Dr. Haydar Dümen Yıllar evliliği yoruyor
HABERİ PAYLAŞ

Yıllar evliliği yoruyor

İki kişi aşk, bir arada olmak arzusu ve gelecek hayalleriyle evliliğe adım atıyor. Peri masalı gibi başlayan evlilikte yıllar geçtikçe cinsellik azalıyor. Çünkü monotonluk herkesi yoruyor. Mutlu yatak odası için çaba harcayın. Fantezilere yer verin ve keşfedilmeyenleri bulun.

BÖYLE SORU YOK!

Erken boşalıyor, utanıyorum

20 yaşındayım 1.90 boyunda 75 kiloyum. Penisim 12 santim. Erken boşalıyor, evlenmekten utanıyorum. RUMUZ: TAVŞAN

CEVAP

Vay aslan delikanlım, bu yaşta evliliği düşünerek arabanı çıkmaz yollara sürüyorsun. Konuya tersinden girelim. Ortalama 25-30 arasında evlenirsin. Mastürbasyon ya da erken boşalma ile mücadeleye gerek yok. Suçlu kompleksine girme. Mastürbasyonlarda süre kısadır. Çünkü oyalanacak bir durum yoktur. Evliliğe birkaç puan eksiyle başlayacaksın. 22’den sonra da düzenli bir seks hayatın olmalı derim. Yalnız buradaki sayılara önem veririm, haftada 2 mastürbasyon, yılda birkaç kadınla ilişki.

Haberin Devamı

Farkı nasıl anlayacağız?

Kızlık zarının yırtılmasıyla gelen kanın adet kanından farkı nedir? Nasıl anlayacağız?

CEVAP

Sevgili okurum, renkleri iyi gören biri kızlık zarı kanamasının, adet kanamasından daha açık renkli olduğunu fark eder. Ama doktorlar bu kadar basit bir görüş ve yöntemle karar vermezler. Çünkü kan içeride de kalmış olabilir. Ola ki gelen zarın kanıydı. Peki ne yapacaksın? Yine diyelim ki zarın kanıydı ve sen onu diktirdin. Bu da 1 haftalık içinde işe yarayan bir yöntemdir. Bir hafta sonra dikişler atar. Neylersiniz, üzerinize çöreklenmiş bunca sorunu nasıl çözersiniz? Bu konuda kadın doğum uzmanına giderek bilgi alman ve olayı daha derinlemesine öğrenmen seni kurtarabilir.

Eşim hep internette geziyor

34 yaşında, 10 yıllık evli, 1 çocuklu kadınım. Kocam hep isteksiz. Ayda 1 kez birlikte oluyoruz. Eşim sürekli internette geziyor. Beğenilmediğimi hissediyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin kimliği böyle oluşmuş. Yaşı 35-40 arası bir yerde sanırım. Büyük olasılıkla mastürbasyona saplanmış. Gerçeğe ulaşamayınca, hayal dünyasındaki sekste karar kılmıştır. Porno ilgisi buradan kaynaklanıyor. Eşin eve geldiği saatlerde seni erotik kanallarda dolaşırken görsün, “Gel birlikte seyredelim” de. Önce nazlanacak sonra senden önce ekran başına oturacak. O filmleri izlerken hangi titreşimlerden etkileniyor, yakala. Sonuçta bir sürprizle karşılaşacaksın. İşte o zaman eşinin koordinatlarını anlayacaksın.

Haberin Devamı

Bozulmuş mudur?

1 ay önce ilişkiye girdim ama tam değil. Çok az kan geldi. Erkek arkadaşım zarımın yırtıldığını tahmin etti. 2 gün önce yine ilişkiye girdik. Ama hiç kan gelmedi. Zarım ilk ilişkide bozuldu mu?

CEVAP

Sevgili kızım, evet, bozuldu.

Acaba mantar mı oldum?

22 yaşındayım. Bacak aram acayip kaşınıyor. Acaba mantar olabilir mi? Doktora gitmeden bana bir şey tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, doktora gitmeden hiçbir şey tavsiye edemem. Yüzde 90 mantar, yüzde 10 alerji. Belki her ikisi de birden.

Adetim erken mi geldi kızlığım mı bozuldu?

21 yaşında kızım. Adetim düzenli olsun diye doğum kontrol hapı kullanıyorum. Adetime 2-3 gün varken erkek arkadaşımla seviştik. Benden kan geldi, acı çektim. Üzerinde birkaç gün geçtiği halde hâlâ kan geliyor. Acaba kızlığım mı bozuldu yoksa zorlamadan dolayı adetim erken mi geldi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, her ikisi de olabilir. Kızlık zarının bozulmuş olacağı sanki akla daha yakın. Bu seni panikletmesin. Şu kan olayı dursun. Çok kuşkuluysan bir doktora git. Ama erkek arkadaşınla ilişkine devam edeceksen doktora görünmene ne gerek var! Kızlık zarı kanamış mı, kanamamış mı sorusu da saçma olur.

Ereksiyon 4-5 saat sürüyor

29 yaşındayım. İlişkiye girince 5 ya da 6 kez boşalıyorum ama nedense ereksiyon hali devam ediyor. Yani 4-5 saat inmiyor. Arkadaşlar “Olmaz öyle şey” dedi ama oluyor. Sizce benim sorunum mu var?

CEVAP

Değerli okurum, olmaz olmaz diye bir şey yok. Her şey oluyor. Seninki de öyleyse ne yapalım? Söz dinlemez bir organdır. Küseni canlanmaz, küseni nazlanır, azgın uslanmaz. En iyi ilacı zamandır. Fazla kafayı takma, üzerine düşme. Neyse odur dersin şimdilik bu sayfayı kapatırsın.

Kızlık zarım yırtılmış mıdır?

20 yaşında kızım. 1 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden kan geldi. Sizce kızlık zarım yırtılmış mıdır?

CEVAP

Büyük bir olasılıkla yırtılmıştır yavrum. O kan, gökten yağmur gibi oraya damlamadı. Ama gene de ufak bir ihtimal zedelenme olabilir. Eğer evlilik için bu soruyu soruyorsan evlendiğinde de kanama şansın olabilir. Hadi hayırlısı.

Prezervatif delik çıktı

21 yaşındayım. 2 hafta önce bir kızla ilişkiye girdim. Ancak kullandığım prezervatif delik çıktı. Sizce kız hamile kalmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, keşke bilebilseydim. Acaba kaldı mı? Bekleyip görelim.

Kadın bir kez ilişkiye girince hep ister mi?

Bir kadın bir kez ilişkiye girdikten sonra sürekli cinsel istek duyar mı? Ben ilk defa ilişkiye girdikten sonra vajinalarında bir boşluk hissi duyduklarını ve cinsel ilişkiye girmek istediklerini duymuştum. Acaba doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, senin mantığına göre doğru değil. Cinsellik erkeklerde ve kadınlarda kişilere özeldir. Kimisi çok isteklidir, kimisi hiç istek duymaz. İşin bu tarafına erkek olarak karışmasan daha iyi olur. Neyi yakalamak istiyorsun? Kadın istek duyorsa duysun, duymuyorsa gitsin tedavi olsun. Kuralı budur. Sana ne oluyor?

Karımla olmamak için hep bir bahanem var

35 yaşındayım, 4 yıldır evliyim. Önceleri karımla her gün cinsel ilişkiye giriyorduk. Ama şimdi ben çok isteksizim. Sürekli bahaneler uyduruyorum. Bana yardım eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, karanlıkta körebe oynar gibiyim. Keşke karının yaşını ve çocuğunuz olup olmadığını da yazsaydın. Büyük bir olasılıkla bıktın. Belki de karında bazı fiziksel değişimler oldu. Ya da cinselliği çok sık kullandınız. Şu andan itibaren yapacağınız şey fantezilere yönelmek. Bunun için de iki tarafın anlaşması, uyumlu olanlarını bulmak size kalıyor. Arayın, bulun birbirinizin ruhunun derinliklerini. Büyütmek istiyorum

Penisim 15 santim. 21 yaşındayım. Artık uzamıyor. Evlendiğimde eşim beni çıplak görürse ne yaparım? Büyütmek istiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, anatomi kitabının penisle ilgili sayfasını açıyorum. “Normal penis 15 santim dolaylarındadır” diyor. Yavrum, daha ne istiyorsun? Aslında bunun birkaç santim altı ve üstü de normaldir.

İki ilişkide de kan geldi

18 yaşında kızım. Sevgilimle uzun süredir birlikteliğimiz var. Birbirimizi seviyoruz. İki kez ilişkiye girdik. İkisinde de benden kan geldi. Bunun nedeni ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarı tekrar tekrar kanayabilir. Bu sorun değildir. Bir süre sonra kanamaz olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi banka hesabı gibidir. Yatırımı durdurunca hesap da yavaş yavaş erir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder