Dr. Haydar Dümen Yeter ki doğru kullanın
HABERİ PAYLAŞ

Yeter ki doğru kullanın

Haberin Devamı

Erkeklerin kimi penisin büyüklüğünden yakınıyor, kadının canı yandığından dert yanıyor. Kimi küçük olduğunu anlatıp ‘Ya eşimi memnun edemezsem’ diyor. Beyler, önemli olan boyu değil. Siz yeter ki kullanmasını bilin...

BÖYLE SORU YOK

Silah ateş almadı

24 yaşındayım. 1 hafta önce ilişkiye girdim. Mermiyi namlunun ucuna verdim, kırma kolunu çektim, tetiğe bastım. Ama silah ateş almadı. Yani boşalma olmadı. Ne yapacağım?

CEVAP: İyi ki olmadı be okurum! Bu iş niyete bağlı. Mermi, silahın kolu, tetiği... Ahbap nereye bu yolculuk? Savaşa mı yoksa birilerini Mevlası’na kavuşturmaya mı? Acaba bu deneme senin ilk atışın mıydı? Bu yaşa kadar bekleyenlerde genellikle öyle olur. Önerim: Merminin yerine gül, tetiğine de sümbül koyalım. Bir de öyle deneyelim. Bakalım ne göreceğiz?

Hiçbir kadına ilgi duymuyorum

35 yaşındayım, 4 çocuk babasıyım. Çok mutlu bir yuvam var. Son 7 aydır eşim dahil hiçbir kadına ilgi duymuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Değerli okurum, 35 yaş sendromu bu. Aynen okyanus gel-gitleri gibidir. Denizin, suyun, gücün doruğu kıyıları döver de döver. Öte yandan her gelin bir de giti olduğundan sular yeni bir gel dalgasına enerji toplar. İnsanız bizim gel-gitlerimiz ay-güneş çekimleriyle değil, gönül çekimleriyle olur. Dışarıda çiçekler, lokantada yiyecekler, tatlılar (olsa da yesek hikayesi) gönül çeker de çeker. Buna halk boşuna ‘Deli gönül’ dememiş. Olayın kısaca yorumu bu. Bir de eki var. O da nesi? Yaş 35’te sonbahar havası hissedilir. Biraz sabır, biraz gayret ama mutlaka bir uzmana ziyaret.

Ağırlık çalışırsam cinsel performansım artar mı?

23 yaşındayım, bekarım. Ağırlık çalışıp kas yaparak cinsel performansı arttırmak mümkün mü? Bacak kaslarını çalıştırarak erken boşalmayı engelleyebilir miyim?

CEVAP: Hareket, dinamizm, spor (her tür spor dahil) sağlık, enerji performansını ve de cinsel performansı arttırır. Ancak atasözümüzde olduğu gibi ‘Vur deyince öldür’memelidir. Değerli ablalarım, kardeşlerim, gençlerimiz yani torunlarım ve de okurlarım, işte formülünüz: Hiçbir şey zorlamaya gelmez. Cinsellik dahil bütün beden organları fonksiyonlarında bu kurala uyar. Yaşamınızın hakkını verin, kulaktan dolma telkinlere sırt çevirin. Yürüyün arkadaşlar yürüyün! Hayat sizin, bugünlerde cehalet neredeyse herkesin.

*****

Acemiymişim

20 yaşında kızım. Şimdiye kadar ilişkiye girmedim. Bir yıldır ilişkim var. Sevgilim birçok kere ilişkiye girmiş. Geçenlerde sürtünme yoluyla ilişkiye girmemize rağmen çok acı çektim. Her şey bittikten sonra bana acemi olduğumu söyledi. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP: Sevgili okurum, bu defteri kapatmalısın. Bu acılar sanıyorum ruhunda birikim yapar, cinsellikten soğursun. Partnerin de biraz hoyrat anlaşılan. Bir süre ilişkinizin bu bölümüne ara verin. Biraz daha düşünün.

Bu kadar kolay yırtılır mı?

18 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken kan geldi. Zarın patladığından şüphe duyuyorum. Bir kez parmağım içeri girdi. Bu kadar basit bir şeyle yırtılır mı? Ne olur bana yardım edin.

CEVAP: Sevgili okurum, buna zedelenme diyoruz. Gerçek cinsel birleşmede kanayacaktır. En önemli nokta kendini suçlu gibi görme.

Nasıl büyüteceğim?

16 yaşıma gireceğim. Penisim 12 santim. Arkadaşlarımdan geride kalmak istemiyorum. Acaba penisimi kalıcı nasıl büyütürüm?

CEVAP: Değerli okurum, diyelim ki bir arkadaşının boyu 1.80. Sen de 1,70 boyundasın. Her gün seni askıya alsak da bu boy uzamaz. Senin penis boyunun nesi kötü? Pekala iş görür. Bana göre 1-2 santim daha büyür. Normalsin. Kuruntularla kendini yorma.

Neden sertleşmedi?

18 yaşındayım. Bir hayat kadınıyla birlikte olacaktık. Arkadaşlarım birlikte oldu ama ben ereksiyon olamadım. Bu neden bana oluyor? Heyecanımı nasıl yenebilirim?

CEVAP: Değerli okurum, heyecanlı, duygusal biraz da seçici bir kimliğin var. Sorun yok. Olayları büyütme, kendine de toz kondurma. Zamanla alışacaksın.

Kan gelir mi?

Sevgilimle üzerimizde kıyafetler varken birlikte olduk. Kızdan birkaç damla kan geldi. Acaba sevgilimin kızlık zarı bozulmuş mudur? Bir daha ilişkiye girerse kan gelir mi?

CEVAP: Değerli okurum, kızlık zarı bozulmadı. Kan zardan gelmedi, bölge tahriş olduğundan geldi. Bir dahaki normal ilişkide zar esnek değilse kan gelir. Esnekse gelmez.

Her gün mastürbasyon yapmanın zararı olur mu?

20 yaşında zıpkın gibi delikanlıyım. Hiç cinsel deneyimim olmadı. Her gün mastürbasyon yapıyorum. Acaba bunun bir zararı var mı?

CEVAP Değerli okurum, zıpkının yayını ve okunu kırmazsan sorun yok. Zamanı geliyor, cinsel birleşme fırsatın olursa kimseye zarar vermeden gerçekleştirmeni öneririm. Mastürbasyonu da haftada 3-4’e indir.

Sevgilim çok korktu

Sevgilim kuşumu gördü ve çok korktu. İlişkiye girmek istemiyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP: Sevgili okurum, amuda kalkıp ters takla atman lazım. Kız korkuyor ve istemiyor. O yemeği yemiyor. Ağzına zorla mı tıkacaksın? Tabii ki kızın dediği olacak.

Canım neden acıyor?

19 yaşındayım. 1 yıldır sevgilim var, yüzeysel sevişiyoruz ama orgazm olamıyorum. Penisi vajinama girince acı hissediyorum. Bunun sebebi nedir?

CEVAP: Değerli okurum, daha birleşmeyi tam gerçekleştirmemişsiniz bile. Vajina kaslarında kasılman var. Önce ağrı, acı ortadan kalkacak. Sonra zevk kapıları açılacak. Arkadaşlığınız çok yeni. Çözümün hekimin yardımıyla olacağına inanıyorum. Hem psikolojik hem de doku yönünden vajinismusa davetiye çıkarıyorsunuz.

Boyu partnerimi tatmin eder mi?

16 yaşındayım. Cinsel organım 12 santim. Sizce normal mi? İlişkiye girmeye korkuyorum. Acaba bu boy yeterli mi? Partnerimi tatmin edebilir miyim?

CEVAP: Normaldir delikanlı. O seni de, partnerini de mutlu eder. Yeter ki kullanmasını öğren.

Sorun yaşarsam?

27 yaşındayım. 7 yıl önce mastürbasyon yaparken cinsel organımda kırılma hissettim. Zamanla korkudan mı bilemiyorum sertleşme sorunu yaşıyorum. İlk birlikteliğimde sorun yaşamamak için ne yapmalıyım?

CEVAP: Sevgili okurum, ilk birlikteliğine biraz zaman tanı. Bir üroloji tetkikinden geçmende yarar var. Önce ultrasonla damar ve doku sistemlerine bakılmalı.

Eşim ilişkiden korkuyor

24 yaşındayım. Penisim 19 santim. Eşim ilişkiden korkuyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP: Değerli okurum, penisin normal sınırların üzerinde. Ama pek çok erkeğin penisi bu ölçülerde. İlişkiye girememe korkusu bir tür vajinismus kapsamına girer. Onu da biz çözeriz.

GÜNÜN SÖZÜ

Pişmanlık elbise yaması gibidir. Yamalar çoğalırsa giyecek giysiniz kalmaz. H.D.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder