyorum. Sizce sakıncası var mı?

CEVAP Sevgili okurum, bence sakıncası yok. Gençsin, dinçsin, yasal ve sosyal okeyli alanlarda keyfine bak derdim. Ama şimdi dersin mi var, işin mi var? Aileni ve geleceğini düşünerek bu konuda dilim tutuluverdi.

Kan geldi, neden?

25 yaşındayım. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Son yaptığımda idrar yolundan kan geldi. Endişe ediyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, zorladın. Zorlarsan olur. Bunun ne gereği ve anlamı vardı? Onu çözmek lazım. Yani bir ruhsal açlık mı, iradesizlik mi? Hadi biraz kendini topla. Sağlam kimliğini oluşturmaya bak.

Kızdan çok kan geldi


Kız arkadaşımla ilişkiye girdim, çok kan geldi. Sizce bu normal mi? Kanama ara ara devam ediyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP Değerli okurum, bazı ilk birleşmelerde vajina yırtıkları olabilir. Tabii ki o zaman fazla kan gelebilir. Bu kanda uzun sürer. Yani 10-20 dakikada bitmeyebilir. Böyle durumlarda bir kadın doğum uzmanına başvurmakta yarar vardır.

Boşalmayınca midem bulanıyor

25 yaşındayım.Birkaç gün boşalmadım mı bende bulantı oluyor. Bundan dolayı menimi tutamıyorum. Meniyi tutmak beni sinirli yapıyor.Bunun tedavisi var mı? Varsa nasıl? Hangi hekime başvurmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, sorununa tam teşhis koyamadım. Boşalma olmadığı zaman bulantı niye olsun? Bu olsa olsa psikolojiktir. Meni birikiminden testis ve kasık ağrıları olabilir. Meniyi tutmak seni sinirli yapıyorsa sen de haftada 3 kere boşal. Hem ağrılar, hem de sinirin geçer. Kendini çok dinleme ama mutlaka bir hekime gideceksen psikiyatriste başvur.

Çok sinirlendim

22 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdik ama ondan hiç kan gelmedi. Söylediğine göre ilk ilişkide kan gelmemiş. Kızlık zarları esnek bir yapıya sahipmiş. Bu olaydan sonra sevgilime çok sert davrandım. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum, özür dilemen gerekir. Doğal yapısı esnektir. Eğer bunu kim bozuyor diye isim koyacaksak doğa yavrum, doğa. Senden başka kimse oraya elini sürmedi. Biraz yumuşa ve kendini de affettir.

Anne olamazmışım

24 yaşındayım. 5 aylık evliyim ve eşimle ilişkiye girdiğimde zevk alamıyor, orgazm olamıyorum. Bu acaba psikolojik olabilir mi? Bir de orgazm olmadığım için hamile kalamayacağımı söylüyorlar. Acaba bu doğru mu?

CEVAP Sevgili okurum, hamile kalırsın. Hamile kalmamanın orgazmla ilgisi yok. Ama acıyı yok etmek gerekir. Bu da bizim elimizde. Gereken yerlere başvurursun. Örneğin; bir kadın doğum uzmanı. Organik bir şey olmadığın söylerse çözüm bize kalır.

Acaba kız arkadaşım hamile mi?

Kız arkadaşımla düzenli ilişkimiz var ama korunmuyoruz. İki haftadır kızda bazı değişiklikler var. Sanırım hamile. Mide ağrısı ve bulantısı çekiyor. Sürekli yorgun ve iştahsız. Akıntısı var. Ne yapmalıyız? Çocuğu düşürmesinin bir yolu var mı?

CEVAP Değerli okurum, anlattığın bulgular gebelik değil, yalancı gebelik bulguları. Psikolojik kaynaklı. Ama gene de çok düşük de olsa bir risk var. Bunun için görmesi gereken adetini görmez, aradan 15-20 gün geçtiği halde kanama olmazsa bir gebelik testi yapılır. Ama üzülme, bunlar olmayacak. Sen dikkatli ol.

Neden orgazmı yaşayamıyorum?


42 yaşındayım, 20 yıllık evliyim ve hiç vajinal orgazm olmadım. Mastürbasyon yaparken sorun yaşamıyorum. Bu problemi nasıl aşabilirim? Bir ilaç ya da tedavi var mı?

CEVAP Sevgili okurum, tedirgin olma, kendini yargılama. Birleşme sırasında ‘Olacak mıyım yoksa olmayacak mıyım?’ diye düşünme. Olayı kendi akışına bırak. Hem vajinal hem de klitoral tekniklerle, orgazm başladığında klitoristen o uyarıyı kaldırdığında vajinal orgazma transfer sağlanabilir. Bunun için teknik bilmek, sabırlı olmak gerekiyor. İlk aşamalardaki başarısızlıklarda “Yine olmuyor” diye strese girmemek gerekir. Çünkü o zaman ters tepiyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk sözcüklere sığmayan bir duygudur.
Onun için tanımlaması yapılmaz.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder