Dr. Haydar Dümen Uyum için zaman şart
HABERİ PAYLAŞ

Uyum için zaman şart

Haberin Devamı

Cinsel ilişkide mutluluğu yakalamak için çiftlerin zamana ihtiyacı var. Önce birbirlerinin bedenini tanıyacak, karşılıklı istek ve beklentilere kulak verecekler. Bunlar zaman alır. Bu sürede iki taraf da sabırlı olmalı ki bu yolda el ele, hiç ayrılmadan yürüyebilin

BÖYLE SORU YOK

Enerjim bitmek bilmiyor

19 yaşındayım. Enerjim bitmek tükenmek bilmiyor. Kız arkadaşım bana yetmiyor. Onu aldatmak zorunda kalıyorum ama yine tatmin olmuyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP: Bu yaşlarda her genç cinselliğin milyonerlik dönemini yaşar. Bitmeyecekmiş gibi bir serveti de gözü kapalı harcar. 30’lu yaşlarda bizim kapı yavaştan çalmaya başlar. 50’li ve 60’lı yaşlarda ise kapının önünde kuyruklar oluşur, alarm zilleri susmaz olur. Ya gençler, şu serveti uygun yatırımlarla besleseniz. Gelecekte bu yatırımın faizi bile yeter deseniz. Ama nerede? Bizim gençler iş başında, su doldurur kovasına kuru derede.

Küpe taktırmak sakıncalı mı?

18 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim Ben kulağıma küpe taktırmak istedim. Ailem “Erkekte küpe takmak risklidir. Yanlış sinirlere gelirse isteksizlik ve iktidarsızlık yapar” dedi. Onları dinlemeyip taktırdım. 3 aydır isteksizlik yaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Tarihin sayfaları küpelerle dolu değerli okurum. Hele kadınların kulakları 1 değil, neredeyse 5 yerden delinmiştir. Ama tümü de cinsellikte tutmayın beni gibi övmeliktir (Yani Kleopatra demek istedim). Küpenin eti ne budu ne ki koca bir sistemi, kocaman dağı devirecek? Takmayan takmaz, takan da lafı güzafa bakmaz. 3 aydır isteksizliğine gelince; kendini yadırgamış, telkin altında kalmışsın. Küpenin öyle bir etkisi olsaydı saldırganların, mahkumların, cinsel konuda suç makinesi olanların tümüne yasa zoruyla küpeler taktırıldı. Bu sayede toplum da soluk alırdı.

Karım fantezilerimi istemiyor

32 yaşında, 3 yıllık evli. Karımla sorunsuz bir cinsel hayatım var. Fantezilerim çok fazla. Karım bir türlü kabul etmiyor. Ne yapacağım?

CEVAP: Değerli okurum, kadın haklı! Her fantezide eşin “Ben kocamı yeterince tahrik etmiyorum. O da iştah açıcı şurupları almadan bu sofraya oturmuyor. Oysa ben onun ne bilgisayarı ne de son model arabasıyım. Ben kadınım. Ruhumun da sultanıyım. Saltanat yatağında her şeyi ortak yaşamamız gerektiğine programlıyım. O ise mutlaka bir fantezi düğmesine dokunarak beni yok sayıyor, bu oyunla doymak istiyor” diyor. Bu sözleri ve feryadı ben duyuyorum, sen duymuyorsun. Değerli okurum ve okurlarım, orta çizgide buluşun. Doyumu ve mutluluğu paylaşın. Uykuya rahat dalın ki yuva, çocuk, dişi kuş... Haydi yavrum, pış pış da pış pış.

*****

O sıvı neden geliyor?

17 yaşındayım. Penisim sertleşmeden bir sıvı geliyor. Bir de kız arkadaşımla konuşurken böyle oluyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP: Sevgili okurum, ne yardım istiyorsun ki? O senin sağlığının işareti. Garanti belgen gibi. O meni değil. Kayganlaştırıcı, halk arasında zevk suyu denilen şey. Onun önlenmesi gereksiz ve doğru değil.

Neden orgazm olamıyorum?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. İlişki sırasında ön sevişme ve yeterli zamanımız olmasına rağmen ben orgazm olamıyorum.

CEVAP: Sevgili okurum, kadınların orgazm gerçekten büyük sorun. Pek çok neden bunu engelliyor. En azından vajinanın organik dokusu çoğu kişide duyarlı değil. Ama klitoris var. Yani sen rahatla, ön yargıdan kurtul. Partnerin de bu işte usta ve seni heyecanlandıran biriyse yollarınız açıldı demektir.

Kızı görünce isteğim artıyor

18 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Bir kız gördüğüm zaman isteğim artıyor. Sebebi nedir?

CEVAP: Sebebi gençliğindir, erkekliğindir. Sağlıklı olman demektir. İleride çocukların olacağının bir işareti gibidir. Yani her şey doğal ve yerli yerindedir. Tek fazlası dert etmendir.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım. Mastürbasyon yaptığım zaman ayaklarımı sıkıyorum. Bu yüzden bende erken boşalma oluyor. Bu ileride bir hastalığa yol açar mı ya da erken boşalma devam eder mi?

CEVAP: Değerli okurum, ayaklar nasıl sıkılır? Sıkılırsa neden erken boşalma olur? Gel de çöz Haydar bu bilmeceyi. Gencim dediğine göre erkektir. Ama ayak bacak sıkarak yapılan mastürbasyon tekniklerini de kızlar bilir. Her neyse sen de ayaklarını sıkmayıver çocuğum. Sıkma ki erken boşalmaya alışmasın hayat çubuğun.

Evlendiğimde sorun çıkarır mı?

21 yaşındayım. Penisim 13 santim. Evlendiğim zaman sorun yaratır mı?

CEVAP: Her şey normal ve işler yolunda. Ama gereksiz şüpheler aklında. Kov onları, çık yola, bak sağa, sola. Bir kız arkadaşın olsun, ruhun mutlulukla dolsun. Evlenip çocuğunuz olduğunda da göbek adı Haydar olsun. Anlaştık mı yavrum? Merak etme bir sorun olursa ben seni korurum.

Haftaya mı yayayım?

24 yaşındayım. Sevgilimle sık görüşemiyoruz. Ben mastürbasyon yapıyorum. Gecede 3-4 kere yapıyor sonra 2 hafta yapmıyorum. Zararı var mıdır? Haftaya mı yaymak gerekir?

CEVAP: Değerli okurum, yararı da, zararı da yok. Ara veriyorsan ver. Ama başladığında da skoru yukarılara vurma. Bir düzen kurarsan daha iyi. O kadar da ara verme. Böylece sistem çalışsın.

Sevgilimle ilişkiye girmek istiyorum ama...

18 yaşındayım. Sevgilimle 7 aydır birlikteyiz. İlişkiye girmek istiyorum ama o korkuyor. Ben ona söylemeye çekiniyorum. Çünkü tepki vermesinden korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Sevgili okurum, bekle. Gencecik çocuksun. Erken azıyorsunuz. Bu ülkeyi başka bir ülke mi sanıyorsunuz? Her taş yerinde ağırdır. Her olay yaşandığı ülkenin sosyal değerleriyle ölçülür. Bekle, beklemede kal. Duygusal ilişkiler insan ruhunu daha çok besler. Önce buna alışır.

Pişman oluyorum

Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Yaptıktan sonra da çok pişman oluyorum. Bu duruma bir çare yazar mısınız?

CEVAP: ‘Pişman olacağın şeyi yapma’ derler ama o söz burada geçerli değildir. ‘Hem ağlarım hem giderim’i andırır. Hem yapılır hem de pişman olunur. Oyunun genel kuralı budur. Yaşını bilmiyorum. Mastürbasyon sayın normaldir. Düşüncelerinde pişmanlığı az yer ver. Bu sende suçluluk ve iradesizlik duyguları yaratır.

Esnek mi?

Erkek arkadaşımla birlikte oldum, kan gelmedi. Kızlık zarımın esnek olduğunu düşündüm. Daha sonraki ilişkilerde yırtılır mı?

CEVAP: Sevgili okurum, zarın esnek kanama olmadı.

Kızı öpmeye utanıyorum

16 yaşındayım, sevgilim var. İş öpüşmeye gelince çekiniyorum. Tersler diye korkuyorum. Buna bir çare bulabilir miyiz?

CEVAP: Oğlum parkta oynayan çocuk gibisin. Hadi biraz büyü. Gel 18 yaşında nasıl öpeceğiniz o zaman ben sana öğreteceğim. Anlaşıldı mı bebeğim! Hadi şimdi boyundan büyük işlere sakın kalkışma.

GÜNÜN SÖZÜ

Tedirgin aşklar kabuslu bir uyku gibidir. Bitmesini isterken uyumaya da devam ederiz. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder