Dr. Haydar Dümen Paylaşmak yakınlaştırır
HABERİ PAYLAŞ

Paylaşmak yakınlaştırır

Haberin Devamı

Cinselliği yaşamak için gençler çok aceleci. Her şey hemen olup bitsin, ayakları yerden kesilsin, herkes onlara hayran kalsın istiyorlar. Ama cinselliğin özü sevgi, aşk ve anlayış. Önce sevin, duygularınızı paylaşın. Çünkü paylaşmak iki kişiyi birbirine yakınlaştırır ve sevgiyi güçlendirir

BÖYLE SORU YOK!


Tek gecelik ilişkim oldu

18 yaşındayım, 1 yıllık ilişkim var. Onunla cinselliği yaşamaktan keyif almıyorum. Tek gecelik bir ilişkim oldu, çok zevk aldım. Acaba bu tip ilişkilere devam edeyim mi?

CEVAP Tutmayın beni değerli okurum, onlarca sebep var da saysam pehlivan yazı dizilerine döner. Oğlum, bir tatlıcıya gidersin. Kazandibi, ötekinde Şam tatlısı, bir başkasında yediğin baklavayı unutamazsın. Demek ki ne oluyormuş. Ustası, içindeki malzemesi, ateşinin süresi ve derecesi, bir de onları yerken ortamın ruhu ve havası bu konuda rol oynuyormuş. İyi de kadın da kız da tek boyutlu şekerpareler değilki. Her birinin mayası, malzemesi ve baklavayı sunuş tarzı vardır, önemlidir. Bir de ilk tat bellekte öylesine kalıcı olur ki eksisiyle artısıyla biz ona şimdilik girmeyelim. Son sorularına yanıt verme durumunda değilim. Haddimi bilirim, bilmeyen olursa da bildiririm, bu bir uyarıdır der, konuyu bitiririm.

GÜNÜN SORULARI

Sevgilim yürüyebilir mi?

Sevgilimle ilişkiye gireceğiz. Acaba ilişkinin ardından yürüyebilir mi?

CEVAP Değerli okurum, bu senin kullandığın materyallere ve tekniğe bağlı. Günümüzde karın içine yapılan nice operasyonlarda bile kişi ameliyat masasından yürüyerek yatağına gittiğine göre, önce sen 1 bardak soğuk su iç. Rahatlarsın, aklın başına gelsin. İlişki sıradan üstelik keyifli bir olay. Sanırım milyonlarca insan her gün cinsel ilişkide bulunuyordur. Ertesi gün de tümü işine gidiyordur. Eğer sen yöntem değişikliği yapar, kızı amuda kaldırıp elini ayağını bağlarsan kurtulunca o da sana tokat atar. Ve piti piti karamela sepeti gibi evine gider. Öteki materyale (!) gelince; vay be. Demek öyle ha! Tahminime göre rekorlar kitabına girersin de hayatta hiç işine yaramayacak bu organla bir partner bile bulamazsın.

Sürekli fantezi kuruyorum


44 yaşındayım, hiç evlenmedim. Çok az deneyimim oldu. Bu aralar isteğim çok fazla. Gözümü kapattığım anda kadınlarla ilgili fanteziler kurmaya başlıyorum. Sonra da çok utanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, fanteziler kurup kurmaman senin bileceğin iş. Benim bileceğim işe gelince; niye utanıyorsun ki? Eğer hayallerimizi ve düşlerimizi suç sayarsak her konuyu da içine alarak söylüyorum dünyada pırıl pırıl hiç kimse kalmaz. Sorun, yanlış hayallerin gerçeğe dönüşüp dönüşmemesidir. Temiz, doğal, özlem ve aşk dolu, insanlık kokan hayaller vardır. Onlar için ben hayaliniz bol olsun derim. Ama “Hayalerim beni öyle zorluyor ki kendimi tutamıyorum. Aslında suç olan hayali gerçeğe dönüştürmekten korkuyorum” diyorsan onda haklısın. Unutma ki koskoca adamsın. Bu hayallerin hangisinin doğru, hangisinin yanlış olduğunu bilecek yaştasın. Kolay gelsin, şansın açık olsun.

* * *

Hiç mastürbasyon yapmıyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşım sevişirken ileri gitmek istemiyor. Her sabah penisim sertleşmiş oluyor, bu da canımı sıkıyor. 1 aydır mastürbasyon yapmıyorum. Bunun bana bir zararı var mı?

CEVAP Değerli okurum, hiçbir şeyin zararı olmadığı gibi sendeki doğal olanlar doğru. Ama kızın kendi kararı da doğru. İki doğruda buluşmuşsunuz.

2-3 kere boşalıyorum

2 yıldan beri kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Günde 2-3 kere boşalıyorum. Bende bazı değişiklikler olmaya başladı. Bu anormal mi?

CEVAP Değerli okurum, birkaç yönden anormal. Birinci anormallik benden kaynaklanıyor. Bazen kafam duruyor. Hem kız arkadaşın hem de 3-4 kez boşalmak nerede, nasıl, hangi ortamda? Bu temponun önü, sonu, geliri, gideri, geleceğiniz, işiniz, aileleriniz... Ner şey kafamda çözümsüz şu anda. Sendeki değişikliğin ne olduğu kafamı karıştırıyor.

Zar yırtılır mı?

18 yaşındayım, voleybolu çok seviyorum. Bir arkadaşım voleybol oynarken kızlık zarının yırtıldığını söyledi. Bir süredir oynamıyorum ama çok mutsuzum. Acaba bu doğru mu?

CEVAP Sevgili okurum, hemen voleybola başla. Voleybol oynarken kızlık zarı yırtılsaydı Türkiye’de koca yüzü görmeden herkes bekaretini kaybetmiş olurdu. O kız arkadaşın ya bir bahane uydurmuş ya da oradan gelen başka kanı kızlık kanı diye yorumlamış olabilir. Sen yolundan sapma.

İlaç kullansam penis boyum uzar mı?

18 yaşındayım, penisim 11 santim. Bir ilaç duydun, penisini boyunu uzatıyormuş. Sizce almalı mıyım?

CEVAP Değerli okurum, penisin normal sınırlarda. Hiçbir ilaç ya da vakum pompası penisi büyütmez. Sakın bunlara kanmayın, hem moraliniz hem de paralarınız gider. Üstelik organa zarar verirsin.

Her gün mastürbasyon yapıyorum ama...

16 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yaptığım halde geceleri boşalma sorunum yaşıyorum. Yani her sabah kalktığımda banyo yapmak zorunda kalıyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP Değerli okurum, ileride sanırım erken boşalma gibi sorunlar yaşayacaksın. Gece boşalmaları için belki bir ilaç alman gerekir. Ancak her gün mastürbasyonu en azından gün aşırıya çevir ki hem organın ve bedenin bu yoldaki şartlanması daha dengeli duruma gelsin, hem de fiziksel ve yıkanma gibi zorluklardan kurtulmuş ol.

Çocuğumuz olmuyor

Cinsellikte eskisi gibi değilim. 37 yaşındayım ve artık bir kereden fazlası olmuyor. Zor sertleşme sağlıyorum. Bir de korunmadan ilişkiye girmemize rağmen çocuğumuz da olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, önce kan şekerini ölçürt. Kilolu isen kesinlikle kilonu ver. Ve tansiyonuna baktır. Çocuk istiyorsanız spermlerini saydır. Yani bir cheuk-up’dan geçmen lazım. Şimdi şu anda trenin hangi istasyonda olduğunu bilmemiz gerekir ki yönümüzü ve hızımızı ona göre ayarlayalım. Birleşme sayın normaldir. Eskiden biraz hızla gitmişsin. Günün birinde orta denge kurulacaktır.

Tüm param geneleve gidiyor

25 yaşındayım. İlişkiye girmeyi çok seviyorum. Tüm maaşımı, elime geçen tüm parayı geneleve veriyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, herkesin isteği ve eylemi farklıdır. Neler düşleriz ve isteriz ama ulaşamayız. Burada dengeler suça yönelmemeler önemlidir. Ama genelev kapılarında da bu ömür tüketilmez. O başka bir olay. Bence bu defteri yavaş yavaş kapat. İradeni devreye kat. Doğru yollardan adım at.

İlişkim 20-25 dakika sürüyor

22 yaşındayım, geç boşalıyorum, ilişkim 20-25 dakika sürüyor. Genelevde ilişkiye girdiğim kadın da bunun abartı olduğunu söyledi. Evlenince sorun yaşar mıyım?

CEVAP Değerli okurum, erkek arkadaşlarını kıskandıracak kadar iyi durumdasın. Evlendiğinde istediğin süreye çekebilirsin diye düşünüyorum. Zaten ortam iyi, biraz da fantezileri kullanırsan istediğin süreye ulaşırsın. Sevgilerimi sunuyorum.

Rüyaların sonu gelmiyor

O gün dışarı çıktığımda hangi kadını gördüysem onunla lliişkiye giriyorum.. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP Değerli okurum, birincisi rüya zenginliği. Bu konuda hiçbir rüya görmeyenler seni kıskanacak. Sen bol keseden işi idare ediyorsun. Penisinin de seninle bir alıp veremediği yok. Ona fazla karışma. O kendi işini bilir. Zamanı gelince de görevin başına dikilir.

Bozulmuş olabilir mi?

Parmakla kızlık zarı bozulup bozulabilir mi? Parmağım vajinanın içine girince kahverengi bir akıntı geldi. Acaba zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP Sevgili okurum, bozulmadı. Ama parmağını da çek oralardan. İçeriler tehlikelidir, dışarlarda dolaş. Bu sözüm yaşamın öteki boyutlarında da geçerlidir.

Eşim sürekli beni reddediyor


Ben yeni evliyim. Eşim cinsel ilişkiye girmeye korkuyor. Penisimin büyük olduğunu öne sürerek çoğu kez beni reddediyor. Ne yapmalıyız?

CEVAP Değerli okurum, işin zor. Ne yazık ki büyük penisler böyle sorunlar yaratıyor, kadının canını yakıyor. Teknik öğrenmeli, idareli kullanmalısın.

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlışında özür dilemek en büyük yüceliktir. Anılarda kara bir leke yerine, silinmiş bir iz, her zaman tercih edilir. H.D.

15

Sıradaki haber yükleniyor...
holder