Dr. Haydar Dümen Payınıza düşeni alın
HABERİ PAYLAŞ

Payınıza düşeni alın

Evliliği ayakta tutan en önemli etken cinsellik. Cinsellik kadın ya da erkeğe yeterince tat vermezse işler içinden çıkılmaz olur. Erkeğin erken boşalması kadını yıpratır, isteksizlik erkeği dışarıya sürükler. O evde huzursuzluklar başlar, sorunlar büyür. İlişki kopma noktasına gelmeden önlem alın.

BÖYLE SORU YOK!

Trenin kömürü azaldı

25 yaşındayım. Yaş ilerledikçe benim trenin kömürü azaldı. Erken boşalıyorum. Kız arkadaşım bu işe çok kızıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, trenin kömürü azaldıysa lokomotifi dizele çevirtirsin. O da olmazsa elektriklisine geçersin. Bizler lokomotifte son durak garların mimarıyız. Şimdi raporumu veriyorum. Senin kömür depon dolu. Sen yaşla ustalaştın ama kız arkadaşın anadan doğma teknisyen. Sana seksi en başından öğretiyor. Bu heyecanını körüklüyor ve strese giriyorsun. “Acaba onu tatmin edemiyor muyum?” diye bir ikileme düşüyorsun. Yollar açık, ver sinyalini, artık geç önündeki şu engeli!!!


GÜNÜN SORULARI

Adam gıdıklanıyor

25 yaşında kadınım. 5 aydır erkek arkadaşım var. Neresine dokunsam adam gıdıklanıyor. Ne yapayım?

Sevgili okurum, bu yol böyle devam ederse, senin duyguların körelir, öfkeye dönüşür. 5 aylık sevgililik çiftte manevi yara açmaz. Sonunda dokulmamış gül geldin, gül gittin olur. Bu sorunun tedavisinde uzmana gitmek kişiye nedense zor gelir. Diyelim ki bu gıdıklanma ömür boyu sürecek. Yani sizde de sürerse yanarsın kızım. Size mutlaka acil yardım alacağınız bir kuruluş lazım. Umarım başarırırsınız. Yolunuz açık, keyfiniz yerinde olsun.


Karım isteği artar mı?

Yeni evliyim. Karım aile baskısıyla yeştişmiş. Bana ayak uydurmakta zorlanıyor. Acaba kadınlar için istek artırıcı ilaç ya da yöntemler var mı?

Haberin Devamı

Değerli okurum, klasik bir tablo. Kadının korkusuna bir de senin korkunu eklersek bulamaç çorbaya döner. Önünüzdeki depolanmış bilgiler dışarıyla bağlantılı. Soru ve cevap düğmesi açık. Yani yalnız değilsiniz. Bu gibi gizemli durumlar için acaba bir telefon bağlantısı kurulamaz mı? Böylece sorun bilgi ve yardım ışığında kolay aşılır. Okurum, yavaştan git, kitap oku. Birlikte bir uzmana gidip mutluluğu öğrenin.

Haberin Devamı

Pişmanlık biter mi?

20 yaşında, bakire kızım. Mastürbasyon yaptıktan sonra pişman oluyorum. Erkek arkadaşımla sevişiyor, ilişkiye girmiyoruz. Sevgilim evlenince bu pişmanlığın biteceğini söylüyor. Acaba doğru mu?

CEVAP

Sevgili okurum, erkek olsun, kız olsun mastürbasyondan pişmanlık duyanlar olur. Ama duygu ve enerji birikiminin zorlamasıyla tekrar yapmaktan kendilerini alamazlar. Bu doğaldır. Sınırlı ölçüde mastürbasyon yararınadır. Evlendiğinde normal bir hayat yaşacaksın. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma hemen geçemezsen ona da bir çare aranır.

Zevk suyu geliyor

18 yaşındayım. Cinsellikle ilgili en ufak bir konuşma geçtiğinde veya kız arkadaşımla konuştuğumda, hayal kurduğumda zevk suyu geliyor. Acaba bu hastalık mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, sağlıktır, dert etme.

Benimki çalışmıyor

43 yaşındayım. Bir rahatsızlık geçirdim, ondan sonra benim organ çalışmamaya başladı. 2 yıldır yerinden oynatamadım. Bu yüzden eşimle aramız çok kötü. O haplardan kullansam faydası olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, çok gençsin. Erkekliğin ve evliliğin en iyi yıllarını yaşıyorsun. Ben ciddi bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Mutlaka kan tahlili yaptır, şeker var mı baktır. Piyasada satılan 3 hap var, onları dene. Sonuç almadığın zaman bana yeniden yaz, tedavi yolunu göstereceğim.

Kanamanın nedeni nedir?

20 yaşında kızım. 2 kez ilişkiye girdim, ikisinde de benden çok kan geldi. Acaba kanamanın olmasının nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, belirli bir sebebi yok, bundan korkma. Genelde ilk ilişkiden sonra genelde 1-2 gün cinselliği yaşamamak daha iyi oluyor. Aynı şekilde sen de 3 gün ilişkiye girme. Partnerinin de bu konuda rolü var ve önlemler alabilir. 5’inci, 10’uncu ilişkilerde de kanama sürerse bir jinekoloğa gitmen gerekir.

İsteksizleşiyorum

25 yaşında kadınım. 4 ay önce evlendim. İlişkiye istekliyim ama ne tahrik oluyorum ne de orgazm. Bu durum isteksiz olmama neden oluyor. Eşimle sorunlar yaşıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

CEVAP

Sevgili okurum, şu anda orgazm olamamanın fizyolojik ve psikolojik nedenleri var. Bunların oranı da yüzde 50, yüzde 50. Klitoris orgazm yaşaman ileride orgazm olacağının bir işareti. Ama zamana ihtiyacın var. İlişki sırasında ‘Orgazm olacak mıyım, olmayacak mıyım?’ diye düşünme. Şu anda alacağın bir yardım yok. 6 ay, 1 yıl geçsin bakalım. Bazı teknikleri öğrenirseniz yardımı olur. Ortamı ve fantezileri yerinde kullanın.

Çok erken boşalıyorum

19 yaşındayım, çok erken boşalıyorum. Sevgilim rahatsız oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, önce heyecanlarını gidermen gerekir. Bunlar bu yaşta görülen olaylardır. Ne var ki alışkanlık haline dönüşüyor, bünyeye yerleşiyor. Bu konunun tedavisi var ama evlilik koşullarının olması gerekir. Yani bir partnerle ortalama 6 ay birlikteliğini sağlarsan gerisi biz uzmanlara kalır. Şimdilik telaş etme.

Eşim de tepki gösterir mi?

20 yaşındayım. Birkaç gün önce bir hayat kadınıyla ilişkiye girmek istedim ama kadın penisimi büyük buldu, beni reddeti. Evlenince eşim de böyle tepki gösterir mi?

CEVAP

Evleneceğin eşe bağlı değerli okurum, bu bir yapı ve bünye sorunudur. Tam tersi de olabilir. “En değerli, en büyük sensin” de diyebilir. Ben şansın açık olsun derim.

Yuvam dağıldı

38 yaşındayım. Benim sorunum erken boşalma. Bu yüzden 7 yıllık evliliğim bitti. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, pek çok erkekte görülen ve tedavisi olan bir sorun. Bir uzmana başvurman zorunlu. Kendiliğinden tabii ki düzelmez. Mastürbasyon döneminde başlayan alışkanlık ve onun devamı. Bunun tedavi edileceğini söylüyorum.


Tatmin etmiyor muyum?

6 yıllık evli kadınım. Kocam başka kadınlara bakıyor ve ereksiyon oluyor. Haftada 4 kez ilişkiye giriyoruz. Onu tatmin etmiyor muyum yoksa sorun eşimde mi?

CEVAP

Sevgili okurum, haftanın 4 günü iyi bir ritimdir. Başka kadınlara bakması, tahrik olması eşinin cinsel, psikolojik yapısıyla ilgili. Sanıyorum, yıllar içinde ruhuyla da sana bağlanır. Ama bir ihtimal dışarıda arayışlara da girişebilir. Bu konuda üzerine gidip tenkit etme. Sıcak davran, kazan.

Bozulmuş olabilir mi?
23 yaşında kızım ve 2 ay sonra evleneceğim. 3 yıl önce mastürbasyon yaparken kan gelmişti. Ama günlerde adet görmüştüm. Adetimin son günleriydi ve az kan geliyordu. Kızlık zarım bozulmuş mudur? CEVAP Değerli okurum, kızlık zarın yerinde duruyor. Bir olasılıkla esnek.

Sevgilim hamile mi?

21 yaşındayım. 3 yıldır birlikteliğim var. Son 1 yıldır kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Bu aralar kızın midesi bulanıyor. Ben içine boşalmadım. Acaba hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, bacak arasına akan meniden kızlar gebe kalabilir. Oranı zayıftır ama dikkat etmek gerekir. Şu anda uzaktan karar vermek zor. Adetini görmezse, 15-20 gün sonra bir test yaptırırsınız, durum anlaşılır.


GÜNÜN SÖZ

Sözcükler kişilerin kimlik kartı gibidir, önemli olan kartın kendisinin temizliğidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder