Dr. Haydar Dümen Yarı yolda kalabilirsiniz
HABERİ PAYLAŞ

Yarı yolda kalabilirsiniz

Gençlikte ayaklar yere basmıyor, hayat toz pembe görünüyor. Attığınız adımların farkında bile değilsiniz. Yolların önünüze çeşitli engeller çıkardığını görmüyor, yanlış yapıyorsunuz. Olgunlaşın, ayaklarınız yere bassın ki yarı yolda kalmayın.

Küçültsek olmaz mı?

27 yaşında kızım. Nişanlımın penisi büyük, çok canım yanıyor. Onu çok seviyorum ama birlikte olurken acı çekiyorum. Acaba nişanlımın cinsel organının küçültülmesi mümkün mü? Nerede, nasıl yaptırabiliriz?

CEVAP

Sevgili okurum, çok zor bir sorun. Penisin herhangi bir yöntemle küçültülmesi söz konusu değil. Tek yöntem, onu idareli kullanmak.

Haberin Devamı

Ayrılacakmış

23 yaşında kızım. İki yıldır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Evlenmeden önce benimle cinsel ilişkiye girmek istiyor ama ben buna izin vermiyorum. Sevgilim de beni ayrılmakla tehdit ediyor. Evlenmezsek ben ne yaparım?

CEVAP

Sevgili okurum, bencil, seni düşünmeyen ve yüreği sıcak olmayan bir arkadaşın var. Ona “Evlilik ya da arkadaşlık, et pazarında yapılan bir alışveriş değildir. Bu nedenle ayrılmak istiyorsan güle güle” dersin. Ben inanıyorum ki o emeline ulaştıktan sonra zaten senden ayrılacak.

Bozulmuş mudur?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla uzun süredir birlikteyiz. Kızlık zarımı bozacak şekilde ilişkiye hiç girmedik. Birçok kez sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bir kez sürtünme yoluyla ilişkiye girdiğimizde çok hafif pembemsi bir sıvı geldi. Bu zorlamadan kaynaklanan bir şey midir yoksa kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, giriş bölümünde basınç olursa zedelenmiş olur. O duruma dikkat edilmeli. Kanımca kızlık zarın hafiften incindi ama yerinde duruyor diye düşünüyorum.

Benden soğudu

35 yaşındayım ve 10 senelik evliyim. Memelerimin içi iki doğumdan sonra boşaldı, kötü görünüyor. Bu durum beni çok rahatsız ediyor. Bu sorunum yüzünden cinselliği yaşayamıyorum. Eşimle 6 senedir ayrı yatıyoruz, adam artık benden soğudu. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, radikal çözüm; operasyon. Ancak bunun için paraya ihtiyaç var. Onun dışında bu konuya kafayı çok takma. Çünkü kadın eşittir meme değildir. Gerek yer çekiminden gerekse süt vermekten meme dokusu direncini kaybeder ve gevşer. Bir tür evrensel kadın kaderi. Sıkıntı olsaydı, kadınların yarısı senin durumuna düşerdi.

Haberin Devamı

Geç boşalıyorum

18 yaşındayım. Çok geç boşalıyorum. Kız arkadaşım bu durumdan şikayetçi. Bu konuda ne yapmam gerekiyor? Yoksa kız arkadaşım benden ayrılacak.

CEVAP

Sevgili okurum, geç boşalma birçok erkek için aranan bir durumdur ama tabii ki partnere ya da eşe işkence edecek kadar uzamışsa pek yardımcı olamıyoruz. İş fantezilere kalıyor. Üstelik sizin birlikteliğiniz olumlu ortamın yani evliliğin içinde olmuyor. Şimdilik kafaya takma.

Kızdan çok kan geldi

Kız arkadaşım beni ilişkiye girmek için zorladı. Vajinasından çok kan geldi, üstüm başım kan oldu. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bir daha böyle şeyler yapmaman gerekiyor. Yavrum, cinselliğin ve doğanın kuralları var. Bu kan sadece üst baş kirletmekle kalmaz, vicdan da kirletir, ana, babaları da delirtir. Karanlık bir labirente girer gibi girersen “Keyifli ve zevkli” derken başına da olmadık çorabı örersin. Hepsi bu kadar.

Haberin Devamı

Büyüğünü istiyor

24 yaşındayım. Penisim 17 santim. Kız arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Kız arkadaşım penisin daha büyük olmasını istiyor. Her kadın böyle midir? Kadınların vajinasını kaç santim ki daha büyüğünü istiyor?

CEVAP

Değerli yavrum, senin kız arkadaşının vajinası değil, ruhu aç. Vajinanın ortalama boyu 8 santim. Ama içi kıvrım kıvrım olduğu için esneyip uzayabilir. Kapasiteyi aşınca kadın ağrı çeker. Girişteki ilk 2 santimi duyarlı. 17 santim penis normalin üstüdür. Daha büyüğünü ne yapacak? Sonra en büyük zararı kendi görecek farkında değil.

Erken boşalıyorum

22 yaşındayım, 10 saniyede boşalıyorum. Haftada ya da 2 haftada bir mastürbasyon yapıyorum. Bu aralıklarla mastürbasyon yaptığım için mi erken boşalıyorum?

CEVAP

Olabilir değerli okurum, biraz rolü oluyor. Haftada 2-3 mastürbasyona çıkabilirsin. Asıl önemlisi, mastürbasyon süreni uzatacaksın. Yani yavaş tempo tutturacaksın. Arada bir duraklayıp başka şeyler düşüneceksin. Böylece erken boşalma şartlanmasının önüne geçeceksin. Bunu bütün gençler öğrense, erken boşalmadan sıkıntısı olan evli nice erkek bu sorunu yaşamazdı.

Zevk almıyorum

19 yaşında kızım. Sevgilim 26 yaşında. Üç ay önce ilişkiye girmeye başladık. Ama ben hiçbir şey hissetmiyorum, zevk almıyorum. Sevgilim halime çok üzülüyor. Ne yapmam lazım? Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Sevgili okurum, olanlar olmuş. Anladığım kadarıyla zamana ihtiyacınız var. Bu ilişkinin sonu nereye gider bilemem. Sevgilinin üzülmesine şimdilik gerek yok. Çünkü o üzüldükçe senin üzerinde baskı oluşur. “Neden orgazm olamıyorum?” diye kafana takarsın. Keşke evlilik koşulları olsaydı, uzmana birlikte gidebilseydiniz.

Korkuyorum

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz ve son günlerde benimle bir şeyler yaşamak istediğini söylüyor. Ben de istiyorum ama hem utanıyorum hem de çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Kızım, korkuya ve utanmaya devam et. Korkmakta haklısın. Bu işin sonu ne olacak? Kendine güveniyorsan, aile sıcaksa, sonuçlarını da “Göğüslerim” diyecek güce sahipsen hayat senin, sen bilirsin.

BÖYLE SORU YOK!

Uzun süredir sertleşmiyor

56 yaşında, 2 çocuk babasıyım. İdrar söktürücü ve tansiyon ilacı kullandığım için doktorum Viagra kullanamayacağımı söyledi. Stresli bir işim var. Uzun süredir ereksiyon problemim var. Eşimle çok ender olarak ilişkiye giriyoruz. Fakat eşim bundan hiç hoşlanmıyor. Bana ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Geçmiş olsun sayın okurum. Yaş olarak sonbahara giriyorsun. Sonbaharda kimi kuşlar göç etmeye başlarlar. Senin kuş göçmen kuşlardan mı? Önce bunun adı konmalı. Göçmen türü ise, önüne bol ve çeşitli yem koyup gidişini erteleyelim. Diyelim ki yemedi. Yuvayı terk etmeyi denedi. O zaman kuş yuvaya oturtulur. Bunun adı da mutluluk çubuğudur. Kuşun kanadı kırılmış, uçamıyorsa, oraya bu çubuğu koydur. Yaşadığın sürece, eşinle mutlu olun.

GÜNÜN SORULARI

Çok heyecanlanıyorum

20 yaşında bir kız arkadaşım var. Onunla ilişkiye giriyoruz ama bir türlü zevk almasını sağlayamadım. Ben çok çabuk boşalıyorum. Kız arkadaşım da çok istekli ama zevk almıyor. Sevgilimin vajinasını görünce heyecanlanıyorum. Elim, ayağım titriyor. Ne yapmam gerekiyor?

Değerli okurum, yaşına göre olağan şeyleri yazıyorsun. Senin erken boşalman geriye çekilmeli. Bunun tedavisi var ama bu ne kadar gerekli onu da bilemem. Kız arkadaşın hem cinselliğe alışamadı hem de senin erken boşalmandan sona gidemiyor. Biraz telaşlı görüyorum seni. Bu iş doğal hale dönüşmeden uyum kolay sağlanmaz. Şu anda yapılacak pek fazla bir şey yok.

Ne olur benim kuşu uçurun

57 yaşındayım, 3-4 aydır benim kuşta tık yok. Kadınları çok seviyorum ama kuş hareket etmiyor, uçmuyor. O meşhur haplardan içtim, bana mısın demedi. Haydar Hocam, ne olur benim kuşu bir uçurun?

Değerli okurum, sevdim seni. Evli misin, bekar mısın? Onu hiç yazmamışsın. Başka bir hastalığın var mı? Şekerin ne alemde, hiç baktırdın mı? Hadi yine iyisin. Vallahi çare bulurum, senin kuşunu da atmaca gibi uçururum. Bana kalsa önce onun boyunun ölçüsünü alırım, doplerle kan ölçümünü yaparım. Sağlamsa sinir sistemine bakarım. O da iyiyse boynuna bir madalya takarım, eline bir reçete veririm. Hadi bakalım, dal alemlere, keyfi sana, duası bizlere kalsın.

GÜNÜN SÖZÜ

Nereye bakarsa orada beynini görür. İyi şey görmek isteyen beynini eğitir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder