Dr. Haydar Dümen Ona takılıp kalmayın
HABERİ PAYLAŞ

Ona takılıp kalmayın

Haberin Devamı

Mastürbasyona öyle bağlanıyorsunuz ki ne olursa olsun ondan kopamıyorsunuz. Bu tutku başınıza iş açıyor. Yıllar geçiyor, evlenip yuva kuruyorsunuz ama yine de onunla olan ilişkinize son vermiyorsunuz. Kadın üzülüyor, siz şaşkına dönüyor, beklediğinizi bulamıyorsunuz. Takılıp kalmayın sonra mutsuz olursunuz.

BÖYLE SORU YOK!

30 kilo versem penisim uzar mı?


19 yaşındayım, 102 kiloyum. 1.74 boyundayım, penisim de 12 santim. Penisim içeride duruyor. Eğer 30 kilo verip 70 kiloya inersem cinsel organım ne kadar uzar?

CEVAP

19-100-174-12. Değerli okurum, 30 kilo verirsen benden ödül 3 santim. Penis oldu 5 santim. 10 kilo verirsen 1, 20 kilo verirsen 2 santim uzar. Bunlar kural değildir. Ama hesap doğrudur. Çünkü kilo ile beden ve yağ durumu arasında bağlantı vardır. Kazanımın 3 santimle kalmayacak, otomatikman ömrün 15 yıl uzayacak.

Orta yaşlarda pek çok hastalığa yakalanmayacaksın. Ayrıca yaşam dinamiklerini yitirmeyeceksin. Evlilik çağında daha çok beğenilecek, komplekse girmeyeceksin. 70 yaşında bastonsuz yürüyecek, 80 yaşında merdivenleri yardımsız çıkacaksın. Daha ne istiyorsun değerli okurum. Cinsellik mi dedin? Elbet o da bu tempoya uyacak.

Zayıflığımın nedeni mastürbasyon mu?

21 yaşındayım, çok zayıf ve bitkinim. Bazen günde 2, bazen 1 kere mastürbasyon yapıyorum. İçimde canavar var. Zayıflığımı ve bitkinliğimi buna bağlıyorum. 6 ayda 2 kere ilişkiye girdim ama geçmedi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kilonun mastürbasyonla ilgili olduğunu sanmıyorum. Beden yapısı, genetik, ilk yetişme yıllarındaki beslenme, ayrıca organizmanın kendi düzenindeki koşullarıyla ilgilidir. Tıbbi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yine de bir metabolizma uzmanına görün derim.

Diyelim ki bedensel düzende sorun yok. Bu durumda psikolojik düzene bir el atalım. Bedeninle psikolojini, psikolojinle cinselliğini sağlıklı tutalım. Değerli okurum, asla aşağılık kompleksine kapılma, bir de psikiyatıra görünüver. Uygun bir gelişme çizelgesi olur önünde. Bir yeteneğini iyice geliştir. Buna yücelme mekanizması denir, inan ki gönül maceralarında birebirdir.

Hemen orgazm oluyorum, neden?

22 yaşında kızım. Haftada 3-4 kere mastürbasyon yapıyorum ve hemen orgazm oluyorum. Acaba bu durum evlenince sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, erkeklerde organ boyutu, kızlarda ise kızlık zarı ile ilgili soru yağmurlarınız dinmiyor. Oysa sizlerin mutluluğunuz bunlarla değil, çok şeyi öğrenmenizle sağlanır. Cinsel doyum ya da orgazma ulaşma aynen açık alanda ateş yakmaya benzer. Ben malzemeleri, tekniği ve bilgiyi vereyim.

Yine de çok şey rüzgara bağlıdır. Kibriti yakarsın, bir esinti söndürüverir. Ateşi tutuşturursun alev cılızdır, üflersin, körüklersin, sonucu bilemezsin. Odunun dokusu taş gibi, kabukları da yaş gibiyse ateş cılız yanar. Rüzgar ateşi pompalıyorsa alev bulutlara uzanır. Eğer yetersizse kebap tavada çiğ kalır. Fazla ise, eti kurutur ve tadını kaçırır. Ya bir de ters yönde esiverirse? İşte o zaman yandınız demektir.

İleride çocuğum olur mu?

Günde 8-10 defa mastürbasyon yapmama ne gibi sorunlara neden olur? İleride çocuğum olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bunları bilirsen ne olacak? ‘Çocuk yapamazsın’ desem paniğe kapılıp bu sefer onu kafandan atamayacaksın. ‘Mastürbasyona böyle bir sorun yaratmaz’ dersem 8-10’u, 14’e mi çıkaracaksın? Kısacası değerli okurum ılımlı, akılcı, dengeli yolda yürü de gerisine doğaya bırak.

Bozulmuş mudur?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkide bulundum. Birkaç damla kan geldi. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, evet. Büyük olasılıkla bozuldu. Belki tam yırtılma olmadı ama zedelenme söz konusu. Yırtılan yer kaynamaz. Ama yeniden kanayabilir. Şu anda yapacağın bir şey yok. Beklemede kal.

Penisim çok küçük

17 yaşındayım. Penisim 7 santim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ereksiyon hali 7 santim ise, şişman değilsen, bir endokrinoloji ve üroloji uzmanına başvur, önerilerini al.

Geç orgazm oluyorum

26 yaşında, 1 yıllık evli kadınım. Ben çok geç orgazm oluyorum. Bu durum eşimi zorluyor. İlişkimiz etkileniyor. Acaba ne yapabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlarda orgazm sorunu çok yaygın. Çözümü de zor. Sanırım fanteziler devreye girmeli. Olayı da tek boyuttan çıkarıp romantik ve duygusal ortamlarda yaşayın, biraz da sen kendini frenlemeden “Acaba geç mi boşalacağım?” demeden olaya girin bakalım.

Erotik şeyler görünce boşalıyorum

Rüyamda erotik şeyler gördüğüm zaman boşalıyorum. Bu durum arkadaşlarımda da oluyor. Neden böyle?

CEVAP

Değerli okurum, herkesini rüyaları, heyecanları, coşkuları farklıdır. Seninkisi öyleyse öyledir. Zamanla düzeni normal fizyolojik yollara geçiş yapacaksın. Ne kendini kapıp koyuver ne de frenle.

Kan geldi ama...

Uzun süreli bir ilişkim var. Her fırsatta sevişiyoruz. Sevgilim bir gün seviştikten sonra kan geldiğini söyledi. Yine seviştik, yine birkaç damla kan geldi. Zarı bozuldu mu?

CEVAP

Değerli okurum, biraz zedelenmiştir belki de bozulmuştur. Ayrıca bunu fırsat bilip olan oldu da demeyin. Kan tahrişten de olabilir. Bu nedenle kendi değer yargılarına ve kızın hayat hakkına önem ver.

Daha uzar mı?

18 yaşındayım. 1.84 boyundayım, 83 kiloyum. Cinsel organım 13 santim. Ben biraz da göbekliyim? Acaba ileride uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, uzamaz. O boy yeter. Ama biraz daha kilo alırsan, o yağ kitlesi de penisi 1-2 santim daha örter.

Kızın karnı ağrıyormuş

Sevgilimle 2 yıldır ilişkiye giriyoruz. Çoğu zaman karnının ağrıdığını söylüyor. Penisim 15 santim. Acaba kızın bir sorunu mu var?

CEVAP

Değerli okurum, bazı kızlar öyledir. Vajinada darlık ya da kısalık söz konusu olabilir. Vajinitis türü bir iltihaplanma ya da mantar da olabilir. Ayrıca kendini sıkabilir de. Kızın üzerine gitme. İleride cinsel mutluluğu yakalamakta zorlanmasın.

Sertleşmiyor

30 yaşındayım, sertleşme olmuyor. Günde 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum ama sertleşme olmuyor. Bana yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadar mastürbasyona can mı dayanır? 30 yıldır mastürbasyon yapıyorsun. Penis de bıktı, usandı. Önüne konulan yalancı yemeklere de iştahı kapandı. Tabii o da ziyafet sofrasına oturmak istiyor. Önce evleneceksin. Bir süre sabredeceksin. O süre içinde açılmazsa o zaman geleceksin.

Mastürbasyonun zararı olur mu?

18 yaşındayım. Penisim 11 santim. Her gün mastürbasyon yapmak istiyorum ve yapıyorum da. Bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, penisine kafayı takma. O üzerine düşen görevi yapacak. Ama bu kadar mastürbasyonla günü gelecek bir ihtimal çıranızı yakacak. Demedi deme. Obur gibi mastürbasyon yemine yönelme.

Ameliyatla büyür mü?

30 yaşındayım, penisim 9 santim. Bu beni korkutuyor. Ameliyat olsam ne kadar uzar?

CEVAP

Değerli okurum, boyu sadece ameliyatla belki 1-2 santim uzar. Eşinin mutluluğu, senin hormonal sistemin, duyguların ve bu konudaki tecrüben her neyse önemli bir konudaki kesin karar, bir uzmanla bire bir konuşup ona görünmendir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder