Dr. Haydar Dümen Oyun bozulursa...
HABERİ PAYLAŞ

Oyun bozulursa...

Aşk ve cinsellik birbirinin içine geçmiş iki kavram. Birinden birinin yokluğu dengelerin bozulmasına neden olur. Aşk varsa ruh doyar, cinsellik de bedeni doyurur.

Ama ikisi bir araya gelmezse sonuç hüsran olur. Beden ve ruh isyan eder. Bu yüzden oyunu kuralına göre oynayın ki doyum çift taraflı olsun

[[HAFTAYA]]

BÖYLE SORU YOK

Sevişmeden duramıyoruz 21 yaşındayım, kız arkadaşımla günde en az 5 kez sevişiyoruz. Bazen daha fazla da oluyor. Bu risk oluşturur mu?

CEVAP

Değerli okurum, hangi günler bunlar? Her gün olmaz. Olsa bir süre sonra etiniz, kemiğiniz kalmaz. Yemek yeme, dinlenme, çalışma ve de akçeli işler karşınıza çıkar.

Haberin Devamı

Para gökten yağsa, çatıda kalır, bacadan teki bile düşmez. Bakkal amca, çırağıyla her gün servis göndermez. Ayrıca bunda bir iş var diye kuşkulanır, yetkilileri uyarır.

Ya kızın anası, babası? Kız eve hurda yığını gibi geri döndüğünde içleri dayanmaz, iki taraflı bir ateş ki söndüren olmaz. Sen zararı kendinde arıyorsun. Kızın halini hiç sormuyorsun.

Sanki gebe kalacak kendinmiş gibi düşünüyor, zarar ziyan hesabı yapıyorsun. Ve bu olaydan da kendine pirim çıkarıyorsun. O kıza söyle, karşıma çıkmasın, gerisini kendi düşünsün.

GÜNÜN SORULARI

1) Kadından fırça yedim

26 yaşındayım, ilişkiye girmek için geneleve gittim. Hiç beklemediğim bir şey oldu; cinsel organım sertleşmedi ve kadından fırça yedim.

Heyecandan mı oldu yoksa tedaviye mi ihtiyacım var?

CEVAP

Değerli okurum, buna genelev sendromu denir. Çoğu gençte aynen böyle olur. Aradaki fark, her kadın erkeği fırçalamaz. Üstelik ücretini almışsa, erkeğin sırtını sıvazlar.

“Yine beklerim” diye kapıdan dışarı atar. Kadın, erkek tarafından seçildiğinden memnundur. Erkeğine genellikle “Aslanım” diye hitap eder. Sevecen ve güleryüzlüdürler.

Zaten dertli ve de sorunludurlar. Bu patlamaya hazır bombanın üstüne kıvılcım sıçratmak istemezler. Sen de para verdim diye hak aradıysan yandı Kerem’in arpa tarlası, sokaktan duyulur kadının narası!

2) Hiç orgazm olmadım neden?

30 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. Eşimle daha önce 4 yıllık bir beraberliğimiz vardı. Ben ilişkiden zevk almıyorum. Acı çekmiyorum ama hiç orgazm olmadım.

Haberin Devamı

Kocam “Sen beni istemiyorsun, o zaman boşanalım” diyor. Böyle bir şeyi istemiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, oluyor böyle durumlar. Hiç zevk alamayan, orgazm olmayan ya da orgazm olacakken yarı yolda kalan kadınlar vardır. Ve de az değillerdir. Kocan haklı.

Ancak bu hakkı sende değil, şansında arasın. Şanssız hak, haksızlıktan beterdir. İnsana acıyı gıdım gıdım yedirir. Yukarısı bıyık, aşağısı sakal. Dert bir değil, bin.

Ayrılsa, evleneceği kadın meçhule giden bir gemi. İçine binilmeden nasıl olduğu bilinmez ki. De ki yemek var, yemiyorsun, yatak var yatamıyorsun. Ey Hoca, sen bu işe ne diyorsun soruna, diyeceğim çok ama dilim dönmüyor.

Beynimden gelen sözler, ağzımdan dökülmüyor. Adamın haklı, sen suçsuzsun ama suçlu sayılıyorsun. Ben bir üst mahkeme yargıcı olsam 3 gün uyamaz düşünürdüm.

Sonunda “Kararı kendiniz verin” der, dosyayı kapatırdım.

Cinsel organımdan sıvı geliyor, utanıyorum

Haberin Devamı

24 yaşındayım. Telefonda ya da yolda gördüğüm kız arkadaşlarla sohbet ederken cinsel organımda sızıntı ve erken boşalma oluyor. Bundan nasıl kurtulabilirim?

Partnerimi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, o dediğin halkın zevk suyu diye adlandırdığı birkaç damla gelen, dokununca uzayan yumurta akı gibi kaygan bir maddedir. Hiçbir zararı yoktur.

Erken boşalma anlamına gelmez. Olması doğaldır, sağlıklıdır. Varoluş nedeni penise kayganlık sağlayarak vajinaya girişi kolaylaştırmaktır. Yani bir sorun yok.

Zevk alıyor ama orgazm olmuyorum

33 yaşında kadınım. Ben orgazm olamıyorum. Çok zevk alıyorum ama boşalamıyorum. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Bu sorundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, dert edecek bir sorun değil. Kadınların organik yapısı genellikle böyle. Yani ruh yapısıyla organdan gelen sinirlerin algılama frekansları örtüşmüyor.

Bu da kusur değil. Ama bu sırada klitoris zevkini devreye sokmak ya da fantezilerinizi seçip ona göre değerlendirmek işe yarar.

Penisim sürekli ereksiyon halinde

20 yaşındayım. Penisim sürekli ereksiyon halinde. Cinsel deneyimim de oldu. Ayrıca aşırı cinsel istek duymuyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, bazı bünyelerde ve hastalıklarda, özellikle omuriliklerinde sorun olanlarda bu tür olaylar görülebiliyor. Bunun adı priapismus’tur.

Bir kere nörolog ya da ürolog arkadaşa başvurursan iyi olur. Çünkü bu alışılmadık bir şey. Olumsuz bir şeyin de habercisi olmasın ki içimiz rahat etsin.

Neden geç boşalıyor?

Erkek arkadaşımla birlikte olduk. Uzun sürdü ve sevgilim boşalmadı. Kendisi geç boşaldığını söylüyor. Acaba zevk mi almadı diye sorunu kendimde aradım.

Acaba uzun zamandır mastürbasyon yaptığı için alışmış olabilir mi? Evleneceğiz, bu ilerde problem yaratır mı?

CEVAP

Sevgili okurum, geç boşalma biraz zor düzeliyor. Ama evlendiğinizde çözülebilir bir sorundur. Şimdilik bu kadar ayrıntıya girerseniz bu ipin ucu bulunmaz. Evlilikte daha temel yapılar aranmalıdır.

Şimdilik derin düşünceleri bırakın. Kendinizi yapılandırmaya bırakın. İş, güç sahibi olun ve hayata programlanın. Flört ya da sevgili olmak bunun bir parçasıdır.

Ama bu yaşlarda seks tam tersine yapılanmanın yarasıdır.

Sevgilimin kızlığı bozulmuş mudur?

20 yaşındayım. Sevgilimle cinsel ilişkiye giriyorum ama tam birleşme sağlayamıyorum. Acaba kız arkadaşımın kızlığı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, kan gelmemişse kızlık zarı esnektir. Kızlık zarı sınırını aşmışsın. Gerisi size kalmış.

Penisim niye böyle küçük?

24 yaşındayım. Cinsel organım yaşıtlarıma göre küçük. Boyutları ne olmalı? Hangi doktorla görüşmem gerekiyor? Bir de evlenince sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, doktorla konuşuyorsun. Ben sana söylüyorum. Normaldir, eşini de mutlu edeceksin. Çünkü tedirginlik verecek kadar bir küçüklük olsaydı, bugüne kadar hem senden hem de ailenden feryatlar yükselirdi. Sertleşmiş halini ölç bakalım, 12-13 santimi buluyorsa idealdir.

Bisikletten düşmüş

Arkadaşım 24 yaşında. 6 yaşındayken bisikletten düşmüş. İç çamaşırına belli belirsiz kan gelmiş. Bu durum kızlık zarını etkilemiş midir?

O zaman doktora götürmemişler, önemli bir şey var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşının kızlık zarına bir şey olmadı. O gördüğü kan, genellikle nazik bölgenin dış yapılarıyla ilgili bir zedelenme kanamasdır. Kızlık zarı içeridedir.

Bu tür düşmelerden bozulmaz. Eğer bozulma olursa o zaman vajinanın kendi dokusu da yaralanır. Bunu da aile fark eder. Zaten kan da hemen durmaz.

Sivilceler kaybolur mu?

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapınca sivilceler kayboluyormuş. Ben de deniyorum ama şu ana kadar hiçbir sonuç alamadım. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

CEVAP

Sevgili okurum, yanlış duymuşsun. Mastürbasyonun sivilcelerle ilgisi yoktur. Ne olumlu ne de olumsuz bir etkisi vardır. O cildin yağlanmasıyla ilgili sorundur.

Eşim ön sevişmeden hoşlanmıyor

25 yaşında kadınım. 1.5 yıldır evliyim. İlişkiye girdiğimizde eşim ön sevişme yapmıyoruz. Daha doğrusu eşim yapmıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Sürekli beni sevdiğini söylüyor.

Sık sık da ilişkiye giriyoruz. Neden ön sevişmeyi sevmediğini anlayamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, eşin seni seviyor. Sevmese sık sık ilişkiye girmediği gibi kaçardı. Ön sevişme yapmamasının nedenlerinden biri çok aceleci biri olması. Hepsi iştah ve aceleci olmanın sonucudur.

Oysa bu konuda sen haklısın. Her şey kuralına göre olsa sadece tensel değil, ruhsal doyum da sağlanır. İşte aşk da, seks de budur.

Yoksa bir gün bu kısa dönemeçli yollardan hedefe ulaşmadan ruh ya da beden “Yeter” diye isyan edebilir. Amman dikkat!

GÜNÜN SÖZÜ

Duygunuz mantığa yenik düşerse

depresyon kapıdadır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder