Dr. Haydar Dümen Ona bağlanırsanız...
HABERİ PAYLAŞ

Ona bağlanırsanız...

Haberin Devamı

Erkeklerin çoğu erotik filmlere tutkuyla bağlı. Öyle ki eşleri ya da sevgilileri yanlarındayken bile filme ihtiyaç duyuyorlar. Beyler, her şeyi dozunda bırakın, cinselliğinizi hırpalamayın. Kadınınızı üzüp yuvanızı dağıtmayın. Bu alışkanlık sizi yorar, mutsuz olursunuz...

BÖYLE SORU YOK!

Hemen boşalıyorum

20 yaşındayım, sevgilim karşımda soyununca sertleşme oluyor ama kız dokunduğu an boşalıyorum. Çok utanıyorum, kız artık sinirlenmeyi bile bıraktı. Ne olacak bu durum?

CEVAP

Gençlik derler değerli okurum. Ve gençlik sözcüğünün önüne ise, genellikle deli lafını eklerler. Sen tam deli gençlik içindesin. Burada deliliğin alakası yok ama heyecan dalgasının ve deneyimsizliğin yarattığı tsunami var. Kızla buluştun, onu fast food gibi yutmadan önce konuş, gez, toz, alış aslanım alış. Bu yaşta heyecan dağları aşıyor, herkeste olduğu gibi sana da yolunu şaşırtıyor. Kalp 120 atıyor, organ korkudan başını kaldıramıyor. Ve acele işe şeytan karışıyor.

Vajinadan korkuyorum

24 yaşındayım, ailem beni evlendirmek istiyor. Ben vajinadan korkuyor, görünce bayılacakmış gibi oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurlarım, kara mizah gibi bir durum ama ayni ile gerçek diye bizim meslekte bu durumun yorumu yapılır. Olayın başlangıcı çocukluk yıllarına dayanır. Tıpta buna kastrasyon kompleksi (Penisin vajina tarafından sanki koparılacağı) denir. Etki bilinçaltından kaynaklanır. Cinsellik, akıl, ruh, eğitim, sosyal yapı, inanç, alışkanlık, ilk gençlik yıllarının kazaları, saplantıları, anne, babanın takıntıları bu konuda etken olur. Değerli okurum, hemen psikolojik yardım almalı ve bu sorundan kurtulmalısın.

Hiç orgazm olmadım

10 yıllık evli, bir çocuklu kadınım. Ben hayatımda orgazm olmaddım. Bununla ilgili bana yardımcı olabilir misiniz? Kocamın pek umrunda değil.

CEVAP

Sevgili okurum, bu sayfa herkesin. Burada genel dersler verir, bilimsel yol ve yöntemler öneririm. Ama tıpta bir kural vardır. Uzmanlar kendi alanlarında topluma bireysel pay ayırarak bilgiler veremez. Tedavinin özünde de ‘Lafla peynir gemisi yürümez’ kuralı vardır. Geriye ne kaldı? Akıl ve izan. Sorunlu olanın başına hop diye umut kuşu konmaz, o kuş yakalanmaya çalışılır.

Sevişirken sertleşiyor

47 yaşındayım, 8 yıllık evliyim. Sevişme sırasında penisim sertleşiyor ama sonra hemen sönüyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, penisi sertleştiren kan dolaşım mekanizmasının ölçümünü yaptıracaksın. (Renkli penil doppler) Laboratuvar ve hastenelerde yaptırırsın. Rapordan sonra kararı vereceğiz.

Neden canım yanıyor?

20 yaşında kızım. 1 yıldır ilişkim var. Sevgilimle yüzeysel ilişkiye giriyoruz. Penisi vajinama doğru ittirince canım yanıyor. Bu düzelir mi? Kızlık zarı doğuştan mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı doğuştan. Sözünü ettiğin sorunlar evlilikte çözülür. Acı sorununu da yok ederiz. Ayrılmak ya da evlenmek konusunda oyunu kuralına göre oyna. Bunda da geç kalma. Bu tür yüzeysel ilişkiler uzun süre sürerse asla normal birleşmelerden zevk alınmıyor. Beyin bilgisayarı böyle programlanıyor.

Mastürbasyon zararlı mı?

17 yaşındayım. Her gün bir kere mastürbasyon yapıyorum. Bu bana zarar verir mi? Haftada 3-4’e mi indirmeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, zararını görmeyeceksin. Haftada 3-4 yaparsan belki daha iyi. Çünkü iradeni güçlendirmiş olacaksın.

Zevk alabilir miyim?

18 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Penisimde aşağı doğru eğrilik var, düzelir mi? Kaç yaşında bu operasyon yapılabilir? Şu anki halimle kız arkadaşımla ilişkiye girsem sorun yaşar mıyım? Zevk alabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, kuşkuların yersiz. Evlenmeden önce operasyon düşünülmesi için (şimdi değil) penisinin cinsel birleşmeye engel olacak kadar eğri olması gerekir. Sözünü ettiğin eğrilik fizyolojik ve doğal yapısı gereğidir. Sana zararı olmaz. Kimileri de böylelerinin daha çok zevk verdiğini inanır. Sen kendi yoluna devam et.

Kızlık zarı yırtıldı mı?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla iç çamaşırlarımız üzerimizdeyken ileri gittik. Kız “Canım acıyor” demeye başlayınca bıraktık. Sevgilim eve gittiğinde çamaşırında kan görmüş ve korkmuş. Kızlık zarı yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Zedelenmiş olabilir değerli okurum, dikkat!

Film izlemek istedim

21 yaşındayım. İlk kez ilişkiye girdim. Daha önce mastürbasyon yapıp erotik filmler izliyordum. İlişkide de film izlemek istedim. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, sana sen yardımcı olacaksın. Erotik filmlerden uzaklaşacaksın. Sevgine, duyguna konsantre olacaksın. Önünde gerçek obje ve yemek varken ne diye sanal objeler ya da vitrindeki yemeklere iştah duyacağını araştır, kendini sorgula.

Gelişimimi engeller mi?

18 yaşındayım. Haftada 3-4 mastürbasyon yapıyorum. 1.70 boyundayım. Bu gelişimimi engeller mi?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun boyla ve gelişiminle pek ilgisi yoktur. Spor yap, normal gıdanı al. Beynini de boş bırakma, bilgiyle doldur. Yeteneklerini geliştir. Hadi bakalım, yolun açık olsun.

İsteksizlik başlıyor

Erken boşalma sorunum var. İlişkide isteksizlik sorunum oluyor. Boşaldıktan sonra hemen sertliğini kaybediyor. Bir de bana boyu kısa geliyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, fiziksel yapın tamamen normal. Erken boşalma evlilik koşullarında tedavi edilebiliyor. Pek çok erkek bundan şikayetçi. Şu anda ortada sorun görmüyorum. Tedavi olmanı öneriyorum.

Doğru mu söylüyorlar?

17 yaşındayım. Cinsel organım 13 santim. Arkadaşlarım penislerinin 17-18 santim olduğunu söylüyorlar. Sizce doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, seninkisi iyi. Sen kendi doğruna bak. El alemin doğrusu, eğrisi kendinin. Seninki sana yeter de artar bile.

Devam edelim mi?

21 yaşındayım. Evlenince gerdek gecesi kızlık bozulduğunda kadının içine boşalırsek ne olur? O gece ikinci kez ilişkiye girilir mi yoksa zar bozulduğu için kadına bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, duruma göre değişir. İçine boşalma konusunda düşünülmesi gereken gebeliktir. Kadına zarar vermez.

Kızları görünce tuhaf oluyorum

Penisim çok büyük, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kızları görünce tuhaf oluyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ne yapabilirim ki? Küçültemiyoruz. İdareli kullanmanın dışında yapılacak bir şey yok.

GÜNÜN SÖZÜ

Aklın da çarpım cetveli vardır, sonucu çarpanı belirler. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder