Dr. Haydar Dümen Ruh ve beden doyarsa...
HABERİ PAYLAŞ

Ruh ve beden doyarsa...

Haberin Devamı

Aşk ve cinsellik birbirinin içine geçmiş iki kavramdır. Aşk varsa ruh doyar, cinsellik de bedeni doyurur. İkisi bir araya gelmezse sonuç hüsran olur. Beden ve ruh isyan eder. Bu yüzden oyunu kuralına göre oynayın ki doyum çift taraflı olsun.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam canımdan bezdirdi

48 yaşında kadınım, 3 ay önce ilk kez evlendim. Kocam 60 yaşında ve canımdan bezdim. Her gün ilişkiye girmek istiyor. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, buna sonbahar yağmuru derler. Bereketlidir, yağınca da “Aman Tanrım” dedirtir. Adamın ne yapsın? Gençliğinde fırsat bulamadı, evlendiğinde ise çocuklar dırdır, kadın da sanırım huyu yüzünden fırfır. Umudunu yitirmedi, seninle evlendi. “Tutmayın beni” dedi, ilgisini cinsel potansiyeliyle fırsat budur diye böyle değerlendirdi. Sadece bir doktor “Aman ha iradeni kullanmazsan rezervlerin biter ha! Önünde 30 yıl var” derse, ona inanıp sayısını azaltır. Ya da seni oyuncak gibi kullanır.

7 sevgilim benden kaçtı

19 yaşındayım, şimdiye kadar 7 sevgilim oldu. Penisim yüzünden hepsini kaçırdım, çünkü benimki çok büyük. Küçültmem mümkün mü?

CEVAP

Haah şöyle değerli okurum. Elindeki çomağı bir köşeye koy şöyle. İşimize bakalım, 7 kızı kaçıran okurumuza acil şifalar dileyelim. İyi ki evli değildin. Organı başına tac ederken keyifler keka! Tavırlarında bir güven, bir eda. Kendine göre bir servet, partnerine göre ise dert ki ne dert olan organ seni oyaladı. Gerçek yüzünü de kızlar onayladı. “Bize göre değil, şansını başka yerde ara ama bizi bir daha arama” deyip senin hayallerinle uçup gittiler. Ne kaldı geriye? Şans ve evlilikte uyumlu bir kadın.

Neden hemen boşaldım?

25 yaşındayım. İlk ilişkimi hayat kadınıyla yaşadım, 10 saniye sürdü. İkincisi için 20 dakika bekledik, yine 10 saniye sürdü. Tedavisi var mı?

CEVAP

Bu sorun ya da tablonun adı erken boşalma değerli okurum. Sebeplerini sayalım:

1) İstem dışı sinir (sempatik-parasempatik) sistemin dengesizliğinden. Yani sempatik sistemin daha etkili olmasından.

2) Kısa süreli ve alışık olmadığın durumlarda sempatik sistemin etkinliğinden.

3) Daha önce yaptığın mastürbasyonda o süreye şartlanmandan.

4) İlişkide önyargı, heyecan ve gerilimlerden.

2) Partnerinden olağanüstü etkilenmenden.

6) Deneyimsizlik ve ilişkinin olumsuz koşullarda olmasından.

7) Yapından, acemiliğinden falan filan... En iyi haber: Geçecek, zamanı gelince geçmezse tedavi edilecek.

Ya hamile kalırsa?

18 yaşındayım. 1 hafta önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik. Penisim, vajinanın içinde 5 dakika kaldı ve içine boşaldım. Meniler dışarı çıktı ama ya sevgilim hamile kalırsa?

CEVAP

Değerli okurum, uzaktan bilmek zor. İhtimali zayıf, beklemede kalın. Adet kanaması15-20 gün gecikmişse bir gebelik testi yaptırırsınız. Haber bekliyorum.

Kocam hemen ilişkiye girmek istiyor

25 yaşında kadınım. 2 yıldır evliyim. Eşim 10 yaş büyük. Sık sık ilişkiye giriyoruz ama eşim ön sevişme yapmıyor. Neden acaba?

CEVAP

Sevgili okurum, kocan aceleci. Senin karşında fazla dayanamıyor, sonuca gitmek istiyor. Ama sen haklısın. Her şey kuralına göre olsa sadece tensel değil, ruhsal doyum da sağlanır. İşte aşk da, seks de budur. Bir gün bu acelecilikten ruh ya da beden “Yeter” diye isyan edebilir, dikkat!

Penisim sertleşiyor

22 yaşındayım. Her sabah uyandığımda penisim dimdik sertleşmiş oluyor. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, ne olsun istiyordun? Bana kalırsa antrenman yapıyor. Ya bir de uyanmasaydı. Kim bilir nasıl mail atardın, seyreyle gümbürtüyü!

Benimki çok büyük

24 yaşındayım. Yakında evleneceğim ama penisimin büyüklüğü beni korkutuyor. Bana sorun yaratır mı? Nasıl çözüm bulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sorun yaratacak bir boyut değil. Ama eşin biraz zorlanabilir. Ancak bazı teknikleri kullanarak alışacaktır. Bir sorun çıkarsa bana bir mail atarsın.

Kalınlaştırmak istiyorum

Penisim 11 santim, çok ince. Büyütmek ve kalınlaştırmak istiyorum, mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, yeter. Biraz büyü, okulunu bitir, işini kur. Kadın ve kız arkadaşlarınla ilişkilerini geliştir. Bazı fırsatları değerlendirin. Cinsellik bir bakıma tombalaya benzer. Umarım iyi bir numara çıkar. Böylece huyu huyuna, suyu suyuna denk bir çift olursunuz.

Mastürbasyon daha cazip geliyor

20 yaşındayım. Düzenli ilişkiye giriyorum ama mastürbasyon daha cazip geliyor. Sabah mastürbasyon yaptığımda penisimde şişme oldu ve acıyor. Neden şişti?

CEVAP

Değerli okurum, şişmedi, şişirdin. Zorladıkça kan basıncı fazla geldi, penis şişti. Bu sorun değil. Sorun tercihinde. Kızları nerede buluyorsun? Bir de bunlarla yetinmiyor, mastürbasyonu daha cazip görüyorsun. İşte sorun burada. Evlendiğinde ne yapacaksın? Karından kaçacak gizli köşeler mi arayacaksın? Acıyorsa acıtma çocuğum. Az dokunursan, az acır.

Eşim neden orgazm olmuyor?

27 yaşındayım, 2 aylık evliyim. Karım ilişkide orgazm olmuyor, sürtünerek boşalabiliyor. Neden acaba?

CEVAP

Değerli okurum, buna klitoris orgazmı derler. Pek çok kadında olan bir olay. Zamanla teknikler geliştirerek eşin vajinal orgazma alışır. Acele etmeyin. 5-6 ay sonra size bir uzman yardımı gerekebilir.

Acaba kısa mı?

17 yaşındayım ve penisimin boyu 13 santim. Sizce kısa mı? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kısa mısa değil. Ne yapacaksın? Anana, babana saygı ve derslere dikkat. Harcamalarda tutumlu ol. Kızlarla arkadaşça ve dostça ilişki kur, boş kalan zamanında biraz spor yap. Bir de enstrüman çalmayı öğrenirsen harika olur. 18 yaşına gelince de bana mail atacaksın, sana sürprizim var.

Sevgilim cinselliğe yanaşmıyor, neden?

18 yaşındayım. Haftada 6-7 kere mastürbasyon yapıyorum. 2 yıldır bir kız arkadaşım var. Artık onunla yaşımın gerektirdiği kadar cinsellik yaşamak istiyorum ama buna yanaşmıyor. Acaba beni sevmiyor mu?

CEVAP

Değerli okurum, anlattıkların senin kararın. Kız arkadaşının da bir kararı, dünyası, hayat görüşü ve beklentileri var. Bunları bozmaya hakkın yok. Dahası onun zayıf anlarını bularak kullanmaya da hakkın yok. Her şeyinle kendini çok iyi tanımladın. Kızın seni sevdiğine ben inanıyorum. Ama evlenmeyi düşündüğünü sanıyorum. Bu nedenle sen de onun duygularına saygı duy. Önünüzde daha uzun yıllar var. Kızın ayağını kaydırma.

Çamaşırda kan vardı

18 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Üzerimde iç çamaşır vardı. Eve geldiğimde çamaşırımda açık kırmızı renkte kan gördüm. Aynı gün adet gördüm. Sizce kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, ben adet kanıdır diye düşünüyorum. Ama kızlığının bozulmadığını kesin olarak söylüyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Dikeni içişn gül bahçesini feda etmeyin. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder