Dr. Haydar Dümen Tat vermez oluyor...
HABERİ PAYLAŞ

Tat vermez oluyor...

Haberin Devamı

Birliktelik, flört, evlilik güzel de zamanında. İlk gençlikte başlayan aşklar ve zamanından önce yapılan evlilikler kadınları çok yıpratıyor. Çocukluktan genç kızlığa yeni adım atanlar kendilerini evlilikle baş başa buluyor. Ve hayal ettiklerinin bu olmadığını, evliliğin evcilik oyununa benzemediğini anlıyor. Kadın cinsellikten zevk alamıyor, işler karışıyor...

GÜNÜN SORULARI

Kocamın istekleriyle başa çıkamıyorum

7 senelik evli kadınım. Eşimin cinsel istekleriyle başa çıkamaz oldum. Haftanın beş günü cinselliği yaşıyoruz. Yine de kocama az gelir, hırçınlaşıyor. Ama benimki de can. Artık başa çıkamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Sevgili okurum, tıpta blumia diye bir deyim vardır. Yemeye doyamama yani doyduğunu anlayamama gibi sınırsız yeme durumudur. Diyelim ki 5 kişilik bir aileye pişen yemeği, böyle biri daha tencere sofraya konulmadan bitirebilir. Bu duruma daha çok akıl hastalarında, özellikle şizofrenlerde rastlanır. Yaşamda her olayda bir sınır, onun da aşıldığı durumlar olur. Bu sınıra yakınlık ve aşılmalara göre de davranış biçimleri ortaya çıkar. Senin kocan için seks oburu gibi bir benzetme yapalım. İnsanoğlunun her türlü doyumsuzluğu ve de irade freninin tutmadığı anlarda sinirlilikler olur. Sevgili okurum, sana yazık. Böyle giderse seksten de soğursun. Sizinkisine benzer bir olaya ben tanık olmuştum. Onlarda da seks sınırı çoktan aşılmış, kadın bunalmıştı. Kendisine duyguyu, coşkuyu verecek arayış içerisindeyken kocasına ihanet etmişti. Erkekler, cinsel çeşmenin suyunun gürlüğünü ve musluğun çevirince akmasını çok önemserler. Oysa kadınlar duygularla süslenip güvenlikle şekillendirildikten sonraki ilişkilere hayatlarını bile verirler. Yapacağın şey bu yazıyı kocana “Bak bize benzer birileri yazmış” diye oku. Okurken evlilik yılıyla haftadaki 5 günü değiştiriver. Nabzını yokla, sonuçtan haberimiz olsun.


İlişki zamanı gelene kadar ne yapayım?

17 yaşındayım. Eski sevgilimle öpüştim ama bu yeterli değil. Ben ilişkiye girmek istiyorum. Bu ilişki dönemi gelene kadar ne yapmalıyım? RUMUZ: EZHELFE

CEVAP Değerli okurum, can çekişen bir hastaymışsın da ecel gelene kadar ne yapayım der gibi ciddi(!) ve çok acil(!) bir soru soruyorsun. İtiraf edeyim ki sorunun son bölümü beni aştı. Yukarısı bıyık, aşağısı sakal oldu. Şunu yap, bunu yapma benzeri sıradan öğütleri bayatlamış leblebi gibi yiyip yutmuyorsunuz. Akil bir iki arkadaşım var, onlara sordum. Onlar da “Sayın Hocam, senin kararın geçerlidir ve en doğrusu odur” dediler. “Sen üzülme, biz yine gerekeni yaparız” sözlerini de eklediler. Oysa gerçekten sorun hem çok büyük hem de çok acil!!! Çünkü yıl sonuna 6 ay kaldı. 6 ay sonra sen 18 yaşına gireceksin. Sen bu yaşın sınırları içinde olsaydın daha net ve belirleyici şeyler söyleyebilirdim. Bir de aşk, sevgilim, eski göz ağrım diyerek duygularının da köklü olduğunu ifade ediyorsun. Eee kızı da yeterince öpmüşsün! Zaten işi bitirmeye, kesin darbeyi vurmaya karar vermişsin, ben ne diyeyim? Yazımı anamın sözüyle bitireyim. İçinden çıkamadığı durumlarda ‘Yere baktım yer ırak, göğe baktım gök ırak’ derdi. Buradaki ırak sözcüğü Irak ülkesiyle karıştırılmasın. Kimse öküz altında buzağı aramasın. Aklın yolu birdir. Fillerin dişi ikidir, tavukların düşmanı ise tilkidir.

* * * * * * * * * * * *

Kocam erken boşalıyor

3 yıldır evliyim. Eşimle ilişkim kısa sürüyor. O benden önce boşalıyor ve devamını istemiyor. Ne yapacağız?

CEVAP Değerli okurum, eşinin uzmana gitmesi ve tedavi olması gerekiyor. Aksi taktirde bu hayat boyu sürer. İkinizi de tedirgin eder.

Aynı heyecan sürer mi?

19 yaşında kızım. Nişanlımla 8 yıldır tanışıyoruz. 3 ay sonra evleneceğiz. Nişanlımla her fırsatta birlikte oluyoruz. Acaba ileride de bu heyecan sürer mi?

CEVAP Sevgili okurum, ne bileyim? Sen ki çocukluğunu yaşamamışsın. Parklarda, bahçelerde, sokaklarda oynamamışsın. Kısacası çocukluğuna doyamamışsın. Evleneceksin, adamın seni alıp eve kapatacak. Bu iş nasıl olacak? En zor bilmecelerden birini koydun önüme. Elimde olsa biraz daha bekle derim.

Hamile miyim?

Arkadaşımla ilişkiye girdik. Kızlığıma zarar gelsin istemedik. Hamile kalır mıyım? Kızlık zarıma bir şey olmuş mudur? Midem bulanıyor. Kilo alıyorum. Bu psikolojik olabilir mi?

CEVAP Sevgili okurum, kızlık zarın bozulmadı. Gebe de değilsin. Ama ileri gitmişsin. Bir de bunun ailevi ve sosyal yanı var. Çok tehlikeli yollar. Yapacağın tek şey arkadaşınla ilişkiyi kesmek. Oyunu kuralına göre oynamak. Aklı başında bir insansın. Ama zaaf eseri yaşadığın bu olayı umarım bir daha tekrar etmezsin.

Sürekli cinselliği yaşamak istiyorum

15 yaşında kızım. Sürekli cinsel ilişkiye girmek istiyorum. Acaba bu yaşlarda ilişkiye girmenin zararı olur mu?

CEVAP Değerli okurum, yaşın çok küçük. Biraz büyü. Önce bir hanım kız ol. Annenin, babanın yüzü kara çıkartma. İşine bak. Okula gidiyorsan derslerine çalış. Ev kızıysan yemek yapmasını öğren. Bugün sekse bulaşırsan seni hangi tür deterjanlı çamaşır makinesine atıp yıkasak temizlenmensin. O leke hayat boyu kalır. Bu leke ruhundaki lekedir.

Gebe mi?

17 yaşındayım. Sevgilimle birlikte olurken yanlışlıkla ağzına boşaldım o da yuttu. Aradan 1 ay geçti ve hamilelik belirtileri var. Ne olur bize yol gösterin.

CEVAP Değerli okurum, hamile mamile değil. Ağız yolu nerede, hamilelik yolu nerede? Artık saçmalamayı bırakın.

Eşimle birlikte olamıyoruz

10 aylık evli kadınım ve eşimle 4 sene arkadaşlığımız oldu. Ama cinsel birleşme yapamadık. Ne olur yardım edin.

CEVAP Değerli okurum, bunu çözeriz. Adı vajinismus. Bana göre zaman tüketip evliliğinizi yıpratmayın.

Kız arkadaşımın adeti gecikti

Kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum ama boşalmıyorum. Sadece zevk suyu geliyor. Kız arkadaşımla 4 aydır beraberiz. Kızın adeti bu ay gecikti. Yaklaşık 1 ay oldu. Bunun ilişkimizle bir bağlantısı olabilir mi?

CEVAP Sevgili okurum, gebelikle bir bağlantısı söz konusu. Hemen bir gebelik testi yaptırın. Zamanı uzatmayın. Eğer gebeyse dönüşü kolay yoldan çözüm arayın.

Cinselliği seviyorum

Cinsel ilişkiyi çok seviyorum ama çok erken boşalıyorum. İki, üç kez doktora gittim ama netice alamadım.

CEVAP Değerli okurum, bu konu evlilik koşullarında tedavi ediliyor. Yani sürekli bir partnerin varsa, onunla bu birlikteliğin bir süre devam edecekse ya da evliysen tedavi şansın yüzde 90. Değilse bu koşulları bekle.

Benden kan gelmedi

24 yaşında, 3 senelik ilişkisi olan kızım. Erkek arkadaşımla 1 yıldır beraberiz ama benden kan gelmedi. Sevgilim bende anemi olabileceğimi söylüyor. Acaba doğru mu? Öyleyse ne yapmalıyım?

CEVAP Ameni falan değilsin esnek yavrum. Anemik olmaktan daha iyi teşhistir. Olayın en büyük tanığı da sensin. Bütün kızlarımıza söylüyorum, bu konuda dik durun, kendinize sahip çıkın

Penisim kısa mı?

16 yaşındayım. Yaşıtlarıma göre penisimin kısa olduğunu düşünüyorum. Sadece 9 santim. Sizce düzelir mi?

CEVAP Değerli okurum, ereksiyon hali mi 9 santim, anlayamadım. Onu kesin olarak bana yeniden bildirmeni rica ediyorum.

Zarı kaç santim içerde?

18 yaşındayım. Biz arkadaşlarla konuşuyorduk ama sonuca varamadık. Kızlık zarı vajinanın kaç santim içinde?

CEVAP Sevgili çocuklar, tam girişte. Ne santiminden söz ediyorsunuz? Odaya girerken odanın kapısı gibi düşünün.

GÜNÜN SÖZÜ


Özverinin azı kızdırır, çoğu azdırır, orta dozu kazandırır. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder