Dr. Haydar Dümen Tadı tuzu kalmaz
HABERİ PAYLAŞ

Tadı tuzu kalmaz

Haberin Devamı

Cinsellik iki kişinin kapalı kapılar ardında paylaştığı çok özel bir duygu. Her iki tarafı da tatmin etmesi için karşılıklı istek şart. Tek tarafın zorlamasıyla, baskıyla yaşanan ilişkinin ne tadı ne de tuzu olur. Eşinize kulak verin mutluluğu tadın...

BÖYLE SORU YOK!

Ok yaydan çıktı mı?

1 aydır mastürbasyon yapıyorum. Sizce hafızamla ilgili bir sorun yaşar mıyım? 1 ay uzun bir süre mi yoksa ok yaydan çıktı mı?

CEVAP Değerli okurum, ne oku ne yayı? Sen sadak nedir biliyor musun? Okların içine konulduğu torbadır. Okların birini çıkarır atarsın, içinde daha binlercesi vardır. Bu oklar da oraya atılmak için konulmuştur. Yani müzelik değil. Bir ayda mastürbasyonla ok eksilmez. Çünkü eksilenlerin yerine yenisi konulur. Bellekle bu işin ne ilgisi var? Çoğu zarar, azı karar idealdir. İdareli kullanıldığında bellek de ayrıca bilenir. Eğer sen, “Ben oklarımı hiç kullanmayacağım” diyorsan, müzelik gibi saklamak istiyorsan da oklar kendi deneyimlerini korur. Gündüz fırsat bulamazsa gece uykuda sistem oku fırlatır. Bu da yaşamın fıtratıdır.

Korkudan erken boşalıyorum

Eşimle ilişki sırasında penisim sertliğini kaybediyor. Bunun korkusuyla erken boşalmaya başladım. Acaba sertleşmeyi nasıl sağlayacağım?

CEVAP Değerli okurum, önce yaşın kaç? Ve ne zamandır organla aranızda böyle bir sorun var?Kısaca erken boşalıyorsun. Organ yumuşayınca hayal kurup canlandırmaya çalışıyorsun. Hayal onu körüklüyor. Yangından mal kaçırır gibi “Fırsat bu fırsattır” diyor ve organ payını alıyor, ardından derin uykusuna dalıyor. Klasik hikaye. Erken boşalma üzerine ne yazarsak “Haa öyleymiş” diyorsunuz ve biz çözüm formülü veremiyoruz. Her hastalıkta böyledir. Diş çürükse dişçiye gidilir. Ayrıca bu konuda kadınlar daha da bedbahttır. Erkekler yolda yarım yamalak, kadınlar ise casacavlak kalır. Tedavi değerli okurum, tedavisi var.

Maçta cinsel organıma top geldi

20 yaşındayım, futbol oynuyorum. Maçta cinsel organıma top geldi. Şimdi tam sertleşme olmuyor ve mastürbasyon yaparken kan geliyor. Ne yapmalıyım? RUMUZ: TSUBASA

CEVAP Geçmiş olsun değerli okurum, içeride bir zedelenme olduğu belli. Bu zararsız bir olaydır. Ancak organik bir bulgu yani kan gelmesi de bize uzaktan teşhisi engeller. Hekimlik sorumluluk demektir. Bir yanlış yönlendirmede sorun sahibi “Neden bana doğru yolu göstermedin?” diyebilir. Bu konuyla ilgili üroloji uzmanı bir meslektaşımızı ziyarete ediver. Sertleşmesi için şimdilik zorlama. O kendi kendini onarım sürecinde, zorlanmaya gelmez. Kısaca bundan böyle kale önüne set yapan oyuncular gibi ellerinle set yap, onu koru!!!

Neden boşalamıyorum?

16 yaşındayım. Penisimin boyu 9-10 santim. Ama ben boşalamıyorum. Bu normal mi yoksa kişiye göre değişir mi? Arkadaşlarımın çoğu boşalıyor, ben neden boşalamıyorum?

CEVAP Sevgili okurum, biraz sabret. Zamanı gelince boşalacağını sanıyorum. Şu anda onu kendi gelişimine bırakalım. Bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.

Nasıl büyütürüm?

25 yaşındayım. Penisim 13 santim. Yaşıma göre ufak mı? Büyütmek için ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum, penisin normal. Zaten büyümez. Büyümeyecek bir şey için tavsiyede bulunamam. Normal bir penis için de hem kendini hem organını zorlamanı istemem.

5 kez yapıyorum acaba zararı var mı?

21 yaşındayım. Hiç kız arkadaşım olmadı. İlişkiye birkaç kez genelevde girdim. Onun dışında hep mastürbasyon yapıyorum. Günde 5 kez mastürbasyon yapmadan olmuyor. Penisim 13 santim. Acaba yeterli mi?

CEVAP Değerli okurum, penisin yeterli ama iraden az. Yaptığın yanlış. Enerjini bu yolda erken boşalmaya şartlayarak tüketme. Unutma ki herkes her istediğini yapamaz.

Erkek arkadaşım çok isteksiz

20 yaşındayım. Erkek arkadaşım cinsel ilişki konusunda çok isteksiz. Bu da benim canımı sıkıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değiştir yavrum, değiştir. Vitrinde alıcısı olmayan bir malı değiştiriyorlar. Nasıl daha renklisini, daha iyisini koyuyorlarsa bence sen de değiştir. Ruhunun, bedeninin sevebileceği ve uzun yıllar taşıyabileceğin giysileri giy.

Kız benimle ilişkiye girmiyor, neden?

18 yaşındayım. 6-7 aydır bir kızla beraberim. Onu çok seviyorum ve niyetim ciddi. Ama kız benimle cinsel ilişkiye girmiyor. “Aileme yanlış yapmak istemiyorum” diyor. Ne yapabilirim? Böyle giderse ayrılacağım. Ne olur yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, hemen ayrıl. Çünkü senin niyetin, gençlik ve çocuksu arzuların bir başka hayatı söndürmeye yönelik. Sana göre ‘Oh ne ala!’ beğendiğin bir kız var. Nasıl olsa evleneceğiz, yatıp kalkalım. Peki yavrum, bu acele niye? Herkes senin gibi düşünse, bütün okullar kapatılır. Seks varken okumaya ne gerek var! Adam gibi düşünün. Ayıp ediyorsunuz. Sorumlu olun ve başınızda size tırnağınızdan saçınızın teline kadar hakkı olan ailenizin düşüncelerine saygı duyun.

Sevgilim hamile mi?

Kız arkadaşımla birlikte olurken penisim kondomun içinden çıktı. Spermlerim biraz içine kaçtı, adet günü de 5 gün kadar geçti. Yaptığım gebelik testinde negatif çıkıyor. Ne yapabiliriz?

CEVAP Değerli okurum, 15 gün daha bekleyin. Sonra yeniden durumu bana yazarsın.

Sertleşme kayboluyor

27 yaşındayım. Sertleşme çok kısa sürüyor. Bu sorun 5-6 yıldır sürüyor. İlişkide ilgimi başka yere vermezsem hemen sertleşme bitiyor. Bu sorun psikolojik mi yoksa ilaçla tedavi edilebilir mi?

CEVAP Değerli okurum, ileride de şimdi de tedavisi var. Umarım ailende ve sende şeker hastalığı yoktur. Kilon nasıl? Onu da merak ettim. Tedavide uzun süre beklenmeli mi ya da olayın hemen üzerine mi gidilmeli? Bu karar senin. Bana göre ikincisi doğru. Çünkü alışkanlık yapıyor.

1 yıldır zordayım

42 yaşındayım, 4 çocuk babasıyım. 1 yıldan beri cinsel organım sertleşmiyor. Cinselliği çok seviyorum ama sertleşme sağlayamıyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, bana bir mail daha gönder. Kilonu yaz ve açlık kan şekerine baktır. Sonuçlarını bana bildir. Ben ne yapacağını uzaktan kumanda ile sana göstereceğim.

Zararı olur mu?


Bir hafta önce nişanlım adet görmüştü. Kendimizi tutamadık ve ilişkiye girdik. Adet zamanı ilişkiye girmenin zararı nedir?

CEVAP Değerli okurum, o dönemde ilişkiye girilmez. Psikolojik ve sağlık açısından sakıncaları var. Ama siz girdiniz diye felaket bulutları üzerinizde dolaşmıyor. Ama o bulutlar üzerinize karabasan gibi düşmesin. Olmuş bir kere. Dikkat edin.

Yuvam yıkılmak üzere

38 yaşında, evli, 2 çocukluyum. Daha önce aktif bir cinsel hayatım vardı. Şimdi ise penisim sertliğini yitiriyor. Aile saadetim tehlikede. Ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, şeker hastalığın var mı? Olay psikolojik de olabilir. Damar sistemi ile ilgili de olabilir. Damar sistemiyle ilgili olup olmadığının anlaşılması için ultrasonla penis renkli doplerine bakılmalı. Bunu hastanede yaptırabilirsin. Sonuç sağlam çıkarsa, geriye psikolojik olan kalır. Gerekirse tedaviye başvurabilirsin.

Kocam zevk almıyor


1 yıllık evliyim. Kocam ilişkiye giriyoruz ama o eskisi gibi zevk almıyor. Ne yapmam gerekir?

CEVAP Sevgili okurum, keşke eşin mail yazsaydı. Önünüzde yarım yüzyıldan fazla zaman var. Bunu çok basite indirgememek gerekir. Sorunların köküne inilmeli. Çözüm orada aranmalı.

GÜNÜN SÖZÜ

Kimse kimsenin rızkını yemez. Malı götüren de hırsızım demez. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder