Dr. Haydar Dümen Tutkuya esir olmayın
HABERİ PAYLAŞ

Tutkuya esir olmayın

Haberin Devamı

Cinselliği hayatınızın merkezi haline getirmeyin, takıntılı davranışlar sergilemeyin. Birini çok sevebilir, tutkuyla bağlanabilirsiniz. Ona dokunmak, sarılmak isteyebilirsiniz ama dozu aşmayın. Çünkü erken atılan adımlar sizi uçurumun kenarına kadar götürebilir. Yaşamı zehir etmeyin...

Kaşıntıya dayanamıyorum

20 yaşındayım. Bacak aram acayip kaşınıyor. Bu kaşınma dayanılmaz hale geliyor. Acaba mantar olabilir mi? Doktora gitmeden bana bir şey tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, doktora gitmeden hiçbir şey tavsiye edemem. Yüzde 90 mantar, yüzde 10 alerji. Belki her ikisi de birden. Doktor mantar ya da alerji derse, bunun ilaçları belli.

Kız arkadaşım bakire mi, değil mi?

17 yaşındayım. Kız arkadaşım benimle ilişkiye girmeye korkuyor. Ben ise onun bakire olup olmadığını öğrenmek istiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, ne yapacaksın bakire olup olmadığını? Bakirelik hakkında kitap mı yazacaksın? Yoksa yeni teoriler mi ortaya çıkaracaksın? 17 yaşındaki kızın namus bekçisi misin? Biraz ayıp olmuyor mu? Sen, o kızın babasının yerinde olsan kendi kendine ne dersen, ben sana aynısını söylüyorum.

Ben niye rüya görmüyorum?

Günde 2-3 kere mastürbasyon yapıyorum ve hiç rüya görmüyorum. Arkadaşlarım hep görüyormuş. Acaba ben niye böyleyim?

CEVAP

Değerli okurum, sen rüya görmeye fırsat vermiyorsun ki. 12 saat atını mahmuzluyorsun, bir de uykuda sana hizmet etsin diye bekliyorsun. Ata acı.

Hâlâ kan geliyor ama...

20 yaşında kızım. Adetimin düzenli olması için doğum kontrol hapı kullanıyorum. Adetime 2-3 gün varken erkek arkadaşımla seviştik. Benden kan geldi ve hala devam ediyor. Kızlığım mı bozuldu yoksa zorlamadan dolayı adetim erken mi geldi? Doktora gideyim mi?

CEVAP

Sevgili okurum, her ikisi de olabilir. Kızlık zarının bozulmuş olacağı sanki akla daha yakın. Bu seni panikletmesin. Şu kan olayı dursun. Çok kuşkuluysan doktora görünürsün. Ama ilişkine devam edeceksen doktora görünmene ne gerek var! Zar kanamış mı, kanamamış mı sorusu da saçma olur.

Sevgilim kırılsın istemiyorum

17 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 18 yaşında. Onu çok seviyorum. Biz ileri gitmedik. İleride evlenmeyi düşünüyoruz. Ona karşı çıkamıyorum. Kırılır diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili kızım, kırmamak için kırılma, her fırsatta sıkı sıkı sarılma. Beyin coştu mu, uçan kartal misali iplerini koparır. Onun isteklerine bakma yavrum. O kırılmasın diye kendini ateşe atma, geleceğini iki kuruşluk zevkine satma. Bu yaşta evlenilmez, hayatını karartma.

Eşimin karşısında ne yapacağım?

Penisim 15 santim. 20 yaşındayım. Artık penisim uzamıyor. Evlenince eşime çıplak görünmekten utanıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, anatomi kitabına soruyorum. Bu kitap doktor olacak öğrencilere insan bedenini öğretir. Penisle ilgili sayfayı açıyorum. “Normal penis 15 santim dolaylarındadır” diyor. Yavrum, daha ne istiyorsun? Aslında bunun birkaç santim altı ve üstü de normaldir. Biraz da sizin kafalarınız normal olsa diyorum.

Acaba eski arkadaşıyla ilişkiye mi girdi?

20 yaşındayım ve nişanlım var. Bir ay sonra evleneceğiz. Ama birkaç gün önce ilişkiye girdik. Kanama olmadı. Benden önce bir erkek arkadaşı varmış. Ben nişanlımdan şüpheleniyorum. Bana “Kızlık zarım esnek” dedi ama inanmadım. Delirmek üzereyim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, delirmek üzeresin amma bu kızla yatmadan önce hesabını, kitabını iyi yaptın mı? Gittiği kadar gider dediysen asıl o zaman delirecektin. Ya da şimdi delirirsen ben sana deli raporu vereceğim. Siz kızlarla istediğiniz gibi oynayın. Sonra çocukların gözünü oyun olur mu? Değerli okurum, nişanlının kızlık zarı büyük bir oranda esnekti.

Kısır olur muyum?

3 yıldır yurtta kalıyorum. Hiç kimseyle ilişkiye girmedim. Son 4-5 aydır çok ereksiyon olmaya başladım. Geceleri sık sık boşalıyorum ve mastürbasyon yapıyorum. Kısır olmaktan korkuyorum. Arkadaşlarım “Şap kullan” diyor.

CEVAP

Sevgili okurum, kısır olmayacaksın. Şap diye bir olay yok. İradeni kullan, kendini akla. Rüyalarına karışma. Fırsatları insancıl değerlendirin. Ama derslere ve sosyal ilişkilere ağırlık verin.

Penis boyum normal mi?

Penisimin boyu 12 santim. Sizce normal mi? Acaba ideal olan ölçü nedir?

CEVAP

Sevgili okurum, normaldir. İleri yıllarda çok daha işine yaracağından ideal bile denilebilir. Ama fazla büyükleri de ileride erkeğin yüzünü kara çıkardığından eksisini ve artısını topla. Senin önüne çıkacak sonuç iyidir. Keyfine bak.

Günde 2 kez ilişkiye giriyoruz

18 yaşındayım, kız arkadaşımla güde 2 kere ilişkiye giriyoruz. Acaba böyle devam edersek zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, sen eşekle kurdun oyununu biliyor musun? Kurt, eşeği görünce yemek ister. Ama tekmelerinden yaklaşamaz. Aklını kullanır. Eşeğin önünde oyun oynar gibi başı ve ön ayakları yerde bekler. Eşek üzerine yürüyünce zıplayıp yana ve geriye kaçar. Eşek oyuna kendini kaptırır. Taa ki çukura gelene dek. İşte orada eşeğin işi bitiktir. Oyun güzel de sizin oyun zarar vermeye başladı. Oğlum, anan seni bu iş için mi doğurdu? Enerjini koruyuşuna bak. Spor yap, oku, boş zamanın olursa kızlarla gez, toz eğlen ama asla onları harcama. Yediğin tatlı mama, yıllar sonra bedel ödetir adama.

Kötü bir süpriz olur mu?

23 yaşında kızım. Nişanlım da 30 yaşında. Sertleşme ve boşalamama sorunu var. 10 yıl önce bir kız arkadaşı varmış, onunla ilişkiye girmiş her şey yolundaymış. Bekarete önem verdiğimiz için cinselliği yaşamıyoruz. Ama evlenince kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, nişanlın evine, işine ve sana bağlı. Gençliğe adım atıp yol aldığı yıllarda işler iyi giderken bir yol ayrımı olmuş, erkek yalnız kalıvermiş. Ne yapacak? Gözü dışarıda uçarı biri değil. İhtiyaç içeriden zorluyor, rahat ve bedava her an yapabileceği bir eyleme bağımlı kalıyor. Adı; mastürbasyon. Tam 10 yıl mastürbasyon çorbası, mastürbasyon kebabı ve tatlısıyla karnını doyuruyor, ihtiyaçlarını gideriyor. Beyin bu konu ve mekanizmaya alışmış. Erkeğin 10 yıl belki her gece onunla baş başa kalmış. Onunla yatmış, onunla kalkmış. Sevgili okurum, belki biraz abarttım ama bu tanı doğrudur. Olay çözümlenmeden evlenmek için acele etme.

Sanki başıma bıçak saplıyorlar

22 yaşındayım, 83 kiloyum, 1.85 boyundayım. 4 yıldır sevgilim var. Ondan ayrı kalınca mastürbasyon yapıyorum. Ama yaparken başıma bıçak saplanır gibi ağrı giriyor. Kalp atışlarımı başımın içinde hissediyorum. Yorucu bir işi var, yılda 2 kere de kan veriyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, kilo, boy iyi ama sistem yapılanmalarını bilmiyoruz. Bir tür heyecan dalgası ya da telaşın yarattığı şok buna neden olabilir. Tansiyon yükselmesi gibi bir tablo tanımlıyorsun. Üstelik senede iki kez kan verme olayın hekim önerisi ise, bu da sanki bizi doğruluyor. Önlem: 1) Her gün mastürbasyon yapma. Canın çekince soğuk duş al. Banyo kapısını da kilitleme. 2) Tansiyonu takibe al. Sorun varsa gereğini yap. 3) Mastürbasyona mecbursan, yatakta kahvaltı yapıyormuş gibi ön yargısız dur. Sakin ol. Yine de başın sorun yaratırsa önlem için bir uzmana başvur.

GÜNÜN SÖZÜ

Duygusallık aklın maskesidir. Fazla kullanıldığında akıl maskenin altında kaybolur. H.D

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder