Efe Teksoy Power Rangers (2017)
HABERİ PAYLAŞ

Power Rangers (2017)

Haberin Devamı

1990’lı yılların bilimkurgu-aksiyon-macera türündeki çocukların gözde dizisi ‘Power Rangers’, bir kez daha izleyiciyle beraber. Hem de bu defa beyazperde de ve 105 milyon dolarlık devasa bir bütçeyle. Devasa sözü size ilk anda abartı gibi gelebilir, ama bu bütçe ‘Power Rangers’ tarihindeki en büyük yatırım. Diziye aşina olanlar ne demek istediğimi anlayacaktır. Şöyle anlatayım; 1990’lardaki dizinin özelliği/konsepti saçma ve abartılı olmasıydı, kahramanların abartılı uçup sıçramaları izleyiciye absürd gelmezdi. Çünkü tarzı buydu dizinin. Bu anlamda filmde de dizideki saçmalama ruhunun koruduğunu söyleyebilirim. Filmin tek eksik tarafı (ki bu bence en önemli nokta oluyor) aksiyon sahnelerinin son 30 dakikasında bulunuyor olması. 2 saat süresi olan filmde izleyicinin 90 dakika boyunca aksiyon beklentisine girmesi çokta güzel değil açıkçası. Bu arada; film bitince ayrılmamanızı, ek sahneyi izlemenizi öneririm.

Power Rangers (2017)

FİLMİN KONUSU

5 lise öğrencisi, yer altında gizemli bir uzay gemisi keşfeder. Burada olağanüstü güçlere kavuşan gençler ‘Power Rangers’ adında bir takımın parçası olurlar. Bu sırada dünyaya saldırma planları yapan Rita Repulsa, Goddar adlı canavarla beraber Power Rangers’ın yeni düşmanı olur. Yönetmen koltuğunda Dean Israelite’nin oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda; Dacre Montgomery, Naomi Scott, Rj Cyler, Ludi Lin, Becky G. ve Elizabeth Banks bulunuyor.

Power Rangers (2017)

‘POWER RANGERS’ ALGI OPERASYONU

Film aslında ‘Power Ranger’ tarihi açısından birkaç ilke imza atıyor. Trini (sarı ranger) karakteri eşcinsel ve Billy (mavi ranger) otizm hastası olarak yapımda yer alıyor. ‘Power Ranger’ evreninde bu karakterler bir ilk. Ayrıca filmin kadrosunda farklı etnikten (Afro-Amerikalı ve Asyalı) oyuncuların da yer aldığı görülüyor. Peki, bunlar ne anlama geliyor? Hemen söyleyeyim; Hollywood, genel olarak bunu filmlerinde ve çizgi filmlerinde hep yapar. Bunlar izleyicinin fark etmeyeceği/önem vermeyeceği küçük ama büyük etkiye sahip değişikliklerdir. Artık günümüzde her türden (eşcinsel, otistik, Asyalı, Amerikalı, engelli vs.) insana rastlamak mümkün. Hepsini benimsememiz ve dışlamamamız için bilinçaltımıza gönderilen ufak ama anlamlı bir mesaj veriliyor: Her birimiz bir bireyiz ve aramızda hiçbir fark yok…

Power Rangers (2017)

KAMERA ARKASI

- Gençlerin gittiği lise ‘Angel Greve High’in logosu, 1993’te ‘Mighty Morphin Power Ranger’ dizisinde kullanılan logonun aynısıdır.
- Trini (sarı ranger) karakterinin üzerindeki gömlekte ‘1973’ yazar. Bu tarih 1993’teki dizide Sarı ranger Trini’yi karakteri Thuy Trang’ın doğum tarihi.
- ‘Power Rangers’ın fragmanı/tanıtım filmi yayınlandıktan ilk 48 saat içinde 150 milyon kişi tarafından izlendi.
- Zordon karakterini oynayan Bryan Cranston, 1993’teki dizide Twinman ve Snizard karakterlerini seslendirmişti.

Power Rangers (2017)

İyi seyirler dilerim...

Efe TEKSOY

Sıradaki haber yükleniyor...
holder