Dr. Haydar Dümen Ruhunu okşarsanız...
HABERİ PAYLAŞ

Ruhunu okşarsanız...

Kadının cinselliğe alışması ve bedenini tanıması zaman alıyor. Her şeyin hemen çözülmesini beklemeyin. Zevk almayı da, orgazmı da elbette öğrenir. Burada partnerin rolü çok büyük. Kadına önem verin ve ruhunu okşayın ki işler yoluna girsin.

BÖYLE SORU YOK!

Hep erken boşalıyorum

22 yaşındayım, birçok kez ilişkiye girdim. Her defasında erken boşaldım. Evlenince de aynı şeyi yaşar mıyım? Ne yapayım?

CEVAP

Evlendiğinde de yaşayacaksın değerli okurum. Cinsel ilişkide orgazm kişinin elinde değildir. Otomatik alışkanlıklar yani şartlanmaya bağlıdır. Sana değil, kızlara acıyorum. Belki bazıları evlilikten soğumuştur bile. Elinde zamanında ateş alan silahın yok ama ava çıkıyorsun. Arabanda benzin var ama kaçak yapıyor, yola çıkıyorsun. Seni boşverelim ya o arabaya aldığın yolculara ne diyelim? Madem böylesin, kızları laguluga ile kafeslememelisin. Zamanı gelince tedavisinden sanırım şifa bulacaksın.

Haberin Devamı

Eşim ilişkiye izin vermiyor

3 yılık evliyiz. İlk geceden sonra eşimle birlikte olamadım. Karım korkuyor, ilişkiye izin vermiyor. Ne yapmalıyız? İkimiz de çok yıprandık, huzursuzuz.

CEVAP

Değerli okurum, ikinizin de genç olduğunuzu sanıyorum. Türkiye’de sağır sultan duydu, Avrupa, Amerika ve Avustralya’dan gelen, yıllarca çile çeken aileler şimdilerde çocuk sahibi. Eşinin vajinismus sorunu var. Tabii ki bu mutluluğun belasıdır. İyi ama bu konuda bunca yaygaradan sonra neyi bekliyor, neyi umut ediyorsun? Tedavisi var demek uzmanı da var demektir. Bir ziyaret, aynı gün hayati bir ziyafet... Daha ne diyeyim?

Evlenince zevk alır mıyım?

18 yaşında kızım. 13’lü yaşlarda mastürbasyonla tanıştım. Her gün yapıyorum. İleride kocamla ilişkiden zevk alamamam mümkün mü? RUMUZ: FESLEĞEN

CEVAP

Sevgili fesleğen, iyi isim. Kokusunun üstüne yoktur, öteki odadan bile duyulur. Diyorsun ki “Fesleğenim kurumasın diye 13 yaşından beri suluyorum.” Ama evlenince sorun yaşayacak, inanıyorum ki eşinle mastürbasyon türü ilişkiden tatmin olacaksın. Doğal olarak eşin reaksiyon gösterecek, “Hocam, çare” diye bana mail atacak. Sen erken davrandın. Bu alışkanlığını haftada 1’e düşürmezsen evlenince sıkıntılar yaşayacaksın. Düşürmeyeceğine eminim. Uzaktan biraz bilgelik taslıyorum, bu derdi o zaman sen çekeceksin.

Haberin Devamı

Birden sonrası gelmiyor

Mastürbasyon yapmaya başlamadan önce çok hevesli oluyorum ama sonrası gelmiyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, ilişki sırasında ne olur ne olmaz bilmem. Ama bildiğim şey: Birinciden sonra ikinciyi istememenin her bakımdan senin lehine olduğu. Bu senin cinsel sağlığını koruyacağına işaret.

Haftaya mı yayayım?

23 yaşındayım. Gecede 3-4 kez mastürbasyon yapıyorum. Sonra 2 haftaya yakın bir süre yapmıyorum. Bunun zararı var mıdır? Haftaya mı yaymak gerekir?

CEVAP

Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında zaman da sayıyı yukarılara vurma.

İlk kez ilişkiye girdim ama...

18 yaşındayım. İlk defa ilişkiye girdim. Kız arkadaşımla daha ön sevişme yaparken boşalacaktım. Acaba ilk olduğu için mi böyle oldu? Yoksa sorunum mu var?

CEVAP

Değerli yavrum, heyecandan olur. Bu öğrenme, alışma işidir. Cinsellikte heyecan ortam ve tedirginlik olumsuz rol oynar. Erken boşalma olabileceği gibi ereksiyon zorluğu da yaşanır. Hepsi zamanla düzelir.

Haberin Devamı

Neden orgazm olamıyor?

25 yaşındayım. Sevgilimle sürekli sevişiyoruz. Onun hiç orgazm olduğuna inanmıyorum. Sevişmemiz 2 saat sürüyor ama olmuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bütün koşullar yerindeyken bile kadınların çoğu orgazm güçlüğü çekiyor. Senin yapacağın fazla bir şey yok. 2 saat dediğin zaman dilimi ön sevişme ise bu biraz uzamış. Eğer kadın ısrar etmiyorsa yorulabilir. Kendini düşün. Çünkü sana da olumsuzluğu yansıyabilir.

Boyu normal mi?

18 yaşındayım, cinsel organım 13 santim, küçük geliyor. İleride partnerimi tatmin edemezsem ne yaparım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin ölçüleri normal.

Her hafta yapıyorum

17 yaşındayım. Her hafta mastürbasyon yapıyorum, bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, engelleme, yola devam.

Kasıkta çok yağ var

17 yaşındayım, penisim 13 santim. 80 kiloyum. Sizce normal mi? Bir de kasık çevremde çok yağ var. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum, zararı var mı? Arkadaşlarım penislerinin büyük olduğunu söylüyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli çocuğum, seninki arkadaşlarınınki kadar olacak. Ama 3-4 santimi kasık yağları arasında saklı. Günde 1 kez yaptığın mastürbasyonu gün aşırı yaparsan o da sorun değil. Her şey yolunda, okula devam, mutlaka spor ve hareket yap.

Kızlık zarı bozuldu mu?

Kız arkadaşım daha önce ilişkiye girmiş ama zarı yırtılmamış. Biz de ilişkiye girdik. Geçenlerde birlikte olduğumuzda iç çamaşırında damlalar gördüğünü söyledi. Acaba kızlık zarı bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın doğru söylemiş. Bu kadar doğruya rağmen başı yine derde giriyor. Onun hakkını yeme. Ne yapalım, zedeledin ya da bozdun.

Ne kadar sürmeli?

20 yaşındayım ve erken boşalıyorum. Bu işin normali nedir? Ne kadar süre ilişkiye sürdürürsem erken boşalma biter?

CEVAP

Değerli okurum, 3-4 dakikanın üzerine çıkman gerekir.

Acı çekiyorum

24 yaşında kızım. 3 yıldır erkek arkadaşım var. 1 yıldır düzenli ilişkiye giriyoruz. Ama cinsel organımda çok ağrı oluyor. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım senden kaynaklanıyor. Bir kadın doğum uzmanı görmeli. Eğer sorun yoksa o ağrıyı gideririz.

Penisim uzar mı?

18 yaşındayım. Penisim 8 santim, ileride uzar mı? Günde bir kere mastürbasyon yapıyorum. Sakıncası var mı?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım kilon fazla. Eğer öyleyse ilk sorunun kilon olmalı. Yani şöyle 25 yaşında, boy pos yerinde, kızların gözünde olmalısın. 8 santim zamanla büyüyecek. Ama birkaç santim kasık yağı yutuyor onu. Kasık yağını içeri doğru bastırarak ölçüm yap, sonucu bana bildir.

Boşalamıyorum

18 yaşındayım. Penisim 7 santim. Mastürbasyonda boşalamıyorum. Kız arkadaşım da yok. Kendimden utanıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, neden utanıyorsun? Nerede bir bozukluk varsa, modern tıbbın sayesinde çözüm bulunur. Ama bunun için endokrinoloji ve üroloji uzmanlarına git. Zaman kaybetme, asla psikolojini bozma.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşkınız bir yıldız gibi düşüp gözbebeğinize, oradan ağır ağır indiyse yüreğinize, hayır işler demek düşer bize. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder