Dr. Haydar Dümen Tecrübeyle çözülür
HABERİ PAYLAŞ

Tecrübeyle çözülür

Haberin Devamı

Cinselliğe uyum sağlayabilmek için her iki tarafın da zamana ihtiyacı var. Evliliğin başında ilişkide sorunlar olabilir, mutluluk kapınızı hemen çalmayabilir. Umutsuzluğa kapılmayın. Biraz tecrübe kazanın. Kendinize süre tanıyın ki işlerin yoluna girdiğini görün.

Böyle soru yok!

Penisimden cart diye ses geldi

1949 doğumluyum. 1 yıl önce ilişkide cinsel organımdan cart diye bir ses geldi. Şimdi penisimde küçülme oldu. Ne yapmalıyım?

Cevap: Değerli okurum, cart diye yırtıldı. Ne yırtıldı? Tabii ki çarşaf değil. Daha çok gırt gibi bir ses duymuş olmasın ki işte o yırtılma sesiydi. İş kazası derler buna. Penisin içindeki sünger doku kanla dolunca gerilir. Bir de onun üzerine sert yani kadının düşmesi, birden bastırma ya da burkulma gibi zorlamalar olursa sünger yırtılır. Süngere gelen kanın dengesi bozulur. Bir tarafa yani sağlam süngere kan dolarken öteki yana dolmayıp denge olmayınca penis o yana eğilip bükülebilir. Ayrıca şişmeler de görülür. Operasyonla düzelir. Bunun için yetkili bir uzman bulman gerekir. Gerisi kendiliğinden gelir, hayat devam eder.

Günün soruları

İlişkiye girmek istiyorum

18 yaşındayım, hiç sevgilim olmadı. Daha önce bir kez ilişkiye girdim ama zevk almadım. Yeniden ilişkiye girmek istiyorum. İnternetten birini bulmak istemiyorum. Çünkü bu sefer kafamdaki sevgiliyi bulamayacağım diye endişeliyim. Ne yapmalıyım?

Cevap: Mükemmeliyetçi okurum, ailesinin bir prens gibi büyüttüğü, biraz bencil, biraz tedirgin yani ikircikli delikanlım. Haklısın. Gönül neler neler ister. Bulduğu kadarıyla yetinmez, daha iyisini bulmak için can atar. Oysa her şey de kişinin gönlüne göre olmaz. Bu durumun cinsellikte oranı yüksektir. Seni nerede, kimi, nasıl bulacağını bilemem. Bu olay tezgahtan mal alır ya da karpuzu kesip tadına bakar gibi olmaz. Seçim yorumunu sana yakıştıramadım. Tüm hesap kitaplara rağmen sen mutlaka ilk ilişkide bir duvara toslayacaksın. Bulduğun kişi ise, granit bir kayaya toslar gibi olacak. Önerim: Bırak kız seni seçsin. Mutluluğu ancak o zaman göreceksin.

Kendimi hazır hissetmiyorum

22 yaşındayım, daha önce kız arkadaşım olmadı. Kendimi cinsel ilişki için bir türlü hazır hissetmiyorum. Ne olur yardım edin.

Cevap: Değerli okurum, bu olaya bir objeye ya da heyecanın yönüne göre değil, karşı cinsin öz değerlerine göre bakmayı öğreneceksin. Bir benzetme yaparsak; diyelim ki ziraatçisin, çapayı, toprağı ve doğanın yapısını bileceksin. Sonra tohum atacaksın ki verimli olsun. Bir gün mutlaka ilişkin olacaktır. Ne olursa olsun o ilişki cinselliğinin belirleyicisi olmayacaktır. Burada deneme-yanılma derken ustalığa erişme yöntemi işler. Hiç kimse tarifle pilav bile pişiremez. Tavanın, tencerenin başına geçmek gerekir. Yaşının tam zamanıdır. Bir başka örnek vereyim. İki yanlı cinsel bilgisizlikler iki acemi oyuncunun önüne satranç tahtası koymak gibidir. Olayı doğasına ve akışına bırak. İlk adımı at ve o gün “Oh be” diye rahat yat.

Zarımı diktirmek istedim ama...

21 yaşında kızım. 2 ay önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. 5 dakika sonra 2 damla kan geldi. Birlikte doktora gittik. Doktor “Küçük bir yerde zedelenme var” dedi. Diktirmek istedim ama “Gerek yok” dedi. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sevgili okurum, kesinlikle doktorun teşhisine katılıyorum. Normal koşullarda birleşme yaptığında kanayacaktır.

Neden böyle isteksizim?

24 yaşında kızım. Erkeklere karşı cinsel istek duymuyorum. Acaba bu sorunun kaynağı nedir? Hep böyle mi sürecek?

Cevap: Sevgili okurum, fiziği, insanlığı, kültürü, duyguları, anlayış ve sevecenliği kendine uygun birini bulduğunda önce cinsellik fitili ateşlenecek. Sonra o ateş bacayı saracak. Bu ateşten dünya aydınlanacak ve çocukların olacak. Şimdiden sen sıcak ve biraz da o gözle bak erkeklere. Evlendiğinde çıkabilecek sorunlara elbette yardımcı olacağız. Kendini biraz da dünyanın ve iç güdülerinin akışına bırak.

Boyunu etkiler mi?

14 yaşındayım. Yapılan hatadan dolayı 2 kez sünnet oldum. Penisim 12 santim. Acaba 2 kez sünnet olmam boyunu etkiler mi?

Cevap: Değerli yavrum, sünnet bir deri işlemi olarak kalmıştır, ana dokuların içeride. Bu nedenle korktuğun zarar olmadı. Penisin biraz daha büyüyecek. Böyle bile kalsa mutlu bir evliliği götürebilirsin. Hadi bakalım bütün bu soruları kafandan at, dersinin başına.

Eşim orgazm olunca ilişkiyi bitirmek istiyor

24 yaşındayım, karım da 22 yaşında. 5 aylık evliyiz. Eşim normal pozisyonlarda orgazm olamıyor. Ancak üstte olduğunda orgazmı yaşıyor. Orgazm olunca da hemen ilişkiyi bitirmek istiyor. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

Cevap: Değerli okurum, yeni evlisiniz. Önünüzde yıllar var. 1 yıl kadar böyle devam etsin bakalım, ikiniz de alışın. Biraz cinsellikte tecrübe kazanın. Birkaç oyan sonra bir kez daha bana mail atın.

İşler benim kontrolümde değil

17 yaşındayım. Gece rüya görmediğim halde penisim sertleşiyor. Sizce iyi bir durum mu? Yoksa kötü mü? Ayrıca her kadın gördüğümde penisim kontrolsüz bir şekilde ereksiyon oluyor. Yolda yürüyemez hale geldim. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sevgili yavrum, gece olan iyi, gündüz olan kötü. Sen uyurken o antrenman yapıyor, kaslarını güçlendiriyor, bu iyi. Ama gündüz olan çevreden görülür, yanlış yorumlanır. Sen de kendi kendini suçlarsın, güven duygun da zarar görür. Bu nedenle biraz kendine hakimiyet, biraz da iyi niyet sonu güzel olacak. Gençsin, yıllar bu aykırılıkları törpüleyecek.

Çok canı yanar mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşım benimle ilişkiye girmek istemiyor. Çünkü vajinasının acıyacağını düşünüyor. ya da sadece ilk seferde mi yanar? Bilgi verir misiniz?

Cevap: Değerli okurum, acısı olur. Ama vajinasında değil, kızın ruhunda olur. Neden vajinasından önce kızın ruhunu düşünmüyorsun? O bir insan. İleride evlenecek. Sen ne yapacaksın? İşin bitince kızı çöpe mi atacaksın? Ee yani kız acımasın, sen de keyfine bak diye hocanız buradan size formüller verecek. Yavrum, sen aklını peynir ekmekle mi yedin? Kendine gelme, beni kızdırma.

Kıllarla başım dertte

16 yaşındayım. Vücudum yaşıtlarıma göre çok kıllı. Bacak ve göbekte kıllar var. Bu durum beni üzüyor. Arkadaşlarımla görüşmüyorum. Okulu bıraktım. Kafam çok karışık. Ne olur yol gösterin.

Cevap: Değerli okurum, dert ettiğin şeye bak. Biraz kıllı olmak erkeklik işaretidir. Hem genetik hem hormon fazlalığıyla ilgilidir. Ayrıca bazı kadınlar kıllı erkeklerden daha çok hoşlanır. Sen tüm kimliğini, sosyal yapını, okul ve geleceğini kıllara mahkum ediyorsun, ben buna izin vermiyorum. Büyük sözü dinlenmeli. Bundan sonra hayatını olumlu yönde değiştir. Her şeyin içine güvenle dal. Yollar senin. Sen kaptan ol, ötekiler tayfa.

Biz ayrıldık, hayattan zevk alamıyorum

17 yaşındayım. Çok sevdiğim bir kızdan ayrıldım. Onu hala seviyorum. Bir hafta oldu, hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Cinsel isteğim kalmadı. Sevdiğim kızı kazanmak için ne yapmalıyım?

Cevap: Değerli okurum, yaran çok taze, kanama devam ediyor. Bir gün o kan dinecek, yaran kabuk bağlayacak. Her gencin başına gelen olay. Öyle böyle hayatı anlayacaksınız. Acılar insanı olgunlaştıran en önemli motivasyon ve yeniden yapılanma kaynağıdır. Kız arkadaşını yeniden kazanabilirsin. Sessiz kal. Arada bir mail atabilir ya da telefonla konuşabilirsin. Zaaflarını gösterme, ama onu unutmadığını da söyle ve de özür dile.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

23 yaşındayım. Erkek arkadaşımla yüzeysel olarak seviştik, o sırada kan geldi. Adet dönemime 2-3 gün vardı. Kanama 2-3 gün sürdü, sonra kahverengi bir sıvı geldi. Bana yardım edin.

Cevap: Sevgili okurum, galiba yırtıldı. Kesin emin olman için bir kadın doğum uzmanına gitmende yarar var. Bakalım ne diyecek? Bize de ona göre tekrar yazarsın. Sana doğru yolu gösteririz.

Günün sözü: Bilgiyle mayalanmamış akılların maması ya kuru ya da yanıktır. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder