Dr. Haydar Dümen Ruh ve beden isyan eder
HABERİ PAYLAŞ

Ruh ve beden isyan eder

Her şey kararında olursa kimsenin ruhu yara almaz, bedeni yıpranmaz. Ergenlikten evlenene kadar geçen sürede mastürbasyon yapmanız doğal ama aşırıya kaçmanın ne alemi var? Haftada 1- 2 kez mastürbasyon yapın, bu gerekli ama fazlası yorar, ruhunuz ve bedeniniz bir süre sonra isyan eder

BÖYLE SORU YOK!

Gecede 4 kez ilişki normal mi?

35 yaşındayım. Bir arkadaşım her gece 4 kere ilişkiye girdiğini iddia ediyor. Bu nasıl oluyor? Bize yalan mı söylüyor?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapalım? 14 demediğine dua edelim. Her akşam 4 kere yapıyorsa bile o sıcağın yanıklarını akıtmak için musluklarını açmıştır. Ama ona “Ya birleşme kaç dakika sürüyor?” diye soruver. Yanıtı 1-2 dakikanın üzerinde ise kesinlikle bana sormaya gerek yok. İçiniz rahat olsun. O dediğin şeyi söylüyor. Ama ben yine ona yakıştıramıyorum. Koskoca adam. İnsan karısıyla mahremiyetini gelip geyik muhabbetlerinde anlatır mı ya? Bir de bunun aile mahremiyeti var.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Olgunları seviyorum

24 yaşındayım. 40-45 yaş arasındaki kadınlarla ilişkiye girmeyi seviyorum. Acaba sorun var mı?

Değerli okurum, sorun bir değil. Kadın annen mi olacak, eşin mi? Çocuk istesen menopoza girmişse ona veda edeceksin. Büyükler evlilik için ‘Yaşı yaşına, huyu huyuna uygun olsun’ derler. Akıl hastası adam “Karnımda yılan var” diye tutturunca doktorlar sanki ameliyat edilmiş gibi tablo yaratır. Yılan ölüsünü gösterince hasta memnun olur. 1 hafta sonra gelir ve”Anaları ölmüş ama karnında 12 yavrusu kalmış” der. Okurum bırak bu işleri denemeyi, asla düşünme bile.

Rezil olursam?

19 yaşındayım. Penisim 12 santim ve erken boşalıyorum. Kız arkadaşım ilişkiye girmek istiyor. Penisim küçük diye rezil olmaktan korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Okurum, kız çok şanslıymış. Yani dilediğin boyutta olsaydı, kızın işi bitik, aklı yitik olacaktı. Aşk demişler buna. Kimi yakar geçer, kimi yıkar geçer. Üstelik sevgililere gündüz yetmez, gece rüyalara girer. Gençlik var serde. Ne yesen lezzetli gelir, bundan daha iyisi yoktur denir. Sanırım 3-4 kız senin organın boyu sayesinde kurtuldu. Önce eline diplomanı al, 12 santim yeterlidir.

Haberin Devamı

Cinsel ilişkim olmadı

27 yaşındayım. Hiç cinsel deneyimim olmadı. Hep mastürbasyon yaptım. Penisim 14 santim, biraz eğri. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, eğriliği, birleşmeye engel olacak kadar değilse sorun yok, bu bir. İkincisi ortalama 13 yıldır mastürbasyon yapıyorsun, bu süre uzun, bir süre sonra ruhun ve bedenin isyan eder. Zaman kaybetmeden kadınlarla ilişki deneyimine başlamalısın. Ya da evlenmelisin. Arayış içinde ol. Duygusal bir beğeniyle yaklaş. Önüne çıkan fırsatı seks olarak değil, ruh ve beden olarak değerlendirebildiğin kadar değerlendir. Bunda da acele etme.

Hemen tahrik oluyorum

20 yaşındayım. En ufak bir şeyde mastürbasyon yapıyorum. Kendimi engellemek istiyorum. Her şeyden tahrik oluyorum. Günde 2-3 defa mastürbasyon yapıyorum. Sizce bu durum normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım bir süre ilaçla tedaviye ihtiyacın var. Gördüğüm kadarıyla bu durum iradeyi aşmış. Yaşamın bir parçası haline dönüşmüş. Ama böyle olmaz. Hem fazla doğal değil, hem sosyal açıdan kötü. Ayrıca insani de değil. Geçişi yavaş yavaş yaparsın, kendine zaman tanı.

Haberin Devamı

Çabuk orgazm oluyorum

22 yaşında kızım. Çok çabuk orgazm oluyorum. Erkek arkadaşımın elimi tutmasından, telefonda konuşurken bile ses tonundan bile orgazm oluyorum. Bundan rahatsızım. Sizce nedeni nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, maşallah sana. Bunca kadın orgazm için canını vermeye hazırken arada bir senin gibisi de çıksın.

Nişanlım ne olacak?

22 yaşındayım, nişanlıyım. 1 hafta önce nişanlımla seviştik ama tam birleşmedik. Nişanlım hiç zevk almadığını söyledi. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, evleneceksiniz, en azından nişanlın sevişmeyi öğrenmeli. Yani sana ısınmalı. Psikolojik olarak evliliğin cinsel boyutuna soğukluk girebilir. Bu saydıklarım kural değil ama bunları da düşün. Ortada bir yerde uzlaşın.

Anne olmamı etkiler mi?

2 yıllık evli kadınım. Doğum kontrol hapıyla korunuyorum. Bu doğum kontrol hapları ileride anne olmamı engeller mi?

CEVAP

Sevgili okurum, konu ilgi alanımın dışında. Bildiğim şey doğum kontrol haplarının anneliğe engel olmadığıdır.

Canım acıyor

26 yaşında, 1 yıldır nişanlı kızım. 1 yıldır ön sevişmeyi uzun tutmamıza ve ilişkiye istekli olmamıza rağmen birleşirken dayanılmaz bir acı duyuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, vajinada hassasiyet ya da iltihaplanma olabilir. Böyle olup olmadığına kadın-doğum uzmanı karar verir.

Büyütmez mi?

18 yaşındayım. 1.72 boyunda, 105 kiloyum. Penisim 10 santim ve yetersiz buluyorum. İnternetteki cihazlardan alsam işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, hemen kilo ver. Cihazdan medet umma. Eğer 70 kiloya inersen penisini ölçtüğünde 14 santim olduğunu hayretler içinde göreceksin.

Seks hayatımız bitti mi?

30 yaşındayım. Kız arkadaşım 28 yaşında. Cinselliği yaşıyoruz ama sevgilim acı çekiyor. Neredeyse ayrılma noktasına geldik. Seksten iyice soğuduk. Ne olur bize çare bulun.

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşından ayrılma. Bu sorun çözülebilir nitelikte. Bir kadın-doğum uzmanından yardım alın. Dokularda iltihap ya da başka sorun var mı ona bakılsın. Olay psikolojik ve sizden kaynaklanıyorsa bunun da çözümünü psikiyatri uzmanları üstlenir. Bu yüzden geleceğinizi karartmayın.

Orgazm olamıyorum

6 aylık evli kadınım. Eşimle ilişkiye girdiğimizde çok zevk almama rağmen boşalamıyorum. Mastürbasyon yapınca sorun yaşamıyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, klitoris orgazmından vajinal orgazma geçiş zamana bağlıdır. Fantezi ve başka tekniklerle sağlanabilir.

İstiyor ama korkuyor

20 yaşındayım. 2 yıldır kız arkadaşım var. İleride evlenmeyi düşünüyoruz. Sevgilimle cinsel ilişkiye girmek istiyorum. O da istiyor ama korkuyor. Bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sabırlı olun. Evliliği bekleyin. Her şey töresine ve kuralına uygun olsun. Hem aileniz hem siz bir bütünlük ve saygınlık içinde kenetlenin.

Eskisi gibi sertleşmiyor

29 yaşındayım, haftada 3-4 kez kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. Ama 4-5 aydır eskisi gibi sertleşme olmuyor. Korkmaya başladım. Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, yoruyorsun kendini. Bedenin günün birinde isyan edecek. Bunlar sana işaret. Azalt.

Ya genişlerse?

26 yaşında kadınım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır cinselliği yaşıyoruz. Cinsel organımın dudakları uzun ve sarkık görünüyor. Bir de cinsel organınım genişlemesinden korkuyorum. Ameliyatla düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kadının cinsel organı doğum yapmaya uygun yaratıldığından biraz genişlik doğaldır. Zamanla bazı antrenmanlarla olumlu kazanımlar elde edebilirsiniz. Cinsel organın da dışardan görünüşünü asla kafana takma.

GÜNÜN SÖZÜ

Kendini övene fazla güvenme güvendiğin kişiyi de fazla övme. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder