Dr. Haydar Dümen Yarı yolda kalmayın
HABERİ PAYLAŞ

Yarı yolda kalmayın

Gençlikte ayaklar yere basmıyor, hayat toz pembe görünüyor. Attığınız adımların önünüze çeşitli engeller çıkardığını görmek istemiyor, ısrarla yanlış yapıyorsunuz. Sabırlı olun, büyümeyi bekleyin, ayaklarınız yere bassın ki geleceğe giderken yarı yolda kalmayın.

Boyu yeterli mi?

Penisimin boyu 13 santim. Cinsel ilişkiye girersem sorun yaşar mıyım? Cinsel organım yeterli mi? Penisi büyüten kremler var, yarar sağlar mı? Yan etkileri var mı?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel organını büyütmeye ihtiyacın yok. Normaldir, yeterlidir. Bir bakıma idealdir. Pomat momat hiçbir şey büyütmez. Normal sayıda, haftada 1-2 kez mastürbasyon yaparsın. İşine bakarsın. Kızlarla duygusal arkadaşlıklar kurarsın. Okuyorsan bir gün diplomanı alırsın. Ondan sonra açılmış yollarda hayata adımını atarsın. Görüyorsun, önünde büyük amaç ve işler var. O yola ağırlık ver. Ufak santimlerle uğraşma.

Haberin Devamı

Hemen boşalıyorum

Cinsel içerikli film ya da görüntü izlediğimde penisime hiç dokunmadan boşalıyorum. 27 yaşındayım ve cinsel deneyimim olmadı. Hocam, bu erken boşalma belirtisi midir?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım gelen sıvıyı meni sanıyorsun. O tahrik sıvısıdır. Eğer dediğin gibi gerçek boşalma oluyorsa bu heyecandan kaynaklanıyordur ve seni erken boşalmaya götürür. Ama kadınla cinsel ilişkiye girme yaşın geçmek üzere. İleride acemilik çekersin. Normal cinsel hayata adapte olamazsın, uyum sağlayamazsın. Bu işler mahrem olduğundan deneyimlerle öğrenilir. Şu anda öncelikli sıran bu ilişkileri gerçekleştirmek. İleride erken boşalma durumu tedavi edilir.

Zarım patladı

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. Kızlık zarım patladı. Ailem bilmiyor. Adet kanamasından daha değişik bir kanama oluyor ve sürekli geliyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum kanama oldu, zar kendi kendine onardı. Yırtıldı ama yara izi kalmadı. Genel kanın da o kanla hiçbir ilgisi yok. Normal reglini görüyorsun. Bana göre rengine de karışma. Ailene de şimdilik bir şey açma. Bakalım zaman ne gösterecek? Bu konuyu evlenirken yeniden düşünmen gerekirse o zaman düşünülür. Bir formül aranılır. Şimdilik rahatını kaçırma.

Haberin Devamı

Korkum büyüyor

30 yaşındayım. Bugüne kadar çok sevgilim oldu ama hiçbiriyle ilişkiye girmedim. Sağlığım yerinde ama yapamıyorum, çok utanıyorum. Yaşım geçtikçe bu korku daha da büyüyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz geç kaldın. 14-15 yaşındaki ergenlikten bu yana 15 yıl içinde büyük ölçüde mastürbasyona alıştın. Kendi tutukluğunu aşmak gerekiyor. Sende karşı cinsle ilişkilerinde cinsel ön yargıları başından atar, doğal olmayı öğrenirsen hem onlara alışacaksın hem de günün birinde uygun biriyle arkadaş olacaksın. Hele bir arkadaş ol bakalım. Gerisini düşünelim. Bu düzenini daha fazla uzatma. Harekete geç.

Utanıyorum

19 yaşındayım. Erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz ve son günlerde benimle bir şeyler yaşamak istediğini söylüyor. Ben de istiyorum ama hem utanıyorum hem de çok korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, korkuya ve utanmaya devam çocuk. Korkmakta da haklısın. Bu işin sonu ne olacak? Kendine güveniyorsan, aile sıcak bir aile ise, ayakların yere basıyor ise sonuçlarını da “Göğüslerim” diyecek güce sahipsen hayat senin, sen bilirsin. Utanma duygunu günün birinde, evlendikten sonra yeneceksin. Başka türlü nasıl olabilir ki?

Haberin Devamı

Zevk suyu geliyor

24 yaşındayım. Ben ne zaman bir kızla konuşsam hemen zevk suyu geliyor. Kız arkadaşımın elini tutsam penisimde sertleşme oluyor, nedeni nedir?

CEVAP

Aman yavrum, sakın nazar değdirme, ona buna konuşma, anlatmaya da kalkma. Seninki tıkır tıkır işleyen bir saat gibi maşallah! Anana söyle gömleğine de bir nazar boncuğu diksin, gerisine karışma koyuver gitsin.

Ders çalışamıyorum

23 yaşındayım ve karşı cinsle hiç cinsel ilişkim olmadı. Çok mastürbasyon yapıyorum ama duramıyorum.Bu derslerdeki verimimi çok düşürüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, alışkanlıklar böyledir. Herkes aynı şeyden yakınır. Sigara, alkol, kumar, çapkınlık ve adını sayamadığım başka şeyler. Tek ilaç; irade. İrade başlagıçta zayıftır ve yenik düşer. Bu durumda kişi kendini teslimiyete hazırlar. Bak yavrum, haftada 1 sayı azaltsan, 10 haftada 10 sayı eder. İşte yolun bu.

Hep boşalmak istiyorum

27 yaşındayım. Her gün 3-4 kez boşalma isteği duyuyorum. Boşalmadan uyuyamıyorum. İdrara çıkacağım zaman birkaç dakika geç kalsam cinsel organım hemen sertleşiyor, boşalıyorum. Bazen boşaldığımı anlayamıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, yavaş yavaş evliliğe doğru yol alman gerekiyor. Tabii ki bu böyle sürmez. Erken boşalman tedavi edilecektir. Ancak mastürbasyon konusunda akşamları soğuk duş al. Biraz irade, belki biraz sakinleştirici ilaçlar. Bir parça fiziksel yorgunluk, bir parça da yaşamın acılarını da düşünerek beyninin frenlerine basmak. Bu saydıklarımın dozunu sen ayarla. 6 ay içinde de normal ritimlerle mastürbasyonu haftada 2-3’e indir. Dışardan yapılacak fazla bir şey yok.

Neden küçük?

18 yaşındayım. Penisimin küçük olduğunu düşünüyorum. Cinsel organımın boyu 10 santim. Bu yüzden hiç ilişkiye girmedim. Büyüme imkanı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, ameliyatla 1-2 santim büyür. Ama hangi doktora da gitsen “Gel büyütelim” demez. İlk söyleyeceği söz “Bu penis yeterlidir” olur. Ben de öyle söylüyorum. Kız arkadaşlarınla duygusal ilişkilere gir. Ruhunu geliştir. İş ona kalsın. İleride o kendi yolunu bulur. Büyük bir ihtimalle mutlu da olur.

BÖYLE SORU YOK!

Zayıfladım ama

115 kilodan 75 kiloya indiğim halde penisim 9 santim. Yağları elimle bastırınca ise 12 santim. Aileme yağları operasyonla temizletmek istediğimi söyledim. Onlar da “Bu yaşta bunun derdine mi düştün?” diyerek kızdılar. Bir çözüm yolu var mı?

CEVAP

Genç okurum, öncelikle kilo kaybetmekte gösterdiğin irade ve azimden dolayı seni tebrik ediyorum. Pek tabii biriyle imkanları varsa kendinilerini kötü hissettiren, mutsuz kılan şeyleri değiştirmekte özgürdürler. Dikkaat! Anahtar sözcük geliyor: Birey. Sen hala anasının kuzusu sayılırsın. Sana istedikleri yasağı koyabilirler. Birkaç yıl daha bekleyiver. Sonra biraz çalışıp paranı biriktir. Kararın aynıysa bir uzmanla görüşürsün.

GÜNÜN SORULARI

İsteğim çok fazla

25 yaşında, hiç ilişkiye girmemiş kadınım. Çok istekliyim. Her gün uyanınca ve uyumadan önce mastürbasyon yapıyorum. Bazen iki kereyle de yetinmediğim oluyor. Evlilik planım erkek arkadaşım da yok. Ne yapayım?

Sevgili okurum, bütün enerjini mastürbasyona adamışsın. Aklında sadece cinsellik var. E o zaman bir erkek arkadaş edinmenin zamanı gelmiş demektir. Hayallerini, gerçek hayata taşımanın zevkine böylece varabilirsin. Mastürbasyon sıklığını biraz azalt. Arada üzüntülü şeyler düşünerek aklını başka yerlere kaydır.

Zamanı gelmedi mi?

18 yaşındayım. Kız arkadaşımla 3 aydır birlikteyim. Artık bir şeylerin yaşanmasının zamanı geldi diye düşünüyorum. Ancak onun bana karşılık verip vermeyeceğini bilmiyorum. Yardım edin.

Değerli okurum, ne istediğini bilemedim. Yardım dediğin şey para mı, pul mu, yoksa daha yakışıklı görünmek için benim giysilerimden ödünç ya da bağış bakımından bir şeyler mi istiyorsun? Bu yardımları sana yapabilirim. Kız arkadaşına da nasihat çekerim. ‘Kızım bu delikanlı nasıl biri? Gününü gün mü ediyor, niyeti ciddi mi?’ diye nabız yoklarım. Ve ona akıl veririm: ‘Beni anamdan iste’ de, derim. Çocuk yanaşmazsa onu sınırlarından çıkar’ derim. Sakın bana gönül koyma.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi beynimizin tacı yüreğimizin ilacıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder