Dr. Haydar Dümen Tek taraflı düşünmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Tek taraflı düşünmeyin

Kadın ve erkek ilişkide ortak karar vermeli, birbirine saygı duymalı, anlayış göstermeli. Kadın olsun, erkek olsun tek taraflı düşünmeye başlar, sorunları yüklenirseniz o ilişki kabusa döner. Bu yüzden dertleri paylaşın ve yaşanan problemleri el ele çözmeye çalışın.

BÖYLE SORU YOK!

Çok ilişkiyle uzar mı?

20 yaşındayım. Penisimin boyu sadece 13 santim. Bana küçük geliyor. Acaba çok ilişkiye girersem cinsel organımın boyu da uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, eskiden gençler bu kadar bol kadın, kız bulamıyordu. Sorunun çözümünü mastürbasyonda arıyordu. Bir yandan da onun boyu uzarken kendi boyum kısalır mı diye hayıflanıyordu. O günlerden bu günlere uzun köprülerden geçe geçe geldiniz. Aklı da, izanı da iyice deldiniz. İzin ver bana, bu iş için bir anket yapayım. Oturayım bilgisayarın başına bunun için bir grafik çıkarayım. Sana mail’le yollayayım. Ya ‘Günde 5 kızla yatarsan uzar’ diye bir sonuç çıkarsa? Beş kızın her bir ağabeyi fellik fellik seni ararsa? Al 13 santimi uygun biçimde sakla. Boş umutlara atma takla.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Sekse çok düşkünüz

27 yaşındayım. 37 yaşında, dul bir kadınla birlikte oluyorum. İkimiz de cinselliğe düşkünüz. İleride bir sorun yaratır mı?

Değerli okurum, ileride bir sorun yaratacağını hiç sanmıyorum. Eğer sen zaafların tutsağı olur, bu kadınla evlenmeye kalkarsan işte zararını o zaman görürsün. Aranızda hem yaş hem de yaşam farkı var. Şu anda ayrılmaya kalksan hem arkadaşın buna izin vermez hem de sen bu kararı uygulamazsın. Orta yoldan biraz daha gidin. Senin önün açık, uzun yılların var. Ama kendini de duygularını da çok harcama.

Uçak piste inmiyor

25 yaşındayım, boyum 1.80. Nişanlım 24 yaşında ve çok istekli. Her gece iki kere seks yapmak istiyor. Ama benim uçak artık piste inmiyor. Halim yok. Ne yapayım?

Değerli okurum, erken yorulmuşsun. Senin uçak Çin malı mı ki bu yaşta kanatları düşüverdi. Hâlâ turizm mevsimi. Uçak da ek seferleri kaldıramadı. Onu hangara çek, metal yorgunluğu geçsin. ‘İşleyen demir ışıldarmış’ ama kimse aynı zamanda da aşınır demiyor. Yengemiz sözden anlamıyor, pilot uykusuz kalıyor, benden de bir çare arıyor. Kimi yokluk kimi çokluktan yakınır. Kimi kadın kendini kocasından sakınır. Sen uçağı düşürmemeye çalış. Haftada 3’e alış.

Haberin Devamı

İğne ya da ilaç yok mu?

2 aylık evli bir kadınım. Eşimle birlikte olmaktan zevk alıyorum. Eşim cinsel açıdan çok anlayışlı ve yeterli. Ama ben orgazm olamıyorum. Kendimi yetersiz hissediyorum. Ben yataktan mutsuz kalkıyorum. İğne ya da ilaç kullanmam mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, iğne ve ilaç tedavisi ne yazık ki yapılmıyor. Dertlenme, birçok kadında da durum seninkisi gibi. Zamanla eşinle cinselliğin fantezilerine de kayarsanız belki bir kapı açılabilir. Bire bir hekimle görüşmelisiniz.

Hap kullanıyorum

Nişanlımla ilişkiye girdik. Doğum kontrol hapı kullanıyorum. 1 hafta kullandıktan sonra nişanlımla ilişkiye girdik, içime boşaldı. Hamile olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, olabilirsin. Bu tür ilişkilerde olay şansa kalmıştır. Düz yolda yürürken bile insanın ayağı taşa takılır. İlişkiler öncesi kesin bilgilerle donanın ki bir kazaya uğramayın.

Haberin Devamı

Canım yanıyor

23 yaşında kızım. Nişanlımla ilişkiye girdik. Ama kan gelmedi. İlişkiye girdiğimizde canım yanıyor. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

Sevgili okurum, yırtılmadı. Acıma da kasılmadan. Uzun sürerse o ağrılar giderilmeli. Çünkü cinselliğin ana yapısı zevklenme zarar görmemeli.

Nasıl büyütebilirim?

Cinsel organım 12 santim. Kısa olduğunu düşünüyorum. Ameliyat dışında doğal olarak nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, penisin seni idare eder. Mutlu da olursun, mutlu da edersin. Zaten 12 santim penisi de aklı başında doktor ameliyat etmez. Götürüsü getirisinden fazladır. Başka yöntemlerle de büyümez.

Nişanlım ısrar ediyor

22 yaşındayım ve nişanlıyım. Nişanlım cinsel ilişkiye girmek istiyor. Pişman olmamak için evlenmeden önce bir şey yaşamak istemiyorum. Nişanlım adeta karşımda eriyor. İlişkiye girmek istemiyorum ama acı çekmesine de dayanamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, biraz daha acı çekmesine katlan. O da fazla azmasın. Zaten bir süre sonra evleneceksiniz. Önünüzde bitmez tükenmez yıllarınız olacak. İştahını o günlere saklasın.

Neden sertleşmiyor?

34 yaşındayım. 27 yaşında bir sevgilim var. Ön sevişme sırasında zevk suyu geliyor ve bir daha penis sertleşmiyor. Acaba normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, zevk suyundan sonra penisinin sertleşmemesi doğal değil. Bir üroloji uzmanı arkadaş görsün derim.

Eşimi seviyorum ama...

25 yaşındayım, çok erken evlendim. O yıllarda orgazm olamadım. Şimdi 7 yıllık evliyim, yine orgazm olamıyorum. Artık bu duruma sinirleniyorum. Eşim bu konuyu umursamıyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, erken evlenmişsin. Evlilik ciddi bir konu ve üzerinde hemen karar vermek iyi değil. Tek yönlü değil çok yönlü bir karardan sonra evlenmek ve birbirine kulak vermek gerekiyor. İleri yaşlarda da evlensen eşinle benzeri sorunları yaşabilirdin. Çünkü evlenmeden önce erkek olsun, kadın olsun gerçek yüzünü göstermiyor. Sevgili okurum, olaya biraz da eşinin penceresinden bak. Yanlışlar düzelmeyecek gibiyse evliliğini gözden geçirmeye çalış.

Güvenini kaybedersem?

19 yaşındayım. Geçen hafta kız arkadaşım bize geldi. Film izlerken öpüşmeye başladık. Bu sırada elim gitmemesi gereken bir yere gitti ve vajinasına dokundum. Onun güvenini kaybetmek istemiyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, ortada fol yok yumurta yok. Çünkü kız sana bir şey söylememiş. Belki de hoşuna gitti. Niçin kaybedeceksin ki? Bu konuyu ona açma. Doğal davran. Girişimi ona bırak.

Film izleyince sertleşiyor

25 yaşındayım. Kız arkadaşım şehir dışında. Ancak 4-5 ayda bir görüşebiliyoruz. Geçen gün yanına gittiğimde tam sertleşme olmadı. Cinsel içerikli filmler ya da programlar seyrettiğimde sorun çıkmıyordu. Acaba o anki psikolojik miydi?

CEVAP

Değerli okurum, büyük bir olasılıkla bu yanıtımı okurken sorun kalmamıştır. Her şey düzelmiştir ya da kısa sürede düzelecektir. Ama fazla pornoya takılma. Onun tuzağına düşüp yarı yolda kalma.

Hep boşalmak istiyorum

21 yaşındayım. Sürekli boşalmak istiyorum ama olmuyor. Acaba bu neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, takıntıdan olur. “Niye boşalamıyorum?” dersen boşalamazsın. Kesin bir çözüm için bir üroloji uzmanından bilgi al. Organik bir sorun yoksa daha ileriki dönemlerde uzmandan psikolojik destek alırsın.

Kanamam oluyor

6 aydır erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye giriyoruz. Ama her seferinde benim kanamam oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, şimdilik yapacak bir şey yok. Ama kendini sıkmazsan erkek de hoyrat olmazsa, bazı yumuşatıcı malzemeler kullanırsanız kanamanın olmaması gerekir. Ama bu durum ayları buluyorsa bir doktor kontrolü de gerekebilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl akıldan üstündür ama onu bulana kadar iş işten geçer. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder