Dr. Haydar Dümen Tek taraflı olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Tek taraflı olmaz

Haberin Devamı

Cinsellik yaşanırken eşlerin birbirinin istek ve beklentilerine kulak vermesi gerekiyor. Çünkü ilişki tek tarafın isteğiyle yaşanamaz. Eşlerden biri mutsuz olursa evlilikte sorunlar büyür. Birbirinizi tanıyın, anlamaya çalışın ki mutluluğu bulun.

Çivi çakacak tahta yok

23 yaşındayım, makine mühendisiyim. Türkiye’de erken boşalma sorunum vardı. 1 aydır Rusya’da yaşıyorum. Bu kez de geç boşalmaya başladım. Ne yapmam gerekiyor? Benim ne sertleşme sorunum var ne de erken boşalıyorum. Bendeki tek sorun şu: Çiviyi çakacak tahta bulamıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP: Çivi var çelikten, taşı deler. Çivi var alüminyumdan tahtaya bile işlemez. Çekice de görev düşer. Hızlı vursan eğrilir, yavaş vursan kayar gider. Çiviyi tutan el de önemlidir. Yanlış yere koyarsan tahtayı yarar. Doğru yerde çekicle vurmaya gerek kalmaz. O yolunda kayar gider ve sahibine teşekkür eder.

Yazının devamı için ikinci sayfaya geçiniz

GÜNÜN SORULARI

Geç boşalmaya başladım

23 yaşındayım, makine mühendisiyim. Türkiye’de erken boşalma sorunum vardı. 1 aydır Rusya’da yaşıyorum. Bu kez de geç boşalmaya başladım. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Değerli okurum, ilişkilerinde başarılar, yaşamında mutluluklar dilerim. Mailini okuyunca nedense kendi oğlummuşsun gibi gurur duydum. Türkiye’deki ilişkilerinle Rusya’dakiler arasında teknik, estetik ve ortam farklılıkları olduğunu sanıyorum. Erken boşalma heyecan, alışkanlık ve istem dışı sinir sistemiyle ilgilidir. Bu durumun partnerler açısından tedavisi gerekir. Çünkü kadınların eli hep boş kalır. Rusya’da sorunun düzeldiğine göre geçmişe gözünü kapat, geleceğe bak. Ancak “Buldum, bundan iyisi olmaz” diye bir kayaya toslama, sen bize lazımsın.

Acaba doyumsuz muyum?

23 yaşındayım, her 3-4 saatte bir ilişkiye girmek istiyorum. İlişkiye girdiğim bütün kadınlar doyumsuz olduğumu söylüyor. Acaba bu iyi mi yoksa kötü mü? Ne yapmalıyım?

CEVAP: Değerli okurum, beni ilişki sayın değil de bu işi nerede, nasıl kotardığın ilgilendiriyor. O kadın senin, bu kadın benim, onları kapatıp gözün saatte nöbet mi tutuyorsun? Yoksa iş yerin bu işin yapıldığı yere yakın da hemen koşup gidiyor musun? Doyumsuzluğun pek çok gencimizde görülüyor. Genelde gözler doymayınca alt taraf da ona katılıyor. Yani ruh ilkel basamaklarda samba yapıyor. İlişkiyi birkaç dakikada bitirenlerde sayılar artar. Buna rağmen doymazsın. İlişki süren yarım saatin üstündeyse ikinci ilişkiden sonra kafanı çevirip bakmazsın. Bu bir kimlik sorunudur. Kullanıma bağlıdır. Senin halin bu tempoyla kötüye gider. Ya koyuver gitsin ya da disipline et, ileride eşin bayram etsin.

**************

İlişkiye girince acı çekiyorum

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama acı ya da kanama olmadı. Şimdi ilişkiye girdiğimizde 2-3 gün acı çekiyorum. Sorunum ne olabilir?

CEVAP: Sevgili okurum, sorunun tedavilik. Önce kadın doğum uzmanına gideceksin, sorun yoksa da psikiyatriye.

Hamile kalır mı?

21 yaşındayım. Geçen gece sevgilimle ilişkiye girdim. İç çamaşırına spermim bulaştı. Geceleri uykum kaçıyor. Acaba sevgilim hamile kalır mı?

CEVAP: Sevgili okurum, kalmaz ve kalmadı.

Penisim küçük mü yoksa normal mi?

15 yaşındayım ve penisim 12 santim. Acaba normal mi yoksa küçük mü?

CEVAP: Değerli okurum, normal. İyi çalışırsa sorun çıkarmaz. Bu tür penisler iyi çalışıyor.

Cinsel organım ileride sorun yaratır mı?

15 yaşındayım ve penisimin boyu 23 santim. Acaba bu ileride sorun yaratır mı?

CEVAP: Değerli okurum, her yerde sorun olur. İdareli kullanmayı öğreneceksin. Bir de sana uygun bir eş seçeceksin. Onun isteklerine uyacak, boynunu eğeceksin, başka çıkar yolu yok.

Bozulmuş mudur?

23 yaşında kızım. Sözlümle sürtünme yoluyla cinselliği yaşıyoruz. Bir seferinde acı hissettim ama birleşme olmadı. Peçeteyle kontrol edince kan geldiğini gördüm. Ertesi gün de adet gördüm. Sözlüm bana inanmıyor. Sizce kızlığım bozuldu mu?

CEVAP: Değerli okurum, beklemede kal. Bir ihtimal zar zedelendi. Yani zedelense, yırtılsa ne yazar. Önemli olan sevginiz. Umarım evlenirsiniz ve mutlu olursunuz. Zamanı gelince yeniden bir değerlenme yapılır. Bence zar biraz esnekti.

Eşim cinsellikten zevk almıyormuş

Karımla 5 yıl önce birbirimizi severek evlendik. Ancak son 1 yıldır eşim bana karşı çok soğuk. Cinsellikten zevk almadığını, bir şey hissetmediğini söyledi. Yardım almayı teklif ettim ama sıcak bakmadı. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Değerli okurum, kadınların çoğu böyle. Doku zevk almaya programlı değil. Bu nedenle cinsel birleşme onlar için bir işkence oluyor. Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte yine de bazı yardımları almak için uzmana başvurun. Zamanı kullanıp fantezileri iyi değerlendirin. Tabii bunlar sözle olmuyor? Çünkü önünüzde uzun yıllar var.

Neden meni geri geliyor?

2 yıllık evliyim. Eşimle düzenli olarak ilişkiye geriyoruz. Ancak ben boşaldıktan sonra meni vajinadan dışarıya akıyor. Acaba neden böyle oluyor?

CEVAP: Değerli okurum, herkeste öyle oluyor da ondan. Vajina çıkmaz sokak gibidir. Eğer karın boşluğuna bir boru biçimde uzanmış olsaydı bütün kadınlar, kızlar karın zarı iltihabından ölürlerdi. Vajinanın sonunda rahim var. Rahmin de ağzı kapalı. Yalnız spermlerin geçmesine izin veriyor. Meni ise bir madde. Orada nerede duracak? Tabii ki geri çıkacak.

Krem kullanıyoruz

3 yıllık evliyiz. Eşimin cinsel organı yeterince kaygan olmuyor. Çok zaman sıradan bir el kremi kullanıyoruz. Sizce zararı var mı?

CEVAP: Sevgili okurum, daha iyi kayganlaştırıcılar satılıyor eczanelerde. Ben onları öneririm.

Sevgilim gebelik belirtileri gösteriyor

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdim ama üzerinde iç çamaşırları vardı. Kız arkadaşım çamaşırında kan olduğunu söyledi. Doktor “Yüzde 50 kızsın” demiş. Son günlerde kızda hamilelik belirtileri var. Canı yiyecekler istiyor ve karnı şiş. Ne yapacağım?

CEVAP: Değerli okurum, kız gebe değil. Psikolojik gebelik sendromu yaşıyor. Kız olduğunu zaten doktor söylemiş. Ortada fol yok, yumurta yok. Kızın da iştahı açılmış. Kilosuna 5-10 kilo eklerse daha sonrası için hem sen hem de o türbülansa girmiş uçak gibi sarsıntı yaşarsınız. Umarım, uçağınız düşmeden bu sarsıntıdan kurtulursunuz. Şu anda bir tehlike yok.

Fanteziler kuruyorum

16 yaşındayım. Bütün kadınlarla ilgili fantezi düşünüyorum. Günde 7-8 kez mastürbasyon yapıyorum. Çok mastürbasyon yapmaktan zevk alamaz hale geldim. Şimdiye kadar da hiç ilişkiye girmedim.

CEVAP: Değerli okurum, mastürbasyonu azalt. Kadın arkadaş bulamayacağına göre tabii ki bekleyeceksin. Bu yaşta bu azgınlık niye? Bir 18 yaşına gel bakalım. Geleceğin cinselliğini yapılandırmak bize kalsın. Ama sen şimdiden temellerini çürük atma. Kendi kendinle de fazla yalnız kalma.

GÜNÜN SÖZÜ

Beyin hayalle beslenirken peynir ekmek damağa bal börek gelir. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder