Dr. Haydar Dümen Uyum olmadan olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Uyum olmadan olmaz

Çiftler birbirini çok sevse de yatak odasında uyumu yakalaması zor olabiliyor. Erkek çok istekli, kadın isteksiz ya da tam tersi durumlar görülebiliyor. Bu yüzden karşılıklı istek ve beklentilere kulak verin. Yoksa ilişkinizin üzerine kara bulutlar çöker...

BÖYLE SORU YOK!

Hayattan soğudum

22 yaşındayım. Hayat kadınıyla ilişkiye girmek istedim, sertleşmedi. Hayattan soğudum. Haftada 3-4 kere mastürbasyon yapıyorum, sorun çıkmıyor. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Değerli okurum, senin şu sapı kasatura, gözünün nuru organa bir bakalım. Sanki yaşamın sicimi organın elindeymiş gibi havalardasın. Ama çaresiz bir arayış bu. Sen sahte mal pazarlar gibisin. Bu kokuyu alan organ uykuya dalıverir. İlişkiye girmeye çalıştığın kadın “Şans diye buna derim” derken, aslı sıkıntıyı organın sahibi çeker, onun nazına mahkum olur. Tam istediğimi buldum diye düşünürken organ “Hep hayal dünyasındayım, artık gerçeğini istiyorum” derse ceylan beklerken tavşanı bile zor bulursun.

Haberin Devamı

İlk günkü gibi heyecanlıyım

Her gün karımla ilişkiye giriyorum ama ilk seferki gibi istekli ve heyecanlıyım. 3 yıl oldu, karım artık bıktı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu konuda doktorluk değil, insanlık değerleri daha geçerlidir. Yüzme bilmiyorsan suya dalınmaz. Merak ettiğim bir ilişki ne kadar sürüyor? Böreği fırına verirsin, ısınmadan çekersen börek çiğ kalır. Karın doymaz, emekler boşa gider. Senin durumuna bakalım: Gece oldu, eşine “Hadi geç kalma, erken gel” diye bir türküyle davetiye çıkarıyorsan onun yolu yöntemi bu değildir. Hangi yaşta ve hangi evlilik yılında olursanız olun, ruh doymadan beden doymaz. Bu konunun protokolü budur.

Artık kocamı istemiyorum

34 yaşındayım, 7 yıllık evli kadınım. 3 yaşında çocuğumuz var. Kocam çok istekli ama ben cinsel olarak onu istemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, her şey kadınlık dramlarından kaynaklanıyor. Eve gelen gelin önce o evin işlerini öğrenecek. Yemek, çamaşır, bulaşık işler bitmiyor. Beyefendinin keyfi olacak ama iki gönül bir olup aynı çarşafa dolanmazsa o evlilikte mutluluktan söz edilmez. Üstelik bir de ön sevişme vardır. Eşin ona “Bu da neymiş” derse, yanmışsın okurum. Bu klasiklerin dışında neler neler var ama saysam haline “Vah vah” dersin. Sevgili okurum, bir kere talihsizlik kadın olmakla başlıyor. Ama aydınlık bir gelecek halkımızı bekliyor, umutlarınızı kesmeyin.

Haberin Devamı

Kız benden korkuyor

19 yaşındayım. Penisim 22 santim. Kız arkadaşım ilişkiden korkuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, kızın üzerine asla gitme. Taa ki, kızdan sorumlu olacak duruma gelene kadar. Kızla hayatını birleştireceksin. Kızı cinsellikten soğutmayacak, hayatıyla oynamayacaksın. Evlendiğin zaman zaten sorumlu olduğun için teknik yardımlar devreye girecek.

Sorun yaşar mıyım?

18 yaşındayım. Penisim 18 santim. İleride bir sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, olabilir diye düşünüyorum. Ya birkaç santim daha uzarsa? Kolay değil o zaman. Dua et orada kalsın.

Mastürbasyon yapamaz oldum

23 yaşındayım ama cinsel deneyimim hiç yok. Artık mastürbasyon yapamaz oldum, konsantrasyon sağlayamıyorum. Acaba bu durum erken boşalmaya neden olur mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, temel yapıyı oluştur. Bir kız arkadaşınla konuş, bir yerde oturun, muhabbet edin, çay için. Kızlara duygusal açıdan yaklaş ve alış. Cinsellik yolu kendiliğinden açılır. Çünkü cinsellik zorlamaya gelmez. Zorlanırsa bozuk çalar.

Kocam neden isteksiz?

29 yaşındayım, 2.5 yıllık evliyim. 1 yaşında bir çocuğum var. 6 aydır cinsel yönden mutsuzum. Eşimde erken boşalma başladı. Doktora gitmiyor. Haftada 2 kez ilişkiye giriyoruz. Son zamanlarda eşim çok isteksiz. İstersem ilişkiye giriyoruz, bana adım atmıyor. Acaba beni aldatıyor mu? Ona da ihtimal vermiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, için rahat olsun, eşin seni aldatmıyor. Evlilikte bazen psikolojik ya da yapı gereği böyle sorunlar yaşanıyor. Bence çok üzerine gitme, asla kuşkulanıp onu tedirgin etme. Önünüzde uzun yıllarınız var. Bu nedenle de haftada 1-2’lik tempo iyidir, uyumu yakalamak için el ele tutuşun, profesyonel yardım alın.

Sperm bulaştı, gebe mi?

22 yaşındayım. Kız arkadaşım adet dönemindeydi ve yüzeysel sevişiyorduk. Prezervatif takmıştım ama çıkmış, spermler kızım vajinasına bulaştı. Sizce hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu koşullarda kız kesinlikle gebe kalmadı. Geçmiş olsun.

Sevgilim benden kaçıyor

24 yaşındayım, bekarım. Erken boşalma sorunum var. Kız arkadaşım durumdan çok şikayetçi, benden kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmayı geç boşalmaya transfer edeceksin. Yani şartlanmanı değiştireceksin. Bu da genellikle evlilik koşullarında gerçekleşiyor. Tedavisi o zaman daha sağlam oluyor.

Hamile olabilir miyim?

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, hâlâ kasıklarım ağrıyor. Doktora gitmeye korkuyorum. İlişkide korunduk ama hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, hamile değilsin. Bu tür ağrılar olabilir. Düz kasları gevşetici haplar kullanabilirsin. Bir dahaki sefere hem sen kendini sıkmazsın hem de partnerin daha yumuşak hareket etmeyi öğrenir. Aşılacak yollar bunlar. Ben bir sorun görmedim.

Acaba biter mi?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Çok mastürbasyon yapmak spermleri bitirir mi?

CEVAP

Değerli okurum, spermler sürekli üretilir. Ancak mastürbasyonu düzenle. Haftada 2-3 kez yeterlidir. Kendini ona göre alıştır.

İsteğim artıyor

18 yaşındayım. Daha hiç ilişkiye girmedim. Bir kız gördüğüm zaman cinsel isteğim artıyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi gençliğindir, erkekliğindir. Sağlıklı olman demektir. Yani her şey doğal ve yerli yerindedir. Tek fazlası dert etmendir.

Elime kız eli değmedi

23 yaşındayım, elim bir kız eline değmedi. Günde 4 defa mastürbasyon yapıyorum. Bir de çok erken boşalıyorum. Bunun nedeni fazla mastürbasyon mu?

CEVAP

Değerli okurum, günde 4 kez olmaz ki diye feryat ediyorum. Tabii ki erken boşalmanın mastürbasyonla ilgisi var. E artık bir kızın eli de eline değsin, zamanı da gelmiş. Sonra çöl ortasında yapayalnız kalıverirsin. Dikkat et, seksten bahsetmiyorum. Arkadaşlık, aşk ve duygusallıktan söz ediyorum. Bunlar olmadan öteki olursa boğazdan geçmeyen bir lokma gibi bir yerlerde takılıp kalıverir.

Kan gelmeyince kızdım

20 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girdik ama kan gelmedi. Kıza çok sert davrandım. Sizce ne yapmalıyım? Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yaptığın ayıp, özür dilemen gerekir. Kızlık zarı esnekmiş. Senden başka kimse oraya elini sürmedi. Biraz yumuşa ve kendini de affettir.

GÜNÜN SÖZÜ

Korkak olan mı, cesareti olan mı çok yaşar sorusuna yanıtım “Cesaretliler uzun yaşar”. Korkaklara duyurulur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder